Peiling: 4 op de 10 Nederlanders wil anderhalve meter terug nu besmettingen stijgen

De zorgen onder Nederlanders nemen weer toe nu het aantal besmettingen de laatste weken rap gestegen is. Vandaag is het aantal besmettingen het hoogst in bijna drie maanden tijd. Vier op de tien respondenten van het EenVandaag opiniepanel is dan ook voorstander van de herinvoering van de anderhalve maatregel. 

Uit de peiling wordt duidelijk dat de steun voor nieuwe overheidsmaatregelen, bij een rappe stijging van het ziekenhuiscijfer, toegenomen is. Meer dan de helft van de respondenten van EenVandaag (zo’n 21.000 Nederlanders) geeft aan zich zorgen te maken over het coronavirus. Vorige maand was dit nog 40%.

Zes op de tien respondenten verwacht dat er nieuwe maatregelen gaan komen dit najaar en dat is niet heel gek. De laatste weken stijgt het aantal dagbesmettingen rap, daarnaast helpt het niet om te lezen dat de Nederlandse QR-code een flop is: als je gevaccineerd en besmet bent kom je alsnog overal binnen. Wat de vraag doet rijzen waarom die app dan verplicht is, het zou toch bedoeld zijn om besmette mensen buiten te houden?

Afijn, 56 procent van de respondenten staat achter nieuwe maatregelen. De grote vraag is natuurlijk achter wat voor soort maatregelen ze staan. De anderhalve meter maatregel laat zich qua zwaarte moeilijk vergelijken met een avondklok. Veel respondenten geven aan dat zij liever de anderhalvemetersamenleving terug willen dan een visiteverbod. Toch staat maar 43 procent van de ondervraagden achter een herinvoering van deze maatregel.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Met alle cijfers op rood en het gestuntel rondom de QR-codefiasco zal het niemand moeten verbazen als we opnieuw een sombere Kerst tegemoet gaan met restricties. Hugo de Jonge zal Jan en alleman wel weer de schuld geven in plaats de hand in eigen boezem te steken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

94 reacties

 1. StemPzeweg

  Vandaag stond weer in het nieuws dat 3/4 van de ziekenhuis patiënten niet gevaccineerd zijn. Ik voel me als gevaccineerde daarom niet aangesproken om een sombere kerst aan te gaan. Laat de niet gevaccineerde dat maar doen want die houden de ziekenhuiscijfers hoog

  1. DubbelZout

   Ja, een gezellig kerstdiner op de IC met een dokter verkleed als kerstman en een beademingsapparaat versiert als kerstboom
   Gegarandeerd een hoop plezier

   1. StemPzeweg

    Voor een hoop niet gevaccineerde ouderen wel de realiteit denk ik

    1. Xyz1234

     Voor een aantal misschien. Niet voor een hoop. En niet per sé ouderen, maar mensen met een slechte gezondheid en slecht immuunsysteem. Daar zitten inderdaad vaak ouderen bij. Saillant detail is dat een vaccinatie vaak slechter werkt bij mensen met een slecht immuunsysteem. Want het is dat immuunsysteem wat uiteindelijk aangespoord wordt om iets uit het lichaam op te ruimen wat er niet thuishoort.

   2. Human Beast

    Aldus de multilûl.

  2. CZ

   Jullie laten je in de maling nemen, er zijn namelijk 17.439.950 mensen gezond

  3. Xyz1234

   En weet u ook hoe het komt dat journalisten en politici met die cijfers komen? Tip: zoek eens op hoe slecht de registratie verloopt van de vaccinatiestatus van opgenomen patiënten, alsmede hoe het gesteld is met de slechte koppeling tussen zorg- en overheidssystemen. Een beetje zelf nadenken en het verifiëren van verhalen kan echt geen kwaad in deze tijd.

 2. Mistgabel

  Das een minderheid, waar hebben ze het dan over?

 3. Albert Egberts

  De oorzaak van deze narigheid ligt in de te lage vaccinatiegraad. Daarover zwijgt Bart als het graf.

  1. CZ

   Nee dat liegt jij albert, 1 er gaat een griepgolfje over Nederland en 2 het grootste gevaar van gevaccineerden is dat ze denken dat de wereld vergaat vanwege corona…

  2. Human Beast

   Lieg niet SVlieg , zie de gemeente Urk.

