Peiling De Hond: Kamerwinst D66 verdwijnt als sneeuw voor de zon, PVV tweede partij van Nederland

De peiling van Maurice de Hond is exact een half jaar na de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen. Zes maanden van vruchteloos formeren hebben met name bij het CDA en D66 een kaalslag van zetels opgeleverd. De PVV is weer, net als vóór de vorige Kamerverkiezingen, virtueel de tweede partij van Nederland. D66 is zijn enorme Kamerwinst van zes maanden terug alweer kwijt. De partij wordt gepeild op 17 zetels.

De grote verkiezingsoverwinning van D66 maakte de democraten in één klap de onbesproken nummer twee van Nederland. Maar van die 24 zetels zijn er inmiddels al 7 als sneeuw voor de zon verdwenen. De PVV mag zich hierdoor weer virtueel de tweede partij van Nederland noemen. D66 daalt naar 17 zetels terwijl de PVV weer zetel stijgt: de teller staat op 19.

De laatste maanden heeft D66 flink wat blunders gemaakt. De façade van nieuw leiderschap is als een boemerang teruggekomen voor de links-liberalen. De partij heeft flink moeten inleveren wat betreft geloofwaardigheid én zetels, daarnaast is hun droompremier, partijleider Sigrid Kaag, wegen bestuurlijk falen afgetreden. Ondertussen heeft de PVV zich weten te herstellen van een teleurstellende verkiezingsuitslag in maart. De partij van Wilders is weer als vanouds de nummer twee van het land in de peilingen.

De grootste stijger is de BoerBurgerBeweging. Ondanks die ene zetel weet Caroline van der Plas zich wekelijks in de schijnwerpers te plaatsen. Met BBB is de Kamer een kritische oppositiepartij rijker. En met het verloochenen van de partij-idealen door het CDA hebben de boeren nu wel een volksvertegenwoordiger in Den Haag zitten die voor ze door vuur gaat.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De PvdA weet zich na een teleurstellende verkiezingsuitslag te herpakken. De partij groeit de laatste weken gestaag in de peilingen. Zicht op de grootte van weleer is er niet, maar toch weet de partij voor het eerst sinds lange tijd weer boven de dubbele cijfers uit te komen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. NO8DO

  Realiteit is dat D66 net als vorige week op 17 zetels stabiel gepeild is.
  Realiteit is dat Kaag straks vice premier is.
  Realiteit is dat de veroordeelde Wilders aan de zijlijn staat te jammeren.
  Realiteit is dat D66 nu nog 3,5 jaar heeft om de schade te herstellen.
  Realiteit is dat VVD nooit wordt afgerekend op het gevoerde beleid..

  1. Harry Haller2

   Realiteit is dat Domoren66 een partij is van en voor losers waar de incompetentie hoogtij viert en de zelfpijperij als hoogste kunstvorm wordt beoefend.

   D66 is de gevaarlijkste en meest machtgeile, fascistische partij van Nederland, dus op het lijf geschreven van Nobody8.

   1. Albert Egberts

    Het electoraat is om begrijpelijke redenen zeer ontevreden over de voortgang van de kabinetsformatie. Het is wonderlijk dat ze daar Kaag op afrekenen en Rutte niet.

    1. albertliegt

     nee hoor SV , als je met beide beentjes op de grond staat heb je mooi zicht op het nieuwe leiderschap van al kaq. Faalt met de evacuaties, faalt met de wapenaankopen van de palezwijnen, komt terug op haar afspraken, presteert niets , kortom de ouwe heks met haar bekakte belerende toontje is keihard door de mand gevallen als een nobody die niets presteert. Dus dit persoon is verklaard.

     Blij dat zelfs de SV de populariteit van rutte niet snapt. Een pathologisch leugenaar met afstand op de eerste plaats is ongelofelijk en zet echt vraagtekens bij het geheugen en de verstandelijke vermogens van een groot deel van het electoraat.

     We zijn het dus eens SV , zo zie je maar. Nu nog een manier vinden om dit partijkartel ten grave te dragen !

    2. Cootje

     Als er een grote brand is , kan onze gehandicapte mongool het nog reduceren tot een vreugde vuurtje . Terwijl het voorspelbaar is dat de Arabische merrie haar haar heeft overspeeld . En dat ik al maanden schrijft dat ze wordt afgerekend met de gemeenteraad verkiezingen die het electoraat altijd landelijk behandeld , het electoraat is namelijk niet ontevreden over de voortgang kabinetsformatie , die zijn de Arabische merrie zat met haar volbloed streken ze is op een tafel geklommen maar boven op haar platte muil gevallen . En de door jou beweerde slogan ze heeft de teugels strak in handen , die liggen nog in de auto van de VPRO documentaire .

     1. Cootje

      Haar hand

   2. NO8DO

    Realiteit is dat Wilders nog nooit het gepeilde aantal zetels heeft gehaald.
    Realiteit is dat Wilders of andere PVVers nooit wat zullen bereiken in Nederland.

    1. albertliegt

     Wat probeer je nou te zeggen ? omdat peilers niet kunnen peilen is dat de schuld van Wilders ?

     probeer je logica nog eens uit te leggen !!!

