Peiling De Hond: D66 verliest opnieuw zetels, nu even groot als de PVV

De nieuwe peilingen van Maurice de Hond laten zien dat er maar weinig mensen trek hebben in de voortzetting van het oude kabinet. Ondertussen blijft D66 zetels verliezen; de partij wordt nu gepeild op 17 zetels waardoor het even groot is als de PVV. De VVD blijft op ongenaakbare hoogte staan. 

Een half jaar geleden was de euforie nog zo groot bij D66. De partij wist maar liefst 24 zetels te halen, maar zes maanden later zijn ze in veel peilingen al bijna een derde van dit zetelaantal kwijt. Het nieuwe leiderschap van Sigrid Kaag is één grote farce geweest en kiezers zien ook wel in dat het niks meer was dan goedkope verkiezingspraat. In de peilingen zien we deze week dan ook weinig verschuivingen.

VVD en Ja21 stijgen een zetel ten koste van D66. De sociaalliberalen kelderen hierdoor naar 17 zetels, wat ze op een virtuele gelijke stand brengt met de partij van Geert Wilders.

De Hond komt vooral met een andere interessante statistiek, maar 29% van zijn respondenten reageert positief op een nieuw kabinet met VVD, CDA, D66 en CU. Wat toch wel vrij tekenend is: veel mensen zitten niet te wachten op een voortzetting van de oude politieke koers. De afgelopen maanden stonden in het teken van gewauwel over politieke vernieuwingen. Tot op heden bleef het bij mooie praatjes en weinig daden.

Veel kiezers zijn hier niet blij mee, dat moge duidelijk zijn. Met name de coalitiepartijen CDA en D66 vangen hier de klappen van op. PVV-leider Geert Wilders roept al maanden om nieuwe verkiezingen en het lijkt er sterk op dat een groot gedeelte van Nederland deze mening deelt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Vrij weinig mensen zitten te wachten op een doorstart van Rutte III. De coalitiepartijen kunnen nog zoveel vernieuwingen en veranderingen beloven, inmiddels weet iedereen dat het loze beloftes zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

87 reacties

 1. por favor no borres

  Maurice heeft tevens gevraagd welke politici de ondervraagden in een volgend kabinet willen zien.
  DE GROTE AFWEZIGEN, OFTEWEL DE POLITICI WELKE ALS ONGESCHIKTE BESTUURDERS WORDEN GEZIEN, BAUDET EN WILDERS.

  Leuk, zelfs Pechtold scoort hoger dan de beide afgekeurde heren.

  1. usb3.0

   Het is natuurlijk net wie het gevraagd wordt, luisteraars en kijkers van de npo zullen dit natuurlijk zeggen, vraagt het een gemiddelde Nederlander die zal zeker anders antwoorden

   1. Branzino

    “vraagt het een gemiddelde Nederlander die zal zeker anders antwoorden”

    De waarde van de peilingen van De Hond is nu juist dat hij niet alleen de gemiddelde Nederlander vraagt, maar een representatieve selectie van alle Nederlanders.

    1. usb3.0

     Echt niet, selectieve selectie, ook de hond heeft een gekleurde bril op

     1. Branzino

      @usb3.0
      Op verschillende sites is te lezen hoe De Hond zijn steekproef samenstelt. Op welk punt gaat hij dan in de fout? Er is veel kritiek op de representativiteit van de peilingen van De Hond te leveren, maar beslist niet dat hij selectief is. Maar jij kunt vast andere inzichten bieden.

     2. usb3.0

      Jij weet ook niet wie hij belt domoor…

     3. Monty

      ”Jij weet ook niet wie hij belt domoor”

      Maar als de uitkomst van de peilingen is dat d666 verliezen leid zal hij toch wel de juiste mensen gebeld hebben.

      Of twijfeld usbtje aan deze uitslag?

     4. usb3.0

      monty verlegt de aandacht en probeert het nu met een “als”

     5. Monty

      Moet usbtje trouwens niet rap naar de Dam?

      Straks mist usbtje de historische toespraak van Baudet.

