Nederland mag zich schrap zetten, De Jonge waarschuwt alvast voor mogelijke komst coronatoegangsbewijs

Het besluit is nog niet genomen, maar De Jonge wil iedereen wel alvast een waarschuwing meegeven: Nederland mag zich gaan voorbereiden op de komst van het coronatoegangsbewijs, dat voor praktisch alles gebruikt zal kunnen gaan worden.

Volgens De Jonge zit Nederland met een dilemma. “85 procent van de 18-plussers is gevaccineerd”, zegt hij. “Maar bijna 2 miljoen mensen zijn nog niet voldoende beschermd. Dat leidt tot een dilemma. Die bijna 2 miljoen mensen kunnen nog voor behoorlijk wat ziekenhuisopnames zorgen als er veel mensen tegelijkertijd corona krijgen. Dat kan leiden tot een nieuwe piek in de ziekenhuizen. Dat kunnen we de zorg niet nog een keer aandoen. De rek is eruit in de zorg. Maar de rek is er ook uit in de samenleving die af wil van alle coronamaatregelen”, zegt hij tegen het AD.

Nu De Jonge zelf steeds heeft benadrukt geen vaccinatieplicht te willen, maar tegelijkertijd ook heeft laten zien vrijwel iedere andere maatregel om 100 procent vaccinatiegraad te bereiken niet te schromen, komt hij uit op het belachelijke idee van een coronatoegangsbewijs. De anderhalve meter-regel zou van tafel kunnen, als iedereen zich maar conformeert aan het idee van coronatoegangsbewijzen.

Heel Nederland moet namelijk gebukt gaan onder zware maatregelen, omdat een kleine groep mensen niet gevaccineerd is. Een groep die overigens voldoende tijd heeft gehad om het vaccin te nemen, dus nu eigenlijk het risico op zware ziektesymptomen zélf heeft geaccepteerd. Het is volstrekt idioot om te doen alsof de rest van de maatschappij pas op de plaats moet maken, omdat een paar mensen volgens De Jonge de ‘verkeerde keuze’ hebben gemaakt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ziekenhuizen zouden wat dat betreft de afweging moeten maken om minder prioriteit aan coronagevallen te geven, en meer prioriteit aan uitgestelde (hoognodige) zorg. Dat is in ieder geval een betere beslissing dan het hele land aan de coronatoegangsbewijzen krijgen en de noodzaak daarvoor toe te schrijven aan een paar ongevaccineerden. Wat een kul redenering.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

88 reacties

 1. Albert Egberts

  De Jonge spreekt uit wat we allemaal weten. 2 miljoen domme dan wel asociale Nederlanders weigert zich te laten vaccineren en daardoor kan de overheid de maatregelen niet afschalen en blijft de zorg in Nederland om zinloze redenen overbelast, ondermeer ten koste van doodzieke kanker- en hartpatiënten die om die reden niet de zorg krijgen waar ze recht op hebben met sterfte en onnodig lijden tot gevolg.

  Het is om je kapot te ergeren. Hetzelfde volk dat ons in die ellende brengt schreeuwt moord en brand als je het woord coronapaspoort maar durft uit te spreken.

  1. Jack Flash

   Welkom in China.

   1. Nostradamus

    China?
    Maar ik voel mij juist steeds meer een Jood in iNazi Duisland. Of een Neger in Zuid-Afrika ten tijde van. Maar, we zijn daar nog niet. Kwestie van tijd denk ik dan.

    Dit bericht is niet voor ❄❄❄❄❄❄❄❄❄

    1. Monty

     Hebben ze je alweer in elkaar geslagen omdat je niet gevaccineerd bent.
     Je kan het land nog ontvluchten hè.
     Straks is het te laat.

     Alhoewel, ik neem aan dat jij morgen ook in ACTIE komt samen met Baudet.
     Of ben je te bang dat ze je misschien gaan afvoeren als je naar de Dam gaat.

     1. ElGuapo

      Gespetter van Konty.