   1. Brenda Welsh

    Door de bril van een Urker of dominee of rabbi of Imam?

 4. KippiX

  Dus 6 van de 10 wil het niet.
  Zal dan 60% niet- of niet volledig gevaccineerd zijn?

  1. KippiX

   4 op de 10 van 21000 ondervraagden.
   Dat zijn 525 mensen. Waar hebben we het over!!!

   1. Branzino

    @KippiX
    Is 4 op de 10 van 21.000 ondervraagden niet 8400, of vergis ik me nu?

    1. september

     Dat is goed,Kippix kan totaal niet rekenen,en die 1,5 meter hoef Ik buiten niet terug,is daar niet nodig

    2. KippiX

     Natuurlijk kan ik er naast zitten, ben idd geen rekenwonder maar laat het dan 8400 mensen zijn, dan praten we nog nergens over.
     Wat dan wel weer door de media uitvergroot gaat wordt waardoor uiteindelijk een draagvlak wordt gecreëerd gebaseerd op de mening van een minderheid.

     1. Branzino

      @KippiX
      Het gaat niet om die 8.400 uit een steekproef, maar om het percentage van de Nederlanders dat zich zorgen maakt over het coronavirus, namelijk 50%. Dat is 10 procentpunten hoger dan een maand geleden.

  2. StemPzeweg

   Hoe kom je daarbij? Ik wil die oude maatregelen ook niet terug en ik ben zelf gevaccineerd. De QR codes werken prima

   1. CZ

    De QR is medisch discriminerend en jullie gevaccineerden doen net alsof jullie alle vrijheden in pacht hebben..

    1. DubbelZout

     In dit geval is “gediscrimineerd worden” een keuze, dat is heel wat anders dan dan echte discriminatie o.b.v. afkomst of geaardheid, daar kun je immers niets aan veranderen
     U moet gewoon op de QR blaren zitten en verder niet zeuren…., of die prik nemen natuurlijk

     1. Albert Egberts

      Inderdaad, met discriminatie heeft dit niets te maken.

     2. CZ

      Nee dubbelzout, dat is een leugen, mensen vragen niet om medisch gediscrimineerd te worden, om buiten gesloten te worden.
      Het feit dat jij dus zegt “of die prik nemen” betekent dat er dus dwang achter zit, je vrijheid terug voor een gedwongen vaccinatie…
      Wat jij dus zegt is precies wat ik bedoel…

     3. CZ

      Jawel albert het is medische discriminatie….

     4. Happytissue

      Je benoemd expres geloof niet hè? Anders val je mooi door de mand met je argument.

      Dat je het sowieso goed probeert te praten met je non argumenten is al verwerpelijk.

     5. CZ

      Geloof heeft natuurlijk niets met medisch discrimineren te maken, wat snap j́íj́ nou niet dan?

   2. Jack Flash

    Het griepseizoen is begonnen en de hele mindf*ck begint weer van voren af aan.
    Deze keer stinken minder mensen erin, waaronder veel geënten.

    Gelukkig maar.

    1. Branzino

     Langzamerhand dringt de impact van ziekenhuisopnames door, gisteravond bij OP1 toegelicht door een arts. Want 1 ernstig zieke opgenomen covid patiënt houdt in een volle IC een IC-bed bezet dat ook na een open hart operatie nodig is. Het is de één of de ander, kun je zeggen. Maar een covid-patiënt ligt er 2 à 3 weken, een hartpatiënt plm. 2 dagen. Kortom, één covid-patiënt blokkeert ongeveer 10 hartpatiënten die niet geopereerd kunnen worden. Als men zich deze werkelijkheid bewust wordt, en ook voor andere veel voorkomende aandoeningen, zal de acceptatie van de huidige vaccinatievrijheid waarschijnlijk snel afnemen.

     1. CZ

      En jij gelooft dit!
      Er zijn 17.439.950 mensen die gezond zijn, het feit dat jij je laat indoctrineren en je laat leiden door angst zegt alles over jou branzebino…

     2. Branzino

      @CZ
      “En jij gelooft dit!”