     6. Branzino

      @usb3.0
      “Jij weet ook niet wie hij belt domoor…”

      Klopt helemaal, want voor de peilingen van De Hond wordt helemaal niemand gebeld. Je hebt blijkbaar geen idee hoe deze peiling tot stand komt, maar je hebt wel een oordeel. Lees nou eerst eens hoe Maurice de Hond zijn onderzoeken opzet, bijvoorbeeld op home.noties.nl/peil/onderzoeksopzet, geschreven door De Hond zelf.

    2. Harry Haller2

     Als 1,3 miljoen verstandige mensen op de PVV hebben gestemd, zal in een representatieve steekproef terug moeten zijn te zien dat een evenredig deel Wilders geschikt acht als een deskundige bestuurder en dus als lid van een nieuw kabinet.

     1. Monty

      ”Als 1,3 miljoen verstandige mensen op de PVV hebben gestemd”

      1,3 miljoen?
      Ja 4 jaar geleden, dit jaar waren het er 20% minder.

    3. Harry Haller2

     Als 1,3 miljoen verstandige mensen op de PVV hebben gestemd, zal in een representatieve steekproef terug moeten zijn te zien dat een evenredig deel Wilders geschikt acht als een deskundige bestuurder en dus als lid van een nieuw kabinet.

     1. por favor no borres

      62% ziet Omtzigt als gewenste minister terwijl er nog nooit iemand op hem gestemd heeft.

     2. ElGuapo

      342000 fantasie stemmen.

   2. por favor no borres

    Dank voor uw uitleg.
    Ik zal uw tegenwerping hier nog vele malen herplaatsen.

    1. vlekkenoplosser

     domme volgesnoven hersenloze frituurbak

     342.000 voorkeurstemmen randdebiel

  2. Monty

   ”WELKE ALS ONGESCHIKTE BESTUURDERS WORDEN GEZIEN, BAUDET EN WILDERS”

   Heb je voor mij een bron?

   1. EvertB

    80 procent van de kiezers. Nagenoeg al uw buren, zeg maar.

    1. usb3.0

     Onzin

    2. vlekkenoplosser

     evert bijgoochem denkt mijn buren te kennen de flapdrol

  3. ElGuapo

   De nutteloze bijdrage van de frikandellenfluffer vanuit casa de la perra.

 2. Branzino

  “… het lijkt er sterk op dat een groot gedeelte van Nederland deze mening (nieuwe verkiezingen) deelt. …”

  Hoe kun je uit het feit dat relatief veel Nederlanders voortzetting van Rutte III niet zien zitten, afleiden dat ze dus nieuwe verkiezingen willen? Ze kunnen net zo goed een linkser kabinet met PvdA en GL wensen. De uitslag van 17 maart maakt dat mogelijk.

  1. Harry Haller2

   Hoe kun je dit met droge ogen beweren – PvdA en GL hebben groots verloren met de laatste verkiezingen. Ben je wel helemaal lekker Branzino?

   1. Branzino

    @Harry Hakker
    Ik voel me zeker lekker. Dank voor je belangstelling en maak je over mij vooral geen zorgen.
    De uitslag van 17 maart maakt een kabinet met PvdA en GL zeker mogelijk, omdat de verworven aantallen zetels dat mogelijk maken. Zo werkt dat hier. Daar is de CU zelfs niet eens voor nodig. Maar, zou je kunnen zeggen, GL heeft toch verloren? Inderdaad, goed opgemerkt, net als het CDA. En die mag toch ook al vanaf het begin van de formatie meedoen? Ik zie je probleem niet.
    PvdA geeft overigens niet groots verloren, maar bleef gelijk.

    1. ElGuapo

     “Hoe kun je uit het feit dat relatief veel Nederlanders voortzetting van Rutte III niet zien zitten, afleiden dat ze dus nieuwe verkiezingen willen? ”

     Hoe kan jij niet afleiden uit de feiten dat de meerderheid nieuwe verkiezingen wil?

     Ben je er gewoon blind voor?

     1. Branzino

      @ElGuapo
      “Hoe kan jij niet afleiden uit de feiten dat de meerderheid nieuwe verkiezingen wil?”