     2. Nostradamus

      Ahhh, heb ik weer je tere zieltje geraakt?

      Ik zei nog zo: Dit bericht is niet voor ❄❄❄❄❄❄❄❄❄

     3. Mistgabel

      Ik ga naar de Dam.

     4. Monty

      @Nostradamus
      ”’Ahhh, heb ik weer je tere zieltje geraakt?”

      Nee hoor. Maar je zelf vergelijken met een Jood tijdens de tweede wereldoorlog of een neger in Zuid-Afrika tijdens de apartheid.
      Is gewoon heel arrogant.
      Alsof het hier in ons land zo slecht is.

      Kijk morgen maar eens goed om je heen als je op de Dam ACTIE aan het voeren bent hoeveel mensen het met je eens zijn.

     5. Brenda Welsh

      Voor wie naar de Dam gaat, mondkapje mee voor zover je met het OV reist.

     6. ElGuapo

      Nog wat spettertjes van Konty!

  2. Harry Haller2

   Wat ziet Egberts voor deze ‘2 miljoen domme dan wel asociale Nederlanders’ in het verschiet?

   Kampementen in de Flevopolder?

   1. Nostradamus

    Albert Mol is zelf een beetje dom. Hij begrijpt het niet. Is erg simpel;
    – Een vaccin staat gelijk aan een keer genezen van covid.
    – Iemand die 1x geneest van covid zonder ernstige ziekteverschijnselen doet dat ook >1x.
    – Iemand die 1x of >1x gemakkelijk zelf geneest van covid heeft GEEN vaccinatie nodig.
    – Iemand die 1x of >1x gemakkelijk zelf geneest van covid is beter beschermt.
    – Vaccineren doe je alleen voor jezelf. Het heeft totaal geen zin dit voor een ander te doen.
    – Daarom de mensen eerst testen op door het eigen lichaam aangemaakte antistoffen, voordat je beslist of je een vaccin neemt.
    …Alleen gebeurd dat laatste niet want clowntje clusterf*ck wordt wellicht betaald (of een mooi baantje beloofd) door de Big Pharma om iedereen te dwingen een vaccin te nemen.

    Begrijp je het een beetje, domme jongen?

    1. ElGuapo

     Het is nutteloos om het uit te leggen aan kwakma…..de luierdampen hebben het laatste beetje hersens om zeep geholpen.

    2. Nostradamus

     P.S.
     Om misverstanden tegen te gaan. “Begrijp je het een beetje, domme jongen?” is voor Albert Mol. Harry lijkt mij wel een geschikte gast.

   2. Poemien Noegien

    En het betreft nog steeds een vaccin in de experimentele fase waardoor men terstond proefdier wordt. We hebben het dus over een psychopathisch proefdier die meent anderen de maat te nemen. Dat soort fukkers moet je inderdaad afleveren in China, enkele reis!

   3. Albert Egberts

    Nee, ik blijf een tegenstander van gedwongen vaccinatie. Ik meen wel dat ongevaccineerden de consequenties van gedrag mogen ervaren in een beperking van hun bewegingsvrijheid.
    Ik vind ook dat ze moeten worden gewezen op de morele verwerpelijkheid van hun asociale gedrag. Deze mensen veroorzaken doden en groot lijden. Dat dient scherp te worden veroordeeld.

    1. Harry Haller2

     Meer dan de helft van de ongevaccineerden op de IC zijn domme, ongeletterde, asociale allochtonen, Egberts.

     Waarschijnlijk vind jij dat juist deze groep er niets aan kan doen en eigenlijk zelf slachtoffer is.

     1. Albert Egberts

      Ik meen dat domme asociale allochtonen die op de IC belanden dezelfde zorg moeten krijgen als domme asociale autochtonen, Haller.

     2. usb3.0

      Nee tamil je bent een smerige leugenaar, jij vindt dat ongevaccineerde geen zorg moeten krijgen.

