Klimaatplannen PvdA’er Frans Timmermans dreigen te worden geboycot: ‘Grote schade voor Midden- en Oost-Europa’

Landen in Midden- en Oost-Europa zijn niet te spreken over de klimaatplannen van Eurocommissaris Frans Timmermans. De landen dreigen blokkades op te werpen om zo de uitvoering van deze plannen tegen te gaan. De vrees voor onbetaalbare rekeningen voor huishoudens is groot in die landen. 

De PvdA-klimaatpaus is alles behalve geliefd in Midden- en Oost-Europa. Na de presentatie van zijn ‘Fitfor55’-klimaatplannen zijn de rapen gaar in onder meer Roemenië, Polen en Hongarije. De plannen van Frans Timmermans zullen voor een explosieve prijsstijging zorgen bij producenten van onder meer aardgas, dat laat de Telegraaf weten.

Ook zal men diep in de buidel moeten tasten voor CO2-uitstootrechten. Dit soort maatregelen zullen de eerdergenoemde landen hard treffen. Want de producenten zullen de prijsverhogingen doorrekenen naar de consumenten. De Roemeense klimaatminister is woedend op de plannen van Timmermans:

“In ons land worden 4,5 miljoen mensen blootgesteld aan armoede door deze plannen.”

Ook in Bulgarije zijn ze hier niet over te spreken:

“Zelfs met de voorgestelde compensatiemaatregelen zou dit voorstel grote schade berokkenen aan de bevolking van Midden- en Oost-Europa. Als we mensen boos maken over klimaatbeleid zal het draagvlak als sneeuw voor de zon verdwijnen.”

De klimaatplannen van Timmermans zullen een economische kaalslag betekenen voor veel landen. Rijkere landen kunnen dit tot op zekere hoogte nog wel aan, maar landen in Midden- en Oost-Europa, die het economisch zwaarder hebben, zullen grote economische klappen te verduren krijgen.

En laat dit nu net het grootste probleem zijn van veel Westerse klimaatplannen: het zijn vaak genoeg ondoordachte plannen die grote gevolgen hebben op de nationale economie. Je kan niet verwachten van EU-lidstaten dat zij zo maar meegaan met deze megalomane plannen en hun eigen bevolking in bittere armoede achterlaten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De plannen van Timmermans kunnen op flink wat weerstand rekenen van kritische EU-landen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

56 reacties

 1. Cootje

  Ha ha de voorspelde tegenzin , of de noorderlingen zo vriendelijk willen wezen om te betalen voor het zogenaamde welzijn Europa, heerlijk standpunt ,de Chinezen geven hun portie ook al aan fikkie , onze diabetische dikzak gaat door de plee zakken , het leuke is de ondersteuning van onbetaalbare energie prijzen die ze in de zuid Europese moeten compenseren anders breekt daar al de pleuris over uit , geen draag vlak voor de milieu idioten

  1. por favor no borres

   Sorry dat ik u , Cootje zonder opleiding, lastigval, maar wanneer begint de door u voorspelde ineenstorting van de wereldeconomie in de periode 2020/2021 ten gevolge corona/Rutte/ Biden/Gates/Soros?

   1. Cootje

    He Spaanse L.u.l je kan er altijd naast zitten , maar hou de wereldeconomie maar in de gaten , China consumenten terug val , een onroerend goed maatschappij in problemen met een geschatte waarde 260 miljard , ECB heeft het monopolie geld verdubbelt , energie en brandstof prijzen gaan door het dak , bij een oplopende inflatie hoort een hogere rente , maar dat kan niet , met 1% verhoging valt zuid Europa om , en ze kunnen niet eeuwig die obligaties van die opvreters blijven bij kopen , woon je in Spanje ben je binnen een paar jaar aan de beurt met de bedelaars aan je deur , als je daar woont heb je gewerkt voor die centen die Spaanse begroting tekort is niet meer op te brengen als de rente stijgt . Je komt van zelf aan de beurt , en ik heb het vooral over Europa en specifiek zuid Europa , maar je bent een L?uL als je al die bokkensprongen goed vind want ze moeten betaald worden ,

   2. usb3.0

    2 jaar geleden zou poertje ook de mensen die nu allemaal gelijk hebben wat betreft vaccinatie en cöntröle samenleving middels een QR als wappie hebben weggezet….

