Coronahysterie bij de GGD voor Sinterklaas: advies om niet met pepernoten te strooien en het bij zwaaien te houden

Sinterklaas is nog niet eens in het land en men raakt nu al in paniek over het kinderfeest. Ditmaal niet een keer over de kleur van zijn hulpjes, maar over de kans op besmettingen bij lokale intochten van de goedheiligman. De GGD komt met een dringend advies om niet met strooigoed te gooien en het handen schudden achterwege te laten. 

Terwijl bijna 85 procent van de volwassen bevolking inmiddels is gevaccineerd blijft de angst voor een ‘super spread event’ groot in Nederland. De GGD komt namelijk met een dringend advies om zo veel mogelijk contact te mijden bij het Sinterklaasfeest, dat meldt het RTL Nieuws.

Het landelijke advies van de GGD heeft te maken met corona, aldus een woordvoerder.

“Het gegraai in zakken en het uitdelen van snoep via de handen zorgt ervoor dat je sneller in contact komt met virussen en dus corona kan krijgen. En we willen voorkomen dat infectieziekten zich kunnen verspreiden.”

In plaats daarvan raadt de GGD aan om strooigoed in kleine zakjes te doen en die vervolgens uit te delen. Daarnaast raadt men ook af om veel handen te schudden en voor de Pieten en Sinterklaas om geen sieraden te dragen:

“Ook daar  kunnen zich micro-organismen ophopen. Was van tevoren goed je handen en doe tussendoor niets anders. Of was je handen opnieuw nadat je bijvoorbeeld pauze hebt gehad of naar de wc bent gegaan”

Het advies van je handen wassen na een wc-beurt lijkt me overigens niet spectaculair nieuw, me dunkt dat iedereen dat standaard al deed. Afijn, ondanks de hoge vaccinatiegraad blijft men dus nog steeds vrij bezorgd over toekomstige evenementen. Terwijl de afgelopen weken, met voetbalwedstrijden met volle stadions en het F1-evenement, hebben laten zien dat grote evenementen geen nieuwe brandhaarden veroorzaken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dit advies komt dus vooral heel paniekerig over.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

103 reacties

 1. 56RdK

  Ach de Sinterklaastraditie is toch al helemaal verziekt door de zwarte parasietengemeenschap met haar blanke deugaanhang. Dus laat die intochten maar zitten.

  1. MireiIIe

   Wie eet er nu pepernoten van de vloer of straat?

   1. hetfietsmenneke

    Niemand, maar vroeger kreeg je van zwarte Piet, die nu ook niet meer mag, een handje vol lekkers, of je raapte snoepjes op van de straat, omdat er gestrooid werd. Dat was gewoon een leuke traditie, zonder bijbedoelingen en leuk voor alle kinderen. Maar tegenwoordig loopt een kleine groep zeikstralen overal over te zeuren. En het ergste is dat ze telkens hun zin krijgen.

 2. Albert Egberts

  Door toedoen van het grote aantal wappies dat weigert zich te laten vaccineren loopt het besmettingscijfer voor Corona weer op.
  Als het zo doorgaat krijgen die dwazen het ook nog voor elkaar om de overheid te dwingen het Sinterklaasfeest te verbieden.

  1. vlekkenoplosser

   strónt vlé®k , 130 man op de I.C !!! Je boodschap precies is ?

   strónt vlé®k , duizenden vrouwen met problemen na vaccinatie. Heeft natuurlijk niets met vaccinatie te maken maar waarom vaccineren we nog als er geen zicht is op de bijwerkingen terwijl er diverse medicatie beschikbaar is om corona te bestrijden.

   strónt vlé®k , MINSTENS 20 doden onder jongeren na vaccinatie . Heeft natuurlijk niets met vaccinatie te maken maar waarom vaccineren we nog als er geen zicht is op de bijwerkingen terwijl er diverse medicatie beschikbaar is om corona te bestrijden.

   strónt vlé®k , de risico groepen zijn volledig gevaccineerd volgens het OMT en de gg&gd. Waarm blijft de gg&gd en het onzinnig management team met deze adviezen komen. 70.000 man bij formule 1 is geen enkel bezwaar terwijl de gevaccineerde mensen niet getest worden maar drager en overdrager van het virus kunnen zijn

   strónt vlé®k , ongevaccineerde mensen moeten testen om vrij te bewegen. Gevaccineerde worden niet getest . Gevaccineerde zijn derhalve de risico groep op dragen en overdragen van het virus

   strónt vlé®k , je bent een volidioot om ongevaccineerde te stigmatiseren terwijl de risico groep de gevaccineerde

   strónt vlé®k je bent een 100% hufter !

