Viktor Orbán haalt fel uit: ‘Hongarije wordt eerste Europese land dat agressieve LGBTQ-propaganda stopt’

Er waren gisteren tienduizenden Hongaren op de been om hun steun uit te spreken voor premier Viktor Orbán. Hongarije herdacht de Hongaarse Opstand van 1956 tegen de Sovjet-Unie. In een speech blikte Orbán terug op de verschrikkingen van het communisme en sprak hij zijn doelstellingen voor de komende tijd uit: het moet maar eens stoppen met de LGBTQ-propaganda in zijn land.

Volgend jaar zijn er nieuwe verkiezingen in Hongarije en de herdenkingsdag van gisteren was direct een krachtmeting voor Viktor Orbán met zijn grootste tegenstander: Peter Márky-Zay. Orbán beloonde zijn trouwe aanhang gisteren op een felle speech. Waarin hij hard uithaalde naar de EU én naar LGBTQ-propaganda die een enorm vlucht heeft genomen in Europa.

“Brussel behandelt ons en de Polen alsof we een vijand zijn… nou, het is tijd voor hen daar om te begrijpen dat zelfs de communisten ons niet konden verslaan”

‘Wij zijn de David die Goliath beter had kunnen vermijden’, aldus een felle Orbán. De Hongaarse premier greep de herdenking duidelijk aan om zijn politieke boodschap over te brengen. Vroeger pikte de Hongaren de dwang van een ander land niet, en ook vandaag de dag zal het blijven vechten voor eigen soevereiniteit. De Brusselse politici werden min of meer gewaarschuwd, Orbán staat niet toe dat de EU zich nog meer gaat bemoeien met het land.

Verder maakte Orbán duidelijk dat het referendum over de LGBTQ-propagandawet er gewoon gaat komen. Ondanks de kritiek van buitenaf zal hij de strijd voortzetten: “Er zal een referendum komen en we zullen onze kinderen beschermen. Hongarije zal het eerste Europese land zijn dat de agressieve LGBTQ-propaganda op schoolmuren stopt.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Orbán lijkt klaar te zijn voor de politieke strijd die hem volgend jaar te wachten staat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. Monty

  ”Verder maakte Orbán duidelijk dat het referendum over de LGBTQ-propagandawet er gewoon gaat komen.”

  Zou dit straks leiden tot meer of minder agressie tegen de lgbtq gemeenschap?

  1. Harry Haller2

   Is Monty vandaag nog dommer dan gisteren of stommer dan morgen?

   1. Monty

    Verwacht Harry dat Hongaren niet agressief zullen reageren tegen homoseksuelen?

    En wie zullen er gestraft worden?

    Maar ja Hongarije heeft natuurlijk een eeuwenoude cultuur waar voor homoseksualiteit geen plaats is.

    1. Nostradamus

     Homo’s zeggen zich veiliger te voelen in Hongarije dan in woke Amsterdam 😂😂🤣🤣🤣🤣

     1. Monty

      ”zeggen zich veiliger te voelen”

      Weldra zal het oud Hollandse ‘poten rammen’ zijn intrede in Hongarije doen.

     2. palko

      @Nostradamus, Hongarije heeft helemaal niets tegen homoseksualiteit. Degenen die dat willen beweren kletsen uit hun nek. Het land is alleen tegen de verspreiding van informatie op scholen over LHBKUTQi-etc propaganda aan minderjarige kindertjes in het land. Laat ik het nou over dit onderweg volledig met Victor Orbán eens zijn? Overigens is Orbán niet, zoals iemand hier ergens schrijft, Rooms Katholiek maar Magyar Reformatus. Oftewel Hongaars Gereformeerd/Hervormd. Protestant dus.

     3. CZ

      “oud Hollandse ‘poten rammen”

      monty bedoeld dat islamitische jongeren homo’s in elkaar slaan

    2. Fax uit Darmstad

     Een ongevaccineerde homo is gewoon een vieze vuile homo, of niet reetkever.
     De achterlijkheid straalt er vanaf. Grote bek over ongevaccineerden maar oh je als ze aan je poepertje komen. Halve gare.