 2. Ztjes

  Voor alle klimaat-wappies!
  De echte klimaat-maatregelen zijn nog niet eens genomen en de energieprijzen gaan al door het dak. De Russische beer lacht zich in het vuistje en laat de EU aan het gas-infuus bengelen. Nederland heeft de fabriek nog niet eens klaar voor het aanpassen van het hoogcalorische Russisch gas. We hebben geen strategische voorraden aangelegd voor het sluiten van het Groningse gas.
  China stookt al zijn kolencentrales weer op en in 2 dagen zijn al onze maatregelen tot 2030 teniet gedaan.

  1. Cootje

   Petje af voor China , even wachten en Amerika gaat ook omver , onze greta kan met de easy toys spulletjes gaan spelen en haar ouders door het ijs zakken is er dun genoeg voor

  2. vlekkenoplosser

   buitenom alles , Shell heeft aardgas in overvoed in de noordzee maar weigert te boren door die achterlijke uitspraak van die debiele rechter die zegt dat Shell CO2 moet besparen.

   door achterlijk klimaat beleid van klimaatwappies krijgen we nu het begin van de rekening. U mag het verschil maken in het stemhokje !

 3. Romario Egberts

  Blijft toch een ongelofelijke spagaat waarin de (salon)socialisten zitten, enerzijds moet energieverbruik zo duur mogelijk worden gemaakt met CO2-belastingen voor het klimaatbeleid, anderzijds moet het wel voor iedereen betaalbaar blijven. De logische uitkomst hiervan is een energiesubsidie voor de allerarmsten, en de middenklasse is zoals gebruikelijk weer degene die de rekeningen mag betalen.

  Zelf gebruik ik de verwarming overigens zo min mogelijk, een extra kledingstuk aantrekken is een kleine moeite.

  1. Cootje

   Gewoon twee oude stoelpoten extra in de allesbrander , vroeger liet ik het plastic er gewoon aanzitten vonden mij buren lekker, als wat brand gaat er in

   1. Human Beast

    Wat mij betreft pleur je de ströntvlieg er ook in.😎

   2. Albert Egberts

    Asociale varkens als Cootje bestaan echt hoor, vergis je niet.

    1. Cootje

     Het is goed weer in Griekenland , en met asociaal altijd de kost verdient , je heb gelijk ik geef geen moer om een ander , en nog minder om opvreters , in de dierenwereld ben je aan de beurt als je zwak bent , ze houden jou in het leven met mij belasting centen .

     1. Albert Egberts

      “je heb gelijk ik geef geen moer om een ander “

      Wisten we toch, trieste sukkel.

     2. Cootje

      Maar om een onrendabele invalide ook niet , jammer dat D66 het voltooid leven er niet door gaat krijgen voor jou , elke dag 14/15 uur op dit forum wordt je toch ook niet vrolijk van , en vrienden creëren is onder de vele namen ook niet gelukt , is wel een beetje uitzichtloos , touw winkel in de buurt?

    2. ElGuapo

     Albertus smegmabaard geeft om iedereen zolang die uitkering maar binnenkomt en de luiertjes gedaan worden.

  2. dumbfarmer

   Sorry, maar ik vind het te belachelijk voor woorden dat ik in mijn woonkamer met een trui aan moet gaan zitten omdat anders de stook kosten belachelijk worden.

   Nog erger, wat denk je van de gepensioneerden met een klein, al jaren niet geindexeerd pensioentje, die thuis zitten de hele dag? Moeten die dan maar gewoon een uurtje per dag de boel opstoken en de rest van de dag blauwbekken??
   Ze kunnen het nu al amper betalen.