      Natuurlijk ga ik hiervan uit: 1 covid patiënt op de IC houdt de operatie van minstens 10 (men noemt ook 15) hartpatiënten tegen. Dat is geen geloof, dat is gewoon kennis nemen van de info van deskundigen in ziekenhuizen. Ik spreek namelijk nu en dan nog wel eens iemand die daar werkt. Heel veel info wijst erop, dat iemand heel veel minder kans heeft met covid op de IC terecht te komen als hij zich laat vaccineren.

  3. Mistgabel

   Het ligt ergens tussen de 65 en 75%.
   7% daarvan is maar 1x gevaccineerd.
   https://ourworldindata.org/covid-vaccinations

   Vandaar de druk op…

  4. Mistgabel

   Het ligt ergens tussen de 65 en 75%,
   Waar ook 7% met 1 vaccinatie tussen zitten.
   Vandaar de druk op.

   h*tps://ourworldindata.org/covid-vaccinations

 5. Branzino

  Je kunt na alle tegenwerking van relatief grote groepen Nederlanders toch moeilijk volhouden dat de opleving van het virus te wijten is aan de maatregelen die De Jonge halfbakken heeft ingevoerd. Als een deel van het publiek bij de verschillende versoepelingen meteen te ver gaat, kun je deze opleving verachten. De Jonge vervolgens de schuld geven getuigt van heel weinig zelfkritiek.

  1. CZ

   De “opleving” is het gevolg van het feit dat het griepseizoen is begonnen.

   1. Mistgabel

    Ja, heel normaal, zoals ieder jaar.

    1. Branzino

     Maar steeds meer mensen worden positief op corona getest en dat is geen influenza, want daarop wordt niet getest. Het lijkt mij, dat je dan een besmetting met corona niet kunt ontkennen.

 6. Duckday

  De gevaccineerde zijn de grote BOOSDOENER die hebben overal lak aan gaan naar alles toe zitten op een kluidje en hossen maar raak.OOk alsmaar met vakantie te gaan naar het buitenland zorgen de gevaccineerde dat het weer op loopt.De mensen die de prik niet hebben zoregn voor veel meer veiligheid houden voldoende afstanf en gebruiken het mondkapje in het openbaar vervoer .Dat kan je niet zeggen van die andere

  1. Jack Flash

   Ingeënten de schuld geven is niet snugger.
   Andersom ook niet.
   Dat is precies wat ze met die propaganda in de MSM willen…
   Stink er niet in mensen..

   1. CZ

    Duckday heeft gewoon gelijk en niet geheel onbelangrijk er gaat een griepgolfje over ons land

    1. Brenda Welsh

     Wat probeert u een ander aan te praten?

     1. Jack Flash

      Ik probeer slechts het verdeel & heersspelletje te lijf te gaan CZ.
      De misleidende media en overheid zijn hier krampachtig mee bezig.

     2. CZ

      Maar dat snap ik Jack, maar onderschat de tijd van het jaar niet, de gevaccineerden die hier reageren zijn ziek in hun hoofd

   2. Mistgabel

    Nee, die kunnen er ook niets aan doen, zijn helemaal bang gemaakt en gehersenspoeld door de reguliere heul media.
    Ze zien het gewoon niet.

    1. Mistgabel

     Het is zelfs zo erg dat als men een miljoen kan winnen voor de 0,14% kans gaat i.p.v. van de 99,86%.

 7. trutje

  Iedere week komen er 1000 asielzoekers NL binnen dat kan allemaal maar vluchten van en naar Marokko worden stilgelegd wat klopt hier nog van.

 8. Albert Egberts

  In Letland is weer een totale lockdown afgekondigd. Polen en Roemenië (waar een noodtoestand is ontstaan) zullen waarschijnlijk snel volgen.

  Het betreft uiteraard allemaal landen met een lage vaccinatiegraad.

  ht*ps://www.nu.nl/coronavirus/6163360/letland-kiest-als-eerste-eu-land-weer-voor-coronalockdown.html

  1. Mistgabel

   Kom je weer aan met die wappie site.😂

   1. Albert Egberts

    De feiten in het bericht laten zich feitelijk checken, Mistgabel. Of denk je dat NU.nl die heeft verzonnen?

