LOL! Deugend Nederland woest op Jort Kelder vanwege opmerking over Aziaten en Squid Game

Jort Kelder ligt onder vuur omdat hij bij Op1 enige “controversiële” uitspraken deed over Aziaten, wreedheid, en de Squid Game. Volgens heel Deugend Nederland was dat racistisch tot op het bot. En dus moet hij natuurlijk – hoe kan het ook anders – gecanceld worden.

Ik ben geen fan van Jort Kelder. Ja, oké, soms zegt hij wat goede dingen, maar als puntje bij paaltje komt is hij natuurlijk gewoon de beste vriend van Mark Rutte. Maar zo heel af en toe moet je het toch even voor hem opnemen als rechtgeaarde Nederlander. Zo ook nu. Want Jort ligt onder vuur. De reden? Hij heeft enkele niet-politiekcorrecte opmerkingen gemaakt over de Squid Game en Aziaten.

Bij Op1 zei Kelder dat “Aziaten precisie en delicatessen aan enorme wreedheid combineren. Denk aan hoe er met dieren omgegaan wordt, er worden in de Aziatische wereld hele stukken uit levende vissen gehaald.” Hij had natuurlijk nog veel meer voorbeelden kunnen geven, maar goed, blijkbaar heeft hij iets met vissen en hakt vooral dát erin bij hem.

Deugers pislink

Hoogleraar Koreastudies Remco Breuker was er ook bij en greep al tijdens de uitzending in. Want dit soort dingen zeggen over Aziaten? Dat kan niet! “Het is aantoonbaar onwaar wat Kelder zei en hij scheert meer dan vijftig landen over één kam,” klaagde Breuker achteraf tegen het ANP. zië is heel groot. Het is zo’n gemakkelijke manier om je beter te voelen dan een ander door allerlei negatieve kenmerken aan ’de Aziaat’ toe te kennen. Daar moeten we anno 2021 echt een keer van af in Nederland.”

Ook noemde hij de opmerkingen “racistisch.” Want je mag over blanken wel van alles en nog wat zeggen. Dat is nooit racistisch. Maar één keer iets over “Aziaten” in het algemeen stellen, en hop, je bent het haasje.

Ook andere Deugers zijn daarom woedend:

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Misschien dat Kelder hiervan leert dat Deugers zijn vrienden niet zijn?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. halo1

  Jort had volkomen gelijk met zijn opmerking: er wordt daar idd. gruwelijk met dieren omgegaan.. maar dat mag je zogenaamd niet zeggen. Want.. gekwetste zieltjes. Niet meedoen aan die laffe linkse wegkijkerij..de beuk erin.. maar niet beledigen!

  1. albertliegt

   laten we Aziaten eens vervangen door marokkanen. Benieuwd naar je reactie !

   1. halo1

    Dat maakt toch niets uit.. wat wil je nou? Van Aziaten moet je kunnen zeggen dat ze (VAAK) wreed met dieren omgaan, van Marokkanen dat ze (VAAK) crimineel zijn. Maar je hebt al heel wat geleerd: niet te reageren met : Benieuwd naar je reactie (+scheldwoord)!

    1. Albert Egberts

     “van Marokkanen dat ze (VAAK) crimineel zijn.”

     In het proces tegen Wilders bepaalde de rechter dat dit type beweringen als racisme is aan te merken. Wilders werd ervoor veroordeeld, en terecht.

     1. Word lid

      Maar het mooie is dat Wilders gewoon feitelijk gelijk heeft als het gaat om criminele Marokkanen en dit ook zegt.

     2. Ben van Zwol

      Je voert de SV en hij blijft leven!

     3. Albert Egberts

      Klopt, ik ben van plan nog lang en gelukkig te leven.