  2. ElGuapo

   Albertus smegmabaard leest weer voor uit de fabeltjeskrant.

  3. usb3.0

   Je valt steeds in herhaling, je bent een leugenachtige hond die niet begrijpt dat deze tijd leent voor de griep, gevaccineerden als tamil grijpen zelfs dit aan om mensen in discredit te brengen, gevaccineerden als tamil zijn een schoffering en een schande in onze maatschappij

  4. RvdBe

   Albert gaat er voor het gemak (van Hugo) maar vanuit dat ongevaccineerden sowieso geen antistoffen hebben.
   Ik heb zelf corona gehad in april, in november ga ik eens een serologische test laten doen.
   Hugo erkent de door de rivm erkende serologische test niet omdat dat zijn prikcijfers kan drukken.
   Heeft niets met volksgezondheid re maken.

  5. Xyz1234

   Weet u intussen al hoe groot de kans is dat u in het ziekenhuis terecht komt door dit virus? Universiteit van Oxford heeft er zelfs een calculator voor gemaakt, mocht u te lui of te dom zijn om dit uit de statistieken te herleiden. Heel interessant voor bange mensen zoals u.

  6. Mistgabel

   Volgens de heuler van het kwaad.

 3. vlekkenoplosser

  Angst zaaien is kennelijk een hobby bij het ambtenarren legioen.

  130 mensen op de I.C met mogelijke corona klachten.
  Donder op met je angst zaaien en paniek veroorzaken in de maatschappij.

  We hebben al diverse medicijnen om corona te bestrijden dus het veroorzaken van paniek is onethisch. Tevens moet men stoppen met vaccineren. Het is een misdaad tegen de menselijkheid om te blijven vaccineren met experimentele gentherapie met alle risico’s op onbekende bijwerkingen die mogelijk ook fataal kunnen zijn.

 4. kattekop

  Het begint nu echt belachelijk te worden.
  Dit neemt toch niemand meer serieus.
  De GGD staat voor Jan met de bekende achternaam.
  130 op de IC, dus gemiddeld per ziekenhuis 2 op de IC of omtrent
  Tjonge wat hebben ze het maar druk

 5. dumbfarmer

  ik heb een plan: we trekken al die lui die ingeent zijn en nog steeds janken en bang zijn gewoon een condoom over hun kop.. 99% veilig die dingen! Einde gejank…

 6. rasecht wappie

  Hier wappie………

  Ik lap al sinds die griep…sorry…Kuch, corona uitbarstte alle opgelegde opgelegde aan m’n laars en ben nog steeds kerngezond.

  Nog zo iets waanzinnigs…sta ik vanmorgen bij de broodafdeling bij Appie,staat er een vrouw (gelijkenis Kaag) pistoletjes te pakken met de tang die daar bij ligt.
  Zeg ik vragend en heel rustig tegen die vrouw: weet u dat die tangen vol met bacteriën zitten van iedereen die deze tangen hebben beetgepakt en dat u zo deze overbrengt op uw broodjes?

  Gaat dat wijf ineens tekeer tegen me en zegt: ik hou mij aan de regels.
  Dus ik vroeg haar: Oke,dus u vind regels belangrijker dan uw gezondheid?

  Ik ben maar weggelopen want vast links, angstig gemaakt en een fervente NPO kijker..dus niet voor woorden vatbaar.

 7. rasecht wappie

  Correctie wegens dubbele woorden en 1 vergeten woord:

  Hier wappie………

  Ik lap al sinds die griep…sorry…Kuch, corona uitbarstte alle opgelegde regeltjes aan m’n laars en ben nog steeds kerngezond.