    1. Albert Egberts

     ht.ps://dvhn.nl/extra/Letland-gaat-als-eerste-land-van-Europese-Unie-weer-in-lockdown-vanwege-dramatische-coronacijfers-aantal-infecties-stijgt-snel-27109687.html
     ht.ps://www.nrc.nl/nieuws/2021/10/20/letland-als-eerste-europese-land-weer-in-lockdown-a4062484

     1. CZ

      In Oeganda is geen lockdown

     2. Mistgabel

      Jaja, bericht zal wel kloppen, zal me verder een worst wezen.
      Zit u al in de kast of ligt u onder uw bed?

      Heb tijd op Nujij,nl gezeten, daar werd toen ook alles weg gecensureerd.
      Ze stopte er maar mee.

    2. CZ

     Nee hoor het is de tijd van jaar dat mensen last krijgen van griep, de pçr testen zijn zeer onbetrouwbaar..

  2. CZ

   Dikke onzin, het is oktober het wordt kouder mensen hebben de afgelopen jaren al hun weerstand van hun handen gewassen hebben geen weerstand opgebouwd want afstand en er zijn natuurlijk mensen die griep hebben.
   Maar albert vindt 50.000.000 moorden op weerloze ongeboren baby’s gerechtvaardigd, dat is pas een pandemie, vele, vele, vele malen erger…

 9. Albert Egberts

  Als we niet bereid zijn ongevaccineerden meer onder druk te zetten om zich te laten vaccineren (en daar zijn valide argumenten voor) moeten we ook accepteren dat we deze winter weer in een lockdown zitten, inclusief QR-code, mondkapjes en anderhalve meter afstand.

  De keuze is helder.

  1. Mistgabel

   Delta plus komt eraan, weten nog niet als het vaccin tegen gewapend is.
   De druk voor uw derde prikkie komt eraan.

   1. CZ

    De delta plus is vaccinatieschade

  2. CZ

   Geen vaccinatiedwang toch? krijgen de wappies weer gelijk.
   Je bent ernstig ziek in je hoofd, voor jou is het beter dat je dit slechts op dit forum zegt.
   Jij bent het probleem, de gevaccineerden menen dat ze zich niet hoeven te houden aan welke regel dan ook, ze moeten jou opsluiten albert, gedwongen natuurlijk…

  3. Jack Flash

   Heb veel geënten gesproken de laatste tijd.
   Velen van hen willen zich niet meer laten prikken en beginnen door te krijgen wat er echt speelt.
   Een groeiende groep mensen,.
   Het werd tijd.

   1. CZ

    En die groep en die wordt met de dag groter is ook tegen de QR

   2. Albert Egberts

    Ik geloof er geen hout van Jack. Gevaccineerden krijgen geen spijt van hun vaccinatie, ongevaccineerden soms wel dat ze het niet deden maar dan meestal als ze naar adem happend in het ziekenhuis arriveren waar ze dan vervolgens drie weken een IC-bed blokkeren waardoor 15 hartoperaties moeten worden afgezegd.
    Gelukkig neemt de vaccinatiegraad dezer dagen weer wat toe, met name ook in de biblebeltgebieden waar mensen weliswaar vertrouwen op God maar hem toch een beetje beginnen te knijpen.

    Ongevaccineerden moet worden uitgelegd dat ze vroeger of later besmet zullen raken en daar dan akelig ziek van kunnen worden.
    Ik voorspel overigens dat de komende weken zal blijken dat het geduld met de asociale wappies een beetje op begint te raken. Het kan toch niet zo zijn dat een kleine groep van dwazen ons land in gijzeling houdt, de overheid dwingt tot weer zwaardere coronamaatrdegelen en onze gezondheidszorg totaal ontwricht?

    1. Mistgabel

     Zijn al velen om mij heen besmet geraakt geweest, familie, vrienden, kinderen, collega’s etc.
     De een lag een weekje in bed, de ander kuchte wat, had een snotneus of verveelde zich te pletter tijdens verplicht thuis zitten.
     Ben bijna met allen in aanraking geweest.

     Maar men kan er natuurlijk ook een heisa van maken.

     1. CZ

      Hoe weet je dat ze besmet zijn geraakt?
      De pçr test is onbetrouwbaar en zeker niet geschikt als test.

     2. Mistgabel

      Tja, volgens die testen dan…

    2. CZ

     Jawel hoor, ik hoor steeds meer geluiden van spijt van gevaccineerden.
     En je bent een leugenaar want er worden geen operaties uitgesteld die worden op andere locaties uitgevoerd, privé klinieken hebben geen last van uitgestelde operaties.

