Filmpje! Freek Jansen (FVD) sloopt partijkartel in formatietheater: Onderlinge verschillen zijn gespeeld, keuze is bedrog!

Het was heerlijk om te zien. Tijdens het formatiedebat pakte Freek Jansen van FVD het héle partijkartel keihard aan. Want, zei hij, de idee dat er onderlinge verschillen zijn tussen de leden van het kartel is onzin. Het is één groot theaterstuk. Als puntje bij paaltje komt vormen ze feitelijk één partij, met dezelfde denkbeelden, en dezelfde doelen. Een waarheid als een koe!

Showbusiness voor lelijke mensen

“Volgens Amerikaanse cabaretier Jay Leno is de politiek in feite, en ik citeer: showbusiness for ugly people. Nou, showbusiness is het zeker,” begon Jansen zijn toespraak tijdens het formatiedebat dat feitelijk geen debat was maar een poppenkast. “Het is één groot theaterstuk waarin acteurs hun rollen spelen. Boosheid, verantwoordelijkheid, geschoktheid, walging horen we vaak, twijfel enzovoorts. En nu verwacht men van de oppositie dat men boos is omdat het verraad is aan de kiezers dat de coalitiepartijen die er al zijn doorgaan met een nieuw kabinet.”

Maar, zei Jansen, dat is helemaal niet schokkend. “Natúúrlijk ging dat gewoon gebeuren na de verkiezingsuitslag van maart, ging het gewoon gebeuren dat deze coalitie doorging. Dat is volstrekt logisch. En het is ok allemaal heel erg grappig om te zien wat hier gebeurt als je gewoon doorhebt wat er aan de hand is. Want in ons land hebben we te maken met een kartel – net als in de rest van de wereld… Het lijkt misschien alsof er verschillende partijen zijn, het lijkt misschien alsof er een ‘felle verkiezingsstrijd’ is, en het lijkt misschien groot een meeslepend waar het gaat over ‘principiële bezwaren’ en al die dingen. Maar dat is allemaal schijn. Het is showbusiness for ugly people!”

Dat klopt helemaal. Maar het is van het grootste belang dat dit benoemd wordt door de paar rebellen die er rondlopen in Den Haag. Want kiezers moeten het echt tot zich laten doordringen; dat het allemaal nep is. Dat er geen echt debat is. Dat de onderlinge verschillen te verwaarlozen zijn. En dat, wat je dagelijks ziet, Goede Tijden Slechte Tijden in de politiek is. Niets meer, niets minder.

Wij van WC eend

“Op hoofdlijnen zijn ze het allemaal met elkaar eens,” zei Jansen dan ook terecht. “Of je nou VVD en CDA met de PvdA krijgt, of D66 met PvdA en GroenLinks, of PvdA en CDA met de ChristenUnie… het maakt geen klap uit. Behalve voor hun persoonlijke carrierepad” natuurlijk, “voor de pikorde in de eigen wandelgangen, voor hun status en hun cv. Maar voor het beleid? Voor het land?”

“Ze zijn allemaal voorstander van het uitgeven van honderden miljarden aan klimaatbeleid,” vatte de FVD’er de visie van het kartel samen. “Ze zijn allemaal voorstander van het voortduren van de massale immigratie, van het opgaan van Nederland in een Europese superstaat, voor al die wokeness, LHBTQI+, identiteitspolitiek, sorry zeggen voor ons mooie verleden, ‘internationaal recht,’ regime change in het Midden-Oosten, ruzie maken met Rusland, het uitfaseren van cash-geld, en natuurlijk vaccinatieprogramma’s, lockdowns en QR-codes.”

“Daarom diende de VVD ook samen met GroenLinks de klimaat wet in. Daarom zegt het CDA dat we de Europese Unie nodig hebben om ‘klimaatbeleid te voeren.’ Daarom breekt Mark Rutte al tien jaar ieder immigratierecord.”

En toen kwam het buitengewoon belangrijke punt. Een punt dat nu echt eens tot mensen door moet dringen. “Het is niet zo dat ze eigenlijk iets anders willen, maar dat er via coalitievorming gedwongen zijn tot dit beleid. Nee ze wíllen dit beleid. Door het theaterspel laten ze mensen geloven dat het eigenlijk anders is. Ze houden de illusie van keuze in stand. En de tragiek is dat heel veel mensen dit nog altijd niet zien,” concludeerde Jansen vervolgens terecht.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zo is het maar net, en goed dat Jansen het partijkartel zó ontmaskert. En dat ook nog in prime time, als héél veel Nederlanders toekijken en dus zien en horen wat hij te zeggen heeft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Albert Egberts

  Niemand in de Kamer zag nog reden op dit betoog te reageren. Het FvD wordt door weinigen nog serieus genomen.

  1. rasecht wappie

   Mooie gelegenheid om dit DDS bericht landelijk te gaan verspreiden, wat ik ook ga doen middels een geraffineerd stukje emailsoftware dat je met 1 klik naar miljoenen tegelijk kan versturen. .

   1. Branzino

    @rasecht wappie

    Goed idee en inderdaad niet zo heel erg moeilijk, hoewel niet met één klik. Maar dan moet je wel miljoenen e-mailadressen hebben, of een zak met geld om die te kopen.

    1. rasecht wappie

     Ik zei toch, met een geraffineerd stukje software.

    2. rasecht wappie

     Hoe denk je dan hoe n*gers vanuit Afrika dat doen die dagelijks duizenden e-mails verzenden naar Europa die dus bij mij in m’n spambox terecht komen.