   Het wordt gewoon te belachelijk voor woorden dat faalbeleid van die muppetshow, die meer bezig is met voorlichters inhuren dan een degelijk beleid neer te zetten en uit te voeren op alle gebieden.

   1. Romario Egberts

    Tot op zekere hoogte natuurlijk, het is niet zo dat ik de verwarming niet aanzet: maar gewoon op een graad of 17. Iedereen moet het voor de rest lekker zelf weten wat ze doen natuurlijk.

    Energie-armoede is een probleem dat zou moeten afnemen, maar door het falende energiebeleid op zowel nationaal als internationaal niveau (gestuurd door de klimaatkerk) wordt het alleen maar erger.

  3. Joko

   Levensgevaarlijk om op stookkosten te bezuinigen. Het resultaat zal zijn dat de energiebedrijven inkomsten derven, hetgeen weer leidt tot prijsverhogingen. En zo mag je steeds meer betalen voor steeds minder.

  4. Docm

   Inderdaad, dat is het probleem waar men het niet over wil hebben. Men doet alsof men voor een klimaatpolitiek is, maar vreest grote problemen als men dat ook echt zou doen.

   1. Albert Egberts

    De grote doorbraak van de komende jaren zal het opslaan van energie betreffen. Dat kan grootschalig maar ook kleinschalig op het niveau van huishoudens.

    Batterijcapaciteit wordt rap goedkoper en effectiever.

    1. vlekkenoplosser

     energie die je niet produceert kan je ook niet opslaan strónt vlé®k.

     overigens is de opslag zeer gevaarlijk strónt vlé®k

     h**ps://www.welt.de/vermischtes/article234310454/Elektrobus-loeste-Grossbrand-aus-Muenchen-zieht-E-Fahrzeuge-aus-dem-Verkehr.html?wtrid=kooperation.reco.taboola.free.welt.desktop

     overigens wisten we dit al in 2018 strónt vlé®k

     h**ps://www.rtlnieuws.nl/nieuws/artikel/4420686/zonnepanelen-huizen-record-brand

     energietransitie gebaseerd op elektriciteit is op deze manier een dood lopende weg strónt vlé®k !

  5. vlekkenoplosser

   kijk is even naar buiten , langs de dijk staan alle windmolens stil . Geen productie van stroom

   kijk is even naar buiten, bijna gehele dag een donkere dag . Zonnepanelen vangen enkel een beetje licht en produceren max 20 % van hun overgewaardeerde opbrengsten

   vertel eens klimaatwappies en volidioten , hoe gaan we dat straks opvangen zonder elektriciteitscentrales dwazen ?

   1. Albert Egberts

    is = eens

    Geen spatie voor de komma.

    1. vlekkenoplosser

     gelukkig is de strónt vlé®k het volmondig op inhoud eens. zonnepanelen en windmolens zijn een dood lopende weg , prettig dat we consensus hebben strónt vlé®k !

     die lúllige grammatica foutjes veranderen de boodschap niet strónt vlé®k !

     Doet me goed dat je eindelijk hebt begrepen dat je gewauwel ver bezijden de waarheid is strónt vlé®k

     1. Harry Haller2

      Egberts weet het inderdaad niet, vlekkenoplosser. Die lült ook maar een eind voor z’n mallemoers kont weg. Als hij zichzelf maar hoort, dan is hij tevreden.

      Ik reageer, dus ik besta. Dat is voor die onbenul genoeg.

 4. Florissa

  Alles op stroom straks,maar waar ze het vandaan moeten halen weet geen mens,onze dikke papzak kan het mooi vertellen,iedereen die op klimaatpartijen stemt is niet goed wijs,denken ze soms dat met inleveren van je geld de temperatuur een graad of wat zakt ,nee kalven ,Fransje groeit steeds verder uit zijn jas ,en denkt hij is koning in Brussel,ze spugen hem dit jaar nog uit de idioot ,en dat werd de hoogste tijd .Brussel veroorzaakt armoe,weg met die volgevreten hoogmoedlijers .

