Fleur Agema ziet de bui al hangen: ‘Ongevaccineerden zullen wel weer de schuld krijgen voor stijgend besmettingsaantal’

Het aantal nieuwe coronagevallen schiet de afgelopen dagen weer flink omhoog. PVV-politica Fleur Agema vermoedt dat ongevaccineerde mensen hier de schuld voor krijgen. Terwijl zij zonder coronatest nergens binnen kunnen komen. Gevaccineerden wel, zelfs als ze besmet zijn. Gaat het vingerwijzen door onder meer Hugo de Jonge binnenkort beginnen? 

Afgelopen week is het aantal positief geteste mensen rap gestegen. Bij zo’n 18.000 Nederlanders werd het coronavirus vastgesteld, dat is een stijging van bijna 50 procent ten opzichte van twee weken geleden. Fleur Agema, Tweede Kamerlid namens de PVV, vreest dat ongevaccineerde Nederlanders de schuld zullen krijgen voor deze flinke stijging. Terwijl de schuldige in dit geval het scheve kabinetsbeleid is.

“De ongevaccineerden zullen wel weer de schuld krijgen, maar zij mogen er niet in zonder test en gevaccineerden wel. Zelfs als ze besmet zijn.”, aldus Agema die al geruime tijd kritiek uit op het kromme kabinetsbeleid.

De laatste maanden zijn mensen die nog niet gevaccineerd zijn, of niet willen, de nieuwe zondebokken in de samenleving. Het kromme overheidsbeleid hebben we te danken aan hen, maar dat is natuurlijk onzin. Met de huidige coronapas moeten ongevaccineerde mensen zich laten testen om binnen te komen, terwijl iemand die wel gevaccineerd is én ziek is gewoon nog naar binnen kan. Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op.

Het kabinet loopt of achter de feiten aan, wanneer het gaat om ventilatie, of voert onverklaarbare en niet te onderbouwen maatregelen in (zoals de avondklok). Agema stelt dan ook terecht dat het kabinet zich mag afvragen hoeveel leed het had kunnen voorkomen als het wél naar anderen had geluisterd.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Helaas is het zo dat met mensen zoals Hugo de Jonge aan het roer we opgezadeld blijven met kromme maatregelen tot we een ons wegen. En ondertussen wordt de vaccinatiedrang steeds groter vanuit de overheid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Albert Egberts

  “Fleur Agema vermoedt dat ongevaccineerde mensen hier de schuld voor krijgen.”

  De oorzaak ligt inderdaad bij de 1,8 miljoen ongevaccineerden. Dat vermoedt Fleur dus correct.

  1. RvdBe

   Het is logisch dat een oplopend aantal besmettingen wordt veroorzaakt door ongevaccineerden, gevaccineerden hoeven zich immers niet te laten testen.
   De reden bij monde van Hugo is dat gevaccineerden zich niet hoeven laten testen omdat anders de vaccinatiebereidheid af zou nemen.
   Ondertussen dendert het virus door met 125 ic patiënten op 17.500.000 inwoners en bv een dorp als Urk met 22.000 inwoners, 19 doden veelal met onderliggende ziekten, vaccinatiegraad van 20% en geen qr code onzin.

  2. Docm

   Lijkt mij ook.

 2. Vanduinen

  Ongevaccineerden krijgen voldoende handreikingen om een vaccin te verkrijgen. Maar de zorgkoningin vergeet te zeggen dat principieel weigeren een aanslag is op de nationale gezondheidszorg. Als ze daar nou eens over begon.

  1. Albert Egberts

   @Vanduinen,

   Correct. Meer dan 90% van de mensen op de IC betreft ongevaccineerden en het vervelende is dat die patiënten wekenlang een IC-bed bezet houden ten koste van hart- en kankerpatiënten die dringend op een operatie zitten te wachten. Ongevaccineerden doen een schandalige aanslag op onze gezondheidszorg.

   1. leukeditter

    in vele landen inmiddels meer gevaccineerden in het ziekenhuis plus inmiddels 27000 !!! doden door die spuit en vele mensen zwaar beschadigt

    1. Albert Egberts

     HeeftlLeukeditter ook een bron voor deze opmerkelijke cijfers?

     1. vlekkenoplosser

      Die heeft de strónt vlé®k al duizend keer ontvangen. Kijk even in je cash geheugen zuigtról !

     2. leukeditter

      EudraVigilance, een officiële medische monitor van de EU/EMA, meldt dat met de vier belangrijkste Covid-19 injecties tot 25 september 26.041 mensen zijn gedood, en de gezondheid van bijna 2,5 miljoen mensen is beschadigd, van wie 1.176.130 ernstig en/of chronisch, zoals handicaps. Het aantal officiële ‘vaccinatie’slachtoffers is historisch aangetoond slechts 1% tot 10% van het werkelijke aantal, maar overtreft dit jaar desondanks alles wat alle andere vaccins in 30 jaar tijd bij elkaar opgeteld hebben aangericht

     3. Albert Egberts

      Heeft leukeditter een link waar ik deze cijfers kan vinden?