     3. Poemien Noegien

      De schlemiel ziet hier het liefst China_2 ontstaan. Te denken dat je een gutmensch bent als je een fase 3 vaccin in je flikker laat spuiten. Alleen daarom ruik je de keldermongool al van een kilometer afstand.

  3. Harry Haller2

   Is Egberts er al van op de hoogte dat meer dan 50% van de coronapatienten op de IC ongevaccineerde allochtonen betreft?

   1. Echtepleb

    Waarschijnlijk wel, is het gewoon een racist.

   2. Albert Egberts

    Dat is me bekend, Haller, maar welk punt wil hij hiermee maken? Denkt hij dat onder het allochtone volksdeel zich geen domme en asociale mensen bevinden?

  4. Poemien Noegien

   Kom jongens, je kunt die suffe kelderrukker natuurlijk nooit serieus nemen.

   🙂

  5. Mistgabel

   Hoor die lakeien van de Jonge.
   Heulertjes.

   Dan gaan we niet meer naar het cafe of bioscoop.
   De vaccinverkoper met zijn bangmakerij om niets kan lekker aan het gas.

  6. Buster

   Hoe zo aso? Of zelf denkende!

  7. Mistgabel

   Het is niet te hopen voor u dat de alternatieve media qua vaccins gelijk hebben.
   Binnen 5 jaar bent u er dan niet meer.😜

  8. ElGuapo

   “Het is om je kapot te ergeren.”

   Dat ben je zeker kwakma met wederom je domme opmerkingen die nergens op slaan.

  9. Mistgabel

   Die verdomde allochtonen toch?

  10. Mussi

   Heb je bewijs dat de vac. Werkt. Nee waarom mee doen aan experiment? Zonder bwijs van de vac. Eeest bewijzen

  11. usb3.0

   tamil moet natuurlijk zijn diepe oprechte excuses maken naar alle mensen, die door onnozele simpele zielen als tamil, weggezet werden als wappie, die krijgen allemaal gelijk.

  12. vlekkenoplosser

   gaan we dan in opstand komen omdat 2 miljoen mensen voor hun vrijheid kiezen en zich niet laten slachten dooe een paar politici die zich tot arts verworden hebben ?

   overigens is het een schandaal hoe de de strónt vlç®k de schuld proberrt te verplaatsen naar ongevaccineerde. Net ontslagen uit hetziekenhuis ivm een acute darmblokkade (waarschijnlijk door het gertról van de strónt vlé®k). De gevaccineerde arts komt gewoon op de rand van je bed zitten naast zijn ongevaccineerde patient

   zelfs de arts zegt dat het een cirircus is echter de strónt vlé®k van dds weet het beter. We zijn nu dus op een punt aangekomen dat ongevaccineerde hun rechten moeten claimen voordat onwetende miesgassers regels gaan invoeren die niets t bieden hebben

   de HItlE?rtjes en hun vaccinatiedwang moeten we zo snel mogelijk opruimen zodat we verder kunnen gaan in gemoedelijke samenlevling.

   Alle gedane voorspellingen over het coronafascisme komen uit echter de redenenen ter verdediging van het cornoafascisme en vaccinatiefascisme blijken nog slechter en dommer dan gedacht

 2. StemPzeweg

  Na het lezen van het idiote besluit om formule1 onzin door te laten gaan is dit wel weer een verstandig besluit van het kabinet

 3. Albert Egberts

  “ Heel Nederland moet namelijk gebukt gaan onder zware maatregelen, omdat een kleine groep mensen niet gevaccineerd is. Een groep die overigens voldoende tijd heeft gehad om het vaccin te nemen, dus nu eigenlijk het risico op zware ziektesymptomen zélf heeft geaccepteerd. ”

  Ja, maar het gaat niet om het risico op ziekte en sterfte van ongevaccineerden maar om het feit dat dit stupide volk de IC’s blijft bezetten (90% van de IC-patiënten met Corona betreft ongevaccineerden) en veroorzaakt dat virus kan blijven rondgaan.

