Horeca woedend over absurde idee verplichte coronatoegangsbewijzen van De Jonge: ‘Beleid niet meer uit te leggen’

Coronaminister Hugo de Jonge nam “bewust” de beslissing om het idee voor coronatoegangsbewijzen nu al te opperen, maar de reacties zijn nu al zeer negatief. Robèr Willemsen, landelijk voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), is woedend. “De zoveelste wispelturige beleidskeuze van minister De Jonge”, stelt hij.

Het is nu al overduidelijk dat er zeer weinig draagvlak is voor het plan van Hugo de Jonge voor coronatoegangsbewijzen. Hij wil het voor zo’n beetje iedere sector verplicht gaan stellen, terwijl het logischer zou zijn om de coronamaatregelen juist te gaan versoepelen.

Los van dat het volkomen belachelijk is om zo’n systeem op te gaan leggen aan vrijwel de héle maatschappij, is het volkomen onpraktisch. Het zou namelijk betekenen dat iedere horecazaak van enig formaat een scansysteem paraat zou moeten hebben. Nou kan dat redelijk worden opgelost met smartphones en QR-apps, maar het levert overal vertraging op.

Ab Osterhaus laat weten dat elke maatregel die bijdraagt aan het beteugelen van verspreiding van het coronavirus wenselijk is. “Zeker als die wordt gedragen door de samenleving”, zegt de viroloog tegen De Telegraaf. Osterhaus kijkt puur vanuit het perspectief van een viroloog. Als de hele maatschappij het oké vindt dat er overal stalen balken voor de deur worden geplaatst, dan is hij content. Dat houdt namelijk de verspreiding van het coronavirus prima tegen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zowel Osterhaus als De Jonge houden totaal geen rekening met proportionaliteit. Dit idee van coronatoegangsbewijzen was misschien nog prima geweest als het in het eerste half jaar van 2020 werd geïntroduceerd. Op dat moment was er waarschijnlijk draagvlak voor. Zou iedereen nog in de veronderstelling zijn dat het tijdelijk ging zijn. En kon iedereen het praktisch nut ervan inzien. Nu is dat allang niet meer het geval. De Jonge heeft gewoon afgekeken bij andere landen, meent zomaar iets in te kunnen voeren en staat vervolgens met open mond te kijken hoe iedereen weer over zijn belachelijke beleid valt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Mistgabel

  Hoelang moet het nog duren voordat ze die Hugo & Co eens een keertje opsluiten. Miljoenen mensen een waardeloos vaccin aangesmeerd.

  1. usb3.0

   Of omleggen

  2. Poemien Noegien

   Pim werd om minder omgelegd en zijn moordenaar loopt gewoon vrij rond.

   1. Billyslurf

    +1

  3. Mussi

   Graag met zn allr naar de 2ekamer en ze allemaal weg klappen alle regeringspartijen hebben bloed aan hun handen. Vvd, d66,cda, pvda, groenlinks allemaal corrupt tot aan de bot. Jammer man zou nu graag in middeleeuwen willen leven had ik ze kunnen ophangen.nu komen ze weg onder mom van democratie welke democratie. Rijken worden rijker en armen armer dat is het systeem dat kapot moet. De elite heeft ons alleen maar nodig zodat zij van alle luxe van de wereld hebben en wij maar toe kijken

 2. Albert Egberts

  “de beslissing om het idee voor coronatoegangsbewijzen nu al te opperen”

  Een merkwaardig contradictio in terminis: als de Jonge een idee oppert nam hij nog geen beslissing.

  1. Poemien Noegien

   Aldus de aandachtsverslaafde kelderjunk.

  2. usb3.0

   Ik kan mij echt wel voorstellen dat mensen tamil graag in elkaar zouden willen trappen vanwege zijn geesteszieke idioterie

  3. Mistgabel

   Ondanks zoveel vaccinaties komt die mafketel met zulke berichten.
   Slaat echt helemaal nergens meer op.

   Abertje, wanneer heeft u nou eens eindelijk door dat het allemaal niets met corona heeft te maken?
   Duurt dat bij sommige toch lang

  4. Poemien Noegien

   “( . . . ) tamil graag in elkaar zouden willen trappen…”

   Inderdaad, héél graag zelfs. Ik zie het ook voor me, als zo’n vervelend ettertje van het schoolplein die altijd mee wil doen terwijl iedereen hem een slag voor z’n harses geeft omdat niemand hem moet. Natuurlijk staat de NSB’r altijd vooraan om alles aan de meester te verlinken.

