Schokkend! Kamer verwerpt motie Pepijn van Houwelingen (FVD) tegen invoering sociaalkredietsysteem a la China

Het is te bizar voor woorden, maar de Tweede Kamer heeft een motie verworpen van Pepijn van Houwelingen (FVD) waarin de regering opgeroepen wordt nooit een sociaalkredietsysteem a la China in te voeren in ons land. Dit kan twee dingen betekenen: of ze zijn te dom om te begrijpen waar hij op doelt… of ze vinden zo’n systeem helemaal prima. Je vreest met grote vrezen dat het toch écht het tweede is.

Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen van Forum voor Democratie waarschuwt al sinds de invoering van de coronamaatregelen dat die mogelijk niet tijdelijk, maar permanent zijn. Zoals hij uitlegt in een video voor FVD’s sociale mediakanalen, “dat ze misbruikt zullen worden voor de invoering van een totalitaire controle samenleving. In China heet dat een sociaalkredietsysteem.”

“Wat wil dat zeggen?” legt hij vervolgens uit. “Je krijgt punten. Als je je goed gedraagt komen er punten bij.” Maar als je je in de ogen van de overheid niet goed gedraagt, “dan gaan er punten af.” Een voorbeeld daarvan is door een rood licht rijden, hoewel in China de belangrijkste “zondes” natuurlijk gericht zijn tegen de almacht en zogenaamde alwetendheid van De Staat.

Als een Chinees vervolgens “te weinig” punten heeft kan hij of zij op bijna niets meer; niet reizen, geen overheidsbaan krijgen, en ga zo maar door.

“Forum voor Democratie wil ervoor zorgen dat zo’n systeem nooit, maar dan ook echt nóóit ingevoerd kan worden in Nederland,” zegt Van Houwelingen vervolgens. “En daarom zijn we met een motie gekomen om dat uit te sluiten.”

Het partijkartel sluit niets uit

Je zou denken dat dit appeltje-eitje is voor iedere partij die de vrijheid lief heeft. Van Houwelingen heeft het partijkartel dan ook gedwongen er hoofdelijk over te stemmen, dus per Kamerlid, in plaats van gewoon per partij.

Daarna zien we in de video hoe die stemming verliep. Het resultaat is ronduit schokkend. Want al die kartelianen stemden tégen. 65 stemden vóór de motie waarin het sociaalkredietsysteem wordt uitgesloten. 72 stemden er tégen. En dus moet er ernstig rekening mee gehouden worden dat dit systeem er wél komt.

Sterker nog, zoals Van Houwelingen vervolgens uitlegt: “Natuurlijk is het partijkartel voor invoering van een sociaalkredietsysteem, want dat is precies wat ze met u van plan zijn. En dat hebben ze al bewezen door de invoering van die misdadige Apartheidspas,” waarmee hij natuurlijk doelt op de coronapas die voor een onmenselijke tweedeling in de samenleving zorgt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Zo. Dit is nog eens een ontmaskering van het kartel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Albert Egberts

  “Dit kan twee dingen betekenen: of ze zijn te dom om te begrijpen waar hij op doelt… of ze vinden zo’n systeem helemaal prima.”

  Morgen dient Pepijn een motie in waarin wordt voorgesteld om nooit te besluiten tot de bouw van concentratiekampen op de Veluwe.

  1. rasecht wappie

   Oh, maar ik weet wel iemand die rijp is voor een concentratiekamp op de Veluwe.

   Zo, en nu lekker samen met mijn vrouw 2 uurtjes wandelen met mijn 2 schatten van honden…met poepzakjes bij me natuurlijk….anders krijgen we dat weer.

  2. Tommy76

   @Albert,

   Dat zou Pepijn inderdaad moeten doen!
   De kans bestaat dat de kamermeerderheid dit verwerpt.

  3. leukeditter

   dus jij bent voor een chinees dictatuursysteem ouwe sok????

   1. por favor no borres

    Nee, dat is uw conclusie, die u maar wat graag in andermans schoenen schuift.

   2. Albert Egberts

    Nee, uiteraard niet, maar het is ook niet aan de orde.

    1. leukeditter

     nee luister nog een keer naar die motie dove , waar ging het dan over???

     1. Albert Egberts

      De motie ging helemaal nergens over, en daarom werd hij afgestemd.

     2. albertliegt

      de motie ging wel degelijk ergens over.

      De motie ging over een sociaal volgsysteem. De motie verzocht de kamer zo een systeem nooit in te voeren.