      Dit lijkt op logica, maar heeft er volgens mij helemaal niets mee te maken. “Hoe ik niet kan afleiden” is een wat onhandige formulering van het feit, dat ik die afleiding niet kan maken, maar dat dit niet voor iedereen duidelijk is.

    2. Harry Haller2

     Omdat verliezers GL en PvdA eventueel mee zouden mogen doen met een midden-kabinet (VVD, CDA, CU) betekent dat nog niet dat kiezers een links kabinet willen, sukkel.

     De afkeer tegen links groeit. Terecht: links betekent armoede, verkeerde solidariteit, uitverkoop van belangen, luchtfietserij, klimaatwaanzin (Greetje Tuindwerg) en onbeperkte immigratie.

     1. Branzino

      @Harry Hakker
      Je kunt het blijkbaar niet zonder diskwalificerende termen, maar je wilt het ook niet, hé? Dan veel plezier ermee, maar zonder mij. Maar bedenk wel, dat rechts in Nederland op die manier nog geen stap verder is gekomen. Dat doet me deugd en geeft me vertrouwen, dat het ook nooit verder zal komen. Wat in Duitsland onmogelijk leek maar toch kon, kan hier veel sneller en eenvoudiger.

     2. Harry Haller2

      Links is uitgedund tijdens de laatste verkiezingen. Maar sukkel Branzino meent dat de kiezer desondanks en niettegenstaande misschien toch wel een links kabinet zou wil hebben.

      Wil je het nog achterlijker hebben? Wat een arrogantie.

      We spreken elkaar niet meer Branzino. Als je me nodig hebt fax je me maar.

     3. Albert Egberts

      “ Je kunt het blijkbaar niet zonder diskwalificerende termen, ”

      Dat maakt Haller inderdaad tot een zwakke debater. Hij snapt niet dat schelden op de opponent redekunstig de handdoek in de ring is.

     4. vlekkenoplosser

      maar als je DE strónt vlé®k bent en je gedraagt als de strónt vlé®k betreft strónt vlé®k geen schelden maar slechts je naam strónt vlé®k

      Wat begrijp je niet strónt vlé®k ?

     5. Harry Haller2

      Ik heb me bedacht Branzino! Ik reageer gewoon op iedere idiote (dus alle) boodschap van jou, in de wetenschap dat je je zelf hebt verplicht daarop niet te reageren.

      Geweldig: ik kan je verbaal afslachten en te kakken zetten zonder stupide reactie terug van jouw kant – geheel vrij spel! Mooier kun je het me niet maken, christelijk-gereformeerde jeugdleider. Trek je nog dagelijks af op Rutger Bregman ?

     6. Branzino

      @Harry Hakker
      “Als je me nodig hebt fax je me maar.”

      Dus toch van de oude stempel. 😉

      Links is inderdaad ietsje kleiner geworden, 1 zeteltje om precies te zijn, afhankelijk van wie je meetelt. Rechts is ietsje meer gegroeid, helemaal waar, maar ook verder versnipperd in elkaar naar het leven staande partijen (VVD, CDA, PVV, FvD, BBB, JA21, SGP, BVNL. Het is maar net wat je liever hebt. En een groot deel van rechts wil best praten met links. Dat is dan ook nog eens een feit. Dus wie er uiteindelijk qua politieke invloed op vooruit is gegaan, ik durf het niet te zeggen. Feit is in ieder geval, dat het document dat VVD en D66 in de zomerperiode opstelden een zo duidelijk linkse signatuur had, dat PvdA en GL er graag mee verder wilden. Ik ga er niet vanuit, dat D66 en VVD dit nu zomaar volledig zullen laten vallen.
      Misschien geldt nog steeds wat jouw medelander Wolf Biermann decennia geleden al zong: “So oder so, die Erde wird rot. Entweder lebenrot oder todrot. Wir mischen uns da bißchen ein.” Helaas nam hij later wat afstand van die visie. Ze was ook eigenlijk wat mij betreft iets te negatief met dat “todrot”.

     7. vlekkenoplosser

      is er nog iemand die onzin en fake troep van malle pietje leest ?
      Als niemand het leest laat het de dwaas dan even weten dan kan hij zijn dedain elders botvieren.

