Nieuwslezer Jan de Hoop veroordeelt toegangsbewijzen horeca keihard: ‘Dictatuur!’

Ook RTL 4-nieuwslezer Jan de Hoop vindt het belachelijk dat het kabinet “toegangsbewijzen” voor de horeca overweegt. “Ik ben gevaccineerd,” schrijft De Hoop, “maar vind dit veel te ver gaan.” Vervolgens waarschuwt hij er zelfs voor dat moeten waken dat we niet in een “dictatuur” terechtkomen.

Nederlandse horeca zijn woedend dat het dictatoriale kabinet overweegt om coronatoegangsbewijzen in te voeren voor café’s en restaurants. Natuurlijk hebben ze helemaal gelijk. Dit is een ronduit dictatoriaal voorstel. Als we dit accepteren creëren we echt Apartheid, maar dan niet gebaseerd op huidskleur maar op iemands medische status. Vreselijk. Volstrekt bezopen. En al helemaal omdat die aartsleugenaar van een Hugo de Jonge eerder met klem ontkende dat het deze kant zou opgaan in ons land.

Jan de Hoop vindt toegangsbewijzen gevaarlijk

RTL Ontbijtnieuws-presentator Jan de Hoop heeft nu ook gereageerd op het onzalige idee voor toegangsbewijzen in de horeca en bij kleine evenementen. Daarbij neemt hij geen blad voor de mond. En dat is veelzeggend, want De Hoop is niet een media personality met een heel uitgesproken, harde eigen mening. Hij houdt zich normaal gesproken wat op de vlakte en wil vooral “gezellig” zijn.

Nou, van die gezelligheid is nu even niets over. Want, schrijft hij op Twitter, hoewel hij zelf gevaccineerd is vindt hij dit idee “veel te ver gaan. Iedereen mag ook volgens de wet over zijn eigen lijf beschikken.” Maar met toegangsbewijzen komt dat belangrijke principe volgens hem dus in gevaar.

Sterker nog, hij gaat verder door te verwijzen naar het feit dat we zo in een héél onverkwikkelijke situatie terechtkomen. “Oppassen dat we niet in een soort dictatuur terecht komen,” schrijft hij namelijk gevolgd door de hashtag #vaccinatiedwang.

Wakker worden

Het is buitengewoon opmerkelijk. Je gaat bijna denken dat Jan de Hoop – of all people – wakker aan het worden is wat betreft de dictatoriale aard van het coronabeleid.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Wel een vraagje Jan: als je dit echt meent, loop je zondag 5 september (morgen dus) dan ook mee in de demonstratie op De Dam?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. StemPzeweg

  Als dit de betekenis is van dictatuur die mij dan maar een dictatuur. Ik kan er prima mee leven 🙂

  1. hans-e-pans

   Natuurlijk kan iemand met iets minder verstand dan de gemiddelde Nederlander prima onder deze zogenaamde dictatuur leven, maar precies dat deel van het verstand dat sommige Nederlanders minder hebben dan die gemiddelde Nederlander, bedekt wat de Roverheid na dit ietsiepietsie minder allemaal nog meer van plan is om de dictatuur dwingender te maken.

   Persoon StemPzeweg probeer u eens meer in te lezen wat er de Nederlanders nog meer, of eigenlijk nog minder mogen, te wachten staat. Men heeft hier in Nederland niet voor niets het spreekwoord/gezegde “Als je hem een vinger geeft, de Roverheid, dan neemt hij je hele hand”.

   De Nederlandse ambtelijke molens malen langzaam, maar dat is alleen aan aanloop naar meer, meer, meer, meer ontnemen.

  2. usb3.0

   Jij wel natuurlijk, anderen zien dictatuur anders, jouw definitie van een dictatuur is volledig uit z’n voegen gerukt natuurlijk

  3. Xyz1234

   Misschien moet u het artikel nog eens lezen. De Hoop zegt dat we moeten waken om niet in een dictatuur terecht te komen. Dit is een opmaat dus. Duidelijk?

  4. RvdBe

   Stempzeweg is de weg kwijt, hij vind het fijn om in een dictatuur te leven.
   Waarschijnlijk denkt deze onozele, ik geef ze een vinger dan blijven ze van mijn hand af.

