Harm Beertema (PVV) veegt de vloer aan met linkse plannen voor ‘tiny houses’: ‘Armoe opleuken tot ‘lifestyle’. Links kan dat.’

PVV-Kamerlid Harm Beertema gruwelt van de linkse plannen om de woningcrisis op te lossen met gedeelde woningen en ‘tiny houses’. Ondermeer D66 Amsterdam had als plan om woningen zonder keukens te bouwen, want een keuken zou je prima met je buren kunnen delen in een gemeenschappelijke ruimte. Volgens de PVV’er is dit niks meer dan ‘armoe opleuken’. 

Afgelopen week kwam het Amsterdamse D66-raadslid Reinier van Dantzig met het plan om gedeelde woningen te bouwen om zo de woningnood aan te pakken. Hij haalt inspiratie uit woningen in New York, waar het ‘heel normaal is’ dat mensen bepaalde dingen delen, zoals een keuken of badkamer. Aan RTL Nieuws legde hij uit wat hij voor ogen had:

“Je moet kijken of echt alles in huis noodzakelijk is om te hebben. In Nederland willen we in elk huis alles voor onszelf, maar in New York is het bijvoorbeeld heel normaal om samen een wasvoorziening te delen in een kelder van een appartementencomplex.”

Wat dus betekent dat we prima appartementen van 60 vierkante meter kunnen bouwen die geen keuken bevatten – de keuken zou in een gemeenschappelijke ruimte staan. Dit zou volgens Van Dantzig een prima gezinswoning zijn.

Harm Beertema vindt het ongelooflijk dat politiek links zulke plannen durft te promoten: “Geen eigen keuken of badkamer, ‘tiny houses’, warme trui om de kou te verdrijven. Armoe opleuken tot ‘lifestyle’.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het is inderdaad te bizar voor woorden dat links zo’n waanidee als iets fantastisch durft te promoten. Er zullen ongetwijfeld genoeg yuppen zijn die bij de toverwoorden ‘duurzaam’ en ‘verantwoord’ direct verkocht zijn, maar in feite zijn het woningen die niet eens compleet zijn maar die wel voor belachelijke prijzen verkocht gaan worden. Een partij als D66 kan zich beter hard gaan maken voor het sneller vrij geven van bouwvergunningen om zo wél adequaat op te treden tegen de alsmaar groter wordende woningnood. Incomplete woningen aansmeren is gewoon te bizar voor woorden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. halo1

  Dit is links ten voeten uit: eerst het land volplempen met (nep)-asielklanten.. en dan hiermee aankomen…. alle problemen zijn ontstaan door links (wan)”beleid” : woningnood, gezondheidszorg, onderwijs, achterstanden.

 2. ElGuapo

  Nederlanders op de wachtlijsten krijgen of kopen straks misschien na jaren wachten zo’n tiny house voor de hoofdprijs en de zogenaamde aanwinsten/kakkerlakken krijgen een ruim huis gratis….

 3. rafi

  Als al dat D666-volk nou eens uit het land op zou krassen, is in 1 keer alle woningnood verleden tijd.

 4. Albert Egberts

  Rechts-populistische demagogie van een benepen soort: Als mensen per se in Amsterdam of een nadere grote stad in de Randstad willen wonen zonder tonnen te kunnen betalen is creatief omgaan met de ruimte een alternatief. Mensen kunnen daar in vrijheid voor kiezen of groter gaan wonen buiten de grote stad.

  1. Albert Egberts

   nadere = andere

   1. JoopvdJoop

    Tjezus,u leeft echt op een andere planeet.

    1. Albert Egberts

     Licht toe, Joop.

     1. ElGuapo

      Albertus smegmabaard komt van planeet kwakma.

    2. right

     Joop@
     Goed opgemerkt Joop, alleen werklozen en verdere potverteerders hebben geen weet en affiniteit van de woon/werkverkeer problematiek!
     Alsof dagelijks in fille rijden of uren met openbaar vervoer reizen, een lolletje is!
     De notoire dwarsligger Egberts, kan je beter ignoreren.

  2. vlekkenoplosser

   De ruimte is wel strónt vlé®k . Betalen voor het gebouw in die ruimte lukt ook nog wel strónt vlé®k

   De linkse erfpacht ophoesten die de gemeente eist is een ander verhaal strónt vlé®k !

