Boeren geven Den Haag massaal de middelvinger: 68 procent zou nu BoerBurgerBeweging stemmen

Het nieuws waarvan je wist dat het zou komen: slechts twee procent van de boeren heeft nog vertrouwen in de politiek. De overgrote meerderheid heeft dat niet meer. En zo’n 68% van de boeren zegt bij de volgende verkiezingen op de BoerBurgerBeweging van Caroline van der Plas te stemmen. Het CDA is voor boeren nu dus een non-partij.

“Nederlandse boeren hebben hun geloof in de overheid volledig verloren,” bericht mediakartelkrant De Volkskrant. “Van de veehouders zegt slechts 2 procent nog vrij veel vertrouwen te hebben in de overheid, 70 procent heeft geen vertrouwen meer. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden zou 68 procent van de veehouders op de BoerBurgerBeweging (BBB) stemmen en daarmee het CDA (4 procent) wegvagen als boerenpartij.”

Deze resultaten zijn het gevolg van een onderzoek dat I&O Research heeft gedaan in opdracht voor de krant van socialistisch Nederland. Het doel was te achterhalen hoe boeren denken over de politiek. Nou, de resultaten mogen er zijn. Slechts 5% van de boeren heeft nog wat vertrouwen in het ministerie van Landbouw (welke gestoorde gekken vormen die 5%?). En slechts 9% denkt nog iets van positief over minister Carola Schouten (zelfde vraag hier).

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Boeren nemen de leiding. Maar uiteindelijk moeten we op een punt komen waarop álle Nederlanders klaar zijn met Den Haag. Want die types hebben niet alleen lak aan de boeren en hun lot, maar ook aan dat van alle andere burgers. Laat dat maar eens goed tot je doordringen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Albert Egberts

  Met de stem van de boeren haal je nauwelijks een Kamerzetel. Dit gaat dus nergens over.

  1. ElGuapo

   Het dringt allemaal niet tot je door he?

  2. dumbfarmer

   hoe komt het dan dat het CDA zo groot was.. en nu op sterven na dood sinds ze hun hele achterban (waaronder een groot deel boeren) van zich vervreemden? Blijkbaar haalt dat aantal dus een aanzienlijk aantal kamerzetels, getuige de winst van BBB

   1. Albert Egberts

    “en nu op sterven na dood sinds ze hun hele achterban (waaronder een groot deel boeren) van zich vervreemden?”

    Het CDA is niet zo klein geworden in de peilingen door de wegvallende steun van de boeren. Die stellen electoraal niets voor.

    1. CZ

     Jawel albert die stellen wel degelijk wat voor

  3. CZ

   De boeren zijn diegene die staan voor wat ze doen en jij albert bent een min figuurtje die hier een beetje kinderachtig de boer belachelijk maakt, je bent ook een beetje simpel als je zo’n reactie plaatst

  4. leukeditter

   en hij worddt nog steets lomperder

  5. leukeditter

   wordt weer tijd voor montkapjess albertjeeeee

   Het RIVM laat weten dat er in niet-medische mondkapjes, die de meeste Nederlanders dragen, kleine deeltjes van chemische materialen kunnen zitten. Het is niet bekend of deze zogeheten nanomaterialen wel veilig zijn voor de mens, aldus het RIVM.

   Fabrikanten van niet-medische mondkapjes voegen nanomaterialen toe omdat ze een antibacterieel of desinfecterend effect zouden hebben of beter zouden filteren. De nanodeeltjes zijn gemaakt van bijvoorbeeld zilver, koper, zink, grafeen of kunstmatige vezels.

   Schadelijk
   Volgens het RIVM is er nauwelijks wetenschappelijk bewijs voor de positieve effecten van de nanomaterialen in de mondkapjes. Van sommige nanomaterialen die in mondkapjes zitten, is wel bekend dat ze schadelijk kunnen zijn voor de mens. Als ze vrijkomen uit mondkapjes kunnen mensen ze inademen. Ze kunnen ook via de huid of mond in het lichaam komen.

 2. Dubblecheck

  @Albert
  Inderdaad jou reactie gaat nergens over.

  1. halo1

   Het is inderdaad maar 1 %.. het is en blijft een vief wijffie. Maar D66 wil de Newyorkisering van NL .. en dat vinden veel mensen, zoals Albert okay.. aldus wordt NL geleidelijk “‘ontboerd””. En waarom is dat nou met een d? En zijn beukmans, usb en vlekmans nu echt weg?