 2. Albert Egberts

  Ik begrijp werkelijk niet dat alle kritiek op DDS op coronamaatregelen zich richt op degenen die ze moeten opleggen en niet op de asociale Nederlanders die de overheid daartoe dwingen.

  1. usb3.0

   Klopt dat jij dat niet begrijpt tamil, jij bent een enorme hufter door mensen vals te beschuldigen de enige schuldige die er zijn zijn diegene die de disproportionele idiote coronaregels opleggen aan iedereen

   1. Albert Egberts

    De overheid legt die maatregelen niet voor de lol op, usb, daartoe zijn ze gedwongen omdat 2 miljoen Nederlanders zich niet laten vaccineren. Daardoor kan het virus blijven rondgaan en blijft de druk op de zorg hoog.

    1. usb3.0

     Nee hoor tamil, daar voor waren die idiote disproportionele regeltjes er ook al, het feit dat jij de schuld legt bij mensen die nadenken en besluiten om zich niet te laten injecteren met experimentele vloeistof is natuurlijk te schofterig voor woorden, het zegt echt alles over jou.
     En jij begrijpt nog steeds niet dat met name gevaccineerden zich volledig aan die regeltjes moeten houden want juist al die gevaccineerden zijn de verspreiders omdat dit feitelijk ook bewezen is….

     Je bent niet alleen dom maar ook verschrikkelijk onnozel.

    2. september

     Já je hebt gelijk en wat die Usb weer over jou beweerd,het is en blijft een grote idioot

     1. usb3.0

      Aldus sebeftempert

  2. vlekkenoplosser

   niemand dwingt de overheid tot stappen strónt vlé®k. Gevaccineerde en ongevaccineerde hebben dezelfde rechten, plichten, mogelijkheden en uitgangspunten. Het is de overheid die al vanaf dag 1 ingezet heeft op totale vaccinatie in plaats van bescherming van kwetsbare en risicogroepen. Men heeft ons voorglogen vanaf dag 1 met angsten en onzin verhalen.

   Echter jij bent te stom om dat te begrijpen en blijft doordrammen op je vaccinatieplicht. Je bent dan ook een minderwaardig mensch met de eigenschappen van een nazi ! U zult zich onderwerpen . Zelft het begrip hufter is te gematigd voor jouw verotte ideeen kwal.

   corona is een hoax , 4,5 miljoen doden in 20 maanden op 7700 miljoen mensjes.

   u zult zich onderwerpen , wij voeren de nieuwe normaal in

  3. RvdBe

   Dat heet social engineering Albert, leg 1 groep beperkingen op en wijs daarna als overheid naar de groep afvalligen als de schuldigen.
   Vervolgens vliegen deze 2 groepen elkaar in de haren, de overheid leunt achterover en houd zelf schone handen.

 3. Steiner

  Zeg Michael,is Jan niet woest???

  1. DubbelZout

   Ja, zwak stukje
   Ik had iets verwacht in de trant van woest zijn, de vloer aan vegen of fileren

 4. Heinzs

  Het is een voorrecht om in Nederland te wonen. Alles goed geregeld. Tandzorg, Cardio, Longziekten. In afgelegen gebieden waar het nattuurlijk beter leven is dan in Nederland moet je zelf je tanden en kiezen eruit trekken. Steunend op stokken voortbewegen vanwege ademnood.

 5. Pauline Kummer

  Van een vrienddin van mij hoorde ik hoe haar man naar buiten toe zich presenteert als een vaccin weigeraar hoewel hij al 2x is gevaccineerd. Hij durft in zijn kring dat niet toe te geven en dus blijft hij stoer praten. Ik denk dat dit hier ook gebeurt, niemand wil aan de beademing om niets.

  1. rasecht wappie

   Van een vriend van mij hoorde ik hoe zijn vrouw naar buiten toe zich presenteert als een gevaccineerde hoewel zij al 2x positief getest is. Zij durft in haar kring dat niet toe te geven en dus blijft zij stoer praten. Ik denk dat dit hier ook gebeurt, niemand wil aan de beademing om niets, OM NIETS!