   Overigens , buiten de grote stad is de waanzin ook compleet strónt vlé®k .
   Kennelijk volgt de strónt vlé®k de actualiteit weer niet en blaat als een onwetende de grootst mogelijke onzin

   strónt vlé®k is dan een low life. Een hufter die steeds probeert d schuldvraag te verleggen naar rechts en ongevaccineerde.

   De strónt vlé®k is een minderwaardige t@rrél

   1. Albert Egberts

    Met zoveel strónt in één bijdrage zal het de coprofiel Vlekkenoplosser vast gelukt zijn om klaar te komen.

    1. ElGuapo

     Riep de alexithymie patiënt met parafiele stoornissen.

     1. Fouwels

      @El Guapo: Dat laatste is inderdaad correct. Bovendien is het een gevaccineerde etterpuist.

     2. usb3.0

      Een etterpuist die lekt natuurlijk, want tamil stinkt

    2. vlekkenoplosser

     de strónt vlé®k blijft zijn rare fetisj maar herhalen. Je moet wel een behoorlijke hersenbeschadiging hebben om ook maar op het idee te komen om strónt en seks met elkaar te verbinden. Laat staan dat iemand klaarkomt op strónt .

     strónt vlé®k zijn afwijkingen zijn zeer extreem zoals hij laat zien !

  3. halo1

   De demogogie komt van links hoor..je ziet het nu ook met de gasproblemen: gevolg van linkse dromerij..waarbij allochtonen ook nog de grootste gasgebruikers zijn.. want (dachten ze) :gratis (voor ons). Woningnood door linkse “asielzoekers-zielug”-naiviteit, belastingproblemen door onduidelijke (meestal allochtone) relaties, onderwijsachterstanden door geen taal-discipline, gezondheidszorg : allochtonen groot-gebruikers..enz..lust je nog peultjes?

  4. Joko

   “…Als mensen per se in Amsterdam of een nadere grote stad in de Randstad willen wonen zonder tonnen te kunnen betalen is creatief omgaan met de ruimte een alternatief”.
   Een alternatief is ook om buiten Amsterdam of een andere volgeplempte stad te gaan wonen, maar dan moet men wel accepteren dat het wat moeilijker wordt om aan verdovende middelen te komen en accepteren dat ze een stukje moeten treinen, overigens het vervoermiddel dat door (s)links van harte wordt aanbevolen. Wat e.e.a met rechts-populistische demagogie van doen heeft, is me volslagen duister. Het woord demagogie past goed bij alles wat links en geestelijk in de war is.

   1. Rieks

    Neen, laat die moderne kabouters asjeblieft daar zitten waar ze nu zijn.

  5. Barrie Beersel

   Uw post kan zo gepubliceerd worden in de folder voor onze nieuwkomers. Hoe is het om te wonen in Nederland. Perfect gevonden Albert.. Top!

 5. RieninSpain

  Wordt wel druk in die gemeenschappelijke keuken als iedereen om 6 uur zijn warme prak op tafel wil hebben, of moet je dan een nummertje trekken? Dit is nu weer typisch een idee van een politicus die te stom is om voor de duvel te dansen, roept iets en denkt totaal niet na over de impact.

 6. ikweetwatikwil

  Stop die asielzoekers maar in zo’n huis als je ze niet weg kan krijgen.

  1. dumbfarmer

   gaat niet.. want dan krijg je 100 verschillende clubs op je dak die naar “rechten van de mens” en allerlei andere zaken wijzen en de racisme kaar trekken…
   maar om welke reden dan ook, is dat allemaal niet van toepassing zodra het om een gezin gaat dat niet ergens beroep op kan doen (met andere woorden: blank, in nederland geboren en getogen ouders die beiden werken met kinderen)

 7. por favor no borres

  Ik moet bekennen, de door Harm Beertema namens de PVV aangedragen oplossing voor de woningnood in dit artikel vind ik geniaal.

  Ik verwacht dat ElGuppo nog wel meer fantastische ideeën zal hebben.

  1. vlekkenoplosser

   ga patat bakken volidioot, als ze drijven zijn ze klaar sukkel

   1. ElGuapo

    Een frikandellenfluffer met verwachtingen….

    1. por favor no borres

     Wederom gelukt!