     1. DubbelZout

      “Een ongevaccineerde homo is gewoon een vieze vuile homo”

      Dat dus….
      Victor is trots op je

     2. Albert Egberts

      Je spoort niet Fax.

      Zoek hulp.

     3. CZ

      En dat uit de mond van iemand die het moreel ok vindt om kindertjes in gedachte te misbruiken…

    3. RvdBe

     Het gaat in Hongarije niet om haat tegen homo,s maar om dat gedram om aandacht en dat eisen van speciale behandelingen, dat gaat hier ook veel mensen tegenstaan, de lhqibt ers schieten zichzelf in de voet.

     1. september

      De fax uit Darmstad kan beter naar Hongarije verhuizen een intolerante idioot

    4. Xyz1234

     In Budapest wordt gewoon elk jaar een gaypride gehouden. Maar daar bericht de NOS niet over.

 2. Docm

  “Orbán staat niet toe dat de EU zich nog meer gaat bemoeien met het land.”

  Polen en Hongarije zijn nogal katholiek, dus anti-liberaal – dat hadden de mensen in Brussel even over het hoofd gezien toen ze gauw om Koude Oorlog redenen die Oostblok landjes overnamen. Beslissingen van het Europese Hof van Justitie gelden echter ook voor Hongarije. Dat wordt dus het volgende land richting uitgang.

  1. Branzino

   @Docm
   “Polen en Hongarije zijn nogal katholiek, dus anti-liberaal – dat hadden de mensen in Brussel even over het hoofd gezien”

   En zie zie je dan landen als Italië, Spanje, Portugal, Ierland?

   1. Branzino

    @Docm
    En hoe zie je dan …..

    1. Docm

     Het gaat erom of een land zich aan de jurisprudentie van het ECJ houdt.

     1. Branzino

      @Docm
      “Het gaat erom of een land zich aan de jurisprudentie van het ECJ houdt.”

      Nee hoor, het gaat veel verder dan jurisprudentie, dat zijn eerdere uitspraken van Europese rechters. In dit geval was er nog nooit eerder zo’n conflict. Het staat gewoon in de overeenkomsten die alle leden ondertekend hebben en, voor een deel van de leden, zelf opgesteld hebben. Tijdens mijn studie, lang geleden, werd mij al verteld dat Europese verordeningen, richtlijnen, besluiten boven de eigen wetgeving gaan, dus bindend zijn. Alleen aanbevelingen en adviezen hebben die status niet.

   2. Nikita

    De zuidelijke staten zijn al lang gewend dat ze aan de tiet liggen he, en vinden het heerlijk.

   3. Stanly2000

    Branzino, hoe staat het met de door Rutte veroverde hervormingen in de zuidelijke landen. Schiet het al op of kijken we weer de andere kant op?

 3. por favor no borres

  maurice.nl/peilingen/2021/10/24/onderzoek-onder-gevaccineerden-en-ongevaccineerden/

  Een bevestiging, in de categorie ongevaccineerd zijn laag opgeleid en FvD stemmers in ruime mate vertegenwoordigd,

  1. Monty

   Heb even geduld. Dit artikel zal vandaag nog wel verschijnen op DDS.

   Blijf even bij het artikel.

  2. Joko

   Een ander dom verklaren, is een vrij domme manier om te pogen je eigen domheid te verbergen.

   1. por favor no borres

    De cijfers komen van Maurice, de getrokken conclusie van Joko.

    1. Nikita

     Porre van vore is nikst te beroerd om het van de daken te schreeuwen. De frituurwalmen beginnen wel degelijk in te werken op deze kroketsnuiver.

