Ook het AD gaat vol voor ongevaccineerden zwartmaken: ‘Hebben zij wel recht op een IC-bed?’

Ook het Algemeen Dagblad pusht vandaag de idee dat ziekenhuizen eigenlijk mensen die niet gevaccineerd zijn tegen corona moeten weigeren. Dat verdienen die onreine mensen namelijk. Gelukkig denkt niet iedereen daar zo over. Maar de krant probeert het toch te pushen. Want dit is de nieuwe gekkigheid die aan ons opgelegd gaat worden.

“Hebben ongevaccineerden net zo veel recht op zorg als gevaccineerden?” vraagt het AD op Twitter. “Die vraagt komt in het publieke debat steeds vaker op. We hebben het erover in deze Live Nieuws Update, met hoogleraar gezondheidseconomie Wim Groot.”

Let wel, die vraag wordt helemaal niet door normale mensen gesteld. De enigen die hem steeds stellen zijn de linkse media en ranzige politici. Want die hebben overduidelijk plannen en hopen onze geesten daar nu rijp voor te maken.

Het antwoord van Groot op die vraag is luid en duidelijk: zorgverzekeraars hebben een zorgplicht. Als mensen verzekerd zijn moeten ze geholpen worden, hoe ze ook leven en welke gezondheidskeuzes ze ook gemaakt hebben. Daar komt nog eens bij dat artsen op hun beurt een eed gezworen hebben om inderdaad iedereen te helpen. Patiënten wegsturen omdat ze niet gevaccineerd zijn is dus een big no no.

Maar dat is niet het antwoord waar het AD op hoopte. De presentatrice gaat daar dan ook meteen tegen in. Uitgestelde zorg! Andere operaties! Druk! Nou, zegt Groot, daar mag je ongevaccineerden dan wel op aanspreken. Want ze zouden mensen in gevaar brengen en voor meer drukte zorgen. Ofzo. Die extra schade, “daar mag je ze wel op aanspreken vind ik.”

Wacht even. Dat gaat niet ver genoeg! In Dalfsen was er een wethouder die onlangs zei dat ongevaccineerden geen IC-bedden mogen bezetten. “Vindt u dat terecht?” “Nee,” antwoordde Groot daarop. Iedereen heeft het recht geholpen te worden. Ongevaccineerd of gevaccineerd. “Er zijn ook mensen die de griepprik krijgen, ook van griep kun je op de IC-afdeling komen.” En dan hebben we het nog niet eens gehad over Jan die met zijn dronken kop achter het stuur kruipt en een ongeluk veroorzaakt.

“Toch is er forse kritiek,” stelt het AD-poppetje vervolgens, “ook vanuit het zorgpersoneel zelf, die zeggen dat ze echt niet zitten te wachten op patiënten die zich hadden kunnen laten vaccineren.”

Goh. En ik zit als belastingbetaler en verzekerde Nederlander niet te wachten op zorgpersoneel dat zich op zo’n manier uitlaat over ongevaccineerden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dit wangedrag van het AD is ongelooflijk schokkend, zorgwekkend, en problematisch. Het moge duidelijk zijn waar dit naartoe gaat: ze willen ongevaccineerden het geteisem van de samenleving maken. Onreine mensen die nergens “recht” op hebben.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. StemPzeweg

  Je gelooft dat Corona een hoax is of niet meer dan een griepje? Waarom heb je dan een IC bed nodig? Geloof in je eigen kracht en herstel dan ook op eigen kracht maar nee dat doen de ongevaccineerden niet. Hypocriet ten top

  1. ElGuapo

   Betalen = zorg krijgen

   1. dumbfarmer

    doet iedereen al verplicht, dat heet een zorgverzekering.