    2. Cootje

     Realiteit is , dat Wilders alles mee heeft als het electoraat ontevreden is , de woning te korten , de massa immigratie , de koopkracht plaatjes, de criminaliteit , alle ingrediënten zijn aanwezig voor het ontevreden publiek. En 60% van de mensen stemt niet op een partij programma maar stemt , op een persoon . Daarom was Klaver uitgescheten en werd Kaag in het zadel gehesen , maar dat publiek laat haar gewoon op de grond stuiteren , de inflatie giert welig en treft menigeen direct in zijn portemonnee , en dat verandert een mens . D66 wordt weggevaagd met de gemeente vetkiezingen

     1. Cootje

      Verkiezingen

  2. albertliegt

   QUOTE
   Realiteit is dat VVD nooit wordt afgerekend op het gevoerde beleid..
   END

   Dat is in ieder geval de realiteit. Wie het kan uitleggen mag opstarten.
   Als je een leugen aan een leugen koppelt en daar weer een leugen van maakt stijg je in de peilingen.

   Benieuwd als de hyper inflatie doorzet of de pathologische leugenaar rutte dan zo populair blijft ? Wonen en energie zijn al onbetaalbaar nu de rest nog even zodat een groot deel van de samenleving terug mag schakelen op het oude vertrouwde ” woensdag gehaktdag “

   1. NO8DO

    “Als je een leugen aan een leugen koppelt en daar weer een leugen van maakt stijg je in de peilingen.”

    Als je waarheid aan waarheid koppelt en daar weer een waarheid van maakt, zak je in de peilingen. Zie D66!

    1. albertliegt

     Ik heb nog nooit 1 waarheid gehoord uit de bek van d66 !!

     * We sluiten hem riep ene jetten trots bij de Hemwegcentrale . De gevolgen ervaart u nu
     * We steunen hamas niet maar voorlopig koopt hamas met Nederlands belastinggeld wapens om Israel te beschieten
     * ik had geen kennis van de noodzaak tot evacuatie. treed maar af heks
     * ik ga niet met de CU in zee riep de heks

     d66 grossiert in leugens en heeft nooit de waarheid gesproken dat waardeloze populistische zooitje.

    2. Cootje

     Zit jou zuster achter de ramen ? Leugen of waarheid !

 2. plakband

  Kamerwinst D66 verdwijnt als sneeuw voor de zon. Dat is niet de schuld van Kaag maar dit komt door de opwarming van de aarde. Haha.

  1. albertliegt

   😂🤣👍

 3. sonny

  19 zetels, dus een groot deel van het electoraat staat achter onze Geert!
  Dat stemt hoopvol, als Geert nu nog een snorretje laat groeien en zijn rechter arm meer en specifiek gaat bewegen, worden dat misschien nog veel meer aanhangers!
  Deze vorm van publiek bespelen is bewezen als effectvol
  Immers het electoraat is gevoelig voor show en krachtige gebarentaal, ze zijn anders niet in de goeie richting te krijgen!
  Links publiek laten buigen naar en voor ‘rechts’ is altijd moeilijk!
  Geert, zet hem op!

 4. Response

  Nu wederom duidelijk is geworden wat de ware aard van DDR66 is zie je waarin dat resulteert. Hopelijk verdwijnen ze bij de komende gemeenteverkiezingen.

  1. NO8DO

   In hoeveel gemeentes verwacht je dat de PVV, FvD of BBB een belangrijke rol gaat spelen op gemeentelijk niveau?

   1. albertliegt

    Ik ben geen peiler en zoals jezelf aangegeven hebt zijn peilingen , peilingen en komen zelden uit !

    Jij denkt dat het Wilders zijn schuld is dat peilingen niet uitkomen !

    QUOTE
    NO8DO 23 minuten geleden Beantwoorden
    Realiteit is dat Wilders nog nooit het gepeilde aantal zetels heeft gehaald.
    Realiteit is dat Wilders of andere PVVers nooit wat zullen bereiken in Nederland.
    END

    Je kan je dus niet ophangen aan verwachtingen want mogelijk krijg je dan een ademgebrek

   2. Cootje

    Dat is niet relevant , want daar kunnen ze geen integere mensen voor krijgen , maar D66 personen die gemeentelijk worden afgeserveerd door schuld van hun leider , zet veel kwaadbloed . Want het betreft hun carrière die door haar schuld de vuilnisbak in gaat . Wilders , baudet en BBB hebben niets te verliezen in de gemeente verkiezingen , CDA en D66 wel. Dus no08do voelt de bui al hangen , en belangrijk is dat de zuivere tweedeling in Nederland goed uitvergroot wordt. Lekker hoor die tegenstellingen

 5. KippiX

  Heel mooi maar aan het einde van de rit hebben we weer dezelfde gladjakker als MP en dan zal ineens de Demonen666 weer de tweede zijn door iets wat Kaag nogmaals in de schijnwerpers doet belanden en de media de verkiezingsuitslag bepaalt.
  34 zetels voor de partij waar een van de meest gehate MP voorman van is…
  Laat me niet lachen. De verkiezingsuitslagen zijn sinds die leugenaar voor de tweede keer gekozen is, al niet meer te vertrouwen.

 6. Rechtsstaat

  De PVV presteert altijd virtueel, en dat zal altijd zo blijven………