     4. Albert Egberts

      Leukeditter wordt niet erg concreet over zijn bron omdat hij donders goed weet dat hij belachelijke onzin sprak.

   2. Mistgabel

    IC-bedden bezet door patiënten met COVID-19 –
    138 gelijk aan de vorige waarde.

    Dit getal laat zien hoeveel IC-bedden bezet worden door patiënten met COVID-19. Dit is 17,9% van alle bezette IC-bedden. Dit zegt niet iets over de maximale IC-capaciteit.

    Waarde van dinsdag 12 oktober · Bron: LCPS

    90% van de… Staat helemaal niet dat ze gevaccineerd zijn of niet.

    138 mensen op 17 miljoen inwoners.
    Tjeesus…, waar gaat dit over?

  2. vlekkenoplosser

   Wat een gewauwel ,

   * ongevaccineerden worden getest
   * gevaccineerde worden niet getest

   Pas als gevaccineerde een heel dorp hebben besmet gaan we testen .

   Besmette gevaccineerde zijn even besmettelijk als ongevaccineerde. Ze hebben beide dezelfde virus hoeveelheid in het speeksel !

   Overigens blijven we bij het feit dat over 2 jaar er wereldwijd nog geen 5 miljoen doden zijn gevallen. Lijkt wel een influenza uitbraak !!

  3. J. Punt

   U weet net zo goed als iedereen dat de zorg is verzwakt door doorlopende bezuinigingen en leegloop van ontevreden personeel. Die enkele zogenaamde klanten met de opgevoerde snotneus maken het verschil niet meer.

   Hoe moet dat als er een ramp plaats vind in een gelegenheid met duizenden mensen, festival, stadion, ongeluk? Op de brommer naar Belgie met de patienten? veel overtollige behandelkamers en ruimtes zijn maar omgebouwd naar storage, kantoortjes. Veel hospitalen staan half leeg of worden versneld gesloten en omgebouwd ( daar is wel geld voor) naar onderkomens voor gelukszoekers . In Roemenië hebben ze het beter voor elkaar ondanks de snerpende armoede daar.

   Triest…

 3. Albert Egberts

  De besmettingscijfers lopen dramatisch op. Met dank aan de wappies.

  ht.ps://nos.nl/artikel/2401378-rivm-ziet-najaarsstijging-48-procent-meer-coronabesmettingen

  1. vlekkenoplosser

   inderdaad , die gevaccineerde wappies besmetten er op los. Hoog tijd om die gevaccineerde gasten te gaan testen.

  2. leukeditter

   tja dat riep ik in april al dat in de herfst weer meer zieken gaan komen , vind je dat raar ?

   1. Albert Egberts

    Nee, zolang we bijna twee miljoen ongevaccineerden houden is deze stijging niet te vermijden.

    1. Mistgabel

     Veel meer man, 63% is gevaccineerd.
     85% is alleen boven de 70 jaar.

     Pfff nog maar een keer.

  3. Mistgabel

   Quote:

   Bij 45- tot en met 49-jarigen steeg het aantal nieuwe gevallen met bijna 62 procent. Onder de zeventigers was een toename van bijna 75 procent te zien en onder 90-plussers van bijna 80 procent.

   Huh, dat zijn toch de meest gevaccineerde groepen?

   1. Mistgabel

    Toch Albert?

   2. J. Punt

    De “kwetsbare’ groepen, (lees ; hulpbehoevende bejaarden die zich laten overrompelen door ter plekke verzonnen regelgeving bedacht door dikke bakvissen in vormeloze wibra spijkerbroeken die je meestal ziet als kader in dat soort tehuizen)

    Dus die krijgen een “”boost”” omdat de vorige series injecties niet werkten of een averechts effect hebben.

    aanbevolen door zelfbenoemde ‘Experts”, die zich iets teveel voor het pharma karretje laten spannen.

  4. RvdBe

   Als je 2 coronapatienten hebt en er komen er 2 bij heb je een 100% toename.
   Egberts laat zich in de luren leggen door de procenten truuk, ipv absolute getallen.
   Deze naïeve on nadenkende meelopers hebben ze nodig.

 4. Fouwels

  Wat mevrouw Agema ziet klopt niet! Ongevaccineerden laten zich niet testen en een p c r – test is niet bedoeld om een besmetting vast te stellen.

  1. Word lid

   BOEM

 5. Mistgabel

  Laatst bij de NOS… Italianen zijn zo blij met de QR-code…

  Realiteit:
  h*tps://www.hetnieuwsmaardananders.nl/hnmda/videos-italianen-vechten-terug-tegen-gewelddadige-politie-tijdens-protest-tegen-vaccinatieplicht/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.