     Diegene die hem knijpen bij jij en je geradicaliseerde vaccinatiedrammende vrindjes.

     Alles wat jij zegt over de zorg is gelogen.
     Verder ben jij als gevaccineerde een gevaar in onze maatschappij en dan met name voor de vrijheden van mensen..

     Verder ben je erg dom dat je niet begrijpt dat het oktober is en de kans dat men een griepje krijgt best aanwezig is…

    3. Albert Egberts

     Zoals ik voorspelde raakt het geduld met coronawappies op: Gommerts bepleit vanavond op tv strenger te worden voor ongevaccineerden of de maatregelen stevig aan te scherpen. De IC’s lopen vast.

     Dit wordt de discussie in de komende weken: accepteren we dat een groep vaccinatieweigeraars de zorg en de samenleving platlegt of gaan we richting vaccinatieplicht voor mensen die de deur uit willen.

     1. Jack Flash

      Er zijn adepten die graag mensen aanvallen om iets wat ze niet doen, maar zijn.

      Deze historische/hysterische fout wordt weer herhaling vrees ik.

     2. CZ

      Jij bent, net als Gommers, niet objectief dat is iedereen duidelijk, niemand die het heeft over de tijd van het jaar waar griep een wezenlijk iets is op dit moment.
      Het is een schande dat er enkel een type als Gommers aan het woord wordt gelaten, dit is eenzijdig, besmettingen op basis van de zeer onbetrouwbare pçr test..

      Mensen als Gommers zijn net als geesteszieke albert een gevaar in onze maatschappij ook omdat enkel dit soort vaccinatiedrammende imbecielen het woord krijgen door de linkse propaganda zenders

     3. Mistgabel

      Slaapt u in een kelder?
      Iedereen wordt doodziek van die Gommers op eenzijdige tv.

     4. Mistgabel

      Waarschijnlijk heeft u dat ook niet eens door, maar velen worden inmiddels helemaal horendol van steeds dezelfde kop van Gompie op die eenzijdige tv.

     5. Albert Egberts

      “Er zijn adepten die graag mensen aanvallen om iets wat ze niet doen, maar zijn.”

      Je bent niet ongevaccineerd door afkomst of etniciteit maar als gevolg van de stompzinnigheid om het vaccin te weigeren.

     6. CZ

      Nee albert, de ongevaccineerheid waar jij het over hebt is dwang en dat is wat anders dan weigeren, even voor jou omdat je het anders niet begrijpt het behoort mensen niet te worden opgelegd nu dit wel gebeurt worden mensen weggezet als weigeraar en dat klopt natuurlijk niet…
      Het mooie is dat men een verzoek kan indienen tot vergetelheid, “op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming, heeft u ons verzocht om verwijdering van uw persoonsgegevens die het RIVM verwerkt.
      Uw verzoek betreft de verwerking in het kader van het Covid-19 vaccinatieprogramma.”
      Aangezien de gegevens van alle Nederlanders zonder enig overleg met die Nederlanders in een rivm databank zijn geplaatst…

      Mijn advies is aan alle Nederlanders om dit recht te gelde te maken dan wordt je niet lastig gevallen en kan je nooit spreken van het weigeren van…

      “ALS JE WERKGEVER JE BEDREIGT MET ONTSLAG,
      INDIEN NIET GEPRIKT, WEIGER DAN NIET:

      Het geheim is om de prik NIET te weigeren en niets te ondertekenen!

      Van een advocaat:
      Als je wordt gedwongen om je te laten prikken om je baan te behouden, is dit een geweldige manier om ermee om te gaan. (Voorwaardelijke acceptatie)
      Het geheim is om het NIET te weigeren.

      “Ik schrijf met betrekking tot de kwestie van een mogelijk c-prik en mijn wens om volledig geïnformeerd en beoordeeld te worden over ALLE feiten voordat ik verder ga. Ik zou het zeer op prijs stellen als u de volgende informatie zou kunnen verstrekken, in overeenstemming met de wettelijke wettelijke vereisten.”:
      1. Kunt u aangeven wat de goedgekeurde wettelijke status van een prik is en of het experimenteel is?