   1. september

    Vlekkewasser is nu Albert Liegt en USB had ook een andere naam en Beukman mischien weer een andere naam,die is een tijd niet hier geweest.En ontboerd is hier met een d

  2. Mistgabel

   Albert van Jole

 3. Piet Klein

  Caroline is een echte parlementariër die er in slaagt punten te maken waar de coalitie faalt. De verdeeldheid in de Tweede Kamer, het grote aantal partijen, is rechtstreeks het gevolg van de falende zittende macht. Rutte en zijn ploeg heeft de democratie, de rechtstaat geweld aan gedaan en heeft vele slechte resultaten neergezet.

  Onderbelicht is naar mijn gevoel het coronafonds waarin Nederland veel geld weggeeft (nou ja de kinderen of de kleinkinderen) onder meer aan landen waar de burgers gemiddeld rijker zijn zoals in Frankrijk en Italië. Bijzonder is dat Rutte geaccepteerd heeft dat Nederland geen aanspraak op het ‘coronafonds’ mag maken zolang wij de hypotheekrenteaftrek handhaven. Deze man is krommer dan krom. En ook nu weer presteert hij het om de toewijzing aan Polen als chantage middel in te zetten. Dat is zoiets als u krijgt uw huurtoeslag niet als u zich niet laat vaccineren. De wedstrijd over de rechtstaat in Polen moet los staan van het geld. En dan is bij de beesten af dat Rutte die in Nederland de rechtstaat schoffeert het durft om Polen tot de orde te roepen waarbij het nog maar de vraag is of de EU een punt heeft.

  Dat boeren massaal Caroline als strohalm vastklampen is zeer begrijpelijk. En dat zullen niet alleen boeren zijn. BBB zit in de lift. Maar het blijft spannend want een partij van enige omvang volwassen maken is niet niks zoals het verleden ons leert.

  Meer verbaast kun je zijn over andere gevestigde partijen, de linkse partijen, de CU die Rutte maar blijven steunen. De PvdA stuurt Asscher weg en is bereid met Rutte te regeren waren het niet dat de samenwerking met Groenlinks hen buiten spel zet. Maar er is niets op tegen de kritiek die Caroline wel op tafel legt met hetzelfde gemak of met nog meer gemak op tafel te leggen. Deze linkse partijen hebben zo hun lijntjes naar de NPO.

  Als we kijken naar de problemen waarmee de gemiddelde burger te maken krijgt, de niet geïndexeerde pensioenen waarvoor geen enkele gezond reden te vinden is, de negatieve rente of lage rente, de problemen met capaciteit in de zorg, de overspannen huizenmarkt, de stijgende inflatie, het voorspel om huiseigenaren leeg te trekken op het vermogen van hun huis via de vermogensrendement heffing terwijl er nul rendement is. Er is geen rendement totdat je het huis verkoopt. Ook zal zo’n heffing nagenoeg geen ruimte bieden in de krappe huizenmarkt want meer belasting maakt niet meer huizen.

  Dat de boeren de gevestigde partijen achter zich laten is gezond verstand, dat veel burgers dat ook doen getuigt ook van gezond verstand. Het politiek midden heeft extreem gefaald. Als partijen extreem mogen worden genoemd dan is dat vooral het politiek midden. Als je nu nog gelooft in het politiek midden dan moet je zelf gaan afvragen of je nog wel begrijpt wat er gebeurt in Nederland, in Europa. Als je zelf tot een gematigd persoon vindt, als je enige verstand kijkt naar wat er gaan is dan is het politiek midden een gepasseerd station. En dat levert Caroline stemmen op.

  1. halo1

   Het is weer een indrukwekkend verhaal, meneer Piet, wellicht te lang voor de meeste lezers…

  2. Bunky01

   Goed en doorwrocht verhaal. Of je het als lezer kunt onderschrijven of niet, het is in ieder geval geen scheld kanonnade of non-reactie op andermans bijdrage. En dat is hier alleen al pure winst. Ik hoop dat de BBB nog lang de luis in de pels blijft van een aantal zeer vervelende partijen die er alleen maar op uit zijn de veeteelt en landbouw in Nederland de nek te draaien.

   1. CZ

    “Ik hoop dat de BBB nog lang de luis in de pels blijft”

    Dat hoopt iedereen op een paar na dan

    1. AIbert Egberts

     Ik heb mijzelf voorgenomen dat ik een hekel aan Hendrika moest hebben. Eigenlijk ben ik niet tegen haar of haar principes, ik zit DDS slechts te tröllen

     1. CZ

      Maar dat weten we AIbert

   2. Krasvast

    De boeren begrijpen dat er geen andere opties meer zijn, nogmaals vier jaar Rutte betekent het rasse einde van de boerenstand.

  3. J. Punt

   Piet Klein geeft op een duidelijke manier weer hoe de feiten -feitelijk- zijn. Daar mag wel een extra alinea aan worden besteed.

