Dictatoriale veearts Ab Osterhaus: eigenlijk zouden we ongevaccineerden naar hun eigen eiland moeten sturen

De dictatoriale veearts en professionele vaccinverkoper Ab Osterhaus vindt het eigenlijk wel een prima idee: ongevaccineerden met z’n allen naar een speciaal eiland sturen. Want dan kunnen ze anderen zogenaamd niet in gevaar brengen. Lekker isoleren die hap. Maar oke, nou ja, geeft hij dan toch maar toe: het is misschien niet acceptabel om dat te doen. En trouwens, het echte probleem is natuurlijk dat het praktisch niet haalbaar is.

Gisteren bij Op1 werd Ab Osterhaus gevraagd wat hij van ideeën vindt om specifieke maatregelen te ontwerpen voor ongevaccineerden. “Nou ja, je zou kunnen zeggen, zet ze op een eiland en laat ze het maar zien.” Maar ja, “dat kan natuurlijk niet,” ging hij verder. “Dat zou een ideale oplossing zijn maar dat is natuurlijk niet acceptabel.”

Op dat moment denk je dat hij begrijpt dat zoiets ethisch niet verantwoord is. Nou, dat erkent hij wel een beetje. Maar het echte punt is dat het praktisch niet te doen is.

“Ik ben dierenarts. En als wij bij dieren een Mond- en Klauwzeeruitbraak hebben dan zijn we heel rigoureus.” Ja, dan is het “isoleren” en weg ermee.

Maar ja. Dat kan niet echt bij mensen. “Dat is het probleem met een samenleving maken waarin je gevaccineerde en niet-gevaccineerde mensen hebt. Maar je kunt aan de neus van mensen niet zien of ze gevaccineerd zijnEr is geen systeem om dat te vervolgen. Dus ik denk dat dat heel moeilijk is.”

Goh. “Onreine” mensen samen met elkaar op een eiland zetten. Wie hadden het daar óók over? Was het niet zo dat de nazi’s speelden met het idee om Joden naar Madagascar te sturen? Blijkbaar heeft Osterhaus daar ook over gelezen en denkt hij: ‘Joh, helemaal zo gek nog niet!’

Maar ja, hoe doe je dat he? Dan misschien toch maar een mooie sticker op de jas van mensen laten naaien? Of anders net als bij dieren een kaart door de neus?

Vragen, vragen, vragen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En het meest bizarre van dit allemaal? Bij Op1 wordt dit nog gezien als een normaal gespreksonderwerp ook. Zo diep zijn we gezonken.

Overigens heb ik nog een idee voor Ab. Is hier wel aan gerelateerd, en net als het eiland-idee is het gestolen van de geschiedenis, maar hé, we moeten leren van de historie, nietwaar? Goed, hier komt ‘ie: waarom geen kampen? Natuurlijk moeten we dan wel wat bewakingshonden erbij zetten, prikkeldraad erom heen zetten, en wat wachttorens, maar hé, onze gezondheid is ons wel wat waard. Toch?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Het Spijt Mij

  Een ijzersterk artikel Michael.

  Net zo sterk als de korte podcast(14) van deze week:
  “Het nadeel van werken is, dat het zoveel vrije tijd kost.”
  En de lange podcast(15) van deze week:
  “Wij van DDS doen wat wij beloven.”

  1. Monty

   ”Forumland is precies wat we nodig hebben. Het mooiste zou zijn om samen een eiland ergens te kopen en daar helemaal opnieuw te beginnen”

  2. ElGuapo

   De nutteloze bijdrage van de gepensioneerde Jos Brinkie kluiver vanuit casa de la perra.

 2. Krasvast

  Een nietszeggende buitenstaander die proefballonnetjes oplaat en stoere uitspraken doet zodat de ontslagen bewindslieden nog een stap verder kunnen gaan in het verdelen van de bevolking en het optuigen van de totalitaire staat.

  “Een goede leider verbindt”

 3. por favor no borres

  Wiki over Ab Osterhaus: In 1993 werd hij benoemd tot hoogleraar in de virologie aan de Medische Faculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij was in die hoedanigheid tevens hoofd van de Afdeling Virologie van het Erasmus MC tot 2013.

