Pepijn van Houwelingen (FVD) gaat los op verdubbelen energieprijzen: ‘Krankzinnig klimaatbeleid!’

De energieprijzen worden nu al verdubbeld door sommige bedrijven, meldt FVD-Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen. Dit komt, schrijft hij geheel terecht, door het krankzinnige klimaatbeleid van het kabinet. 

Vandebron laat weten de energieprijzen vanaf komende maand al te “verhogen.” Eerder stelde het bedrijf nog dat dit vanaf 1 januari zou gebeuren, maar dat is dus versneld. Nu gebeurt het vanaf 1 november. Er kan namelijk niet mee gewacht worden. Gas en stroom is nu eenmaal te duur geworden.

“De situatie is zo bizar dat we anders moeten handelen,” schrijft het bedrijf op Twitter. “We moeten ook aan onze organisatie denken.” Daarom hebben ze een “weloverwogen besluit” genomen “aangezien de energiemarkt drastisch is veranderd in korte tijd.”

Vandebron valt onder Essent en heeft 200.000 klanten.

FVD’er Pepijn van Houwelingen: klimaatbeleid!

Forum voor Democratie Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen reageert natuurlijk geschrokken op deze aankondiging. “Situatie is zo bizar dat sommige bedrijven de energieprijzen nu al VERDUBBELEN,” schrijft hij op Twitter. “Tja, dat krijg je ervan als je krankzinnig klimaatbeleid voert en massaal energiecentrales sluit en CO2 belast. En tja, dat krijg je ervan als de ECB biljoenen bijdrukt.”

En ja, natuurlijk heeft Van Houwelingen honderd procent gelijk dat dergelijk beleid verantwoordelijk is voor de geschifte stijging van de energieprijzen. Met name de belastingen zijn volstrekt bezopen. In het verleden was ruwe energie soms ook zo duur als nu. Maar het is nu onbetaalbaar geworden omdat Dictatortje Staat belachelijk hoge belastingen heft; belastingen die de prijzen torenhoog opblazen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Laat er geen misverstand over bestaan: De energieprijzen hoeven helemaal niet zo hoog te zijn. Ze worden bewust, willens en wetens, hoog gemaakt door de politiek. Dit is geen “ongelukje,” het is bewust beleid om normale energie onbetaalbaar te maken.

Denk daar maar eens over na.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Monty

  ”Dit komt, schrijft hij geheel terecht, door het krankzinnige klimaatbeleid van het kabinet.”

  Dus ons Nederlanderse kabinet is verantwoordelijk voor de prijsstijging van de energie prijzen in Europa.

  Ik denk niet dat Rutte zoveel invloed heeft op Europa.

  1. dumbfarmer

   Het kabinet is niet direct verantwoordelijk voor de prijsstijgingen, maar wel voor het beleid dat daartoe leid wegens het ontbreken van een langetermijn visie en vooral bezig te zijn met het naratief, hoe het in de media uit ziet, de eigen cariere kansen en hoe de wind waait die dag.
   Ze zijn destijds gewaarschuwd vanuit diverse kanten voor het beleid, maar zoals op alle fronten wordt dat gewoon genegeerd.

 2. sonny

  Inkomens vanaf de “Balkenende norm” hebben uiteraard minder last van deze problematiek!
  Echter Jan Modaal en nog minder, voelen de idiote energie prijsverhogingen letterlijk en figuurlijk tot op het onderkoelde bot!
  Ben benieuwd hoe de ‘linkse’ kiezers hier in de toekomst op gaan reageren!

 3. Krasvast

  De energieprijzen worden niet verdubbeld, het is het fascistoïde leugenkabinet dat immense energiebelasting gaat heffen. Ze creëren bewust een crisis! Van een ‘gezondheidscrisis’ naar een energiecrisis naar een monetaire crisis. Agenda2030/SDG is in meer dan volle gang.

  1. Heinzs

   Ons kabinet kan geen crisis veroorzaken bij het IMF. De Euro is als wereldspeler naast de dollar, pond, yen, daartoe niet in staat.

  2. Albert Egberts

   “het is het fascistoïde leugenkabinet dat immense energiebelasting gaat heffen.”

   Onzin, de belasting op energie wordt verlaagd.

 4. Albert Egberts

  “Dit komt, schrijft hij geheel terecht, door het krankzinnige klimaatbeleid van het kabinet.”

  Dit is gewoon feitelijk onjuist, en dat weet Pepijn ook.

  1. Joko

   Ben benieuwd welke verklaring jij ons gaat presenteren!

   1. Albert Egberts

    Dat laat ik aan de deskundigen over:

    ht.ps://www.eigenhuis.nl/energie/financieel/stijging-energieprijzen#/

    1. ElGuapo

     Fabeltjeskrant !

  2. DubbelZout

   Alternatieve feiten zijn de core business van Forum wappies

  3. Joko

   En nog steeds geen alternatieve oorzaken. Kun je niets bedenken?

 5. maraton

  De opperclown van FvD heeft toch goede banden met Poetin.
  Moet voor Therry dan een koud kunstje zijn om een leuk tarief voor ons te ritselen bij zijn vriend. Even Vladimir herinneren aan het Oekraine referendum wat hij toen voor hem regelde.
  Ook Geert heeft ooit trots met een speldje met de russische vlag erop door de Doema geparadeerd.Hij moet dus ook nog wel een achterdeurtje kunnen vinden.

  1. Fortiori

   In de jaarbeurshallen op een verzamelaarsbeurs kocht in een paar jaar terug ook zo’n speldje, ook één met het logo van de Volga. Die zal Wilders wel niet hebben. Kostte een paar Euro’s. Alles handgemaakt.

  2. Heinzs

   Karolien zit hierachter, wat ik je brom!

 6. Brenda Welsh

  Pepijn met pet en duur horloge, his masters voice! Allemaal show. Er komt alleen maar geluid uit, komedianten heel dat FvD.

  1. ElGuapo

   Kooi trek/sokpoppetje.

   1. Pauline Kummer

    Het blijft bij “trekken” met jou. Geen andere reactie, kleintje?

    1. ElGuapo

     Shhh komkommertje terug aan de ketting weer.

  2. Joko

   Is net als het optreden van Egberts: alleen maar Show!

   1. ElGuapo

    Correct.

  3. leukeditter

   vertel jij dan maar eens wat hier aan gelogen is halve zool..ook n woestijrat zeker

   1. Fortiori

    Rutte bepaalt niet de prijzen op de wereldenergie markt. Zo ver raakt zijn invloed niet. Dit is het eerste wat mij te binnenschiet. Maar u denkt?…

 7. Mikse

  Wij hebben onze zaakjes wel op orde. Wij hebben gas, olie en zon! Heel veel zon. Geweldig veel zon!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.