  5. Poemien Noegien

   En natuurlijk krijgt de smerige hufter hier alleen nog maar op z’n flikker.

   🙂

   1. Brenda Welsh

    DDS: De dagelijkse scheldpartij.

    1. september

     je hebt er van die idioten die niks anders kunnen,alleen maar schelden

    2. vlekkenoplosser

     je kan gewoon oprotten hoor , je hoeft niet op dds te zijn

   2. Poemien Noegien

    Of hij ‘stuurt’ z’n altertje. Hoewel? Ineens is Bukman wel erg stil…

  6. Arbeider65

   Hij is de tweede kamer aan het bewerken. Werkt altijd via de media en de tweede kamer stemt, na uren gezwam, er wel mee in.

  7. Xyz1234

   Domme opmerking die kennelijk bijdehand bedoeld was. Je kunt prima beslissen om iets te opperen. Maar zelfs dát snapt u niet.

 3. J. Punt

  Hoe gaan deze fantastische plannen gehandhaafd worden? Aangezien volgens eigen zeggen elke organisatie voor €1000 moet presteren met €10 als budget…..
  Tot nu toe veel stormen in glaasjes water. Maar nu steekt er een tegenwindje vanuit Urkse richting op. Prikjes zijn overbodig, bewijs is hier en nu en daar.

 4. StemPzeweg

  Ik vind het een fantastische initiatief. In veel landen allang een feit. Waarom lopen wij als het op Corona neerkomt altijd overal achter in de ontwikkeling van andere landen ?

  1. ElGuapo

   “Ik vind het een fantastische initiatief.”

   Zo te zien loop je zelf ook aardig achter in de ontwikkeling.
   Is je leermeester kwakma?

 5. Tommy76

  Er ontstaan twee parallelle werelden: één van de overheid met hun regeltjes en één van de bevolking die zich nergens iets van aantrekt.

  De beelden van Zandvoort spreken boekdelen.

  1. Lefty

   Klopt, een tamelijk frustrerende optelsom.

   1. Tommy76

    Lefty, waarom ben je dan gefrustreerd of waarom raak je hier gefrustreerd van?

    1. Lefty

     Omdat je er als individu weinig aan kunt doen. Tegelijkertijd zit ik in een beroepsgroep waarin -door corona- de hardste klappen vallen.

     1. usb3.0

      In heel veel beroepsgroepen is niets aan de hand

  2. Pauline Kummer

   Maar wat als je na enige tijd plotseling klachten krijgt? Laat je het dan op zijn beloop of zoek je hulp. Stap je dan in de andere wereld met alle regeltjes?

   1. Tommy76

    Pauline, daar hebben we de zorgverzekering voor uitgevonden. Ik betaal me hier groen en geel aan.

    Maar na de hoeveelste boostershot begin jij te twijfelen of het vaccineren wel gezond voor je is?

    De cijfers in Israël zien er erg somber uit. De ziekenhuizen daar lopen vol met dubbel gevaccineerden.
    Wat nou als jij over 4 maanden besmet wordt door een andere gevaccineerde?

    Wil je zo in angst blijven leven?

    Eet je wel gezond? Rij je wel in een veilige auto? Adem je niet te veel fijnstof in? Krijg je niet te veel PFAS binnen? Pas je op dat je niet van de trap val?

  3. usb3.0

   Ja en Zandvoort wordt goedgepraat door de minister en schuift de verantwoording van zich af

  4. Antihedo

   Nee, Zandvoort is dezelfde wereld maar die staan aan de andere kant. Zandvoort doet niet moeilijk over het scannen van een QR-code. Die doen dat gewoon. De horeca hier is te lui en te beroerd om dat te doen. Ze zouden een voorbeeld kunnen nemen aan Duitsland waar het ook geen probleem is.

 6. Vrijedenkert

  Als ik bij iedere horecazaak of horecaondernemer wat dan ook met een QR-code of testbewijs moet lopen zwaaien zal men aan mij geen enkele cent gaan verdienen!

  1. Vanduinen

   Thuis zuipen is toch voordeliger en schenk je de glazen voller.

   1. Albert Egberts

    .. en voor ongevaccineerde wappies ook een stuk veiliger.

    1. usb3.0

     Je moet je fascistische vaccinatiedrammende pedösmoel houden

     1. Brenda Welsh

      Bestaan daar wandtegeltjes van?