  Wiki over Michael Van Der Galien:…

  1. Nostradamus

   Deze man trok een fles Whiskey open toen de Mexicaanse griep uitbrak en de miljoenen binnen liepen. Naar mannetje die Ab Méngélé.

  2. Krasvast

   @Nostra: Juist, in dat fragment zie je de ware aard van deze volksmenner.

  3. RvdBe

   De Wiki van Osterhaus valt in het niet bij de wiki van Josef Mengele, dus daar zou hij nog wat van kunnen leren, waar hij overigens hard mee bezig is.

 4. Rien E

  Dat ideetje werd zo’n 80 jaar geleden ook al eens geopperd, maar die vergelijking mag je kennelijk niet meer maken, tsja.

  1. Krasvast

   @Rien: Natuurlijk mag je die vergelijking maken, hij gaat immers één-op-één op.

   In 1941 waren Joden niet meer welkom in het City Theater van Amsterdam. De gemiddelde Nederlander is kort van geheugen, maar als ongevaccineerde en niet geteste mag ik datzelfde theater ook niet in. De heldere denker weet of kan weten dat zulks alleen maar berust op uitsluiting, discriminatie, apartheid en drang/dwang. Want als je Liego’s prikje neemt gaan de deuren wel voor je open. Vreemd, want je kunt evengoed besmet zijn, ziek worden of gewoon, net als iedereen, doodgaan. Liego de Jonge speelt hiermee een levensgevaarlijk spel dat hem wordt ingefluisterd door de onzichtbare mondiale elite waarvan men hoopt dat ze niet bestaan.

   Ik weet wel beter!

   ht.ps://tinyurl.com/34heu9bh

   1. Branzino

    @Krasvast
    “Natuurlijk mag je die vergelijking maken, hij gaat immers één-op-één op.”

    Het is gelukkig niet verboden om die vergelijking te maken, maar wel heel smakeloos en het getuigt van geen enkel respect voor de slachtoffers van toen. De ongevaccineerden van vandaag hebben het zelf in de hand om overal aan mee te kunnen doen: gewoon een prikje of, als je dat per se niet wilt, even testen.
    De slachtoffers uit de geschiedenis hadden zo’n eenvoudige voor iedereen bereikbare kans niet. Ze konden aan de voordeur van een bioscoop bijvoorbeeld niet zeggen of opschrijven dat ze weliswaar Joodse ouders hadden, maar niet meer geloofden, of dat ze geen enkele band met het Jodendom voelden.

    1. Docm

     Ja, en de Joden liepen destijds ook op schoenen, en dat doen de meeste ongevaccineerden ook, nou dan weet je het wel!

     1. Krasvast

      @Docm: Alleen jammer dat er geen treinen naar die eilanden rijden. Maar dat kan natuurlijk wel geregeld worden door jouw vlammende volksmenners.

    2. september

     Het is gewoon een idiote vergelijking en als die ongevaccineerden liever corona krijgen,ze doen maar ik heb er geen last van

    3. CZ

     Het gaat over uitsluiten en die vergelijking met 1941 is 1 op 1

     Verder snapt branzebino niet dat “testen” tegen de rechten van de mens ingaat, “beschikking over eigen lichaam” en dat de pçr testen onbetrouwbaar zijn.

     De corona”vaccinazi” is de nieuwe religie

 5. StemPzeweg

  Waarom een eiland? Geef ze Urk en bouw er een hek met prikkeldraad omheen

  1. Krasvast

   Of Auschwitz-Birkenau?

   Maar euh… als jouw prikjes, en de prikjes die nog komen, zo goed helpen, dan heb je toch geen eiland of Auschwitz-Birkenau nodig?

   Ben jij nu zo simpel of ben ik nu zo slim?

   🙂

   1. Branzino

    @Krasvast
    “Ben jij nu zo simpel of ben ik nu zo slim?”