 2. Albert Egberts

  Dit is het debat dat ik voorspelde. Ook in andere kwaliteitskranten worden steeds duidelijker vragen gesteld bij de legitimiteit van het weigeren van vaccins.
  Tot nu toe werden ongevaccineerden gedoogd in de verwachting dat we ons wel een groep ongevaccineerden kunnen veroorloven om het virus eronder te krijgen. Inmiddels is gebleken dat de groep van ca. 1.8 miljoen vaccinweigeraars veroorzaken dat ons zorgsysteem overbelast raakt en we nog maandenlang met beperkende maatregelen zullen worden geconfronteerd.

  Het is onvermijdelijk dat we zwaardere beperkingen zullen moeten opleggen aan deze groep asociale onnozelen dan wel gristelijke wappies. Het gaat om het voorkomen duizenden zieken en doden. Nood breekt (grond)wet.

  1. Mistgabel

   Hahahaha kwaiiteitskranten.
   Hoe.krijg je het uit je strot. Nepnieuwsfabrieken bedoeld.u.

   90% van de Nederlandse kranten in handen van 2 Belgische miljardairs betaald met.Belgisch belastinggeld.
   Met.goedkeuring van de EU…

   Voor de door die “KWALITEITSKRANTEN” gehersenspoelde.mafklappers.

   Zorgmedewerkers Verenigd: “Er is geen uniforme registratie in ziekenhuizen, daarom vinden wij dit soort uitspraken erg opmerkelijk.”

   h*tps://www.hetnieuwsmaardananders.nl/hnmda/verpleegkundigen-vinden-uitspraken-over-ongevaccineerden-op-ic-erg-opmerkelijk-er-is-geen-uniforme-registratie/

 3. sonny

  Iedereen heeft het recht om vaccinatie niet te willen, maar daarentegen moet deze ziekenhuisbedden en geld kostende keuze eerlijkheidshalver, middels een extra eigen bijdrage in rekening gebracht worden bij de weigeraars!
  Immers andere ernstig zieken mensen mogen geen hinder van andermans keuze ondervinden, en daardoor op een wachtlijst komen!
  Niettemin, recht op zorg is er voor iedereen!

  1. september

   Dat is helemaal waar en er zullen wel altijd ongevaccineerden blijven,als het niet veel worden.

  2. StemPzeweg

   Als er sprake is van code zwart dan kan niet iedereen geholpen worden.

  3. Branzino

   @sonny
   Helder, maar denk je dan, dat die extra eigen bijdrage de discussie zal stoppen? Zelfs iets minder belastends als die QR-code brengt in verschillende landen al heel wat mensen op de been.
   Ik denk dat verplichten op straffe van iets vervelenders dan een eigen bijdrage of overtuigender voorlichten beter helpt. Dat laatste heeft mijn voorkeur, gewoon informeren tot het de weigeraars de oren uitkomt. Principiële weigeraars mogen wat mij betreft, want die zijn toch niet te overtuigen. Maar slordige mensen, laffe mensen, angstige mensen, de-overheid-deugt-niet mensen, laat-maar-waaien mensen, mij-kan-niets-gebeuren mensen, etc. zijn m.i. nog te “kantelen”.

   1. sonny

    Bambino,
    De discussie stopt niet?
    Nee, natuurlijk niet!
    So what!
    Discussie over welk onderwerp dan ook, is onderschikt/irrelevant mbt hoognodige pragmatische besluitvorming!

    1. Branzino

     @sonny
     “De discussie stopt niet? Nee, natuurlijk niet!”
     Mee eens, maar het verzet stopt ook niet en dat zal waarschijnlijk voortdurend verharden. Ik zoek eleganter methoden. We zijn tenslotte ook met het roken heel ver gekomen. Ook vet eten, suiker- en zoutgebruik hebben inmiddels alle aandacht en maatregelen hebben enig effect. Nog te weinig misschien, maar toch, het kan dus wel.