     1. vlekkenoplosser

      kan je je reet afvegen en je broek ophalen

     2. ElGuapo

      “Wederom gelukt!”

      Jaja je hebt de domste opmerking van de dag weer te pakken!

 8. dumbfarmer

  die grapjassen hebben vast een iets te rooskleurige herinnering aan hun studententijd..
  Ik stel voor dat die lui die dit verzinnen eens terug gaan naar die tijd en een kijkje nemen daar…
  Plus.. goed voorbeeld doet goed volgen! Ga zelf een jaar in zo’n commune wonen, met 2 blerende kinderen in de rij voor de douche staan of je was doen in de rotzooi van de vorige, met een gezin..
  Die flapdrol die dat voorgesteld heeft, heeft overigens niet fatsoenlijk gekeken, want waar ze die zaken delen wonen geen volledige gezinnen, dat zijn vaak wat wij ‘loft’ of ‘vrijgezellen woning’ noemen.

  Dus voordat die muppets weer eens wat verzinnen: do your f-in job, zet ALLE feiten eens op een rij, en (vooral de laatste stap is lastig tegenwoordig) denk eens een keer na voordat zonloos warme lucht wordt verplaatst.

 9. rasecht wappie

  Ik zie er wel wat in ……

  Het bed delen met mijn blonde slanke 40 jaar jongere buurvrouw 🙂

 10. Xyz1234

  Iedereen arm maakt ook iedereen gelijk. Zo verknipt is Marxistisch links. Daarbij moet uiteraard nog opgemerkt worden dat een kleine elite straks alles heeft, want zelf moeten deze slopers er warmpjes bijzitten.

 11. KippiX

  Stapje voor stapje steeds dichter naar: “You will own nothing, but you will be happy”

 12. Barrie Beersel

  Dus de woningnood heeft hoofdzakelijk te maken met het plaatsen van keukens en het in gebruik nemen van keukens in een woning? De grappen en grollen van de cabal worden steeds leuker!

 13. Rieks

  Ik zou zeggen: ga je gang met die hutjes. Immers, als je daar als stel, ja zelfs solo, een paar jaar in hebt gewoond wil je er al snel weer weg. Maar ook domheden moet je blijkbaar zelf hebben ervaren. Alleen: wel zelf bouwen. Laten gemeentes,woningbouwcorporaties hier niet aan beginnen. Maar met linkse colleges weet je het maar nooit. Maar wat een ongelooflijke zotheid is het toch.

 14. Fouwels

  Laat ze zelf alvast het goede voorbeeld geven.

  1. Jack Flash

   Bij een klimaatlockdown allemaal die kleine hutjes in.

   Whoehahaha!

 15. O.k.

  Dus d66 komt met de oplossing om meer studenten woningen te bouwen. Hoe innovatief en creatief zeg lijkt wel nieuw leiderschap. Nog meer huisjesmelkers en buitenlandse investeerders.

  1. vlekkenoplosser

   prins bril is ze dankbaar. Nog wat inkomsten erbij voor de royal huisjesmelker !

 16. sonny

  Nederlanders in “tiny house” kampen en economische “vluchtelingen” in ruime sociale huurwoningen, immers de geboortecijfers zijn bij die lui beduidend hoger en ze hebben veel vrije (fok)tijd!

 17. Nederland is naar de kloten

  Ik vind het toch wel fijn als ik nodig moet dat er een WC klaar staat. Niet dat ik moet wachten en vervolgens in iemand anders zijn stank gaan zitten.

  Dito met de keuken, Als ik wil koken dan het ik ook geen zin om een uur of langer te gaan wachten.

  Wat een mongolen bij D66 Zelf leven ze ik een villa van een huis en gaan ons vertellen hoe wij moeten gaan wonen.

  Het valt mij mee dat hij het nog niet over containerwoning of caravan had.

 18. Vrijedenkert

  Tiny houses voor eenpersoons huishoudens kunnen prima met een douche/wc/kookblok uitgerust worden en voor b.v. studenten met gezamenlijke ruimtes.
  Als aankoopprijzen of verhuurprijzen in overeenstemming zijn met de geleverde kwaliteit en duurzaamheid zie ik geen probleem maar ik verwacht dat tiny houses de nieuwe melkkoe worden van huisjesmelkers en vastgoedindustrie net zoals nu bij studentenverhuur…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.