Oh jee, Extinction Rebellion is niet inclusief genoeg: ‘Bestaat vooral uit witte mensen’

Het is drama bij de klimaatactivisten, want Extinction Rebellion is niet inclusief genoeg. De beweging bestaat voornamelijk uit “witte mensen” en dat is natuurlijk niet oké!

De NRC heeft een aantal klimaatactivisten geïnterviewd en geeft daarmee een leuk inkijkje in de sneue bedoening die Extinction Rebellion werkelijk is. Deze linkse rakkers zijn namelijk niet alleen links op het thema klimaat en milieu, maar ook op andere terreinen!

Zo vinden een aantal van hen het super belangrijk dat Extinction Rebellion diverser en inclusief wordt. Maar dat is tegelijkertijd ook weer een probleem, want zoals we allemaal weten jaagt de politie voornamelijk op gekleurde mensen. Ene Jonny (21) legt het probleem uit tegenover NRC: “We geven mensen van kleur vaak een rol waarin ze minder arresteerbaar zijn. Achter de schermen of verder weg van de actie. Dat is misschien niet zo sexy, maar agenten hebben de neiging heftiger op ze te reageren.”

En door mensen van kleur achter de schermen te willen houden, kweek je nou niet bepaald een representatief en inclusief beeld voor Extinction Rebellion. Wat een dilemma! Ergens is het tegelijkertijd sneu en hilarisch, want het laat maar weer eens zien hoe racistisch en discriminerend dit soort linkse activisten eigenlijk zijn. ‘Ga jij maar achteraan staan, want je bent zwart’ is de boodschap. En het dan raar vinden dat de ‘beweging‘ voornamelijk uit blanken bestaat…

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

En het ergste is nog dat ze menen de activisten van kleur te moeten beschermen. Alsof ze zelf niet kunnen bepalen of ze het risico op een confrontatie met de politie wel of niet aandurven! Tegelijkertijd roept één van hen dat ze het liefst een wereld zonder hiërarchie ziet. Moet je nagaan wat voor problemen dat op gaat leveren voor een organisatie als Extinction Rebellion. Wie gaat de gekleurde activisten dan nog tegen zichzelf beschermen? Oh jongens, als dát maar goed komt!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. LifeBuddy

  ”En het ergste is nog dat ze menen de activisten van kleur te moeten beschermen.” Wat een arisch sLinks wit/zwart gekronkel. Krijgen die witte Extinction Rebellion’s dan geen bruine kleur, als ze te lang in de zon zitten.?

 2. Echtepleb

  Inderdaad, ik zie genoeg homo’s en non binaire kansloze jongeren. Nog nooit een dag gewerkt en aan subsidie hangend. Maar moslima’s en Afrikanen zie je daar niet lopen.

 3. Wally

  Ach. Bij die trieste blm demo in vroningen moesten ‘de witten’…. ja echt…. achteraan staan, want ‘ t is niet jullie strijd’….
  In Nederland. Om te janken.

  1. peter450

   Idd net als bij KOZP, dan moeten de blanken ook zoveel mogelijk achteraan staan. Pfff stel hypocrieten.

 4. vlekkenoplosser

  Die is al lang geleden door halalsema aangekaart , zowel brandweer en politie moet diverser.

  halasema denkt dat zij een slachtoffer van een woningbrand over haar nek kan gooien. De trut is niet wijs

 5. Wally

  Das al een tijdje zo. Liefst wil men alles helemaal zwart hebben. Helemaal en alles. Nadeel is wel… dan stuitert alles in elkaar.

 6. Jack Flash

  Ach dat is ook zo Vlekkenoplosser, kan het niet meer bijhouden.
  Euh..teveel witte Pieten dan maar..

  🤣🤣🤣

 7. palko

  ‘schorum’ moet zijn ‘schorem’. Voordat een of andere leeghoofdige en parasitaire niksnut daar commentaar op heeft.

 8. palko

  Ik noem klimaatactivisten liever klimaatactifascisten. Dat lijkt me een correctere betiteling van het leeghoofdige schorum dat schuil gaat achter dit onopgevoede, onbeschofte en ongeletterde gepeupel. Kortom, sukkeltjes die bij het uitdelen van de hersencellen in de verkeerde rij stonden.

 9. Jack Flash

  Teveel witte agenten is de volgende stap?
  😂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.