     1. sonny

      Bambino,
      Rutte rammelde het befaamde ‘inlegvelletje’ ook door alle discussies en weerstand heen!
      Dus een verhoging van de ‘eigen bijdrage’ voor ongevaccineerden is een peuleschilletje!
      En verder ophouden met spijjkers zoeken op laagwater!

   2. Albert Egberts

    “denk je dan, dat die extra eigen bijdrage de discussie zal stoppen?”

    Nee, de discussie niet, dat gezeik zal eeuwig doorgaan, en vaccinweigeraars laten opdraaien voor de kosten waarmee ze de samenleving opzadelen zal ook niet echt helpen: de dwazen ontdekken pas dat ze een grote vergissing maakten als ze happend naar adem in het ziekenhuisbed zijn beland.

    1. leukeditter

     hahahahaha en maar blijven pushen dokter albert

 4. J. Punt

  Het weghalen van een duimwrat duurt al 12 weken. oorzaak is gebrek aan goed personeel en wegbezuinigde OK’s en verkoevers. ongevaccineerden treffen geen blaam hierin. Hun aandeel is zeer klein, beetje de 5e decimaal achter de komma.

  1. Branzino

   @J.Punht
   Zieke covid-patiënten, wel of niet gevaccineerd, hebben op elke afdeling effect. Tijdens het hoogtepunt begin dit jaar stonden er gewone verpleegafdelingen en OK’s leeg, omdat zoveel mogelijk personeel ingepland was op de geïsoleerde covid-afdeling. Ook die “duimwratten of vergelijkbaar” werden in sommige gevallen afgezegd, omdat al het gewenste personeel op de covid-afdeling ingezet was.
   Maar op de IC-s zijn de gevolgen van een opleving van covid natuurlijk het duidelijkst merkbaar.

   1. J. Punt

    Jaja, jammer dat er geen foto’s geupload kunnen worden. Een mooie collage van lege Ic’s en een verlaten COVID afdelingen met 2 vergeten hoogbejaarde patienten….. Vandaag om 11 uur..

    1. Albert Egberts

     Ongevaccineerden hebben een groot vermogen keiharde feiten domweg te ontkennen.

     1. Nostradamus

      Echt niet. Covid is voor een gezond persoon niet meer dan een goede griep.

     2. ElGuapo

      Weer de fabeltjeskrant aan het voorlezen?
      Het is heel simpel kwakma….je doet een betaling voor zorg elke maand en je krijgt zorg als je die nodig hebt!
      Er zijn geen vereisten zoals het wel of niet vaccineren verbonden aan het krijgen van zorg en dat zal ook niet gebeuren.

     3. dumbfarmer

      datzelfde is te melden bij gevaccineerden.. ik verdenk het vaccin er van dat het een nog niet opgemerkte bijwerking is..

    2. Branzino

     @J. Punt
     Vandaag om 11:00 uur? Maar niemand beweert toch dat de situatie vandaag overal al onhoudbaar is. Er is vast wel een ziekenhuis te vinden met een lege, of bijna lege IC. Zo groot zijn die afdelingen nergens, zodat die al gauw ergens leeg kunnen staan.
     Maar in de meeste zieken huizen loopt het aantal covid-patienten op, ook op de IC. Kijk maar naar het corona-dashboard, als je dat tenminste gelooft.

 5. right

  Keuze’s kosten meestal geld:
  De keuze voor een grote, snelle en dure merkauto kost meer, dan een Dacia!
  Een mooie intelligente vrouw kost meer dan een achterbuurt slons!
  Harder rijden dan toegestaan kost ook veel geld!
  Merkproducten zijn veel duurder dan huismerken!
  De keus ‘geen vaccinatie’ moet bij gebruik het ‘zorgrecht’ dus ook meer kosten!