  Nog zo iets waanzinnigs…sta ik vanmorgen bij de broodafdeling bij Appie,staat er een vrouw (gelijkenis Kaag) pistoletjes te pakken met de tang die daar bij ligt.
  Zeg ik vragend en heel rustig tegen die vrouw: weet u dat die tangen vol met bacteriën zitten van iedereen die deze tangen hebben beetgepakt en dat u zo deze overbrengt op uw broodjes?

  Gaat dat wijf ineens tekeer tegen me en zegt: ik hou mij aan de regels.
  Dus ik vroeg haar: Oke,dus u vind regels belangrijker dan uw gezondheid?

  Ik ben maar weggelopen want vast links, angstig gemaakt en een fervente NPO kijker..dus niet voor woorden vatbaar.

  1. Brenda Welsh

   Bij het zomercarnaval enkele jaren terug werden er met comdooms gegooid, in plaats van pepernoten. De goeie ouwe tijd.

   1. ElGuapo

    Bij jou waren het domdooms sok/trekpop…terug in je hok en snel een beetje!

   2. vlekkenoplosser

    had je moeder het maar gebruikt !!!

    1. ElGuapo

     Dat zou vele ongewenste domme fabeltjes schelen.

 8. vlekkenoplosser

  De imbecielen willen nu het testen uitbreiden naar influenza. Het OMT waarschuwt dat mogelijk dezelfde maatregelen worden ingevoerd als met covid !!

  Dus men wil avondklok, QR-code, 1,5 meter , enz ook bij influenza invoeren.

  U zult zich onderwerpen !

 9. vlekkenoplosser

  De imbecielen willen nu het testen uitbreiden naar influenza. Het OMT waarschuwt dat mogelijk dezelfde maatregelen worden ingevoerd als met covid !!

  Dus men wil avondklok, QR-code, 1,5 meter , enz ook bij influenza invoeren.

  U zult zich onderwerpen !

  1. Brenda Welsh

   Waarom 2x plaatsen als je het zelfde zegt? Testen brengt structuur in uw leven en beschermt u.
   De nieuwste toepassing, een Co2 meter, is in België al verplicht in de publieke ruimte. Daar wordt nagedacht!

   1. usb3.0

    Je moet je achterlijk smoel houden

   2. vlekkenoplosser

    een co2 meter hahahahahahaha

    onze stomme huistrut bedoeld waarschijnlijk een CO meter.

    compleet ander doel en niet geheel onverstandig bij open verwamingstoestellen

    nadenken is niet aan jou besteed das duidelijk

    1. ElGuapo

     Brendaatje is alleen expert op het gebied van cashbetalingen….

    2. Brenda Welsh

     @vlekkenoplosser: Met de CO2 meter – air indicator monitort u de luchtkwaliteit binnenshuis. Een te hoog CO2 gehalte kan leiden tot hoofdpijn, slechte concentratie, verhoogd risico op astma en verergering van allergieën. De CO2 meter heeft een meetbereik van 0-3000 ppm. De CO2 meter heeft 3 LED’s die dienen als indicatoren van het aanwezige CO2 gehalte (Groen: 1200 ppm).

     1. usb3.0

      En het bestrijd roos

     2. vlekkenoplosser

      domme muts , ontzettende domme muts ,

      een KOOLMONOXIDE METER doet bovenstaande

      KOOLDIXODE meten in huis quatsch trut !

     3. Mr.blauw.sky

      Scheikunde-onbenul Poepmans demonstreert wederom hoe lastig het is voor simpele zielen om simpele formules uit elkaar te houden.

     4. Mr.blauw.sky

      Scheikunde-onbenul Poepmans demonstreert wederom hoe lastig het is voor simpele zielen om simpele formules uit elkaar te houden

     5. vlekkenoplosser

      bewijs het tegendeel inhoudsloze flapdrol

     6. vlekkenoplosser

      bewijs het tegendeel inhoudsloze flapdrol

     7. vlekkenoplosser

      bewijs het tegendeel inhoudsloze flapdrol

     8. vlekkenoplosser

      bewijs het tegendeel inhoudsloze flapdrol

     9. Mr.blauw.sky

      Nu ook al strônt aan je poten, laf varken?

      Ëén zoektocht met Google en je had meteen kunnen zien dat iedereen hier gelijk heeft behalve jij poepgasser

      Een echte ven weet tenminste wanneer ie z’n ongelijk moet erkenne wegduiktrõl

     10. Mr.blauw.sky

      Nu ook al strônt aan je poten, laf varken?