      😎

     4. Word lid

      Met je zielige lege leventje alleen op je zolderkamertje…

     5. Ben van Zwol

      Als je niet op de SV reageert gaat hij vanzelf de pijp uit, pas dan heb je hem bij z’n testis. Zolang je op hem reageert vindt hij het geweldig, hij geniet van jouw aandacht!

     6. AIbert Egberts

      Wat is toch die SV, beste man?

     7. albertliegt

      wederom liegt de SV , het proces ging over de uitspraak of we minder of meer marokkanen wilde in Nederland

      Waarop natuurlijk het enige juiste antwoord is , minder , minder , minder.
      De mocro maffia blijkt diep vertakt in de marokkaanse gemeenschap en richt grote schade aan in Nederland. Dat een suffe d66 rechter die zaken niet wil zien wil niet zeggen dat ze r niet zijn of is dat miljoenen kostende proces een toneelspel ?

    2. albertliegt

     je bent een flapdrol en je blijft een flapdrol halo1. Probeer het eens inhoudelijk te benaderen en te beantwoorden zielige jankerd.

     1. AIbert Egberts

      Normaal gezien ben ik het zelden met die racistische drek van halo1 eens, maar nu hij heeft gewoon gelijk. De oost-Aziaten zijn beesten als het gaat om dierenmishandeling. En dan zijn stelling dat de meeste Marokkanen criminelen zijn, is slechts de spijker op zijn kop raken.

 2. Albert Egberts

  Jort Kelder lijdt aan een enorme Darstellungsbedürfnis. De man kan z’n mond niet houden en kwebbelt door zijn gasten heen. Ziekelijke aandachttrekkerij. Met die afwijking krijg je dit soort stupide gebabbel.

  1. halo1

   Dit is spelen op de man.. niet op de bal. Het principiele punt is dat je gerust kritiek mag uitoefenen op Aziaten, zwarten, blanken, roden enz. Die linkse labbekakkerij..brrr!

  2. Lucky Luke

   Ik had het niet beter kunnen zeggen.

  3. Piepertje

   Haal die spiegel eens voor je kop weg, speklapje! Misschien, kan je wat meer realitijd zien. Hoewel, ik en velen anderen dat betweifelen

   1. Albert Egberts

    realiteit
    betwijfelen

    Zoek een goede inburgeringscursus.

   2. Cootje

    Goed gedaan piepertje , als hij gaat reageren heb je hem , hij is dan niet op zijn pik getrapt , want daar kan hij al jaren niet meer mee uit de voeten , maar af en toe krijg iemand hem op de kast en komt hij uit zijn hok. Niet dat je van hem afkomt . Want hij zit het gehele jaar elke minuut op dit forum , maar sommige mensen die zwaar gehandicapt zijn denken dat ze nog van nut zijn en geloofwaardig overkomen , maar in het dierenrijk zijn zulke het meeste voer voor de kat , in een beschaafd land geeft men hen een uitkering en laten ze verder aan hun lot over.

  4. Cootje

   Hij kan nog wel lopen en zich verplaatsen met die afwijking. En hij hoeft zijn hand niet op te houden om aan de kost te komen , onze dagelijkse gehandicapte mongool bevuild elke minuut van de dag 14/15 uur per dag 365 dagen in het jaar hier dit forum , onder genot van een gehandicapte uitkering waar hij afhankelijk is dat derde hem in het leven houden en zijn luiers op tijd verschonen , jort kelder is uitermate gezond , kan je van onze luierspecialist niet zeggen .

   1. Albert Egberts

    Zieke Co laat zijn ontlasting weer lopen.

    Misschien moet de redactie hier even naar kijken.

    1. ElGuapo

     Net een klein kind ben je kwakma…ik kan de reacties op de irriterende fabeltjes die je aan het verkondigen bent helemaal begrijpen.

    2. Cootje

     Je voelt je toch niet aangesproken ? En ontlasting gewoon op de WC en niet in een luier. De inhoud is jort kelder en ziekelijke aandachttrekkerij wordt eentonig een heel jaar elke minuut van de dag 14/15 uur van de dag 365 dagen in een jaar door onze gehandicapte mongooltje hier gebezigd . Dus laat het ziekelijke maar weg .