 5. dumbfarmer

  ahja, zolang dus het noorden piept omdat ze als flappentap dienen voor heel dat plan wordt dat vrolijk genegeerd, maar nu ineens het zuiden of oosten gaat piepen terwijl we ze al voorzien van een royaal steunprogramma dat voor corona was maar misbruikt mag worden voor allerlei andere zaken als aanleg van glasvezel, allerlei regeboog projectjes en wat al niet, rechters zeggen dat hun recht boven eu recht gaat, enz enz. mag/kan het wel ineens genegeerd worden…

 6. Joko

  Binnenkort komt de EU met verzachtende maatregelen voor de landen die nu dwars liggen. Zij zullen minder zwaar worden belast en omdat RUPSJE NOOITGENOEG toch de pecunia niet kan missen, zullen de rijkere landen dit weer moeten ophoesten. Dit gaat net zolang door totdat de rijke landen ook arm zijn. De linkse utopische droom van nivelleren maakt iedereen kapot. Door links raken we aan de bedelstaf.

 7. Albert Egberts

  Mensen die blijven pruttelen over de haalbaarheid en de betaalbaarheid van het klimaatbeleid hebben de ernst van de problematiek niet begrepen. Niet zelden betreft het ook mensen die de klimaatproblematiek met de kop in het zand domweg ontkennen.

  1. Romario Egberts

   De betaalbaarheid is juist een heel belangrijk punt, want je wil toch juist dat de overheid investeert in de meest effectieve oplossingen? Alleen als je gelooft dat de aarde over 10 jaar ten onder gaat maakt geld niks meer uit.

  2. leukeditter

   Albert ga je schuilkelder in want we gaan er aan.. 1970…1980 waren alle wetenschappers het eens , rond 2010 zou de aarde de grootste rampen mee gaan maken die zn weerga niet kent ehhhhh niks van gezien , maar blijf op de wetenschappers bouwen he ouwe reus

  3. JoopvdJoop

   Tuurlijk,gooi de gasprijs omhoog zodat er voor de normale mensen geen geld meer over is om te investeren in groene energie,zonnepanelen of een warmtepomp of een hybride ketel….
   De domheid straalt van u af zoals meerdere reacties van u.(taalfouten daar gelaten).

  4. vlekkenoplosser

   misschien kan de strónt vlé®k de ernst van de situatie even uitleggen. Een klimaatbeleid waar men onbruikbare wieken van windmolens laat begraven omdat ze niet te recyclen zijn is nou niet een beleid om je op de borst te kloppen !!

 8. Genesis

  Poetin, waar de EU- parlementariërs zo’n hekel aan hebben, zit te huilen van het lachen om Fat Frenske en zijn collegae. De Chinezen ook die openen 600 kolencentrales en blazen in 3 uur tijd de Europese besparing tot 2030 de lucht in. Frenske moet minder slagroomtaartjes eten en stoppen met zijn stompzinnige geleuter dat ons aan de bedelstaf brengt.

  1. Albert Egberts

   Ook de Chinezen hebben ontdekt dat kolencentrales geen rendabele investering meer zijn. Het klimaatbeleid gaat sneller dan je denkt en dat komt niet in de laatste plaats door de goedkope duurzame energie.

   1. vlekkenoplosser

    kan de strónt vlé®k even uitleggen wat duurzame energie is in zijn ogen want de strónt vlé®k gooit steeds van alles door elkaar. De ene keer blaat de strónt vlé®k over geld en de volgende keer over vervuilende kolen om dan door te springen dat kernenergie te lang duurt in de ontwikkeling

    de strónt vlé®k maakt er een potje van want het draait toch allemaal om besparing op CO2 uitstoot. Laten we dan eens bezien wat een windmolen uitstoot van geboorte tot zijn graf. Na 7 jaar vervalt de subsidie en wordt hij vervangen. Sommige randdebielen zoals de strónt vlé®k proberen die cyclus te verkopen als duurzaam !!!