  1. Branzino

   @sonny
   Klinkt redelijk, maar wat denk je dan van de keuze voor roken of drinken, de keuze voor veel te hard rijden, bungee-jumpen, buiten de piste skien, veel en te vet eten? Kortom alle keuzes die tegen een verstandige leefwijze of gedrag ingaan.
   Ik heb de neiging met je mee te gaan, maar zie ook meteen de bezwaren die mij ook aanspreken. En wat voor samenleving krijgen we dan? In ieder geval één met veel contr0les, zonder veel eigen keuzemogelijkheid en daar zal ik me zeker niet thuis voelen.

   1. sonny

    Bambino,
    Je geeft antwoord op Right!
    Maar niettemin, bij een ongezonde levenswijze wel even de ‘maat’ als ijkpunt en reactiepunt nemen!
    De IC’s liggen niet structureel vol met rokers, drinkers etc, maar wel met Corona slachtoffers!
    Je weet wel, appels met peren…

    1. Branzino

     @sonny
     Sorry voor de verwarring.

     Ik begrijp je punt. De impact van covid-aptiënten is inderdaad vele malen groter dan van welke andere ziekte dan ook. Pl,. 15 uitgestelde hart-operaties tegenover 1 covid-patiënt op een IC. Misschien bedoel ik zulke info wel met mijn eerder genoemde hardere voorlichting. Nu ontkennen velen, ook hier, het bestaan van covid alleen al. Dan kom je niet eens toe aan een discussie over de impact.
     Anderzijds moeten we ook de schade door roken en drinken niet onderschatten, want het gaat dan samen wel om tienduizenden doden. Tienduizenden, maar dan wel jaarlijks.

   2. dumbfarmer

    nog even en we krijgen arbeidscontracten die je inderdaad verbieden om ‘risikovolle’ sporten en hobbies te bedrijven. Doe je dat wel, dan wordt je collectieve ziektekosten verzekering opgeschort en kun je er voor ontslagen worden wegens contractbreuk…

  2. Piepertje

   Is dit allemaal ook van toepassing voor sporters, skiërs, fietsers, motorrijders, keukentrapjes gebruikers?

 6. J. Punt

  Gelukkig kunnen ze allemaal een 3e of 4e prik halen. Die slaan dan de IC over en direct door naar het mortu ? Hebben Ongevaccineerden dan plaats genoeg op de IC’s toch?

 7. Krasvast

  Het AD kan zich beter het SDG noemen. Iedere dag vind je op z’n minst 1 v.d. 17 onderwerpen terug in dat nieuwsvodje. Ze roeptoeteren het WEF keurig na.

 8. Drostemannetje

  De mainstraim media en de regering proberen mensen tegen elkaar op te zetten. Ze gaan nu vol op de orgel. Zie praatprogramma’s. De echte schuldigen zitten in de regering. In anderhalf jaar tijd hebben ze er een puinhoop van gemaakt. Eigenlijk alles waar crisis is, zie nu de gelukzoekersstroom maken ze er een bende van. Zet er wat PVV-ers op die plekken en ik denk dat het een stuk beter gaat.

 9. Duckday

  Dat waren die mensen ook in 40-45 VERRADERS NSB ers. Het is nog te min om zulke mensen hun kop met teer in te smeren. Meestal zijn het ook die personen als ze een pijntje hebben snel naar de EHB gaan. De MENTALITEIT VAN DE NEDERLANDER is flink gedaald IKKE IK net zo als de politiek.

 10. Mistgabel

  Betalen ons blauw.
  Laten we daar dan ook mee stoppen.

  Straks ook niet zeiken als u met/door vaccinatie in het ziekenhuis beland.
  Geen hulp dan, u wilde zelf het prikkie. Gaan wij niet voor betalen, ben je besodemietert.

 11. Mistgabel

  Gevaccineerden zijn die nieuwe nassie’s…

  1. Mistgabel

   Expres verkeerd geschteven…

 12. Mistgabel

  En dan zeggen ze dat de vaccins geen bijwerkingen hebben.

  Het tast in ieder geval het logisch nadenken aan.
  Moet u eens zien wat eens normale mensen waren veranderen in (kamp)beulen.

