Simone Kerseboom Zegt: Partijkartel bingo

Voor De Dagelijkse Standaard houdt FVD-Tweede Kamerlid Simone Kerseboom een blog bij: Simone Kerseboom Zegt. Het onderwerp van vandaag? Partijkartel bingo. Want het is Simone opgevallen dat de kartelistas voortdurend dezelfde termen gebruiken om het debat zo nutteloos mogelijk te houden. 

Het kan niet anders – zekere fracties in de Tweede Kamer spelen bingo tijdens de debatten. Partijkartel Bullshit Bingo om precies te zijn.

Hun bingokaarten staan vol met holle frases als: “Ik schrik hiervan”, “Ik neem hier afstand van” en iets over “hier in het hart van de democratie”. Je hoort ze terug in elk debat. Het gebruik van deze formuleringen is kenmerkend voor de gespeelde verontwaardiging, de nep-walging, over de woorden of tweets van een tegenstander. Het vingertje fier opgeheven om hun zogenaamde morele verhevenheid weer even te tonen. “Woorden doen er nou eenmaal toe”.

De partijkartel bingokaart van Simone Kerseboom.

Waarschijnlijk is de bingokaart sneller vol of krijgt men bonuspunten door deze zo veel mogelijk in een interruptie te gebruiken. D66 is dé bingokampioen geworden van afgelopen week. Romke de Jong wist “Ik neem er afstand van” (2x), “ik schrik er ook van” (2x) en “het zou u sieren” (2x) in één interruptie te gebruiken tijdens een plenair debat. Best knap eigenlijk.

Misschien is het een competitie tussen de coalitiepartijen. Die moeten ook wel eens lol hebben. Maar waar ik vooral benieuwd naar ben is wat de prijs is voor de eerste volle bingokaart. Een gendercookie? Uiteindelijke toetreding tot de baantjescarrousel? “Graag een brief hierover” van de Minister.

En zomaar is mijn eigen “Partijkartel Bullshit Bingokaart” al redelijk vol. Als je wat langer in de (kartel)politiek zit hoef je er waarschijnlijk niet over na te denken – dan gaat toneelspelen gewoon vanzelf.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Ab Infinitum

  Als je hiermee de handen op elkaar moet krijgen…laat maar!

 2. Brenda Welsh

  Begin maar voor jezelf Simone.

 3. Vit

  Je wordt gelieerd aan halve tamme Baudet en dat is jammer.

 4. Vit

  Baudet ooit mijn held is van zijn voetstuk afgedonderd toen hij een totale lockdown van drie weken eiste de opportunist, dat is hij blijkbaar vergeten.

 5. vlekkenoplosser

  3 volidioten met een reactie en helaas geen enkele inhoudelijke , het linkse stemvee heeft wederom niets te vertellen !

  erg jammer maar laat maar inderdaad !
  sukkels

  1. Vit

   Grinnik.

   1. vlekkenoplosser

    stom lachen , dat kunnen al kaq en pinokkio ook. Zo hebben jullie toch 1 competenties gemeenschappelijk

    1. Hendrik_Groen

     Verder alles goed?

    2. Vit

     1 competenties is een contradictio, let hier voortaan op want nogal storend.

     1. ElGuapo

      Domme opmerkingen en de taalnazi uithangen stoort veel meer.

     2. Vit

      Sniff, ehh wie was u ook alweer?

     3. ElGuapo

      Niet zoveel snuiven dan kan je dingen beter onthouden.

     4. Vit

      Ja meneer Elguano

     5. vlekkenoplosser

      jouw slappe inhoudsloze gelúl is storender flapdrol

     6. ElGuapo

      Goed zo klit …

     7. Vit

      @vlekkenoplosser

      Een zin begin je met een hoofdletter strónt vlé®k

     8. Vit

      Ohh maar nou moet ik gaan hoor groetjes.

     9. vlekkenoplosser

      ik niet flapdrol , shift knop zit te ver weg flapdrol

      inhoudelijk nog een bijdrage flapdrol ?

      nee , hou je bek dan

 6. ikweetwatikwil

  Simone heeft gelijk. Het zijn steeds de zelfde holle frasen die ze gebruiken. Je geloofd het niet meer. We zijn geschokt is ook zo iets.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.