Column Paul Cliteur: ‘niet alleen Minister Koolmees moet achterstallig huiswerk inhalen, maar ook Minister Grapperhaus’

“Tweeling uit Almelo behoort tot terreurverdachten die Rutte, Wilders en Baudet wilden doden”, schrijft het Dagblad Tubantia. Het klinkt enerzijds zo lieflijk: een Almelose tweeling. Gelukkig niet een Jihad-reiziger die via de poreuze Europese grenzen ons land is komen bezoeken voor wraakacties vanwege cartoons of ander jihadistisch ongenoegen.

Maar anderzijds is Almelo ook heel “dichtbij”. Het geeft weer zo bedroevend scherp weer dat jongens uit Almelo niet door minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, en tevens verantwoordelijk voor Integratie en inburgering, zijn bereikt door “inburgeringsacties” van onze overheid. Het is niet gelukt de Almelose jongens te “integreren”.

Hoewel, het is maar hoe je het bekijkt. De Almelose tweeling is geheel volgens de D66-ideologie van de “anywheres” toegetreden tot het kosmopolitisme. Zij zijn burgers van de wereld geworden. Geen “somewheres” meer. Zij zijn deel gaan uitmaken van de wereldomspannende gemeenschap van diegenen die de enge nationale staat, waarin zij zich helaas lichamelijk bevinden (soma sèma), de rug toekeren en geïntegreerd in de virtuele theocratische gemeenschap. De gemeenschap die elk jaar groeit. De gemeenschap die elk jaar de nationale staat tot een zielig overblijfsel uit het verleden maakt.

Die gemeenschap heeft zo zijn eigen regels. En een van die regels is: vernietig de nationale staat.

Daar zijn zij dus goed mee bezig. “De groep, waartoe de in Almelo geboren broers  A. (31) volgens het OM behoren, zouden het hebben gemunt demissionair premier Mark Rutte (VVD) en de Tweede Kamerleden Geert Wilders (PVV) en Thierry Baudet (FvD)”, schrijft Tubantia.

Daarmee raakt dit ook aan het werkterrein van de Minister van Justitie en Veiligheid. Vooral dat laatste deel dus, veiligheid. Immers “de mannen worden verdacht van lidmaatschap van een terroristische organisatie, het voorbereiden van een aanslag en het volgen van een terroristische training”. We zijn dus weer terug bij de Hofstadgroep.

Politiek vertaald betekent het bericht uit Tubantia dat niet alleen Minister Koolmees wat achterstallig huiswerk moet inhalen, maar ook Minister Grapperhaus.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. vlekkenoplosser

  grapjeshuis , wie neemt die biljartbal nog serieus !

 2. Paardenmiddel

  Grapperhaus is corrupt en doet waar hij zin in heeft. Denk aan zijn feestjes.
  Moet hij de veiligheid waarborgen???
  Tjonge, wie neemt die man nog serieus

 3. maraton

  Wie heeft er voor gezorgd dat NL nog een relatief veilig land is? Kijk even naar de buren (Frankrijk, Belgie, GB , Duitsland.)
  De AIVD. Grapperhaus hoeft alleen maar de begroting van deze club te verdedigen
  Overigens: Baudet is, een streling voor zijn ego, eindelijk tot het elitecorps van de bedreigden doorgedrongen.Mooi meegenomen Thierry!
  Hij heeft jarenlang jalours tegen het martelaarsschap van Wilders aan gehikt.
  Merkwaardig dat deze nitwit serieus genomen wordt door dat tuig uit de lichtstad.
  Zegt alles over het IQ van deze terroristen, die we niet meer terug willen zien

  1. vlekkenoplosser

   domme miesgasser

   toen thierry in een luier liep was hij al jaloers op het martelaarsschap van Wilders volgens jouw bewering. Je hebt ze niet allemaal op rij en je mist er ook een paar. Misschien dat flink schudden helpt mafklapper

   1. Klaus Schwab

    Heel veel mensen, waaronder ik, vinden juist jou de mafklapper vlekkenoplosser !
    Er komt nauwelijks een zinnig woord uit jouw epistels.

    1. vlekkenoplosser

     begrijp ik klaus schwab , als je die bijnaam kiest heb je al een steekje los

     Wat mensen van mij vinden vind ik van geen belang
     In eerste instantie krijg je een inhoudelijk antwoord. Blijk je tot one liners groep te behoren krijg je lik op stuk.

     Kijk is wat vaker in de spiegel miesgasser. Je bent een proto type voor de hernieuwde NSB

     Dat jij de inhoud vaak niet begrijpt – zoals nu – ligt waarschijnlijk aan je weggekwijnde brein !

   2. Fouwels

    Slijmproppen als jij kunnen zijn directheid ook niet handelen, dat heb je met simpelen van ziel.

 4. Bes Tolen

  Er was anders geld genoeg voor integratie en inburgering. Waar is dat gebleven? Weggegooid geld? Dat terwijl de gepensioneerden al een kleine twintig jaar door Koolmees en zijn voorgangers op de nullijn worden gehouden. Waar, vindt hij, die gepensioneerden dan blij mee mogen zijn. Kom Koolmees, waar heb je die miljarden euro’s gelaten, vriend? In de buurlanden zijn de pensioenen elk jaar flink verhoogd, in Nederland is nooit verhoogd. En dat in Nederland durf jij Koolmees, het beste pensioen van de wereld noemen. Dat heb je vast en zeker van anderen gehoord. Wie zijn die anderen, Koolmees? Kom, vertel op. Of weet je zelfs dat niet eens? Of niet eens meer?

  1. Albert Egberts

   “In de buurlanden zijn de pensioenen elk jaar flink verhoogd, in Nederland is nooit verhoogd.”