     8. Branzino

      @Harry Hakker
      Je bent eigenlijk best wel grappig, maar vandaag niet zo snel van begrip. Ik schreef: “Je kunt het blijkbaar niet zonder diskwalificerende termen, maar je wilt het ook niet, hé? Dan veel plezier ermee, maar zonder mij.”
      Dus die diskwalificerende termen kun je blijven gebruiken, maar zonder mij. Dat betekent natuurlijk, zonder dat ik erop inga of me verdedig. Dus ik moet je teleurstellen, ik blijf ook meedoen. Maar, gezellig toch? Als je in je eentje gaat staan schelden, is de lol ook gauw over. Of je moet jezelf “vlekkenoplosser” durven noemen en over dezelfde intellectuele vaardigheden beschikt, heel weinig dus. Gelukkig ben je een stuk slimmer en intelligenter en dat is een welgemeend compliment.

     9. vlekkenoplosser

      blabla bladieblablabla

     10. Harry Haller2

      Wat een deceptie, Branzino. Je weet ook echt iemand blij te maken met een dode mus.

      De aarde wordt nooit rood. Daarvoor zijn er te veel verstandig mensen.

     11. Branzino

      @Harry Hakker
      Er staat: “So oder so, die Erde wird rot. En er staat niet “so wie so, …” Biermann bedoelde m.i. dat de aarde op de ene of de andere manier rood wordt: lebenrot (de rode politiek) of rood van het bloed, todrot, als dat andere rood niet lukt. En daar gaan wij (Biermann en consorten) iets aan doen. Ik hoop net als jij ook dat er voldoende verstandige mensen zijn die in ieder geval dat todrot weten te voorkomen. Voor dat “lebenrot” ben ik niet zo bang. Jij en ik zullen daarover van mening verschillen en dat mag gelukkig.
      Een fraaie stichtelijke invulling van de zondagmiddag, toch?

 3. sonny

  De burgerij is ‘vluchteling’ en ‘klimaat’ moe!
  Naar de tv-reclameblokken kijkende, krijgt inmiddels eenieder het idee dat ons land voor 70% bestaat uit mensen met een overdoses pigment en iedereen een elektrische auto wil, zonder dat er een fatsoenlijke infrastructuur van laadpunten bestaat!
  Nederland is inderdaad een k*t land geworden, dankzij een zwakbegaafd electoraat!

  1. por favor no borres

   Nederland is inderdaad een k*t land geworden, dankzij een zwakbegaafd electoraat!

   Ik verwacht dat u volgens eigen inschatting, ver boven het zwakbegaafd electoraat verheven bent?
   Mogelijk kunt u die verhevenheid tonen in volgende reacties.

   1. usb3.0

    Poertje laat precies zien waar Sonny het over heeft

   2. sonny

    Porc favor,
    Verhevenheid is niet nodig, simpelweg enkele weken autodidactisch en gemotiveerd, het quasi democratisch politieke toneelspel bestuderen is al genoeg!
    Zelfs met u IQ score van 70!

    1. por favor no borres

     autodidactisch en gemotiveerd bestuderen is al genoeg!

     Dat vermoedde ik al.

     1. vlekkenoplosser

      woordenboek ter hand genomen micro zwetscockje

    2. ElGuapo

     Te hoge schatting!

 4. sonny

  Een regering is geacht, de wil van het volk te vertegenwoordigen, niet dan?
  Maarrr, de wil van een groot volkdeel wordt structureel verkracht door het ‘cordon sanitaire’!
  Het niet bijster intelligente kiesvee blijft dit stembedrog consequent goedkeuren!
  Zie waartoe dat heeft geleid, Marrakesh pact met inlegvelletje, een utopisch surrealistische greendeal, immigratie is onbeheersbaar geworden en het milieu/transitie beleid zijn buitenproportioneel ondeskundig en blijven hangen in een ‘probeer’ cultuur van balletjes opgooien, de grote werelddelen en naties kijken hier lachend naar, en schudden meewarrig het hoofd!