      Ëén zoektocht met Google en je had meteen kunnen zien dat iedereen hier gelijk heeft behalve jij poepgasser

      Een echte ven weet tenminste wanneer ie z’n ongelijk moet erkenne wegduiktrõl

     11. Mr.blauw.sky

      Nu ook al strônt aan je poten, laf varken?

      Ëén zoektocht met Google en je had meteen kunnen zien dat iedereen hier gelijk heeft behalve jij poepgasser

      Een echte ven weet tenminste wanneer ie z’n ongelijk moet erkenne wegduiktrõl

     12. Mr.blauw.sky

      Nu ook al strônt aan je poten, laf varken?

      Ëén zoektocht met Google en je had meteen kunnen zien dat iedereen hier gelijk heeft behalve jij poepgasser

      Een echte vent weet tenminste wanneer ie z’n ongelijk moet erkennen wegduiktrõl

     13. Fouwels

      Tot zover de sokpop van de gevaccineerde steenpuist.

     14. Mr.blauw.sky

      Onzin, Fouwels van Velenamen!

     15. Fouwels

      Aldus het smeltende gevaccineerde sneeuwvlokje.

     16. Mr.blauw.sky

      Aldus het koukleumpje Fouwels Poemien Flegnan van Velenamen

     17. usb3.0

      Aldus bloeskei nanko

     18. vlekkenoplosser

      ben geen echte ven sukkel en domme imbicielen meten kooldioxide in een woning. Koolmonoxide is schadelijk maar de randdebiel van het forum denkt dat het beide kauwgom is

     19. vlekkenoplosser

      ben geen echte ven sukkel en domme imbicielen meten kooldioxide in een woning. Koolmonoxide is schadelijk maar de randdebiel van het forum denkt dat het beide kauwgom is

     20. vlekkenoplosser

      ben geen echte ven sukkel en domme imbicielen meten kooldioxide in een woning. Koolmonoxide is schadelijk maar de randdebiel van het forum denkt dat het beide kauwgom is

     21. vlekkenoplosser

      ben geen echte ven sukkel en domme imbicielen meten kooldioxide in een woning. Koolmonoxide is schadelijk maar de randdebiel van het forum denkt dat het beide kauwgom is

     22. vlekkenoplosser

      ben geen echte ven sukkel en domme imbicielen meten kooldioxide in een woning. Koolmonoxide is schadelijk maar de randdebiel van het forum denkt dat het beide kauwgom is

     23. vlekkenoplosser

      ben geen echte ven sukkel en domme imbicielen meten kooldioxide in een woning. Koolmonoxide is schadelijk maar de randdebiel van het forum denkt dat het beide kauwgom is

     24. vlekkenoplosser

      ben geen echte ven sukkel en domme imbicielen meten kooldioxide in een woning. Koolmonoxide is schadelijk maar de randdebiel van het forum denkt dat het beide kauwgom is

     25. Mr.blauw.sky

      Game set en match poep-onbenul !

      Steek je excuus praatje maar af bij fabrikanten van luchtkwaliteitsmeters, hebben die tenminst weer iets te lachen op de bedrijfsborrel.

     26. Mr.blauw.sky

      Game set en match poep-onbenul !

      Steek je excuus praatje maar af bij fabrikanten van luchtkwaliteitsmeters, hebben die tenminst weer iets te lachen op de bedrijfsborrel.

     27. Mr.blauw.sky

      Game set en match poep-onbenul !

      Steek je excuus praatje maar af bij fabrikanten van luchtkwaliteitsmeters, hebben die tenminst weer iets te lachen op de bedrijfsborrel.

     28. Albert Egberts

      vent

      imbecielen

     29. usb3.0

      Nanko’s

     30. vlekkenoplosser

      nee strónt vlé®k , weer fout hufter
      QUOTE
      Mr.blauw.sky 1 uur geleden
      Nu ook al strônt aan je poten, laf varken?