      De kamer verwierp de motie en geeft daarmee aan een sociaal volgsysteem niet te verwerpen. De deur staat dus wagen wijd open om het huidige systeem van de QR-code verder uit te breiden zoals naar ziekenhuizen, de werkkring, winkelcentra enz

      Hoe kan de idioot albert volhouden dat de QR-code tijdelijk is ! Als ie tijdelijk was had men de motie blindelings gesteund leugenaar

 2. dackus

  Het partijkartel sluit niets uit? Volgens mij sluiten ze juist wel mensen uit.

  Wat mijn gutfeeling zegt is dat het misschien beter is om juist niet hierover te spreken en moties in te dienen omdat je er misschien wel aan meehelpt om de weg naar hetgene je bevecht mee te plaveieen.

 3. RvdBe

  Het is een motie van het FVD, dus wordt bij voorbaat weggestemd, als het FVD een motie had ingediend om het in de toekomst mogelijk te maken om een social credit systeem in te voeren was dit ook weggestemd.
  Neemt niet weg dat dat social credit systeem er gaat komen.
  Nederland leent zich hier perfect voor om net als de “vergroening” als een soort proeftuin te dienen voor andere landen.
  Wat je nodig hebt is een volk dat relatief veel bezit en dus chantabel is, en volgzaam en bang, dus de Nederlander.

 4. Mistgabel

  h*tps://americasfrontlinedoctors.org/2/frontlinenews/vaccine-pushing-austrian-mp-collapses-in-parliament/

 5. dumbfarmer

  yup.. wordt gewoon tijd om uit nederland te vertrekken.. massale exodus!
  Mogen die clowns, muppets, boomknuffelaars, importeurs van ‘vluchtelingen’ en meer van die lui die overdag niks te doen hebben het land helemaal hebben. Kunnen ze fijn allemaal blauwbekken onder begeleiding van een ‘energie coach’ (stook kosten, en wollen trui kan niet omdat dat veeteelt impliceert..) en met coronapas in de hand in de rij voor de voedselbank staan (boeren weg gepest) om de portie konijnenvoer te ontvangen en pluspunten te krijgen op je app.
  Heerlijk zo’n deugland, maar ik wil er niet in wonen..

  1. halo1

   Je kan ook nuchter constateren, dat als je je normaal gedraagt.. er niets aan de hand is .. en zo niet.. dat je dan eindelijk aangepakt kan worden. Eerlijk gezegd vind ik China zo gek nog niet…het is een beetje “fascistisch”… maar a la : woordinflatie!

   1. dumbfarmer

    Echt niet.
    Wordt dan exact hetzelfde als nu met allerlei regeltjes en “handhaving”. Degenen die er het meest te maken krijgen: net degenen die zich gedragen en per ongeluk eens een keer de mist in gaan!
    Degenen die zich structureel misdragen heb je er (net als nu) niet mee. Die hebben gewoon lak aan die hele onzin.
    Daarbij: zodra de racisme-/lhbti(en de rest van het alfabet)- kaart door iemand getrokken wordt, is het “oh sorry, hier zijn je punten terug”.. of “ja we moeten die groep maar minder punten af trekken of meer geven om mee te beginnen”..
    Of, ze gooien het op “geloofsovertuiging”. enz enz.

  2. Branzino

   @dumbfarmer
   “yup.. wordt gewoon tijd om uit nederland te vertrekken.. massale exodus! ……….. Heerlijk zo’n deugland, maar ik wil er niet in wonen..”

   Ik vind je suggestie zo gek nog niet. Moet je het wel nu doen, want nu zijn de vliegtickets nog betaalbaar. Of denk je op een nieuwe bestemming te kunnen komen zonder hoge reiskosten. Ik zou wel uitkijken met een bestemming die te dichtbij is.