  1. StemPzeweg

   Je kunt drie dingen doen.

   1. Lockdowns invoeren
   2. Vaccineren verplichten of tenminste niet vaccineren heel onaantrekkelijk maken
   3. Eigen verantwoordelijkheid met als gevolg dat je ook niet behandelt wordt op de ic als er weer en tekort dreigt te komen

   1 is gezien de grote meerderheid gevaccineerd is sws geen optie. Ook zijn de maatschappelijke gevolgen enorm

   Ik twijfel een beetje tussen optie 2 en optie 3

   1. Poemien Noegien

    En je kunt nog iets doen; figuren als jij zo snel mogelijk verbannen naar de Razende Bol.

   2. Mistgabel

    Sneuneus.

   3. ElGuapo

    “Ik twijfel een beetje tussen optie 2 en optie 3”

    Nog een verstandelijk gehandicapte die niet snapt wat dwang is en denkt dat vaccineren alles oplost.

   4. Poemien Noegien

    Vaccineren met een fase 3 vaccin waardoor je proefkonijn bent.

  2. Joko

   Volgens jouw redenatie kan na 100% vaccinatie, de ziektekostenverzekering omlaag omdat er een risico minder is voor de verzekeringsbedrijven. Zie je dat gebeuren ? Ik denk het niet. Voorts zou niemand meer mogen sporten. Daar zitten teveel risico’s aan. Suiker moet worden afgeschaft en zeurtr..llen opgesloten wegens het veroorzaken van hartproblemen.

  3. ElGuapo

   Nog meer dom gel*l. Ongeacht hoe vaak je al met feiten om de oren geslagen bent blijf je gewoon je sprookjes verkondigen vanuit je zolderkamertje.

   1. Albert Egberts

    Gapo denkt dat ik op een zolderkamer woon, Poemien denkt dat ik in een kelder woon en Magyar weet zeker dat ik een groot hoekhuis bewoon in de Haagse Vogelenwijk.

    Wat hebben de kereltjes hier toch een rijke fantasie!

    1. usb3.0

     Wat we allemaal zeker weten is dat tamil een smerige zieke pedöfiel is

     1. Albert Egberts

      De arme pédofiel usb kan er maar niet over ophouden.

      Aandoenlijk.

     2. usb3.0

      Nee tamil, je bent een smerige leugenaar, nergens kan jij in een reactie van mij lezen dat ik pedöfilie verheerlijk, jij daarentegen bent gewoon een zieke hond en verheerlijkt pedöfilie, rechtvaardigt jou zieke, zieke pedöfiele gedachtegangen.
      Overigens wordt je volledig uitgekotst hier, mensen spugen echt op jou, je bent een enorme onnozele nietsnut die hier 16 uur per dag zijn zieke gedachtegangen plempt

     3. Poemien Noegien

      Wat we allemaal zeker weten is dat de schlemiel een smerige zieke pedöfiel is

   2. Poemien Noegien

    De schlemiel ziet hier het liefst China_2 ontstaan. Te denken dat je een gutmensch bent als je een fase 3 vaccin in je flikker laat spuiten. Alleen daarom ruik je de keldermongool al van een kilometer afstand.

  4. leukeditter

   heeee domme douwe egbers..heb je ook zo gelachen om de urkers…. minste mensen gevaccineerd daar en : 0 besmettingen……0 ziekenhuisopnames en 0 doden!!!!!!!
   ze lachen zich daar een ongeluk om het stomme hollandse prikvolk

   1. Albert Egberts

    “Het Flevolandse dodental sinds het begin van de coronapandemie blijft daarmee ten minste 244. Het absolute aantal sterfgevallen blijft in de provincie het hoogst in Almere met 96, gevolgd door Lelystad met 62, in Noordoostpolder 28, in Dronten 25, op Urk 19 en in Zeewolde 14”

    ht*ps://www.omroepflevoland.nl/nieuws/245818/rivm-flinke-stijging-ziekenhuisopnames-aantal-besmettingen-gedaald

    1. Poemien Noegien

     Even van nick gewisseld, de vunzige kelderklojo.