  1. por favor no borres

   “Het niet bijster intelligente kiesvee blijft dit stembedrog consequent goedkeuren! ”

   Wat bedoelt u met “stembedrog”?
   Worden er stemmen niet of verkeerd geteld/geregistreerd?

   1. usb3.0

    Wat denkt poertje zelf

   2. ElGuapo

    Ben je gewoon zo dom frikandellenfluffertje? Je pogingen om uitspraken te sturen naar iets waar je commentaar op kan leveren zijn doorzichtig.
    Beperk je tot de frituur waar je verstand van hebt.

  2. EvertB

   Ah, een reactie van sonny. Dan is reaguurder “right” nooit ver weg..

 5. vlekkenoplosser

  De huidige coalitie staat dus op min 17 zetels !

  De arrogantie van de al kaq en haar nieuwe leiderschap is volledig misplaatst !

  1. sonny

   Vlekkenoplosser,
   “D66 en het idee van nieuw leiderschap”
   In de komende jaren verdampt het inkomen van de ultieme economie-motor, Jan Modaal en lager voor 90% aan woonlasten/energie !
   Het is evident dat er snel een omslag en omdenken gaat plaatsvinden onder het electoraat!

   1. vlekkenoplosser

    Eens , echter probeer het electoraat nu eens te benaderen !

    Achter volksmenner Hítlér werd blind gemarcheerd
    Achter volksmenner Rutte wordt blind gemarcheerd

    Zoek de paralellen ,
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=A9wavgI86Ec

    1. Heinzs

     Dat is van alle tijden. Achter Napoleon werd ook gemarcheerd. Achter Atilla de Hun, ook. En in die gevallen ging het om meer dan 5 km.

     1. vlekkenoplosser

      En welke parallel ziet de ketchup ?

  2. leukeditter

   en rutte blijft liegen en met zn smerige lach iedereen voor de gek houden maar de vvd stijgt

 6. Vanduinen

  Zolang Wilders zich verzet tegen regeringsdeelname heb je er weinig aan. Supporters achter het hek voetballen nooit mee, alleen maar geschreeuw. De Paledijnen van Baudet heb je ook weinig aan. Zij hebben eveneens niets met “het volk”. Zij acteren voor zichzelf voor een goed betaalde baan. Met nieuwe verkiezingen zal het niet anders gaan. De wil om samen te werken zal er niet door veranderen.

  1. Harry Haller2

   Vanduinen zit eeuwig opgesloten in een vernauwd bewustzijn en malende vicieuze gedachten.

   Sterkte Duin!

  2. vlekkenoplosser

   QUOTE Supporters achter het hek voetballen nooit mee, alleen maar geschreeuw. END

   Zonder supporters hebben de clubs geen bestaansrecht randdebiel. Wat begrijp je niet met je zielige vergelijking randdebiel

  3. usb3.0

   Daarom vandaag naar Amsterdam h**ps://www.blckbx.tv/videos/live-demo-3okt?ss_source=sscampaigns&ss_campaign_id=615973e05b3f000ffcf1a89e&ss_email_id=615976d790a2fa3be6a1ed17&ss_campaign_name=Live-uitzending+Amsterdam+vanaf+14%3A00+hier%21&ss_campaign_sent_date=2021-10-03T09%3A25%3A15Z

   1. deKrommenie

    U blijft altijd een code, met uw digid en sofi nr.

    1. usb3.0

     Tienduizenden mensen die demonstreren

     1. Albert Egberts

      Veel ongevaccineerden bij elkaar op een overvol plein.

      Slecht nieuws voor kanker- en hartpatiënten.