      Ëén zoektocht met Google en je had meteen kunnen zien dat iedereen hier gelijk heeft behalve jij poepgasser

      Een echte ven weet tenminste wanneer ie z’n ongelijk moet erkenne wegduiktrõl
      END

      Wel blijven opletten strónt vlé®k , decadente sukkel

     31. vlekkenoplosser

      nee strónt vlé®k , weer fout hufter
      QUOTE
      Mr.blauw.sky 1 uur geleden
      Nu ook al strônt aan je poten, laf varken?

      Ëén zoektocht met Google en je had meteen kunnen zien dat iedereen hier gelijk heeft behalve jij poepgasser

      Een echte ven weet tenminste wanneer ie z’n ongelijk moet erkenne wegduiktrõl
      END

      Wel blijven opletten strónt vlé®k , decadente sukkel

     32. Mr.blauw.sky

      Als poepmormel de taalnazi gaat uithangen weet je dat hij inhoudelijk uitgelüld is

     33. Mr.blauw.sky

      Als poepmormel de taalnazi gaat uithangen weet je dat hij inhoudelijk uitgelüld is

     34. Mr.blauw.sky

      Als poepmormel de taalnazi gaat uithangen weet je dat hij inhoudelijk uitgelüld is

     35. usb3.0

      Nanko

     36. Fouwels

      @USB: 100%, met lucifertje bij de tank.

     37. usb3.0

      🤡precies

     38. Mr.blauw.sky

      Conjo inderdaad

     39. usb3.0

      Nee nanko ningulingetsing, met je poepoeface en je head like a bushokje.

     40. Fouwels

      @USB: 100% Schippers!

      🙂

     41. Mr.blauw.sky

      Hoe later op de avond he neer ze terugvallen in hun allochtonen mengtaaltje

     42. Mr.blauw.sky

      Hoe later op de avond hoe meer ze terugvallen in hun allochtonen mengtaaltje

     43. Fouwels

      @USB: Nanko Allochtono! 🙂

     44. Mr.blauw.sky

      En proberen ze weg te glibberen met een valse identiteit 🤭

     45. Fouwels

      @USB: Tanieniem soemien benzeng Nanko soloem bienien poemien!

      🙂

     46. usb3.0

      @Fouwels noengoeloeng sanga lassa singin dong dong nanko

    3. MireiIIe

     Neen, hier is wat het betreft:Met uitzondering van open terrassen, is het gebruik van een luchtkwaliteitsmeter (CO2-meter) in de eet- en drankgelegenheden van de horecasector verplicht. De luchtkwaliteitsrichtnorm is 900 PPM. De rest is fantasie en gaat het niet over.

     1. vlekkenoplosser

      randdebielen meten kooldioxide
      slimme mensen meten koolmonoxide

      waanzin om kooldioxide te meten

     2. MireiIIe

      @vlekkenoplosser, u zou het dus niet meten? Maar de zBelgen doen het wel..

     3. vlekkenoplosser

      daar zijn het belgen voor , kennelijk een mop !

     4. usb3.0

      h**ps://www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/graafmachine-vast-in-zee-bëlgen-weten-niet-wat-eb-en-vloed-is/vi-AAPjC4U?ocid=mailsignout

   3. Mistgabel

    De media heeft u echt te pakken, u bent echt gehersenspoeld. Koekoek.

 10. Xyz1234

  Heel bijzonder. Ik was namelijk deze week in een museum in Maastricht waar ook kunst getoond werd die je aan mocht raken voor een betere beleving. Daarbij werd nadrukkelijk vermeld dat dit veilig is omdat het RIVM heeft bevestigd dat de kans op besmetting minimaal is door het aanraken van objecten. Nu wist ik dit al langer maar het wordt hoe langer hoe gekker in dit land waar twee officiële instellingen elkaar tegenspreken.

 11. Janna47

  Hoe noemen we zoiets? Ja, bangmakerij…dat is wat er voortdurend gebeurt!
  We moeten bang zijn voor Corona, de waarschijnlijk zware griep die er aan komt, de vele besmettingen, die dat zal opleveren. Want de Zorg moet dit aankunnen!
  En iedereen trapt er in…denken zelf niet na(kunnen ze inmiddels niet meer)…dat lukt dus wel…
  Is er nou niemand die denkt…testen voor griep??? hoezo…deden we dat eerder ook?
  Griep is normaal en ja…soms liggen er veel grieppatiënten in het ziekenhuis, dat is al honderd jaar zo…waarom nu opeens testen?
  We moeten bang blijven en gehoorzaam zijn…foei!