    Ik ken jou niet, dus voor het antwoord op die tweede vraag kan ik alleen maar een gokje doen. Het antwoord op de eerste vraag is volmondig “nee”.

    Er is helemaal nooit beweerd, al na de eerste tests met de vaccins niet, dat de vaccins 100% beschermen. Dat heb je dan blijkbaar toch wel gemist.
    Die prikjes helpen desondanks heel goed en dat is heel eenvoudig uit de statistieken af te leiden door slimme mensen, zoals je waarschijnlijk bent.
    Dus toch een antwoord: ik ben niet simpel en jij bent wel slim. Slim is overigens heel wat anders dan intelligent, maar dat weet je waarschijnlijk zelf ook wel.

    1. Krasvast

     “Ik ken jou niet…”

     En ik had het niet tegen jou. Ik sla jouw ellenlange epistels altijd over en ga doorgaans niet met jou in discussie, maar dat weet je waarschijnlijk zelf ook wel.

     1. Woordkunst

      Dat kan zwamzino niks schelen, hij is niks meer dan een bijdehandje en een blaaskaak.
      En je mist inderdaad niks aan z’n opgeklopte oprispingen.
      Meneertje houd van schrijven maar zelfs de columns van Libelle hebben meer niveau…

     2. Branzino

      @Krasvast
      Misschien kun je beter privé met anderen communiceren, als er verder door niemand op gereageerd mag worden. Dit is namelijk een blog en geen podium voor persoonlijke berichtjes.

    2. Mistgabel

     Als je gevaccineerd bent en je krijgt alleen milde klachten ervan
     (Milde klachten zoals een snotneus bv)

     Ben je toch wel achterlijk om je straks weer te laten muilkorven door een mondkapje.

     Ben tevens verbaasd dat de gevaccineerden het maar pikken dat ze de derde prik gaan krijgen.
     Niemand krabt achter zijn oren dat die eerste 2 nutteloos blijken te zijn en voor dat milde straks tocj in de rij gaan staan voor de 3e…

   2. StemPzeweg

    Haha grapjas

    1. september

     Die derde coronavaccinatie is op dit moment nog niet aan de orde,afwachten maar

     1. Mistgabel

      https://twitter.com/Bascardi2/status/1452362139763630081?t=Hsgck53aDsFdfayDZjBQtg&s=08

      #Humberto tegen Gommers: Wat is plan B als de vaccins niet lijken te werken?
      Gommers: Boosters 🤡🤡🤣 h*tps://t.co/bJZJirs4N1

     2. Mistgabel

      #Humberto tegen Gommers: Wat is plan B als de vaccins niet lijken te werken?
      Gommers: Boosters 🤡🤡🤣 h**ps://t.co/bJZJirs4N1

     3. Krasvast

      @Mist: ht.ps://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/06/28/met-extra-aankoop-van-6-miljoen-moderna-vaccins-zijn-we-klaar-voor-2022

 6. Bunky01

  En zo worden de geesten stapje voor stapje rijp gemaakt voor een dictatoriale staat.
  Stapje voor stapje – met hartelijke medewerking van de vele media – wordt iedereen die niet in de pas loopt met de gewenste orde:
  1e onder de aandacht gebracht
  2e weggezet (verdacht gemaakt) als zijnde onwillig ten opzichte van de medemens
  3e weggezet als onveilig, onbetrouwbaar, gevaarlijk
  4e actief (door de gehersenspoelde menigte) vervolgd
  5e actief door de staat – zogenaamd omdat de bevolking erom vraagt – afgemaakt

  Dat is ons voorland.

 7. Nostradamus

  Ik weet wel een paar eilanden waar ik naartoe wil.

  Maar te bizar voor woorden deze volidioot. De man verdient miljoenen aan vaccinaties. Ja, ik begrijp zijn motivatie wel.

  Ik vind het commentaar van Mike precies goed in dit verhaal;
  h**ps://www.géénstijl.nl/5161775/géénstijl-poll-voor-gevaccineerden-wilt-u-aparte-maatregelen-enkel-voor-ongevaccineerden/#more

 8. Monty

  ”eigenlijk zouden we ongevaccineerden naar hun eigen eiland moeten sturen”

  Speelde Baudet ook niet met zo’n gedachte.
  ‘Forumland’ genaamd.