     1. Branzino

      @rasecht wappie

      Jij had het over miljoenen, geen duizenden. En die software is het probleem niet. Maar die grote aantallen adressen verzamelen tegen een betaalbare prijs, daar gaat het om.
      Die Afrikanen zijn leden van heel goed georganiseerde organisaties die zich dat kunnen veroorloven. Bovendien verdienen ze zo heel veel geld aan onnozele Europeanen. Jij met je politieke boodschap zult er altijd heel veel geld voor moeten betalen zonder ook maar een cent te verdienen.

     2. vlekkenoplosser

      blabla bladieblabla , fake nieuws pietje 51

     3. ElGuapo

      Ook de fabeltjeskrant gevonden albinopinootje?

  2. Xyz1234

   Al wakker? U bent vroeg vandaag. Verplichte sollicitatie op de kalender?

  3. Docm

   Het betoog klinkt nogal gefrustreerd.

  4. Cootje

   Maar hier op dit forum een gehandicapte mongool ook niet .van morgen weer uit bed getakeld bezig met zijn eenzijdige commentaar en zijn voor liefde voor fatsoenlijke politici wat in princiepen tuig van de richel is , onder de pet houden . Mensen bedonderen , mensen besodemieteren , mensen met een kluitje in het riet sturen, gelukkig hebben de echte journalisten genoeg bagger in hun bage om op zijn tijd heerlijk op de man vrouw te spelen en ze figuurlijk onder de grond te stoppen , zolang ze een blad voor hun kop hebben komen ze er mee weg, jammer onze gehandicapte mongool wordt nooit meer beter , elk mens krijgt wat hij verdient

 2. Ab Infinitum

  Dat klimaatbeleid gaat komende jaren nog wel een belangrijke rol spelen.Dat weet het Forum ook wel. Er aan ontkomen zit er niet in. Danmaar wat toneelspel er aan toevoegen in de hoop dat “het volk” het FVD voor serieus neemt.

  1. leukeditter

   duss appie happie je wil ook al dat geld over de balk smijten voor een windmolen , electrisch karretje , warmtepompen enzzzz . het gaat 1200 miljard euro kosten en wat heeft het voor zin????????????? 0 nada noppes . wie hier in mee gaat is volstrekt gestoord en dat heeft niks met FVD te maken of wie ook

   1. Docm

    Ik heb zonnepanelen op mijn huis. Als het zonnig is dan is de dagopbrengst zo twee of drie keer het dagverbruik. Dus vooral de wasmachine overdag gebruiken.

    1. Albert Egberts

     Dat is wel de lol van die zonnepanelen. Elke maand noteer ik dat ik voor mijn stroom meer terug krijg dan ik moet betalen.

     1. vlekkenoplosser

      als je in het donker zit kan dat al snel strónt vlé®k
      probeer die strónt vlé®kken in de wasmachine weg te werken strónt vlé®k.

      Moet je al snel bijbetalen domme jongen

     2. Cootje

      Volgens mij takelen ze je twee keer per dag uit bed , heb je een invalide uitkering , en je mag met bewijzen komen dat stroom terug leveren echt geld opbrengt , dadelijk als we een veelvoud onnozele hebben met zonnepanelen gaat onze fatsoenlijke politici de kosten er van berekenen , want een onbetrouwbare overheid heeft zich in het verleden nooit aan zijn woord gehouden , geef mij maar mij professionelen allesbrander , die is al lang terug verdient , en een paar minder gezellige buren hebben het hazen pad gekozen , en hun huizen verkocht 5 jaar geleden voor 275000 minder dan ze nu waard zijn , milieu gekkies op ruim 300 en 200 meter afstand . Bij mij komen er geen panelen op het dak . Ik laat mij niet naaien door een onbetrouwbare overheid

     3. Karel Broere

      Wat je voor zonnepanelen betaald hebt en hoe lang het duurt voordat je dat terug hebt, vertel je natuurlijk niet, onderhoud en straks de electronica na 8 jaar vernieuwen kost ook niets toch. Subsidies hebben waarschijnlijk nog iets mee gewerkt, dat is er straks ook niet meer, maar aan het eind zal je er achter komen dat het weggegooid geld is. Maar geniet er van en kijk elke dag op je slimme meter, daar zal je nog even blij van worden, maar niet erg lang.

   2. Albert Egberts

    Vergis je niet, verwarde mafkezen zoals leukeditter bestaan echt hoor!

 3. Branzino

  “Als puntje bij paaltje komt vormen ze feitelijk één partij, met dezelfde denkbeelden, en dezelfde doelen. ”

  Ik heb nooit geweten, dat het in de Tweede Kamer verboden is om het met een ander eens zijn, of tenminste ongepast. Weer wat geleerd.
  Maar nu ik erover nadenk, is het me inderdaad eerder al opgevallen dat er een paar partijen zijn die het altijd met iets oneens zijn. Die gedragen zich dan blijkbaar zoals het hoort, deugers dus.

 4. Monty

  “Op hoofdlijnen zijn ze het allemaal met elkaar eens,”

  Dat maakt het regeren natuurlijk wel een stuk makkelijker.
  Voor sommige partijen is dit zelf al moeilijk die vallen uiteen omdat ze het niet met elkaar eens zijn.

  1. leukeditter

   ze zijn het totaaaaal niet met elkaar eens maar ze vinden het toch wel leuk om mee baasje te spelen , voor de rest 1 grote gore misselijke poppekast

 5. Sigrid Egberts

  Pijnlijke feiten, daarom blijven mensen ze graag ontkennen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.