Caroline van der Plas (BBB) lacht keihard om media-aandacht: ‘Gaat hele avond over mij, maar ik zit nergens aan tafel!’

BoerBurgerBeweging-voorvrouwe Caroline van der Plas vindt het leven momenteel geweldig. Want, schrijft ze op Twitter, ze kreeg gisteravond heel wat media-aandacht, terwijl zij zelf lekker thuis zat. 

Het is een “nieuwe mijlpaal” in het bestaan van de BoerBurgerBeweging, schrijft Caroline van der Plas op Twitter. De “hele avond gaat het over [de] BoerBurgerBeweging op tv en niet één keer zit ik zelf aan tafel.” Het zijn dus “alleen anderen die over mij praten.” Ze sluit af met een spierbal-emoji, een ster (van vuurwerk) en natuurlijk met de hashtag #BBB.

Oh ja, en daaronder zette ze een gifje van een man die “yes you can!” roept. Om het plaatje helemaal rond te maken, zeg maar.

Vertrouwen boeren in overheid weg

De reden dat Van der Plas in het nieuws was, en dat het overal over haar ging, is dat uit onderzoek blijkt dat boeren het vertrouwen in de overheid kwijt zijn. Nu is dat natuurlijk niet zo gek, en ja, we wisten dat allemaal al langer, maar in Nederland wordt zoiets pas “officieel” als er een onderzoek is van een “gerenommeerde” organisatie. Dit betekent: door een organisatie die goedgekeurd is door het mediakartel én het partijkartel.

Afijn, I&O Research is zo’n organisatie. En die hebben geconcludeerd dat a) boeren de overheid niet meer vertrouwen, b) dat boeren het CDA de rug hebben toegekeerd, en c) dat zo’n 70% van de boeren bij de volgende verkiezingen op BBB wil stemmen. Dat laatste is natuurlijk waarom Van der Plas en haar partij gisteravond te pas en te onpas genoemd werden.

Bereid je maar vast voor

Natuurlijk is al die media-aandacht heel plezant voor Van der Plas en de BoerBurgerBeweging. Het is allemaal gratis reclame – zelfs als sommige commentatoren bepaald niet positief zijn over BBB en de partij het liefste nog morgen van de aardbodem zagen verdwijnen.

Maar toch. Toch moet er mij iets van het hart. Want Van der Plas moet er wél ernstig rekening mee houden dat ze heel binnenkort op een manier behandeld gaat worden die we gezien hebben bij de PVV én FVD. De VVD en het CDA kunnen het namelijk helemaal niet accepteren dat er zo’n partij is, rechts van hen. Nu mag BBB even meespelen, maar als het er echt om gaat spannen moeten die partijen ingrijpen. En dat zullen ze ongetwijfeld in de oude stijl doen; door BBB kapot te maken, weg te zetten als extreem, en door Van der Plas persoonlijk zwart te maken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. halo1

  Zij heeft het voordeel .. een “zij” te zijn .. + dat ze communicatief en intuitief beter op de (linkse) situatie inspeelt.. minder confronterend en bot.. dan FVD en PVV..

 2. Winfrida

  Wie is er nou extremer? De VVD en CDA of BBB en PVV? Wie heeft het recht om een andere politieke partij extreem te noemen? Er zijn zoveel verschillende meningen en elke mening mag je dan accepteren, maar niet eerst al uitsluiten omdat het jouw niet bevalt.

 3. Albert Egberts

  De media-geilheid van Caroline is irritant maar politiek gaat het gelukkig helemaal nergens meer over.

  1. ElGuapo

   Fabeltjeskrant redacteur kwakma kan het niet uitstaan dat er zoveel vrouwen zijn waaronder Carolien die je zoveel beter gedaan hebben dan de zolderkamerimam x.

  2. dumbfarmer

   welke mediageilheid? Ze zat thuis terwijl anderen aan het kakelen waren..
   en ik zie haar niet bij de VPRO een documentaire dicteren.

  3. FVD

   De aandacht-geilheid van AE is bijzonder irritant, maar inhoudelijk gaat het gelukkig helemaal nergens over. (:

   1. Albert Egberts

    Er zijn mensen die hier komen voor de inhoudelijke discussie en mensen die alleen maar komen tróllen en alleen maar bezig zijn met de man in plaats van de bal.

    Vervelend, maar het is hier heel gebruikelijk.