   1. dumbfarmer

    gewoon net als die anderen: rubber bootje pakken en het kanaal over dobberen naar de UK? haha

    1. Branzino

     @dumbfarmer
     Leuk, echt! Maar, ik bedoel hjet vandaag goed, dan zou je toch eerst eens Nederland en het VK moeten vergelijken op de situatie vandaag en ook de verachte situatie over een paar jaar. Mijn advies: kies de Falklands, ook Engels, maar safe en heel ver weg. Ik ben er alleen niet zeker van, dat je daar kabel-TV en internet hebt. Maar met een satelliet kun je ook veel. Bovendien hou je op zo’n geïsoleerde manier ook alle nieuws over jouw vermeende ellende in de rest van de wereld verre van je. 😉

 6. Branzino

  Wat een kinderlijke acties van een parlementslid. Ik schaam me plaatsvervangend voor onze volksvertegenwoordigers. Het ergste vind ik nog, dat op deze manier andere, serieuzere, parlementsleden worden gedwongen om mee te doen met deze poppenkast. Het is nauwelijks te geloven. Gelukkig stemden ze tegen. Dan raast de storm, i.c. Pepijn van Houwelingen, even over, maar dan heb je het weer gehad. Zouden de voor-stemmers zichzelf eigenlijk wel serieus nemen? Van Houwelingen zal dat waarschijnlijk wel doen.

  Als strategie is het ook al heel doorzichtig en laag bij de grond. Natuurlijk wordt zo’n motie niet aangenomen, dat wist Van Houwelingen tevoren ook al. Maar juist dan kun je de opmerkingen maken die hij achteraf maakte. En dat doet goedgelovige, naïeve volgelingen natuurlijk goed. Zij worden bevestigd in de overtuiging, dat onze regering heel slechte dingen met ons van plan is. Voor hen staat het gelijk aan een bewijs van deze plannen. Zoiets heet in het politieke jargon “framen”, maar deze vorm is van de heel slechte soort.
  In het voetbal wordt zoiets het uitlokken van een overtreding genoemd: de tegenstander kan op geen enkele manier het maken van de overtreding voorkomen. Zo worden zelfs penalties geïncasseerd en wedstrijden gewonnen.

  1. leukeditter

   schaam jij je eige maar brandaris!!! ouwe chinese vaas

   1. Branzino

    @leukeditter
    Je zult het toch wel met me eens zijn, dat zo’n optreden iets is waar je je op verjaardagen niet op laat voorstaan? Zo doorzichtig en kinderachtig, daar win je geen zetels mee, behalve dan van een aantal naïevelingen. Helaas zijn die er ook genoeg om zich in de Tweede Kamer te laten vertegenwoordigen.

    1. leukeditter

     feit blijft dat de meerderheid in de kamer voor een chinese dictatuur samenleving is.. motie niet gehoord?

     1. Albert Egberts

      Pepijn van Houwelingen mikt op publicitair effect bij bij niet al te snuggere types als leukeditter en dat blijkt te lukken.

     2. Branzino

      @leukeditter
      “de meerderheid in de kamer voor een chinese dictatuur samenleving”

      Dat kan ik zelfs met heel veel fantasie niet in de uitslag horen. In de motie werd de Kamer gevraagd zich uit te spreken tegen dat Chinese systeem. De meerderheid van de Kamer wilde die uitspraak niet doen. Dat wil dan natuurlijk niet zeggen, dat men dat wel wil. Want wat houdt dat systeem in? En wat betekent de term “soortgelijk”. Is een puntenrijbewijs iets vergelijkbaars? Dat bestaat al in veel landen. Met de Duitse variant heb ik enige negatieve ervaring. Het kan je namelijk belemmeren om auto te rijden.

      Maar wat betekent een uitspraak van de Kamer voor dit kabinet of voor dit parlement? En hoe lang geldt zo’n motie?
      Het was één en al onduidelijkheid en daar ga je natuurlijk niet mee instemmen. Nee, het was een strategisch spelletje van Van Houwelingen, zoals ik eerder al betoogde.

     3. albertliegt

      moet deze lap onzin gelezen worden ? echt niet !

     4. Branzino

      @albertliegt
      “moet deze lap onzin gelezen worden ? echt niet !”

      Nee hoor, dat hoeft echt niet. Als je het niet kunt volgen, doe dan ook liever geen moeite. Dan zijn er nuttiger en leuker tijdsbestedingen. Ik schrijf graag en er zijn genoeg mensen die dat ook graag lezen, zo krijg ik regelmatig te horen.
      Hier zijn een paar haters van mijn bijdragen, maar dat maakt die teksten alleen maar interessanter. Want waarom zou je zo consequent extreem negatief afgeven op tekst die de moeite van het lezen niet waard wordt gevonden. En dat niet incidenteel, maar al gedurende een heel lange periode. Dat geldt overigens voor nog een paar deelnemers hier.

     5. albertliegt

      moet deze lap onzin gelezen worden ? echt niet !.

  2. Word lid

   branzebino doet niets met de inhoudt

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.