   1. Vanduinen

    Het is een gekken bende. Enige voordeel heeft de gevaccineerde zelf. Minder complicaties mocht hij/zelf te lijden krijgen onder zelfbesmetting. Voordeel voor de anti vaxxer is: hoeft niet naar een prikpost.

    1. usb3.0

     Onzin, gezonde mensen hebben geen last van Corona dus hoeven geen experimentele vloeistof te laten injecteren.
     99,8% hebben nergens last van

     1. Monty

      Dan best dom van Trump om zich ook te laten vaccineren.
      Dit terwijl hij ook al corona had gehad. Zoals hij beweerde en immuun was wat hij ook beweerde.

     2. usb3.0

      Kansloze monty heeft geen eigen mening, en blijft maar wauwelen over Trump

     3. vlekkenoplosser

      of wilders

     4. Monty

      ”of wilders”

      Oja,
      Wilders is volgens usbtje net zo dom als Trump. Ook hij heeft zich laten vaccineren met een experimentele vloeistof.
      Usbtje noemt zelf gevaccineerden allemaal ‘Ratten’.

      Ja, usbtje heeft een uitgesproken mening en velen op dit blog staan vierkant achter zijn beweringen.

     5. usb3.0

      Klopt ik heb wél een mening, monty daarentegen niet

     6. Monty

      Usbtje vind Trump, Wilders en Monty dom omdat zij zich hebben laten vaccineren.
      Echter ben ik geen volksvertegenwoordiger en heb geen invloed op het volk.
      Trump en Wilders zorgen er wel voor dat meer mensen zich laten vaccineren met een experimentele vloeistof.

      Dom hè usbtje.

     7. usb3.0

      Vaccinatiedrammers als monty zijn inderdaad ratten.

   2. Albert Egbert

    Van een achterneef mij hoorde ik hoe de raswappies in zijn kennissenkring zijn naar buiten toe zich presenteren als als zijnde de nieuwe helden van de 21ste eeuw, hoewel het een in zijn vriendenkring een goed bewaard geheim is dat geen van die stoere mannen vroeger ooit in dienst is geweest.

    1. vlekkenoplosser

     een achterneef van de strónt vlé®k !

     h**ps://f4.bcbits.com/img/a3596728857_5.jpg

     1. Albert Egberts

      Albert Egbert is een tról die trólt met mijn nickname. Mijn naam is Albert Egberts, met een s.

     2. usb3.0

      Nee tamil, jij bent dé tröl en jij misbruikt AIbert’s en Egbert’s nickname

     3. september

      Met zijn naaste familie heeft hij weinig contact,hij zit ook meestal in zijn zolder en kelder

     4. Albert Egberts

      September begint de smaak van het tróllen te pakken te krijgen.

    2. usb3.0

     Feitelijk staat vast dat 99,8% nergens last van heeft en gevaccineerden gaan eerder dood

     1. Antihedo

      Roker, drinkers en veteters gaan nog eerder dood. Azijnzeikers nog eerder

     2. usb3.0

      Gevaccineerden gaan ook dood

     3. Albert Egberts

      “gevaccineerden gaan eerder dood”

      Usb beweert niet zo maar wat. Deze vermetele stelling zal hij ongetwijfeld met gedegen bronnen kunnen onderbouwen.

      😂

  2. Mistgabel

   0,1% kans daarop.
   99,9% dus kans niet.

   1. usb3.0

    Precies

 6. 56RdK

  “Iedereen mag ook volgens de wet over zijn eigen lijf beschikken.”

  Heeft hij helemaal gelijk in, maar dit verandert als anderen daardoor in gevaar worden gebracht. En wel bij ziekenhuisopname.

  Want zo’n weigeraar zou dus indien door Corona besmet, en snakkend naar adem géén ziekenhuisplek bezet mogen houden, waardoor een kankerpatiënt, iemand met hartfalen etc. op benodigde opname moet wachten!

  Zo’n weigeraar moet dan o o k flink zijn en die hulp weigeren of achteraan sluiten.
  Maar nee, dan eist men of diens familie opeens alle voorrang ….

