Gideon van Meijeren (FVD) over protest tegen coronapas: ‘Bemoedigend om verzet vanuit samenleving te zien’

FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren vindt het bemoedigend om te zien dat men in de samenleving in verzet komt tegen de coronapas. De afgelopen dagen is er flink wat ophef ontstaan nadat het Utrechtse restaurant Waku Waku weigert klanten naar een coronapas te vragen. De coronapas werkt stigmatiserend en discriminerend en daarom moeten we zo’n maatregel niet accepteren, aldus het Forum-Kamerlid. 

Het restaurant Waku Waku houdt vooralsnog voet bij stuk: zij weigeren mee te gaan doen aan de zogeheten ‘QR-maatschappij’. Het restaurant wil zijn klanten niet controleren op de coronapas én omdat ze hier niet aan meedoen ontstond er flink wat ophef. Maandagavond en dinsdag waren er de hele dag door protesten tegen de coronapas op de stoep voor het restaurant.

Forum-politicus Gideon van Meijeren vond het ‘bemoedigend om dit verzet vanuit de samenleving te zien’.

Van Meijeren geeft aan dat hij en zijn partij het een goed teken vinden dat mensen in verzet komen tegen de huidige coronamaatregelen. Nederlanders moeten niet zo maar accepteren dat zij tweederangsburgers worden als zij niet meedoen aan de QR-samenleving.

Mona Keijzer vreesde hier ook al voor, toen zij kritiek uitte over de coronapas kostte dit haar baan. Keijzer kan op flink wat respect rekenen van Forum. Van Meijeren zei het volgende over de kwestie Keijzer:

“Ik vind het dapper dat zij zich heeft uitgesproken tegen dit kabinetsbeleid. Dat vergt namelijk wel wat moed, en we hebben inmiddels gezien dat ze dat zelfs heeft moeten bekopen met haar eigen ontslag. Maar volledig begrijpelijk dat als zij ziet dat het kabinetsbeleid in strijd is met alles waar wij voor staan, met onze grondwet, dat vrijheden onrechtmatig worden ingeperkt dan kan ik me heel goed voorstellen dat zij de morele plicht voelt om zich daar tegen uit te spreken.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Van Meijeren is duidelijk: Forum steunt de kritische geluiden tegen de verregaande QR-code maatregel. Het is in de ogen van de partij een maatregel die onze grondrechten dusdanig schendt, dat verzet ertegen het juiste is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. vlekkenoplosser

  zeker bemoedigend.

  Zie Israel volledig ontwricht door de vaccinatie dwang
  Zie Frankrijk , 3000 geschorste zorgmedewerkers en de dagelijkse protesten
  Zie Duitsland waar elke week grote demonstraties zijn
  Zie Italie waar de coronapas niet geaccepteerd wordt.

  Stop het de vaccinatiedwang , stop het fascisme

  De QR-code is een totalitair systeem zie China waar het al dcennia gebruikt wordt

  U kan straks niet zeggen , wir haben es nicht gewusst !!!!!

 2. janrama

  Neem een voorbeeld aan Mike v/G, wel zich laten vaccineren omdat hij voorvoelde dat er anders persoonlijke beperkingen in het verschiet lagen.

  1. vlekkenoplosser

   de meeste stomme reden om je gezondheid op de proef te stellen.

   een biertje in de kroeg
   een filmpje in de bios

 3. janrama

  @vlekkenoplosser
  Oei, je noemt Mike v/d G een fascist.
  Kom der maar in grote katholieke wijsneus in een blokhut, geef ons een lach.

  1. vlekkenoplosser

   jan drama doet zijn naam eer aan ! fake nieuws verspreider, kan zo aansluiten in het rijtje strónt vlé®je en postbus 51.

   1. janrama

    @vlekje
    🙂 dank.

  2. Nostradamus

   Mike v/d G is niet voor vaccinatiedwang. Zelfs niet voor vaccinatiedrang.

   Fake nieuwsverspeider klopt dus.

   Verwijder jezelf vlegel!

 4. ElGuapo

  Goed bezig die Gideon!

 5. maraton

  Wel altijd naar de hoofdclown luisteren Gideon!
  Onlangs hier gelezen dat Baudet de Afghaanse vluchtelingen hekelde die zich niet aan de coronavoorschriften hielden
  Nu kan ik me voorstellen dat zelfs zijn intimi horendol worden van zijn gezwets en gedraai maar zij moeten wel beseffen dat zij hun goed betaald zeteltje aan hem te danken hebben.

  1. vlekkenoplosser

   wel even uitgaan van de wet gelijke behandeling

   Als de inwoners van Nederland gestraft worden voor het niet naleven van de regels zou dat ook moeten gelden voor de gelukszoekers.

   Je gezwets is zeker om horendol van te worden.

 6. Ab Infinitum

  Met de laatste keer dat Baudet goed bezig was kregen de winkeliers in den Bosch lasten van het burgerverzet op hun bord. Nu komt Gideon met iets soortgelijks. Bemoedigend noemt hij dat tot het moment dat de vlam in de pan slaat. Dat wil zeggen dat de Bunnikside van FC Utrecht zich ermee gaat bemoeien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.