    2. usb3.0

     tamil is een angstprediker, normaal gesproken hou je het aantal doden in Nederland niet bij……

    3. Poemien Noegien

     @USB: Mits je daar een bedoeling mee hebt. Bovendien tellen ze al achttien maanden door en kloppen de cijfers niet want iedereen moest immers sterven aan het virus.

   2. Brenda Welsh

    Urk, domme inteelt, dat reageert buitenissig. Het zij zo.

  5. usb3.0

   Oh tamil, hoeveel liggen er dan op de ic’s?

   Hypocriete imbecielen als tamil moet je echt recht in hun bek spugen, als types als tamil dit recht in mijn bek zouden zeggen kom ik op voor de ongevaccineerden omdat de gevaccineerden het probleem zijn in dit land.

   1. usb3.0

    tamil geeft geen antwoord natuurlijk, gaat tamil nog excuses maken voor het feit dat alle door tamil als wappie weggezette mensen, gewoon gelijk krijgen…

   2. Poemien Noegien

    Klopt, op Urk zijn geen doden en geen mensen die positief zijn getest.

   3. Poemien Noegien

    i.imgur.com/a2PqGrI.jpg

 4. Mistgabel

  h*tps://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/uitbraak-in-israel-toont-aan-vaccinatie-garandeert-geen-coronavrij-bestaan~b29853369/

  Die.prik slaat echt helemaal nergens op, totaal geen nut.
  En maar pushen om iedereen aan die waardeloze vaccin te krijgen.
  Zelfs kinderen onder de 18 jaar die er totaal geen last van hebben.

  Alberts en Stempzeweg zijn gehersenspoelde creeps.

 5. Mistgabel

  Première World War C, de Big Picture in 90 minuten…

  h*tps://www.blckbx.tv/videos/wwc

 6. Lefty

  Geef iedereen 1000 € beloning als hij of zij zich laat vaccineren en we zitten binnen 2 weken op 99%. Dat kunnen de Rotschields ed gemakkelijk financieren. De rest laat ik aan ieders fantasie over.

  1. Mistgabel

   Die 1000 mogen ze in hun reet steken.
   Ik neem hoe dan ook dat “vaccin” niet.
   Al gaan ze op hun kop staan.

  2. usb3.0

   Dat zal een leugen zijn, immers wij kennen de bewindslieden die beloftes doen als het gaat om geld, “geen cent naar Griekenland” en iedereen krijgt € 1000,—-

  3. Mistgabel

   Uitkeringen stop zetten…

  4. Poemien Noegien

   Normaal gesproken krijg je standaard ongeveer €5000,- als je meedoet aan medische experimenten. Het verschil is alleen dat je daarmee niet je vrijheden op het spel zet en dat alle bekende risico’s van tevoren helder zijn zodat je weet waar je aan toe bent voor je er aan begint.

 7. Meriadoc Brandebok

  Ik ben het met je eens, Wout, dat antivaxxers een eigen risico nemen door zich niet te laten vaccineren. Dus je zou kunnen zeggen, gooi alles open en laat de sukkels aan hun lot over.

  Echter, het probleem is dat antivaxxers een overmatige belasting op ons zorgsysteem zullen veroorzaken. Daar zit ‘m de kneep.

  1. Mussi

   Echt. Ik cojona gehad niks van gemerkt. Moet ik nu mijn eigen imuumsyteem niet vertrouwen, en een injectie nemen?. Ben je gek. Blijf maar geloven in een kabinet die van leugens dimensionair zijn. Ze hebben mensen als jij nodig. Meee, meee, meee. Had nooit verwacht dat we zoveel koeien en schapen hadden. Kijk een overheid moet je kunnen vertrouwen maar niet die van rutte. Iemand als hem vertrouw ik mijn hond niet eens. Namelijk zijn geheugen komt pas als het hem goed uit komt.