      2. Kunt u details en garanties verstrekken dat de prik volledig, onafhankelijk en grondig is getest met cöntrölegroepen en de daaropvolgende resultaten van die tests?

      3. Kunt u de volledige lijst van inhoud van de prik die ik moet krijgen, doorgeven en of deze giftig zijn voor het lichaam?

      4. Kunt u volledig informeren over alle bijwerkingen die verband houden met deze prik sinds de introductie ervan?

      5. Kunt u bevestigen dat deze prik die u bepleit GEEN experimentele mRNä-genveranderende therapie is?

      6. Kunt u bevestigen dat ik, in overeenstemming met de Code van Neurenberg, niet door uzelf onder druk zal worden gezet als mijn werkgever?

      7. Kunt u mij informeren over het waarschijnlijke risico op overlijden, mocht ik de pech hebben om Covid 19 op te lopen en de kans op herstel?

      8. Kunt u mij vertellen of de fabrikant van de prik aansprakelijk is als ik bijwerkingen zou ervaren? Als de fabrikant niet aansprakelijk is, zal het bedrijf waar ik momenteel werkzaam ben verantwoordelijk en aansprakelijk zijn, aangezien het hun verzoek is dat ik de prik neem om mijn werk te kunnen uitoefenen?
      Zodra ik bovenstaande informatie volledig heb ontvangen en ik ervan overtuigd ben dat er GEEN gevaar voor mijn gezondheid is, zal ik graag uw aanbod om de behandeling te ontvangen accepteren, maar onder bepaalde voorwaarden – namelijk dat:
      1. U bevestigt schriftelijk dat ik geen schade zal lijden.

      2. Na aanvaarding hiervan moet het aanbod worden ondertekend door een volledig gekwalificeerde arts die de volledige juridische en financiële verantwoordelijkheid op zich neemt voor eventuele verwondingen die mij overkomen en/of voor eventuele interacties door bevoegd personeel met betrekking tot deze procedures.

      3. In het geval dat ik het aanbod van de prik zou moeten weigeren, bevestig dan dat dit mijn positie niet in gevaar brengt en dat ik als gevolg daarvan geen vooroordelen en discriminatie zal ondervinden?
      Ik zou er ook op wijzen dat mijn onvervreemdbare rechten zijn voorbehouden.
      Het punt is dat als ze die informatie NIET KUNNEN verstrekken, je NIET hebt geweigerd.

     7. Mistgabel

      Denk dat Egberts al deze vragen wel kan beantwoorden.
      Wacht in spanning af, ben benieuwd.

     8. Albert Egberts

      “ Denk dat Egberts al deze vragen wel kan beantwoorden.
      Wacht in spanning af, ben benieuwd.”

      Welke vragen precies?

     9. Eindbaas

      De sneue gepensioneerde oude zuurpruim Albert Egberts zat om kwart voor negen alweer achter zijn laptop op zijn toetsenbordje te rammelen. En dat zal wel weer tot middernacht gaan duren.

      Wat een triest leven heb je dan.
      Schaam jij je niet kapot, Albert?

     10. CZ

      Alle hierboven staande vragen albert…

     11. september

      Hallo Albert wat je zegt is waar en wat die CZ hier weer zegt is grote onzin

     12. CZ

      Maar albert zegt net als jij september helemaal niets, jullie ontwijken de inhoudt…logisch want jullie hebben verloren…

     13. ikweetwatikwil

      Is A.E er al bekend mee wat de bijwerkingen zijn van de vaccinaties . Die zijn in veel gevallen niet mals.
      Maar je kunt natuurlijk blind blijven , ook een nare bijwerking.

    4. Xyz1234

     Ongevaccineerden hebben helemaal geen grote kans om akelig ziek te worden. Meer dan 99% ondervindt geen tot weinig last. Dat is al lang gebleken uit cijfers van voor de vaccinatiecampagne. Van Dissel heeft namens RIVM gezegd dat voor januari dit jaar al tussen 3 en 5 miljoen mensen besmet zijn geraakt met het virus. Dus praat geen onzin want u weet dat dit feiten zijn die u zelf kunt opzoeken en verifiëren.