 4. Branzino

  Ik gun Caroline van der Plas haar fictieve zetels. Maar ik vraag me wel af, waar ze haar populariteit vandaan haalt. Want mij is nog niet opgevallen, dat ze veel meer heeft gedaan dan haar stem op radio, TV en in andere media laten horen. Meer kon ze ook niet met een demissionair kabinet. Maar na de start van een nieuw kabinet met nieuwe plannen zal ze echt aan de bak moeten. Dan ben ik wel benieuwd hoe ze dat doet. Met die ruim 50.000 borenbedrijven, en daar “slechts” 70% van, betekent het nu ook weer niet zo heel veel. In de peilingen staat ze een stuk hoger, dus ze heeft ergens nog een veel groter reservoir aan potentiële kiezers. Dat zijn misschien mensen die afhankelijk zijn van de agrarische sector? Als die blijven is ze belangrijke politieke factor.

  1. CZ

   Die haalt zij vanwege het feit dat zij zich normaal gedraagt en de taal van het volk spreekt…

   1. Branzino

    @CZ
    O.k., nog niet door behaalde resultaten. Dan wachten we dat rustig af.

    1. Albert Egberts

     Caroline is gekozen door de boeren maar daarvoor heeft ze nog niets bereikt. Zonder haar bemoeienis onderhandelt de LTO met de Overheid over gunstige uitkoopregelingen voor de boeren. Caroline is meer bezig met haar eigen media-carrière.

     1. CZ

      albert is bang voor Caroline

     2. Albert Egberts

      Ik geloof dat we met CZ onze foetuslover weer in ons midden hebben.

      Dat is slecht nieuws voor de discussie op dit blog.

      😕

     3. CZ

      Ja jij hebt hele andere “gedachtes” over foetussen aangezien je een geesteszieke pedöseksueel bent die het bewust vermoorden van weerloze, recht op leven hebbende, baby’s verheerlijkt en de “gedachtes” bij misbruik moreel legaal acht…

     4. CZ

      Overigens voor de redactie, ik ventileer hier slechts albert’s gedachtegangen

     5. Albert Egberts

      Dat was hetgeen te bewijzen viel.

      🤮

     6. september

      Over die CZ dat is de oude USB.3 en ik ben lid.Ik ben het met je eens dat dat slecht nieuws.Ik ben het ook helemaal niet met hem eens.Maar Albert Liegt heb vandaag ook nog niet gezien.Heel rustig hier dus.

 5. Ritter

  Ter Apel over explosie asielzoekers – ON! in het land

  ht*ps://youtu.be/NEJ1iPvCXT4

  1. rasecht wappie

   Belangrijk nieuws!!!

   h*tps://mailchi.mp/6fba0c91e768/on-deze-week-6455261?e=608147cc98

 6. dumbfarmer

  ik hoor ’t nu al die reacties in den haag: ‘schokkend’, ‘niet zien aankomen’, ‘wie zijn die mensen die daar op stemmen’, ‘verbazend’, en meer van dat soort.. geen 1 die gaat melden: had je wat anders verwacht dan?
  Behalve misschien Caroline zelf.

 7. rasecht wappie

  Belangrijk nieuws!!!

  h*tps://mailchi.mp/6fba0c91e768/on-deze-week-6455261?e=608147cc98

 8. Krasvast

  De voorhene CDA-kiezers kunnen natuurlijk gewoon overstappen, ook doen hè!

 9. JoopvdJoop

  Niet alleen de boeren….

 10. kees cup

  Dat er nog 5% van de boeren bestaan die wel vertrouwen in de huidige overheid heeft is wel verklaarbaar.

  Natuurboeren.
  Ecoboeren.
  Zorgboerderijen.

  en andere soortgenoten.

  De “deugende” agrariers dus, met bedrijfsmodellen die in de grotemensenwereld volkomen onrendabel zouden zijn, maar in de linkse droomwereld wel kunnen voortbestaan, en zich kunnen verrijken en vol (vr)eten dankzij allerlei vage subsidies.

 11. RvdBe

  Den boer tracht den put te dempen nadat het kalf al verzopen is.
  Te naïef, te laat.

 12. Drostemannetje

  De BBB zal straks het CDA vervangen als weldenkende centrumrechtse partij. Net zo zeer zal de Pvda en Groen links vervangen worden door een nieuwe opkomende partij die binnen nu en paar jaar zal ontstaan. Een partij met dezelfde visie als de linkse partij in Denemarken mbt asielzoekers/gelukzoekers.

 13. siemoon

  de muur is in Berlijn om gegooid en in Scheveningen opgebouwd .mvg

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.