  3. september

   Die FVD stemmers dat was al bekend,dat er veel tegen vaccinatie waren

  4. leukeditter

   we zullen zie wie de stomme hufters zijn hier ouwe gek

   17,000+ Reports of Deaths After COVID Vaccines, Including New Report of 12-Year-Old Who Died After Pfizer Vaccine
   VAERS data released Friday by the CDC included a total of 818,044 reports of adverse events from all age groups following COVID vaccines, including 17,128 deaths and 122,833 serious injuries between Dec. 14, 2020, and Oct. 15, 2021.

   In nederland ook grote problemen onder jonge vrouwen die na hun prikkie met ernstige menstruatieproblemen te kampen hebben. 14000 meldingen en waarschijnlijk velen die dit niet eens melden..

   1. leukeditter

    Covid-19 vaccines appear to inhibit the body’s natural ability to produce antibodies, leaving vaccinated people vulnerable to infection.

    The alarming information was contained in the UK government’s latest “Covid-19 vaccine surveillance report,” which noted that “N antibody levels appear to be lower in people who acquire infection following two doses of vaccination.”

  5. Docm

   “Opvallend is het verschil in vaccinatiestatus mannen en vrouwen. Onder de vrouwen is een duidelijk hoger percentage ongevaccineerd dan mannen. Als dan apart gekeken wordt naar leeftijd, dan is dat verschil vrijwel geheel toe te schrijven aan de leeftijdklasse onder de 45 jaar. ” Hoe zou dat nu komen?

 4. HD

  Geweldige man die Orbán, en een even geweldige toespraak.

  1. september

   Hij woont gelukkig in Hongarije en laat hij daar maar blijven

 5. J. Punt

  Hongaarse kazernes hebben maar een soort toilet voor de dienstplichtigen, mannen. Daarom is het duidelijk dat er geen onnodige miljardensubsidie is voor Hongarije. Holland heeft die pot al leeggesnoept aangezien wij wel met 13 geslachten gaan werken om het overzichtelijker te houden.

 6. marcel_2011

  Ik schaam me zo langzamerhand dat ik Nederlander ben. En over liberaal gesproken. Denk je dat Nederland liberaal is? Geloof dan lekker verder in dat sprookje. Als ik een andere dan de heersende mening heb, wordt mij de mond gesnoerd. Noem je dat liberaal? Laat me niet lachen.

  1. halo1

   NL is zo “liberaal””.. dat het a.h.w. tot een soort dictatuur van het “liberalisme” is geworden… als je het er niet mee eens bent..ook gelovigen.. word je in feite voor achterlijk verklaard. ..een heel slimme psychlogische truc.

   1. Docm

    Liberalisme gaat natuurlijk niet samen met vrijheid beperkende bewegingen, zoals religie.

    1. Krasvast

     “( . . . ) vrijheid beperkende bewegingen, zoals religie.”

     Flauwekul aanname.

     1. CZ

      Inderdaad erg flauwe aanname

  2. Mr.blauw.sky

   O ja?

   Verblijft u soms in Rusland?

   1. CZ

    Woon jij in zijn hart ofzo?

    1. Mr.blauw.sky

     Wat is dat nou weer voor rare graag

    2. Mr.blauw.sky

     Wat is dat nou voor rare vraag?

     1. CZ

      🥸koekoek

     2. Mr.blauw.sky

      Stil maar, Busje komt zo 😷

 7. Docm

  Ja, Branzino, men heeft zich aan het Gemeenschapsrecht te houden. Bv de Habitat Richtlijn is bindend. Maar ik meende dat LBGTQ zaken met ECJ jurisprudentie te maken hebben.

 8. Bes Tolen

  In 1600 was negentig procent van de Hongaren protestant. Door vervolging en zware bedreiging van het bestaan veroverde de Rooms katholieke kerk het meeste terrein terug.
  Momenteel zijn er zes miljoen Rooms katholieken en ruim twee miljoen protestanten waarvan meer dan tachtig procent Calvinist en voor het overige Luthers. Andere min of meer christelijk te noemen geloofsrichtingen hebben ruim driehonderdduizend aanhangers en er zijn tachtigduizend joden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.