 9. RS

  en die donkere mevrouw stelt geen vragen ?????

 10. JFU

  Telkens weer worden steeds de zelfde ‘deskundigen’ opgetrommeld in al die praat programma’s. Een tegengeluid/andere meningen worden niet toegestaan. Echt de NPO de Nationale Propaganda Omroep van de regering. N-Korea aan de Noordzee.

  1. Stanly2000

   En als er iemand is die een tegengeluid laat horen wordt zij/hij zorgvuldig omringd door een groot aantal dezelfde deskundigen, die wel mogen uitpraten.

  2. Branzino

   @JFU
   Ik begrijp van de NPO, dat er geen deskundigen te vinden zijn met goed door onderzoek onderbouwd tegengeluid. Als jij ze wel weet, zou ik ze hier noemen. Dan bereiken die namen de NPO ook wel.
   Ik kan wel een voorbeeld noemen van tegengeluid, dat in de buurt komt van wat je bedoelt. De zesdelige serie van Filemon Wesselink over complotten, ergens vorig jaar in de eerste maanden van de corona-crisis. Wesselink liet de meest vreemde theorieën uitgebreid aan het woord, nam ze serieus en stelde zinnige vragen. Voor wie dat mogelijk is, ga eens terugkijken op NPO Plus.

   1. Mistgabel

    ht*ps://artsencollectief.nl/?__cf_chl_jschl_tk__=pmd_2oALoDYmDqNgfP5PWp71GLBHZwu8CL_N9D0H8Ept_5Y-1635339379-0-gqNtZGzNAhCjcnBszQpl

    1. Branzino

     @Mistgabel
     Ik weet van de NPO, dat ze geen aanhangers van theorieën of visies uitnodigen waar in de wetenschappelijke wereld een grote meerderheid er anders over denkt. Als een theorie niet voldoende terzake kundige wetenschappelijke aanhang heeft, is het niet nodig om dat uit te dragen, aldus de NPO. Dat uitgangspunt hanteerden ze al in de klimaatdiscussie, en nu ook bij corona.

     Het Artsen Collectief leek mij ik eerste instantie een nuttige club die een zinnige bijdrage kon leveren in een discussie. Maar naar verloop van niet zo heel veel tijd gingen ze merkwaardige visies distribueren, lieten ze zich weinig gelegen liggen aan algemeen erkende wetenschappelijke inzichten en gingen ook niet daarover in discussie. Uiteindelijk werden ze om die redenen op verschillende plaatsen geweerd, in Medisch Contact kregen ze felle kritiek en op LinkedIn werden ze zelfs verwijderd. De reden dat zo nooit bij de NPO te zien zijn, ken ik niet. Daar zijn regelmatig critici te zien, dus alleen hunkritiek kan de reden niet zijn. Het kan zijn dat ze zelf niet willen of durven, of dat andere TV-gasten niet met hen in discussie willen, maar misschien wil de NPO ze zelf gewoon niet in hun programma’s wegens het ontbreken van voldoende steun uit de wetenschap.

     Op een ooit gestelde vraag hoeveel opgeleide artsen nu eigenlijk lid waren van het collectief kwam geen antwoord. Nu wordt verondersteld, dat het vooral zorgmedewerkers zijn en die hebben toch andere kennis dan artsen.

     1. CZ

      De npo zou eens naar blckbx.nl moeten kijken, daar worden wetenschappers en drs-en aan het woord gelaten, jij, branzebino schaart dit direct onder theorieën en visies en dan stopt het gesprek direct…

      Npo is niet geïnteresseerd in een objectief echt geluid..

     2. Albert Egberts

      Klopt, het Artsencollectief is al uitvoerig gedebunked.

      ht*ps://www.zorgvisie.nl/blog/discutabele-retoriek-van-artsen-covid-collectief-kan-volksgezondheid-schaden/

 11. KlaasDijkhuis

  Misschien zou ik dat als ongevaccineerde ook wel willen, al was het alleen maar om van die pseudodeskundige en zakkenvuller Ab Osterhuis te zijn verlost.