  5. Augustus

   Dus als ik het goed heb, heb jij een groter probleem met woordkeuze dan het systematisch stropen, martelingen en uitbuiting van dieren?

  6. albertliegt

   Zelfreflectie

 3. Marcoweer

  De deugmens is weer eens woest!

 4. sonny

  Jort, een door en door linkse bal maakt een verbale uitglijder en wordt meteen verweten te zijn overgewipt naar het ‘rechtse’ denkkader!
  Typisch voor de deugers, blijf af van mensen met een donkerder tintje!
  Linksschennis wordt niet getolereerd!

  1. Ben van Zwol

   En dat terwijl een negerzoen best wel is te pruimen, net als chocolademelk.

  2. Lucky Luke

   Jort, ik maak het kort, je bent een gigantisch grote Lúl,

   1. halo1

    Dit is schelden..nutteloos.. onzakelijk… infaam.. rijp voor het nieuwe beleid.

    1. Harry Haller2

     Bemoei je er niet mee, halo1. Jij bent de moderator niet en hangt met je gezeur alleen de fatsoensridder en dwangdeuger uit.

     1. halo1

      Noem dat maar een dwangdeuger Harry: ik ben de enige hier die durft te zeggen dat “een beetje fascisme moet”.. eigenlijk best trots op!!

     2. Harry Haller2

      Er zijn hier wel meer gekken als jij Halo1. Meriadoc pleit ook regelmatig voor een sterke man en/of generaalsregime.

      Ook een ‘beetje fascisme’ is fout.

     3. ElGuapo

      Het is maar waar je trots op bent….Maar hier sluit ik me bij Harry aan dat ook een beetje fascisme fout is.

 5. albatroz

  Waarom gaat hij dan ook in dat soort deugprogramma’s zitten? Om de pecunia’s natuurlijk en dan is het zijn verdiende loon.

 6. trutje

  Ze moeten allemaal eens kijken hoe ze in Aziatische landen vlees bereiden en dan vooral in China gewoon walgelijk, kijk maar eens in China op de levende vleesmarkt. Maar ook in andere Aziatische landen zie je hoe ze vis bereiden ligt half levend op je bord. Ben ooit eens in Bali geweest hoe ze daar dieren zoals honden en katten behandelen gewoon vreselijk. Waarom wordt iets wat waar is gelijk weer racistisch genoemd. Linkse wegkijkers vallen wel altijd eigen mensen aan met een andere mening maar deugen altijd voor vreemden.

 7. Bes Tolen

  Groepsbelediging is ten onrechte in Nederland strafbaar. Op deze wijze is er geen fatsoenlijke discussie meer mogelijk in een democratie en waarschijnlijk is dat ook net de bedoeling van de ontwerpers van de wetgeving. Belediging is al gauw aanwezig als onderwerp van beschuldiging door groepen met een kort lontje of bij lieden, die een ander persoon willen naaien. beschuldiging van groepsbelediging is nu een machtig wapen van personen, die anderen allerlei kwaad willen aan doen, aan misdaad doen. Dat kun je een ijzeren natuurwet noemen. Strafbaarstelling is al oud omdat het onderdrukt en dat was ook altijd de bedoeling. Dictaturen hebben er een lang leven door geleid. Beoordeel ook het commentaar van Rutte op de Sloveense minister president.
  Het is zo dat velen zelfs geloven, dat bepaalde vaak juist criminele groepen altijd gediscrimineerd worden. Dat betekent dan dat voor hen wordt opgekomen en de misdaad zich kan vermenigvuldigen. Dat zie je ook in onze tijd. Ik heb daarom ook een hekel aan bepaalde christenen. Juist in mijn voorvorige woonplaats.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.