Gemeente Den Haag gaat woke: ‘Ambtenaren worden verzocht woorden als meneer en mevrouw niet meer te gebruiken’

De woke-gekte heeft inmiddels ook de gemeente Den Haag bereikt. Deze week kregen Haagse ambtenaren een mail met het verzoek genderbepalende termen te gaan mijden. Niet langer is het wenselijk om mails te versturen met ‘geachte meneer’ of ‘geachte mevrouw’, maar kan men beter iemand aanspreken met ‘beste lezer’. Terwijl een grote gemeente zoals Den Haag genoeg echte problemen heeft, maken de hoge bobo’s zich liever druk over het taalgebruik van hun ambtenaren.

Ambtenaren van de gemeente Den Haag werden van de week verrast met een nogal bijzondere mail. Ze kregen een gids doorgestuurd hoe zij voortaan aan hun inclusieve taalgebruik kunnen werken. Immers zijn er altijd wel een paar mensen beledigd als zij worden aangesproken met hun biologische sekse.

Telegraaf-journaliste Inge Lengton heeft de mail, en de daarbij horende brochure, in handen gekregen. Het wordt ambtenaren aangeraden om genderaanduidende termen te mijden. Want dit zou niet inclusief zijn. In plaats van tijd en geld te investeren in het kwalitatief verbeteren van de werkzaamheden worden deze arme medewerkers belaagd door diversiteitsmanagers die menen dat we voorzichtig om moeten gaan met ieder sneeuwvlokje.

Lengton kaart een terecht punt aan: het taalgebruik van ambtenaren aanpassen gaat de wereld niet verbeteren. Het zorgt er niet voor dat LHBTI’ers ineens veiliger over straat kunnen. In plaats van dat de gemeente tonnen per jaar verspeelt aan dit soort gepush voor inclusief taalgebruik en het aanstellen van fictieve non-beroepen zoals diversiteitsmanagers, kan men beter flink investeren in méér blauw op straat.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Als men echt de haat en agressie tegen LHBTI’ers wil aanpakken moet men investeren in een veiliger leefklimaat op straat. Straatintimidatie moet gewoon harder worden aangepakt. Het bepalen van wat iemand wel of niet mag zeggen gaat letterlijk niks veranderen. Daarnaast is het ook gewoon bizar dat een gemeente gaat bepalen welke woorden wel of niet zouden mogen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. vlekkenoplosser

  K R A N K Z I N N I G !!

  V O L L E D I G K R A N K Z I N N I G !!

  1. Ab Infinitum

   Werkt u voor DDS om de boel aan de gang te houden?

   1. vlekkenoplosser

    betaalt uistekend sukkel

 2. Albert Egberts

  DDS heeft zich met eindeloze artikelen jarenlang verzet tegen het vertrek van Zwarte Piet en doet dit nu tegen alle initiatieven tot opheffing van genderongelijkheid.
  Het zijn achterhoedegevechten die ze altijd verliezen. DDS verstaat de geest van de tijd niet en dan loop je altijd dom achter de feiten aan.

  1. Harry Haller2

   Zesde keer dat je ditzelfde riedeltje afspeelt, Egberts. Kun je niet beter?

   1. Albert Egberts

    Oneens, Haller?

    1. Marcoweer

     Hou toch op Albert, slechts een heel klein clubje is in een verkeerd lichaam geboren de rest is gewoon een meneer of mevrouw. En als ze mij aanspreken met meneer is het enigste minpuntje wat ik er aan ervaar is het besef je ouder word.

   2. Nikita

    Egbertje ziet te weinig zon Harry ik denk dat dat het probleem is . Van te weinig vitamine D ga je dom wauwelen .Het grote voordeel van te weinig vitamine D is dat je er uiteindelijk van dood gaat. Laten we hopen dat het laatste dat geval is dat is ook beter voor deze grote kindervriend.

    1. Albert Egberts

     Je spoort niet, Nikita.

     Sterkte.

  2. Docm

   Het is mij een raadsel wat men daarmee denkt te bereiken. Je kunt wel de taal veranderen – all animals are equal – maar aan de feiten verandert het niets.

  3. ElGuapo

   Albertus smegmabaard snapt nog steeds niet dat man man is en vrouw vrouw.
   Het verzoeken om mensen op een andere manier aan te spreken mag maar er gehoor aan geven zullen de meeste mensen toch niet doen afgezien van maftoeters.

   1. Docm

    Als men de feiten niet kan veranderen dan gaat men andere woorden gebruiken, het is een zwaktebod, net zoiets als critical race theory. Als we het woord “ras” niet meer gebruiken dan is er geen racisme meer. Dream on.

  4. RvdBe

   Genderongelijkheid, een man is een man en een vrouw is een vrouw, meer is er niet en meer kun je er niet van maken.
   Het is geen hogere wiskunde.