    5. dumbfarmer

     het laatste (uitleggen dat ze vroeg of laat besmet worden) geldt ook voor gevaccineerden, maar omdat ze de QR code hebben wordt dat niet meer aangepast, ook al testen ze positief.. Voorbeeld hebben we al gehad: die vent die dus gevaccineerd was, maar omdat die een qr code had dus gewoon alsnog vrolijk zijn geplande tripje deed. Wie is dan kwalijker.. de niet gevaccineerde die geen toegang heeft, of de gevaccineerde die willens en wetens vrolijk overal naar toe gaat.

  4. CZ

   De hypochonderige ziekelijkheid van gevaccineerden neemt enorme vormen…

  5. CZ

   Mensen zonder QR worden inmiddels buiten gesloten, je komt zonder test niet het ziekenhuis in..

   1. Albert Egberts

    ” je komt zonder test niet het ziekenhuis in..”

    Dat lijkt me wel het minste wat je vaccinweigeraars mag vragen.

    1. Xyz1234

     Gaat het er niet om dat je besmet bent of niet? Of bent u nu echt zo in de war dat u gevaccineerd gelijk stelt met niet besmet en ongevaccineerd met wel besmet? Ik maak me een beetje zorgen om u. Zorg goed voor uzelf, met name voor uw geestelijke gezondheid.

 10. Adriaen van Bergen

  Net zo als de vorige keren zijn het mensen van boven de 80.
  Mensen gaan een keertje dood.
  Leer er mee leven en bid dat je goed terecht komt.

 11. Krasvast

  Wat fijn dat virussen afstand en tijd kunnen meten.

 12. J. Punt

  Aan welke weke slapjanussen orkest is dit gevraagd?

 13. J. Punt

  Prijzen rijzen de pan uit, de winkels zijn leeg, geen vers speelgoed voor de verwende prinsjes en prinsessen, maar ook geen geklefnek met schoonmoeders en lelijke schoonzussen bivoorbeeld. Lekker overal wegblijven onder het mom van.. ‘k heb geen prikkie gehaalt!!…dus ‘vier “het maar lekker zonder mij.

  Een geschenk uit de hemel die nijdige houding van die verdoemde…sorry, gevaccineerden..

 14. Antihedo

  Zo langzamerhand is het mij niet meer duidelijk wat het standpunt van deze site is.
  Is het:

 15. Antihedo

  Zo langzamerhand is het mij niet meer duidelijk wat het standpunt van deze site is.
  Is het:

  1. Antihedo

   Wat is het standpunt van de site?

   Het is maar een griepje, er zijn geen maatregelen nodig

   Corona is niet zomaar een griepje, het aantal coronabesmettingen loop op, er moeten meer maatregelen genomen worden. Bijvoorbeeld de 1,5 meter weer terug

   We zijn gewoon blind tegen alles wat de regering doet?

 16. Xyz1234

  Het is oktober en er liggen meer mensen met griepachtige verschijnselen in het ziekenhuis dan in september of augustus. Wereldnieuws!

 17. dumbfarmer

  even een vraag….
  Die besmetting explosie.. is sinds de afschaffing van de 1.5 meter maatregel, waarbij dan de qr code ingezet wordt voor allerlei zaken. Met andere woorden: de cafe’s zitten nokvol met lui die een qr code hebben, waar dus geen enkele niet-gevaccineerde tussen zit.
  Maar, die qr code wordt dus niet aangepast als een gevaccineerde alsnog corona krijgt.
  Vergeleken met de situatie voor die verandering in regels is er verder niks veranderd (want laten we wel wezen, in de praktijk viel die 1.5 meter ook vaak wel tegen qua naleving).
  Dus.. hoe kan dan de schuld compleet bij niet gevaccineerden liggen terwijl men elkaar in allerlei gelegenheden met qr goedgekeurde toegang in elkaars nek staat te hijgen??

 18. dumbfarmer

  als je zo eens alles leest dat door sommige gevaccineerden naar voren wordt gebracht als feit, waarheid, maatstaf of proportioneel.. dan lijkt het er op dat een paar bijwerkingen niet opgemerkt worden..
  ondermeer valt het op dat men dan ineens vromer dan de paus lijkt te zijn, denkt altijd het gelijk aan zijn kant te hebben, enorm kunstig te worden in het verdraaien van feiten danwel tegen-bewijs als voor-bewijs te zien en lemminggedrag tentoon te spreiden..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.