   1. Brenda Welsh

    Ik heb het wel gemerkt bij u aan het schrijven van uw epistel. Verwardheid.

    1. ElGuapo

     Rokje weer aangetrokken kwakma?

  2. ElGuapo

   “Echter, het probleem is dat antivaxxers een overmatige belasting op ons zorgsysteem zullen veroorzaken. Daar zit ‘m de kneep.”

   Dat weet je niet brandballetje!

   1. Meriadoc Brandebok

    In principe heb je gelijk. Maar we weten ook niet of het niet zo zal zijn. Daarom wil Hugo het zekere voor het onzekere nemen.

   2. Pauline Kummer

    Antivaxers zullen kwetsbaarder zijn mocht het virus toeslaan. Om die reden zullen zij opname forceren al dan niet bewust. Het is inmiddels bekend dat andere urgente gevallen nodeloos op achterstand worden gezet.

    1. Albert Egberts

     Ongevaccineerden zullen de komende maanden per definitie allemaal worden besmet met het Corona-avirus. Dat is onvermijdelijk. Ongevaccineerden zullen niet vaker zieke worden van en sterven aan Corona maar met enkele duizenden doden moeten we toch wel rekening houden. Ernstig is ook dat ze de ziekenhuiscapaciteit voor een belangrijk deel zullen blijven verlammen, dit ten koste van doodzieke patiënten die wachten op operatieve ingrepen.

     1. usb3.0

      Nee hoor tamil, je liegt, de komende maanden zal jij zien dat juist jij er ernstig rekening mee moet houden dat de experimentele vloeistof dat jij hebt laten injecteren ernstige gevolgen heeft voor je..
      Ze moeten jou sws opsluiten al is het alleen vanwege je geesteszieke pedöseksuele gedachtegangen die je hier rechtvaardigt, smeelap

     2. Lefty

      Niet per definitie. Als je voorzichtig bent en je niet in de drukte begeeft kom je er mee weg denk ik. Tel daarbij op dat mensen die dit voorjaar zijn gevaccineerd hun immuniteit voor 70% kwijt zijn, dan vind ik het een verantwoorde keuze om een rondje vaccinatie over te slaan.

     3. Albert Egberts

      “Tel daarbij op dat mensen die dit voorjaar zijn gevaccineerd hun immuniteit voor 70% kwijt zijn”

      Heb je een bron voor deze wonderlijke bewering?

     4. Poemien Noegien

      Vaccineren met een fase 3 vaccin waardoor je proefkonijn bent.

     5. vlekkenoplosser

      dom gewauwel strónt vlé®k

 8. Paardenmiddel

  Gewoon niet luisteren.

 9. J. Punt

  Onbepaald toekomstig verleden tijd. “Kunnen” enz.. Met broze studentenpraatjes bangmakerij uitdragen. Gaaapp….

 10. Lefty

  @ Albert Egberts 1 uur geleden
  “Tel daarbij op dat mensen die dit voorjaar zijn gevaccineerd hun immuniteit voor 70% kwijt zijn”

  Heb je een bron voor deze wonderlijke bewering?

  Israel, voorheen voorbeeld functie, nu al bezig met een derde boost.
  En onderzoek door virologen, lees de krant, van NRC tot Telegraaf.

  1. Albert Egberts

   Ik wil graag een bron voor dat getal van 70%.

   1. usb3.0

    tamil gaat de vraag niet beantwoorden

    1. Albert Egberts

     Welke vraag?

     1. usb3.0

      Dom en blond

  2. Poemien Noegien

   Terwijl de meesten willen dat de smerige ongewenste kelderschlemiel opsodemietert.

   1. usb3.0

    Nagenoeg 99% wil dit Poemien

   2. Poemien Noegien

    Nuungilien Nanko moet inderdaad gensjekwalle!

    1. usb3.0

     Op z’n sanga lassaas, benni opzo raong

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.