 9. Ztjes

  Welkom in de hetze van het westen ook tegen China. Ja, China is vervuilend nu. Maar doe een beetje onderzoek in wat China nu allemaal aan het testen/onderzoeken is. Wij, als Nederland, denken (vooral GroenLinks en D66) dat wij het gaan redden met zonne energie en windenergie. China bouwt een namaak zon reacter (zoek even op aub, vorige week een test gehad waarbij een temperatuur is bereikt van 10 keer heter dan de zon voor 20 seconden) en zout reactoren. Zij hebben de doelstelling in 2060 klimaat neutraal te zijn en ik kan je vertellen, dat gaan zij sowieso halen. En wij??? Wij kijken waar we zoveel mogelijk windtubines kunnen plaatsen en denken (vooral denken) dat wij in 2050 klimaatneutraal zijn. Het continue bashen van China die nu inderdaad meer kolencentrales open gooit heeft alles te maken met dat de economie kan blijven doorgroeien. Maar nee, vooral blijven denken hier in Nederland, de grootste grap ooit.

  1. Tommy76

   Kernfusiereactor heet dat. Hiermee creëert men een ‘zon’ in een reactor zonder noemenswaardig afval. Schoon en veilig:

   h*tps://www.natuurkunde.nl/artikelen/3434/heeft-de-kernfusiereactor-de-toekomst

   De ander heet thoriumreactor. Die werkt als kernsplitsingsreactoren maar dan met Zout (gesmolten zout reactoren).

   h*tps://nl.m.wikipedia.org/wiki/Thoriumreactor

   Beide principes zijn veelbelovend.

   Ik kan mij herinneren dat de eerste kernfusiereactoren gebruik maakten van Helium-3 hetgeen op de aarde niet veel voorhanden is maar wel op o.a de maan. Dat zou dan weer een reden zijn dat China naar de maan wil gaan.
   Echter laatst meende ik te begrijpen dat bij nieuwe kernfusiereactoren geen helium-3 meer nodig schijnt te zijn. Ik volg het niet meer zo.

   Volgens mij speelt dit intussen al een jaar of 20 allemaal. Hopelijk komt er nu dan eindelijk schot in de zaak.

   In mijn jongere jaren was er ook sprake van zogenaamde ‘zonneverf’; een verfsoort wat elektriciteit op kon wekken. Heb ik ook al zo’n 20 jaar niks meer van gehoord.

   Intussen zal het ‘zonnenverf’ heten 😊

   1. Tommy76

    Gevonden!

    Artikel uit 2019.

    Ik vermoed dat het niet voldoende geld in het laatje brengt dus wordt het niet verder ontwikkeld.

    h*tps://www.zonnepanelen-info.nl/nieuws/zonneverf-op-staal-voorziet-gebouwen-van-elektriciteit/

 10. Bob Fleumer

  Timmermans is al heel lang de weg kwijt, ik denk dat er ook in Nederland heel weinig mensen zijn die Timmermans serieus nemen. Het feit dat hij aan de knoppen zit bewijst het onbenul van de mensen die hem op die positie hebben gezet. Arm land met dergelijk bestuur. Timmermans, gezien uw verdiensten in geld hoeft u niet meer te werken, verlos ons van uw drammen en vertrek a.u.b.

 11. sman58

  om timmermans de zichzelf god wanende dorpsgek een topmens van de eurocommissie te noemen gaat wel heel erg ver, ja inzake zelfverrijking zijn het in brussel allemaal topmensen. Deze klimaatgek moet eerst maar eens wat kleiner gaan wonen ipv in dat kasteel met energielabel Q waarschijnlijk.

  weg met frans en de EU

 12. sman58

  Hier de klimaatwappies onderleiding van Klaver en gekkejette worden hier genadig onderuitgehaald maarja ze zullen toch blijven vasthouden aan hun dictatoriale en waanachtige iedeeen want weet deze man nu beter dan Klaver en Jette ??