  1. ElGuapo

   👍

  2. vlekkenoplosser

   De fundatie voor uitbreiding van de QR-code wordt ruim van te voren bekend gemaakt.

   Verdiep u eens in de mogelijkheden van de QR-code en kom tot de schrikbarende conclusie dat de mogelijkheden onbeperkt zijn.

   Vecht voor uw vrijheden. Vecht voor uw rechten.
   Corona maatregelen voor influenza.

   U ZULT ZICH ONDERWERPEN !

   1. usb3.0

    We moeten met z’n alle naar Amsterdam

    1. vlekkenoplosser

     lijkt me het beste , wanneer is de volgende ? kan er niets over vinden

    2. Brenda Welsh

     Er is geen moeten bij. Ophitser. Anderen het laten doen en aansporen, zwak.

     1. usb3.0

      Ja er is wel een moeten bij brendaatje, overigens zal ik er weer bij zijn.
      Zodra er meer bekend is zal ik het delen.
      brendaatje vindt toch ook dat de vrijheid voor mensen moet blijven of heeft brendaatje nazistische trekjes

     2. ElGuapo

      “Anderen het laten doen en aansporen, zwak.”

      Herhaal dat voor jezelf sok/trekpop…..hok NU!

     3. vlekkenoplosser

      wie zegt dat anderen het moeten doen strónt vlé®k !
      wie wordt er opgehitst trut

      130 I.C plekken bezet door mogelijke corona patienten
      De totale bevolking wordt opgehitst en voorgelogen door OMT , RIVM en overheid strónt vlé®k

     4. Mr.blauw.sky

      Conjo

  3. MireiIIe

   @Janna47…Oproep voor jaarlijkse griepprik in huis. Over.

   1. vlekkenoplosser

    Ik ook terwijl ik hem al 19 jaar weiger.

    Wordt liever ziek van de griep dan van de prik

    1. Vanduinen

     Weiger is een groot woord. U neemt hem niet. Niets wordt u opgedrongen.

     1. usb3.0

      Dat vind jij, er zijn heel veel mensen die ongevraagd een uitnodiging krijgen die dat als opdringerig ervaren vendjunen

     2. Fouwels

      Of worden geweigerd bij een restaurant omdat ze geen QR-code (= vaccinatiebewijs) hebben of een stok in hun neus willen laten steken om te bewijzen dat ze gezond zijn.

      #4045

     3. vlekkenoplosser

      wat betreft de griep niet
      wat betreft de corona vaccinatie wel

      Mogelijk heb je het nieuws niet gevolgd maar de randdebielen van de gg&gd hebben de wens uitgesproken om de griepprik toe te voegen aan de QR-code domme jongen

      Hij wordt dan wel degelijk opgedrongen slimpie.

     4. vlekkenoplosser

      QUOTE
      usb3.0 10 minuten geleden
      Dat vind jij, er zijn heel veel mensen die ongevraagd een uitnodiging krijgen die dat als opdringerig ervaren vendjunen
      END

      klopt , zeker als je al 19 jaar verteld dat je niet gecharmeerd bent van de uitnodiging en hem liever niet ontvangt ! Ze blijven sturen

     5. usb3.0

      Dé QR code oftewel de onethische vraag medisch geheime gegevens te delen, niet anoniem men dient zich te legitimeren…

     6. usb3.0

      @Vlekkenoplosser

      Je hebt recht op vergetelheid even de desbetreffende instantie aanschrijven per mail..

     7. vlekkenoplosser

      das de huisdokter , ondanks meermaals verzoek blijven ze sturen. Meldt me ook niet meer af.

     8. Albert Egberts

      vertelt

     9. Fouwels

      Aldus de gevaccineerde etterpuist

 12. RvdBe

  De GGD, de nieuwe politieke partij!

 13. 56RdK

  Vanuit Den Haag hoorde ik dat de intocht daar nu met niet-geschminkte Pieten zonder enig haarstuk wordt gelopen.

  Ook in die stad dus een volkomen afbraak van het Sinterklaasfeest omdat de organiserende organisatie voor het winstbejag gaat en daarom flink wil en zal deugen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.