   De oude Bes is niet goed geïnformeerd.

   ht.ps://www.mercer.nl/newsroom/nederlandse-pensioenstelsel-voor-derde-jaar-op-rij-beste-ter-wereld.html

   1. vlekkenoplosser

    strónt vlé®k vraagt zich niet af waarom we het oude DB stelsel vervangen wordt door een DC stelsel. Strónt vlé®k heeft kennelijk geen idee van de pensioen hervorming in Nederland waar de kortingen van afgelopen jaren de grondslag voor waren.

    Als Nederland het beste stelsel had heb ik heel medelijden met de overige landen en deelnemers strónt vlé®k

    Sinds het ingrijpen door jetta klijnsma ( ook pvda ) ongehinderd door enige kennis is het een draak geworden met en onwerkelijke rekenrente strónt vlé®k

    je bent wederom actueel niet op de hoogte strónt vlé®k !

  2. Fouwels

   Aldus de inunderende etterpuist

 5. Bes Tolen

  Abbert Ebbert. Veel financiële cijfers, die internationale organisaties verstrekken, komen trouwens af van de betreffende landelijke overheidsinstanties. Dat geeft dus manipulatief gedoe. In ieder geval is de tijd, dat Nederland een betrouwbaar goed pensioenstelsel had al langer voorbij. Ik heb nog familie in Duitsland, die veronderstelde dat hun familie in Nederland een hoger pensioen heeft. Dat was zo, bleek niet meer het geval. De politieke leugens nemen de laatste jaren toe. Het hele westen moet wat dat betreft op de schop. Je ziet het nu ook aan de leiding van de oude Nederlandse partijen. Links allemaal Roomsen. Die golden in mijn protestantse jeugd als genocide bedrijvers. Het kan verkeren.

  1. Albert Egberts

   “Je ziet het nu ook aan de leiding van de oude Nederlandse partijen. Links allemaal Roomsen.”

   Je babbelt creatief langs het onderwerp. Kun je onderbouwen waarom het Nederlandse pensioenstelsel thans onder de maat zou zijn?

   1. vlekkenoplosser

    kan de strónt vlé®k uitleggen waarom het huidige DB -stelsel wordt vervangen door een DC -stelsel als het DB- stelsel zo goed was.

    Strónt vlé®k loopt te blaten ongehinderd door enige kennis !!

 6. Bes Tolen

  Ja, want de politiek heeft het te zeggen en gedraagt zich ten onrechte als eigenaar van overheidspensioenen en als beslisser over alle andere.
  Dit bijvoorbeeld. De rijksoverheid deed betalingen ten laste van ABP, die niet tot het pensioen behoren zoals indertijd voor de Belastingdienst toen die moest bezuinigen en vooral ervaren en deskundiger personeel vertrok. Tot twee keer toe. Veel werk wordt tegen hoge prijzen uitbesteed. Enorme salarissen bij de pensioenfondsen. Het Rijk heeft heel veel jaren haar bijdragen aan pensioenpremies niet betaald.
  De politiek houdt al heel veel jaren verhoging van de ingegane pensioenen tegen. De pensioenen zijn al veertig jaar aan versobering onderhevig. Ook bij algehele salariskorting en bij arbeidstijdverkorting werden de nog niet ingegane en de ingegane pensioenen gekort, enzovoort.
  Blijkbaar is Nederland arm geworden. Te veel geld nodig voor dubieuze zaken, denk ik, en te veel onnodige verplichtingen. In andere landen zijn de pemsioenen wel jaarlijks verhoogd en niet weinig ook. Dit jaar 3 1/2% in Duitsland (Oost Duitsland meer).

 7. Bes Tolen

  Nog vergeten te melden. Algehele inbouw van de A.O.W. uitkering. Verhoging van de pensioenleeftijd wat meer te betalen premies betekent voor nog werkenden en twee jaar minder pensioen door het pensioenfonds uit te betalen. Die twee eerste jaren overleeft ook niet iedereen. Er is nog meer aan kortingen. Dit alles betekent dat de pensioenleeftijd voor de Nederlanders het hoogste ligt van de gangbaar vergeleken Europese landen.

 8. 56RdK

  “Tweeling uit Almelo behoort tot terreurverdachten die Rutte, Wilders en Baudet wilden doden”, schrijft het Dagblad Tubantia. Het klinkt enerzijds zo lieflijk: een Almelose tweeling. Gelukkig niet een Jihad-reiziger die via de poreuze Europese grenzen ons land is komen”
  Inderdaad Paul, geen Jihad-reiziger, maar een tweeling hier opgegroeid ondergedompeld in de giftige indoctrine van de islam. Het gif binnen gekregen in de moskee, weekendschool, -instituut of islamitische school. En uiteraard via opvoeding en familiebanden. Dat moge heel duidelijk zijn. Maar ja, die indoctrinatie mag gewoon volgens de deugbrigade, want recht op goddienstvrijheid e.d.

  Dat die indoctrinatie een alom bewezen ondermijning is van de veiligheid van de niet-moslims, een ondermijning van onze samenleving, dat wordt bewust weggehouden, past niet in het deugplaatje, “want dan moeten ook de christelijken…”. Of er vanuit die groep ooit dodelijke aanslagen e.d. zijn gepleegd.

  Islam, totdat het weer fout gaat, iedereen weer geschokt is en Koolmees weer miljoenen aan nutteloze trajecten kan besteden.
  Zo als ook met die allochtone advocaat, die neef van die Taghi, heeft jarenlang zijn gang kunnen gaan ten koste van … en nu komt men tot de conclusie dat het allemaal toch wel wat te vrijblijvend was….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.