  1. usb3.0

   Doe niet zo paniekerig joh, het feit dat jij met je achterlijke gedrag direct praat over weigeraars en dat die medisch moeten worden gediscrimineerd zegt mij dat jij echt geen idee waar je over praat…

 7. 56RdK

  @usb3.0
  Laat ik nou net zo’n voorheen gezonde knul van 27 jaar kennen. We trainden voor de marathon. Superfit, totaal gezond.

  “Corona is griepje” waren zijn woorden, had schijt aan alle regels en adviezen, geen vaccinatie.
  Tot Corona hem te pakken kreeg, na verblijf op de IC moest hij naar huis mét zuurstoffles!
  Is nu een wrak, die zonder die zuurstof uit die fles geen nog steeds geen meter kan lopen, inmiddels drie maanden na ontslag ziekenhuis.

  Gut, zou hij nou net tot die ene halve procent behoren?

  1. Mistgabel

   Ja.

  2. Mistgabel

   Meer procenten zijn er ook niet bij te toveren, is nou eenmaal zo.

  3. usb3.0

   Ik ken helemaal niemand die last heeft gehad van Corona tot aan zuurstofflessen toe…

 8. 56RdK

  En over dictatuur gesproken. Geeft al aan hoe ontzettend dom grote delen van ons volk is.
  Volk dat nog steeds stemt op het CDA, D66, GL, PvdA, VVD.
  Partijen die ons in het geniep onze souvereiniteit afnemen, ons belang overdragen aan een totalitair regiem te Brussel, onze veiligheid en welzijn verkwanselen door hier decennia lang volk binnen te laten wat louter parasiteert en onze cultuur c.q. samenleving opblaast.

  D a t soort volk durft dus te stellen dat we een dictatuur worden omdat een falende regering uit alle macht probeert een virus uit te bannen. D a t soort volk dus.

  1. Ad Fundum

   @56RdK…Boris betreurt het dat hij nu geen buitenlandse werkkrachten heeft om de oogst van teer fruit, frambozen, blauwe bessen, binnen te halen. Werkgavers kunnen niet aan personeel komen. Ook andere sectoren, hebben een tekort aan chauffeurs. Niets loopt zoals het zou moeten. Maar Boris ontkende ook Corona tot het moment dat hij er bijna aan onderdoor ging.
   Hij is nu zijn zegeningen aan het tellen.

  2. usb3.0

   Nederland heeft rechts gestemd

   1. Albert Engberts

    De VVD heeft inderdaad de verkiezingen gewonnen.

    Mooi dat USB dit nu ook erkent.

   2. MireiIIe

    Van een aangetrouwde nicht van mijn stiefzus uit Hoensbroek kreeg ik een kort bericht op mijn iphone dat dit niet zo is. Het is een hardnekkig misverstand. Speziaal voor u nagevraagd.

    1. usb3.0

     Ja en tirk verdury had geit en díé at zware shag

     1. MireiIIe

      Klopt! Geitenkeutels worden in het verre oosten in speciale barnstenen pijpjes gerookt. Die zware shag geeft er een speciaal aroma aan.

  3. J. Punt

   Inderdaad. We stoppen zelf het hoofd weer in die strop elke vier jaar. Mond vol over niet uitsluiten, samen, toekomst enzz.. We gaan langzaam de kant op als in de balkan jaren ‘90. Zelfde sfeer en aangewakkerde verdeeldheid door een afwezige en stille overheid die geen lijn wil trekken.

 9. J. Punt

  Voor het eerst serieus de ‘echte’ kranten eens gelezen. De hetze tegen het afschieten van de formatie en het lef dat ongevaccineerden hebben om te twijfelen aan het vaccin. Die frustratie is heerlijk om te lezen. Die zelfnijd omdat velen zijn gezwicht voor de angst en verdeeldheid die de overheid tentoonspreidde. Zalig, net zo bang zijn de meesten als toen met de zure regen en het gat in de ozonlaag. Allemaal linkse rampspoed die hun wel oplossen met mooie baantjes en nonstop subsidie.

 10. roodkapjelusttaart

  Ik ook, geen NaZipas.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.