    1. Piepertje

     Haal die spiegel nu eens voor je lombrosokop weg speklapje! Er zal een wereld voor je open gaan. Zelfs voor een onaantastbare zoals jij!

    2. ElGuapo

     Een inhoudelijke discussie aangaan met de fabeltjeskrant redacteur is nutteloos.

    3. Krasvast

     Volkomen negeren werkt beter.

 4. RvdBe

  De talkshows dienen gevuld te zijn met gasten die de screening van de npo hebben doorstaan, die allemaal dezelfde kant op knikken en bukken en zo hun waarheid aan de naïeve burger verkondigen, daarnaast is er de angst voor de confrontatie met vd Plas simpelweg omdat ze weten dat ze gelijk heeft en geen weerwoord hebben.

  1. Albert Egberts

   Caroline van der Plas is niet uit de talkshows van de NPO weg te slaan, dus dit verhaal slaat nergens op.

   1. ElGuapo

    Ze was er niet eens dus je opmerking zoals eigenlijk al je opmerkingen slaan nergens op.

    1. DubbelZout

     Voor deze ene keer dan
     Meestal komt ze uit alle hoeken en gaten tevoorschijn
     Vandaar dat ze die schreeuw om aandacht gemaakt heeft

     1. Winfrida

      @DubbelZout

      Zij bedoeld natuurlijk, dat er achter haar rug om wordt gepraat.

     2. sonny

      Dubbelongezouten,
      Het is hard nodig dat deze dame flink op de trommel slaat in de 2e Kamer!
      Het is immers een ongeorganiseerde janboel met het demissionaire kabinet Rutte!
      80% van deze minister-clan is van origin “docent(e)” en daardoor uitblinkend van onkunde!

     3. Albert Egberts

      “ 80% van deze minister-clan is van origin “docent(e)” en daardoor uitblinkend van onkunde!”

      Behalve van De Jonge is me niet bekend dat ze oorspronkelijk docent waren. Bovendien is het merkwaardig het beroep van docent gelijk te stellen aan onkunde. Je zou zeggen dat het juist de taak van docenten is onkunde bij leerlingen weg te nemen.

   2. sonny

    Ernst,
    Kaag en consorte zitten er bewijsbaar vaker!
    Aub een beetje meer objectiviteit, mijnheer Blaaskaak!

    1. right

     Sonny@
     Het woord/begrip “Objectiviteit” is voor voor de notoire dwarsligger Ernst Drammer iets dat niet in zijn persoonlijke vocabulaire staat beschreven!

 5. LifeBuddy

  HaHaHaHa, al jaren roept de VVD dat je een nazi bent ,als je het niet eens bent met hun arische sLinkse kronkel. Het wordt tijd dat ON het hier voor het zeggen krijgt I.P.V. de nos, die aan het joojotje [10Miljard p/j] hangt van de sLinkse VVD.

  1. Branzino

   @LifeBuddy
   Een kleine, maar voor de beeldvorming niet onbelangrijke correctie: het door de NPO aangevraagde budget voor 2021 was bijna € 825.000.000, minder dan een tiende van het bedrag dat jij noemt.

 6. janrama

  PVV, BBB en het FVD worden hier rechts genoemd.

  PVV is een linkse partij (sociaal en economisch) met wat rechtse trekken.

  BBB is nog niet in te delen, Michael was in het begin laaiend enthousiast, maar dat wordt al steeds minder.

  FVD is een sekte met extreem rechtse invloeden en met een gestoorde leider.

 7. JoopvdJoop

  Het probleem van links,op de persoon spelen en niet op de inhoud.
  Sneu volk.

 8. right

  Het cordon sanitaire krijgt een partij toegevoegd, steeds meer luizen in de pels van ultra links Nederland!
  Prachtig toch!
  Op een x moment komt
  ‘rechts’ in de meerderheid, toch?

 9. Pieter48

  Geweldig deze mevrouw van der Plas. Laat zich niet kleineren door de linkse staats omroep en vertolkt de mening van veel boeren burgers en buitenlui. Daar de linkse politici reeds lang geen contact meer hebben met de burgers van ons land is zij een soort roepende in de woestijn.

  1. Brenda Welsh

   Van mij in ieder geval niet. Ze mag roepen tot zij een ons weegt.

   1. ElGuapo

    Sok/trekpoppetjes zijn niet relevant.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.