Ministerie veegt PBL-rapport van tafel: ‘We gaan juist extra investeren in infrastructuur’

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is uiterst kritisch op een nieuw PBL-rapport. Het Planbureau voor de Leefomgeving heeft in een nieuw rapport over onze infrastructuur namelijk een opmerkelijke mening. Doordat men in Nederland steeds meer aan het thuiswerken is, zijn nieuwe investeringen in onder meer het wegennet niet nodig. Het ministerie denkt daar, gelukkig, toch echt anders over.

Het is niks meer dan wensdenken wat het PBL doet, aldus critici bij het ministerie van I&W. Doordat Nederlanders meer thuiswerken kunnen nieuwe investeringen voor onze infrastructuur wel op de lange baan worden geschoven. Ingewijden hebben aan de Telegraaf laten weten dat het ministerie raar opkeek van het rapport.

Het PBL stelt namelijk dat investeringen mogelijk heroverwogen kunnen worden: “de piekbelasting van het wegennet en het openbaar vervoer afneemt, waardoor beleidsmakers zich moeten afvragen of geplande uitbreidingen van snelwegen of treinverbindingen wel nodig blijven.”

Maar het ministerie denkt hier totaal anders over. Op het hoogtepunt van de coronacrisis was de piekbelasting inderdaad lager, maar de laatste weken zijn de ouderwetse files gewoon weer terug. In de praktijk zal het nog lang duren voor een overgroot deel van Nederland meer thuis werkt dan op kantoor. Het ministerie beseft dat maar al te goed, het heroverwegen van investeringen is daarom totaal niet aan de orde.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Men wil juist méér gaan investeren omdat men niet op een ‘Belgisch scenario’ wil stuiten – in andere woorden: dat ons wegennet even dramatisch wordt als onze zuiderburen. De klimaatdrammers bij het PBL menen dat NL’ers allemaal wel even thuis kunnen werken, maar de praktijk laat toch echt wat andere dingen zien. Gelukkig zijn er bij het ministerie van Infrastructuur genoeg ambtenaren te vinden die wél beschikken over enig realisme.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. halo1

  Het allerbelangrijkste lijkt me dat het aantal inwoners in ons land drastisch afneemt.. er valt anders niet tegen op te plannen.

 2. Albert Egberts

  De ambtenaren op een ministerie bepalen niet de beleidsprioriteiten, dat doet de politieke top die afspraken maakt in het Regeerakkoord.

  Dit bericht gaat helemaal nergens over.

  1. leukeditter

   kwalbertje heb je prikkie al besteld???

   Pfizer maakt in Op1 ongegeneerd reclame voor derde prik: ‘Schaamteloos dieptepunt!’
   in Binnenland 30 oktober 2021 13:30

   Vrijdag mocht Pfizer in Op1 ongegeneerd reclame maken voor een derde coronaprik. Marc Kaptein, medisch directeur bij Pfizer, zei in de talkshow: “Als je echt optimaal beschermd wil zijn, heb je die derde prik nodig. Je ontlast daar de zorg mee en je beschermt de ongevaccineerden.”

   Die derde prik gaat er overigens hoe dan ook komen, ongeacht of mensen hem willen. “Die doses die wellicht gebruikt gaan worden voor die derde prik, dat contract is al getekend met de Europese Unie. Het wordt ook geleverd,” zei Kaptein

   1. Albert Egberts

    De trieste sukkel Leukeditter citeerde zonder bronvermelding van een extreem-rechtse wappie-site.

    ht*ps://www.ninefornews.nl/pfizer-maakt-in-op1-ongegeneerd-reclame-voor-derde-prik-schaamteloos-dieptepunt/

    1. leukeditter

     je gaat het leren ouwe zak , nu zien we dat je ook op rechtse wappie sites kijkt…je gaat vooruit ouwe rukker …maar pas op he : Cardioloog: coronavaccin komt in het hart terecht, waarna het lichaam het hart aanvalt

     1. Albert Egberts

      ht*ps://www.lareb.nl/news/ontsteking-van-de-hartspier-en-hartzakje-bijwerking-van-pfizer-en-moderna-vaccin

     2. Ab Infinitum

      Dat staat er niet in. Het lichaam dat het hart aanvalt is absolute onzin. Bij de hartstichting is dit onbekend. Ik heb het nagevraagd.

     3. MireiIIe

      @Vanditjesendatjes,…Leg eens uit hoe die aanval wordt opgezet.

   2. rasecht wappie

    Laat kwalbertje toch in z’n sop gaarkoken…

    Die aanvaard zeker z’n derde en vierde gifprik om te eindigen in een van afstand bestuurde zombie🤣🤣🤣

    1. leukeditter

     vreemd ze vinden het zelf wel meevallen he met dat virus : As Ontario children still sit masked & distanced for up to 5 hours/day in school,
     @JustinTrudeau
     parties carefree in the Hague, Netherlands, on Friday night with Mark Rutte .

    2. Albert Egberts

     aanvaardt

  2. Hendrik_Groen

   Het is winst als de DDS positief schrijft over onze regering vind je ook niet?

  3. sonny

   Ernst,
   De ambtenarij is de denktank van de overwegend ondeskundige in de 1e en 2e Kamer hangende plucheridders!
   De meerderheid van ministers hebben een matige dan wel verkeerde opleiding genoten mbt tot functie!
   Haha, leraartjes en halfbakken economie studentjes!

   1. Albert Egberts

    De ambtenarij mag uitdenken en vormgeven wat de politici willen. Als democraat zal je niets anders willen.

    1. Hardline

     Dus de toeslagenaffaire en de fraudeurslijst zijn beide in opdracht van de politici door de belastingdienst bedacht?

     Fijne democratie dan

     1. CZ

      albert is nogal selectief, dit zielig figuurtje vult zijn nog zieliger lege leventje 18uur per dag met onzin…

     2. Krasvast

      @CZ: Inderdaad, en als je de golie volstrekt negeert hem je hem pas echt in de hoek. 🙂

     3. Albert Egberts

      Ja, de ambtenaren gaven uitvoering aan een hysterische oproep vanuit de politiek, met name van figuren als Wilders, tot een harde fraudebestrijding.

     4. Krasvast

      @CZ: Probeer het maar, het is nog leuk ook! 🙂

    2. right

     Albert@
     Het zou echter heel handig zijn als de ministers wisten wat de ambtenaren uitspoken, geregeld moeten ‘Ruttiaanse’ ministers verkassen omdat ze van toeten noch blazen wisten!
     Een technocratisch kabinet is mij liever, als de huidige eurofiele sekte van minkukels!

 3. 56RdK

  Juist investeren in uitbreiding infrastructuur?
  Talloze (verkeers)bruggen in dit land zijn dusdanig slecht onderhouden dat het tijdbommen zijn geworden. Slecht onderhouden omdat het geen prioriteit had.

  Nee, maar decennia lang wél miljarden voor (nutteloze inzet) in de buitenlanden, miljarden voor de gelukszoekers die hier kunnen komen parasiteren, ongebreideld en levenslang.

  Maar géén miljarden voor de (verkeers)veiligheid van het eigen volk.
  Want d a t past niet in het plaatje van Rutte c.s. en zijn voorgangers!

  Nee, als straks een drukke verkeersbrug het begeeft, (en dat staat te gebeuren) met vele doden en gewonden tot gevolg, is de bevolking van het Binnenhof weer diep geschokt, zal er weer een commissie worden ingesteld die bloot moet gaan leggen hoe het allemaal kon gebeuren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.