Geweldig! Slechts 16 positieve coronatests na Formule 1 in Zandvoort

Binnen de Formule 1 in Zandvoort zijn de afgelopen week slechts zestien positieve coronatests vastgesteld. In totaal werden er bijna 6700 tests afgenomen onder coureurs, teamleden en F1-personeel. Tot nu toe is er dus weinig aan het handje!

Bij de Formule 1 in Zandvoort werden de coronaregels niet goed nageleefd, wat tot grote irritatie leidde bij het demissionaire kabinet, evenementenorganisatoren en twitterend Nederland. De één vreesde een nieuwe uitbraak en de ander vond het vooral wrang dat dit evenement wél door mocht gaan, maar andere evenementen niet.

Nu blijkt dus volgens de testcijfers van de Formule 1 in Zandvoort dat er vrij weinig aan de hand is qua positieve coronatests, net als bij voetbalwedstrijden het geval was. Grote menigtes lopen in de buitenlucht inmiddels een stuk minder gevaar als het om het coronavirus gaat en het leidt zeker niet tot grote uitbraken. Het Formule 1-personeel heeft zich het hele weekend uit de naad gewerkt en is met jan en alleman in contact gekomen. 16 besmettingen is het uiteindelijke resultaat, na een heel weekend.

Dit lijkt dus te bevestigen dat we ook prima festivals hadden kunnen hebben deze zomer. En als festivals zich aan de Fieldlab-richtlijnen hadden moeten houden was er al helemaal niets aan de hand geweest.

We moeten echt af van het schrikbeeld dat we in het begin van de coronapandemie hebben ontwikkeld (of ons aan hebben laten praten). In het begin was het virus nieuw en onvoorspelbaar, maar dat stadium zijn we inmiddels allang voorbij. Bijna iedereen is gevaccineerd en de overgrote meerderheid loopt toch geen groot gevaar. Dat wordt nu keer op keer bewezen bij ieder grote samenkomst van mensen en wordt ook ondersteund door de cijfers.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En daarmee hoeft echt niet voorbij te worden gegaan aan het feit dat er nog steeds mensen in het ziekenhuis belanden door het coronavirus. Maar voor die groep mensen hoeven er echt geen nieuwe maatregelen te worden genomen, zoals een coronatoegangsbewijs.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. O.k.

  De staf,coureurs en transport personeel leven in een bubbel dus deze statistieken hebben niks met de bezoekers aantallen van doen.
  Neemt niet weg dat er over 2 weken waarschijnlijk geen extreme steiging te zien zal zijn,het was buiten en lekker weer. Er kan ïig veel meer dan het kabinet wil toegeven.

 2. RvdBe

  Als de besmettingen oplopen ligt dit aan de ongevaccineerden, gebeurt dit niet dan is dit te danken aan het prima beleid van de overheid en zal de Jonge zich alle credits toeeigenen .

  1. O.k.

   Als de besmettingen oplopen dan ligt het aan de kwaliteit van de testen en de gevaccineerde. Want gevaccineerde hoefden zich niet te testen. Wel even bij de les blijven

   1. RvdBe

    Mijn cynisme is idd niet voor iedereen duidelijk 😉

 3. Albert Egbert

  “We moeten echt af van het schrikbeeld dat we in het begin van de coronapandemie hebben ontwikkeld”

  Met deze uiterst politiek correcte uitspraak van Wout kan ik het van harte eens zijn.

  1. vlekkenoplosser

   wout is geen politicus dus kan ook geen politiek correcte uitspraak doen strónt vlé®k. hooguit napapegaaien zoals jij altijd doet

   Overigens is de politiek niet van mening de coronaidioterie af te zwakken !
   De uitspraak is dus verre van politiek correct strónt vlé®k.
   De uitspraak is tegen de algemene politieke mening in

   u zult zich onderwerpen

  2. Cootje

   Het schrikbeeld moet juist blijven , de Europese unie moet nog om zeep , en die komt er ook wel , 5 golf eind September begin oktober , en de 6 de golf begin januari . Tegen die tijd zijn de begrotingen zuid Europa ontspoort , inflatie stijgt nu al als een gek ,dus monopolie geld bijdrukken gaat niet meer , de beurs vormt een bubbel , en dan gaan we los de paniek breekt los en ze rollen over elkaar , dan wordt het weer wij voor ons zelf en de kruishanger voor ons allen , met de wapies en ontevreden boeren plus nog een pletter ontevreden mensen hier in Nederland ,Fransen onlusten in Frankrijk gaat het zooitje instorten , 5 jaar herrie en weer op ons eigen benen

  3. ikweetwatikwil

   “We moeten echt af van het schrikbeeld dat we in het begin van de coronapandemie hebben ontwikkeld”(Of aan hebben laten praten.)
   Wel bij de les blijven Albert Egbert

 4. vlekkenoplosser

  wederom aangetoond dat corona een hoax is !

  1. Antihedo

   Nog niet echt. Dit hele verhaal gaat niet over het publiek. Wat de schade is onder het publiek zal komende dagen blijken. Er is wel een streng beleid gevoerd aangaande testen en vaccinatiebewijzen.

   1. usb3.0

    Het valt allemaal reuze mee natuurlijk

   2. Albert Engberts

    Mijn voorspelling is

    1. Albert Engberts

     Excuses. Mijn voorspelling is dat de komende dagen zal blijken dat de overdaad aan laagfrequente geluidsgolven tijdens de wedstrijd onbedoeld een handje zal meehelpen om de antivaxxers in hun gelijk te bevestigen.

     Diverse onderzoeken van het Johann Gottfried Freubel-Instituut hebben aangetoond dat micro-organismen zwaar te lijden hebben van dit soort -voor het menselijk oor- deels niet waarneembare frequenties.

    2. usb3.0

     Niet belangrijk!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.