     2. Poemien Noegien

      Aldus het altertje van de pedösmoel.

 7. Mistgabel

  Wie hier heeft Janssen?
  Er komen steeds meer berichtjes los…

  h*tps://www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/zeldzame-meldingen-van-bloedstolsel-na-janssen-prik/ar-AAO47JQ?ocid=msedgntp

  1. Poemien Noegien

   @Mist: Je ziet dat ze zich haasten om het begrip zeldzaam erbij te halen.

   1. Mistgabel

    Zijn al veel meer berichten te vinden, wisten we allang.
    MSM loopt maanden achter, is veel te traag… (netjes gezegd)

    Nog ff en je kunt beter corona krijgen dan die prik.

  2. Albert Egberts

   33 mensen van de 800.000 gevaccineerden kregen bloedstolsels.

   “ Van de 33 patiënten is er niemand aan de trombose gestorven, aldus Lareb. Veneuze trombose is iets anders dan de zeer zeldzame bijwerking TTS (trombose met trombocytopenie syndroom), zo benadrukt Lareb; dat is een combinatie van stolselvorming en een laag aantal bloedplaatjes, die ook na coronaprikken is voorgekomen”

   Mooier kan ik niet maken.

   1. Poemien Noegien

    Wat we allemaal zeker weten is dat de schlemiel een smerige zieke pedöfiel is

    1. usb3.0

     Zeker weten dat iedereen dit weet……

   2. usb3.0

    Heel veel “coronadoden” zijn door onderliggende aandoeningen gestorven tamil, dus niet door corona waardoor de cijfers onbetrouwbaar zijn en het volk is voorgelogen….
    Mooier kan ik het maken

   3. Poemien Noegien

    Discussiëren met de keldermongool is natuurlijk kansloos.

   4. Poemien Noegien

    Het wordt trouwens de hoogste tijd om de politieke leugenaars te berechten, te veroordelen en op te sluiten!

    1. Albert Egberts

     Ja, Elvin, een opleiding aan de Walramschool is daarvoor wat te mager.

    2. Poemien Noegien

     Wat we allemaal zeker weten is dat de schlemiel een smerige zieke psychopaat is.

     1. usb3.0

      Absoluut Poemien noegien, iedereen weet dat tamil een onnozele nietsnut is, hij wordt uit-ge-kotst

    3. usb3.0

     Dat word zeker tijd, het zou mooi zijn, elk gezond weldenkend mens vindt dit natuurlijk

    4. Poemien Noegien

     @USB: Zo is dat, wie medische- en grondwetten overtreedt moet achter slot en grendel.

     1. usb3.0

      Ben ik het volledig mee eens natuurlijk.
      h**ps://www.blckbx.tv/videos/overheid

   5. Mistgabel

    Ik ook niet, maar zo gezegd: komen steeds meer berichtjes binnen en niet alleen van Janssen.

   6. J. Punt

    Als je straks prikkelende en opwindende gedachten krijgt over hugo en bill, weet je dat het ‘prikje’ werkt.

   7. Antihedo

    Overigens is trombose ook 1 van de bijwerkingen van corona.

 8. roodkapjelusttaart

  Geen ”Ausweis Bitte”, weten de schapen nog wel iets van de geschiedenis in deze tijd.

  1. Mistgabel

   Als men niet wakker gaat worden, gaan we wel die kant op.

   Wir haben es nicht gewußt.

 9. trutje

  Iedereen moet even op YT kijken. Nieuwsuur leugens en manipulaties door de who en rivm rond de mexicaanse griep in 2009. Dat zijn ze nu aan het uitvoeren.

 10. J. Punt

  Ongevaccineerden die een gevaar vormen voor gevaccineerden.. Lijkt meer op het verdunnen van de ‘vaccinatiespijt’ door de diehards te dwingen ook een ‘prikje’ te nemen zodat ‘we allemaal in het zelfde schuitje zitten’ Geen weg terug maar een onderdeel van de big farma winstgenerator. Als dank krijgen ze een gave ‘Boosterprik’ omdat ze die K?tzooi kwijt moeten voor meer miljarden winst. Mooi toch?

  1. september

   Gevaccineerden lopen geen gevaar voor ongevaccineerden.Er blijven altijd wel ongevaccineerden,10% of zoiets,niks aan te doen

 11. Sando

  Vies land dat Nederland en ook nog stemmen? Ik niet weer!!