  https://www.facebook.com/piet.wouters1/videos/2713341318748714

 13. Karel Broere

  Het klimaat. Zolang de wereldbevolking toeneemt, met daarmee de industrie, de gebouwen, vervoer, noem maar op, zal de temperatuur op aarde daardoor toenemen. Wat het gevolg daar precies van is weet niemand, daarvoor zijn er te veel variabelen. Men kan bakken met geld uitgeven om de temperatuur te willen verlagen, maar dat helpt echt niets. Wat helpt wel? Bijvoorbeeld een nieuwe pandemie, waar maar weinig mensen tegen kunnen, of een ander natuurgeweld, of geen voedsel meer voor alle mensen. Er is 1 goede oplossing, maar daar mag niet over gepraat worden, minder mensen op deze aarde, dat zou echt helpen. Vrouwen die meer als 2 kinderen krijgen is en blijft een piramide spel, en iedereen hoort te weten hoe dat afloopt. De natuur zal het verder echt wel oplossen, hoe dan ook, maar niet op de manier die velen willen. Dus zolang onze volgevreten klimaatpaus Timmermans waar ik toch al geen hoge pet van op heb, met plannen komt die niets oplossen, gaat de natuur het zelf echt wel regelen.

  1. Albert Egberts

   “Men kan bakken met geld uitgeven om de temperatuur te willen verlagen, maar dat helpt echt niets.”

   Dit is grote onzin. Er is wetenschappelijk keihard aangetoond dat als we de CO2-uitstoot terugbrengen de opwarming van de aarde binnen de perken zal blijven.

   1. usb3.0

    Klimaat in onze atmosfeer bestaat voor:
    – 78% uit stikstof
    – 21% uit zuurstof
    – 1% uit edelgassen
    – 0,038% is CO₂

    Van deze 0,038% produceert de natuur 96% zélf.

    De mens staat voor de andere 4%.
    De invloed van de mens in zijn geheel op CO₂ staat dus welgeteld voor 0,00152%

   2. vlekkenoplosser

    nou strónt vlé®k , zoals al 1000 x gevraagd , presenteer 1 wetenschappelijk rapport waar onomstotelijk wordt bewezen dat de uitstoot van CO2 lineair is verbonden aan de opwarming van de aarde sukkel

    De verdubbeling van het aantal bewoners op planeet aarde is overigens een meer voor de hand liggende optie strónt vlé®k .

    p.s als boompjes meer co2 krijgen groeien ze harder. Deze techniek wordt al jaren in de kassen gebruikt om het aantal oogsten op te schroeven strónt vlé®k. Je gewauwel is weer tenen krommend strónt vlé®k

    1. Albert Egberts

     Als je het zonder strónt vraagt zal ik aan je verzoek voldoen, zielige man.

     1. vlekkenoplosser

      er zijn hier al tientallen mensen die dat gedaan hebben strónt vlé®k

      je onwetendheid en je decadente gewauwel verandert dat verzoek dus niet strónt vlé®k.

      je bent een hufter en blijft een hufter decadente strónt vlé®k

     2. Albert Egberts

      Je kunt het niet zonder strónt, is het niet, arme kerel?

     3. usb3.0

      tamil gaat niet in op de inhoudt…

     4. Fouwels

      Tot zover de gevaccineerde steenpuist.

   3. Harry Haller2

    “Er is wetenschappelijk keihard aangetoond dat als we de CO2-uitstoot terugbrengen de opwarming van de aarde binnen de perken zal blijven.”

    Dit is een leugen.

    1. Fouwels

     Inderdaad, 100%

    2. vlekkenoplosser

     dat is correct Harry ! Er is geen enkel rapport die dat aantoont. Geen enkel rapport toont onomstotelijk aan dat de stijging van CO2 een verband heeft met temperatuurstijging dan wel klimaatverandering. Het zijn aannames omdat het 1 van de grafieken is met een sterke stijging.

     Het is net zo krankzinnig als de invoering van een QR-code bij 130 mensen op de I.C

     complete waanzin

     1. usb3.0

      BOEM, BOEM,BOEM

 14. Lucky Luke

  De PvdA-klimaatpaus is alles behalve geliefd in Midden- en Oost-Europa, welnu
  gelukkig ook niet door de meerderheid van de Nederlanders

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.