  1. por favor no borres

   Ik snap ook niet waarom DDS aandacht besteedt aan deze gepensioneerde viroloog.
   Liever lees ik de overwinningen van Willem Engel.

   1. Branzino

    @por favor no borres
    “Liever lees ik de overwinningen van Willem Engel.”

    Heb ik iets gemist?

  2. Krasvast

   En dan het liefst zonder de patat- en frikandellenbakker. Helemaal in lijn met wat Liego graag wil.

 12. P. Puk

  Wat een idiote hufter is dat! Laat hij zelf op een eiland gaan zitten, dan kan hij ook niet besmet worden. Dat zoiets zo’n functie kan bekleden. Maar er zijn meer psychopaten die los rondlopen.

 13. Mistgabel

  ‘2019 zal het jaar van de QR-codes worden’ – h**ps://nos.nl/l/2268089

  1. Mistgabel

   Nog voor corona…

 14. Mistgabel

  h*tps://youtu.be/-3d8Y44fZrQ

  Ab whiskey vaccinverkoper Osterhaus.
  Toch 5,6 miljoen euro aan overgehouden.

 15. Mistgabel

  Doe maar de Bahama’s of Bounty eiland.

 16. leukeditter

  ophangen op het kerkplein die osterhaus, smerige vuile klootzak

  1. por favor no borres

   DDS-redactie: redacteuren gaan strenger handelen tegen grensoverschrijdende reacties

   Jaja, we zullen het wel eens zien.

   1. Woordkunst

    Juf! Juf! Hij zegt dingen die niet mogen! Straf hem vlug! vlug!

    Porretje je bent een zielige klikspaan en een klierende kwal.
    Mensen als jij zijn schadelijker voor een forum dan scheldpartijen…

  2. september

   En maar schelden leukeditter je bent dat zelf en een grote debiele idioot dat gaat toch niet veranderen

   1. leukeditter

    zei de anuslikker van ab

   2. Hardline

    Hoe oud is September, 4 jarigen reageren nog volwassener.
    Dat je schelden veroordeelt siert je, maar om vervolgens iemand een grote debiele idioot te noemen toont je beperking zelf des te meer aan.

    Iets met splinter en balk komt dan in me op

    1. Krasvast

     @Hardline: Ik denk dat sep. een altertje van de schlemiel is.

     1. Woordkunst

      September is niks meer dan een miezerige meeloper met precies twee gedachten in z’n bovenkamer.

      1.het is eenmaal zo
      &
      2.het veranderd toch niet

      Op het gebied van verlichting is september een natte kaars in het donker

  3. Krasvast

   @Leuke: Een kerkplein op een eiland neem ik aan?

   1. leukeditter

    tis nog niet te geloven dat zo’n vent dat zo maar kan zeggen..wat een viezerik

 17. Xyz1234

  Deze psychopaat kent geen grenzen. En kennelijk zijn er mensen die dit soort hersenspinsels helemaal zien zitten.
  Ongevaccineerden gelijkstellen aan melaatsen, los van het feit of ze ziek zijn of niet, of ze natuurlijke immuniteit hebben of niet, in welke algemene gezondheid ze verkeren, maar vooral dat ze mensen zijn. Hoe diep moet je zinken of hoe leeg moet je zijn om dit soort dingen te opperen.

 18. siemoon

  onze ab denkt aan de centen iedereen een spuitje als dat gebeurd is een 3 spuit als dat gebeurd is.iedere oneven maand allemaal voor ab en vrienden mvg wil

  1. Jack Flash

   Als je als veearts voorstander bent van intensieve menshouderij, dan zit je op de verkeerde plek.

 19. CZ

  Deze rare kwiebus werd vroeger altijd buiten gesloten, zal dit nooit in het gezicht een ongevaccineerde zeggen, ik denk namelijk dat deze galbak z’n tanden uit z’n muil geslagen zullen worden…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.