   1. Docm

    Het probleem is dat er statistische verschillen zijn tussen verschillende maatschappelijke groepen. bv qua opleidingsnivo en inkomen etc. Meritocratie werkt alleen goed voor mensen met merits. Dus dan moet er iets anders komen: diversiteit en inclusie hebben niets met je merits te maken, dat komt dan mooi uit voor wie niets kan. Dit gaat er ook over: https://www.folia.nl/actueel/147709/met-de-decolonization-toolkit-kun-je-jezelf-en-de-uva-dekoloniseren “Maar workshops zijn niet het enige middel om diversiteit te vergroten, want voor sommigen is er een drempel om daaraan mee te doen, zegt het duo.” Het is dus een axioma dat diversiteit vergroot moet worden.

  5. Aborifa

   Egberts (de voornaam Alberts is genderbepalend) in het Stalinrijk zeiden ze gewoon “kameraad”.

  6. vlekkenoplosser

   strónt vlé®k ontkent het bestaan van mannetjes en vrouwtjes , strónt vlé®k is voolledig krankzinnig geworden. De eenzaamheid heeft de strónt vlé®k gebroken

   1. Albert Egberts

    Coprofilie is een seksuele afwijking.

    1. ElGuapo

     Albertus smegmabaard weet alles van seksuele afwijkingen!

    2. vlekkenoplosser

     het is een afwijking om coprofilie te koppelen aan seksuele activiteiten strónt vlé®k

     je brein is echt vergiftigd met rare dingen strónt vlé®k
     jouw hobby’s zijn niet echt gewoon strónt vlé®k

     1. ElGuapo

      Dat komt door zijn parafiele stoornissen.

    3. usb3.0

     Aldus de tamil dé opper pedöseksuele ranzige smeerlap…

  7. usb3.0

   tamil is een doorgesnoven pedöseksuele gendermongool

 3. Magyar

  Alles wordt in het werk gesteld om die misgeboortes te behagen, flikker toch op met die onzin.

 4. Docm

  Aanbeveling voor Den Haag: https://www.folia.nl/actueel/147709/met-de-decolonization-toolkit-kun-je-jezelf-en-de-uva-dekoloniseren

  We gaan ook niet meer zeggen dat een patient kanker heeft, we gaan gewoon zeggen: u bent verkouden, dan gaat de kanker vanzelf weg. Terug naar de Middeleeuwen.

 5. Logica

  Laten we een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld, dat denken die nuttelozen. Wie weet gaan ze straks in het Chinese parlement nog klappen voor de Haagse kameraden. Nou mensen, begin een stichting om woke te bevorderen en de subsidiegelden stromen binnen. Inderdaad, net als bij die anti-racisme clubjes. Nog 1 maandje wachten en dat zwarte Pieten gezeur gaat weer beginnen. Ook die clubjes worden ruimhartig gesubsidieerd en moeten daarom weer van zich laten horen.

 6. Brenda Welsh

  Inge’s taalgebruik is niet om over naar huis te schrijven met ‘flikker toch op’ Evenmin als ‘strøntvlek’ . Dan is mijnheer of mevrouw toch beter. Meen ik.

  1. Docm

   Ja, ik vind het gescheld op deze website ook wel apart. Meestal is dan een teken van geen argument hebben.

  2. ElGuapo

   Terug in je hok duffe sok/trekpop.

 7. Response

  Als ik in De Basisregistratie Personen van mijn gemeente sta, weten ze o.a. wie ik ben en van welk geslacht. Als de gemeente met mij dan communiceert met ‘geachte bewoner’ of aan de balie met ‘hallo bezoeker’ voel ik mij onpersoonlijk benaderd, niet inclusief en buitengesloten.

 8. Joko

  Kom je voor een angestellt, word je verwelkomt met ‘Goedemorgen mens’. Dat klinkt pas echt woke!

  1. Joko

   Angestellt = aangifte

  2. Joko

   Verwelkomt = verwelkomd.

 9. 56RdK

  “Als men echt de haat en agressie tegen LHBTI’ers wil aanpakken moet men investeren in een veiliger leefklimaat op straat. ”

  Meer blauw op straat én het uitbannen van de islam in deze stad c.q. dit land.
  Zoals per direct sluiting van moskee en van alle islamitisch verwante instellingen zoals de (weekend)scholen, kortom van alle islamistich gerelateerde onderwijsinstituten.

  Omdat hier in dit land én wereldwijd overduidelijk is gebleken dat de islam een gif is, én zeker voor de labiele inteelt die het aanhangt. Een aanhang die niet in staat is tot redelijk denken, dankzij de indoctrinatie met dat gif.

  Een gif dat een onomstotelijke bedreiging is voor alle niet-gelovigen of andersdenkenden!

  1. Marcoweer

   Zijn wijken waar het overgrote deel zoniet in zijn geheel bewoonbaar zijn door mensen met een islamitische achtergrond nog van denk en leefwijze te veranderen naar westerse maatstaven?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.