     2. vlekkenoplosser

      leg is uit strónt vlé®k , die ongevaccineerde hebben waarschijnlijk getest om afgelopen weekend uit te kunnen gaan

      die besmette gevaccineerde lopen overal tussen door domme jongen

      Maar dat jij denkt dat er veel ongevaccineerde meelopen maakt overduidelijk kenbaar dat je geen ene moer begrijpt waarom de demonstratie gelopen wordt strónt vlé®k. Gevaccineerd en ongevaccineerd maken een statement dat men de tweedeling in de samenleving niet accepteert strónt vlé®k

      begrijp je het wel als de koning het zegt strónt vlé®k ?
      h**ps://www.youtube.com/watch?v=A9wavgI86Ec

      elke keer een stapje verder strónt vlé®k
      h**ps://www.zeelandnet.nl/nieuws/vrees-voor-massaontslagen-in-zorg-new-york-door-vaccinatieregels

      70.000 zorgmedewerkers op straat strónt vlé®k

      je bent een decadente onwetende clown strónt vlé®k

     3. ElGuapo

      “Veel ongevaccineerden bij elkaar op een overvol plein.

      Slecht nieuws voor kanker- en hartpatiënten.”

      Ben je nu echt zo’n vreselijk dom stuk vuil wat ondanks alle weerlegging en gewoon stug blijft volhouden?

      Onmensen zoals jou moeten ze dus gewoon uit hun lijden verlossen.

    2. vlekkenoplosser

     quote
     deKrommenie 14 minuten geleden Beantwoorden
     U blijft altijd een code, met uw digid en sofi nr.
     end

     Dat is inderdaad al erg genoeg maar ik heb ze niet nodig om ergens wat te eten of te drinken slimme jongen !

     1. EvertB

      Vlekkenwrijver neemt zijn eigen bammetjes besmeurd met pindakaas en boterhamworst mee en schranst die met zelfgemaakte ranja verscholen in een vunzig uithoekje op.

     2. ElGuapo

      Daar is de schaatsenslijpende pindakaas promotor al!

 7. EvertB

  De onderhandelingen moeten nog beginnen en het populariteitspercentage van dit nu nog demissionaire kabinet kan uiteindelijk alleen maar stijgen. Politieke duiders wijzen er wel op dat nieuwe, frisse poppetjes en wezenlijk ander beleid noodzakelijke wijzigingen dienen te zijn. Gewoon even de ontwikkelingen afwachten dus.

  1. vlekkenoplosser

   hahahaha , volidioot

   -17 zetels voor die voorgestelde coalitie, waar spreekt evert bijgoochem over ?

   1. Hendrik_Groen

    “ hahahaha , volidioot”
    Volgens mij hebben ze er 24, rekenen niet je sterkste punt?

   2. EvertB

    Qua politiek besef zou jij op jouw bejaarde leeftijd droog achter je oortjes moeten zijn maar dat laat jij niet blijken.
    De actuele formatiebesprekingen tussen de huidige vier regeringspartijen zijn niet gebaseerd op virtuele zetelpeilingen (-15 overigens, en niet jouw rekenfout -17). Rutte c.s. willen immers een slagvaardig meerderheidskabinet?

    En wat begrijp jij niet van de duiding omtrent het populariteitspercentage?

 8. Hendrik_Groen

  Gewoon nog 4 jaar Kaag en Rutte, heerlijk toch? Ik klaag niet.

  1. ElGuapo

   Mocht dat gebeuren dan zal het zeker geen 4 jaar worden.

  2. Nederland is naar de kloten

   Ik vrees ook dat het land nog verder naar de afgrond wordt gebracht.

   Door D66 plannen als.

   1 De belachelijke waanzinnige economie slopende Green Deal klimaat plannen.
   2 De als maar door woekerende onbetaalbare Immigratie toestroom.
   3 De als maar stagnerende en onbetaalbare huizenmarkt dat bijna stil legt.
   4 De onbetaalbare huur prijzen.
   5 De als maar stijgende energie prijzen mede door Green Deal plannen.
   6 De omstrede Great Reset, Agenda 2030 plannen die door Kaag worden omarmt.

   Kortom ik herhaal mijn topic naam maar weer eens.

   Nederland is naar de kloten.

 9. Nederland is naar de kloten

  Ach ach ach de VVD is ook weer gestegen.

  Ongelofelijk dat er nog zo veel mensen zijn die nog steeds het volste vertrouwen hebben in Mark Rutte en zijn schoolmeester Hugo.

  Wat moet er gebeuren voordat deze mensen eindelijk eens wakker worden en hun ogen gaan openen?

  En we gaan door met de orde van de dag.