 13. Mistgabel

  Is Goebels terug?

 14. dumbfarmer

  Hoe zit dat dan als ik wel gevaccineerd ben, maar niet toestemming geef om mijn informatie te delen met een systeem dat ik voor geen meter vertrouw?
  Je zult zien dat bijvoorbeeld verzekeraars al gaan voorsorteren op toegang op die hele database zodat ze dan weer fijn op basis daarvan dan hun premies kunnen ‘bijstellen’.

 15. H.Vaes

  Sommige personen hier praten elkaar maar na. Geloven alles wat er gezegd wordt door virologen sommige wetenschappers en de buurman of buurvrouw. Zelf nadenken en conclusies trekken is er bij hen niet bij. Ik hoef toch ook niet in een put te lopen …waar jij je wel goed bij voelt als je er in loopt?
  Wat te doen met …rokers….volvraten …..luiaards …verkeersdeelnemers……sporters enz enz….die toch ook wel diverse ziekenhuisbedden bezet houden?
  Gun ieder zijn mening en niemand weet van een ander waarom hij zich in dit geval niet laat vaccineren. Trouwens daar heeft ook niemand iets mee te maken. Maar als je zo gek bent om die vrijheid op het spel te zetten……nou ….van mij mag je… maar laat mensen die zich om welke reden dan ook niet willen laten volspuiten met een ongewisse vloeistof in hun waarde….zij hebben er een goede reden voor.

  1. Docm

   Tuurlijk, wat een wetenschapper zegt is ook maar een mening die net zoveel waard is als de oprisping van een tokkie voor de ingang van het Binnenhof.

  2. Branzino

   @H.Vaes
   “zij hebben er een goede reden voor.”

   En dat is nu precies de grote vraag. Er zijn relatief weinig wetenschappers die vaccinatie afraden, dus daar moet je het niet van hebben, of je moet je willen verlaten op die enkelingen die een tegendraadse visie hebben. Dan blijft alleen de eigen denkkracht over en dan lijkt het me als lekenviroloog niet zo eenvoudig om conclusies te trekken.

 16. repelsteeltje46

  Ter attentie van de heer A. Egberts. Er zijn ook mensen die om medische redenen niet gevaccineerd kunnen worden. Waar onder ik zelf. Dus uw gedram vind ik tamelijk weerzin wekkend.

  1. Branzino

   @repelsteeltje46
   Dan heb jij nog meer belang bij een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad. Medische redenen hebben natuurlijk altijd voorrang. Maar om geen problemen te krijgen zouden zoveel mogelijk mensen in je directe omgeving gevaccineerd moeten worden. Dan lopen die paar ongevaccineerden geen risico’s.

   1. CZ

    “Moeten”?

    Wie denken jullie eigenlijk wie jullie zijn!

    1. Branzino

     @CZ
     “Moeten”?

     Niet “moeten”, maar “zouden moeten”. Inderdaad, zoveel mogelijk mensen zouden gevaccineerd moeten worden, helemaal in het belang van mensen als repelsteeltje46.

  2. Albert Egberts

   @Repelsteeltje,

   Uiteraard is mijn kritiek niet gericht op mensen die om medische redenen niet kunnen worden gevaccineerd. Het gaat mij om de onnozelen dansel asocialen die op basis van bullshit het vaccin weigeren en daarmee ons land opzadelen met ziekte, dood en coronamaatregelen.

   Daar bent u het vast mee eens.

 17. Kharm

  Belgisch krant vandaag
  “Geen vertrouwen in de geneeskunde, dus ook niet in mij”: deze huisarts weigert niet-gevaccineerde patiënten

  1. CZ

   Het zegt alles over deze huisarts die een eed heeft afgelegd..

  2. Albert Egberts

   “Geen vertrouwen in de geneeskunde, dus ook niet in mij”

   BAM!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.