  1. por favor no borres

   Wat moet er gebeuren voordat deze mensen eindelijk eens wakker worden en hun ogen gaan openen?

   Oppositie-leiders die meer kiezers weten te overtuigen dat zij het beter zouden doen!

  2. Hendrik_Groen

   Misschien begrijp je het nog niet helemaal maar het grootste deel van de Nederlanders heeft het prima naar zijn zin. Dat zag je ook terug in de verkiezingen. Die paar schreeuwers op de DDS zijn toch nooit tevreden en zullen ook nooit tevreden zijn.

   1. Harry Haller2

    Het gaat niet alleen om ‘die paar schreeuwers op DDS’, Hendrika. De oppositie telt bij elkaar zo’n 40 zetels. Iets minder dan eenderde van de kiezers is dus ontevreden. Wil je dat ook wegpoetsen met je arrogante kop?

    1. deKrommenie

     Ontevreden? Een deel kiest voor de vuist weg. Een volgende keer blijven ze thuis.

   2. vlekkenoplosser

    de strónt vlé®k gaat ons vast uitleggen waarom ruim 1/5 deel van het electoraat niet gaat stemmen in zijn fantastische land.

    1 op de 5 mensen stemt niet voor tweede kamer verkiezingen !! Om je ogen uit je kop te schamen.

    Bij gemeenteraadsverkiezingen is dit nog erger en zitten we op een schamele 50 %.
    Om over de EU verkiezingen nog maar te zwijgen. Daar stemt een minderheid.

    Zal de regent vrder aan zijn reet roesten , die pakt gewoon zijn vergoedingen en wachtgeldregeling.

    h**ps://www.binnenlandsbestuur.nl/bestuur-en-organisatie/kennispartners/i-o-research/gemeenteraadsverkiezingen-2018-hoe-de-dalende.9572125.lynkx

    maar goed de strónt vlé®k is een gehoor gestoorde ongeacht het gebruikte alias!

 10. Cootje

  De Nederlander kiest . Genaaid worden door Rutte en zijn zooitje , en dan is het verdient dat ze moeten lijden onder het genot van deze steun kan niet zeer genoeg doen bij het klootjes volk . Doorrekeningen hogere brandstof prijzen , hogere woonlasten hogere zorg lasten , hogere afdrachten Europa , gaat een gemiddelde Nederlander 1000€ per jaar kosten, en daar komen de klimaat doelstellingen nog bij. Ik vind het heerlijk dat ze zo genaaid worden ze krijgen precies wat ze verdienen , en hun kinderen van die gezinnen zijn kansloos op de woning markt . Eens barst de bom maar een gemiddelde Nederlander moet minimaal drie een trap in zijn kruis hebben gehad wil hij reageren , want helden zijn het niet

 11. Cootje

  De Nederlander kiest . Genaaid worden door Rutte en zijn zooitje , en dan is het verdient dat ze moeten lijden onder het genot van deze steun kan niet zeer genoeg doen bij het klootjes volk . Doorrekeningen hogere brandstof prijzen , hogere woonlasten hogere zorg lasten , hogere afdrachten Europa , gaat een gemiddelde Nederlander 1000€ per jaar kosten, en daar komen de klimaat doelstellingen nog bij. Ik vind het heerlijk dat ze zo genaaid worden ze krijgen precies wat ze verdienen , en hun kinderen van die gezinnen zijn kansloos op de woning markt . Eens barst de bom maar een gemiddelde Nederlander moet minimaal drie een trap in zijn kruis hebben gehad wil hij reageren , want helden zijn het niet

 12. Mistgabel

  D66 en zijn kiezers zijn land/volksverraders.
  Vies smerig leugenachtig tuig zijn het.

  1. Mistgabel

   Terroristensponsors.

 13. 56RdK

  Onbegrijpelijk dat men nog steeds achter de VVD staat. Een partij die dankzij decennialang (mee)regeren dit land naar de kloten heeft geholpen en dat nog steeds doet!
  Zijn die VVD-stemmers nou zo dom? Ach, dat zo en zo, is verder een masochistisch kortzichtig volk!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.