COA doet azc in Ede op slot vanwege demonstratie rechts-extremistische NVU en antifascistische AFA

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) sluit morgenmiddag de deuren van het azc in Ede wegens een demonstratie. Volgens de burgemeester worden daar morgen demonstraties en tegendemonstraties gehouden door de rechts-extremistische Nederlandse Volks-Unie (NVU) en de Anti Fascistische Aktie (AFA).

Het zal je maar gebeuren. Zit je in het rustige Harskamp en krijg je op last van de gemeente Ede een vluchtelingenkamp in je woonplaats, komen er vervolgens fascisten en antifascisten de boel op stelten zetten!

Niemand zit op die lui te wachten, maar toch zal er morgenmiddag worden ‘gedemonstreerd’. Dat gaat natuurlijk uitmonden in rellen van jewelste.

“Ze hebben het recht om te demonstreren, maar ik snap niet waarom dat hier moet. Doe dat dan lekker op het Malieveld, want hier kunnen ze toch niks aan het beleid veranderen. Vluchtelingen zijn geen gelukszoekers. Ik heb vluchtelingen hier gesproken. Dit zijn mensen die zijn gevlucht omdat het niet anders kon. Omdat ze anders niet meer zouden leven”, zegt Gerbrand van Hoef, voorzitter van de SGP jongeren in Ede tegen EenVandaag.

Van Hoef is er nog van overtuigd dat het hier gaat om een demonstratie met als doel het beleid te veranderen. Daar is het die partijen natuurlijk niet om te doen.

Volgens burgemeester René Verhulst (CDA) van de gemeente Ede hebben beide groeperingen voor hun demonstratie een plek toegewezen gekregen, weg bij het azc, voor één uur en mag er niet van die plek afgeweken worden. Je kunt er echter donder op zeggen dat dit wel gaat gebeuren, dat vinden zulke types nou juist de uitdaging. Als de politie een beetje vlot is dan wordt de boel al afgekapt nog voor de eerste het andere kamp heeft weten te bereiken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Eigenlijk is het jammer dat zulke groeperingen niet ergens achteraf in een bos of iets dergelijks afspreken, net zoals sommige voetbalsupporters in Oost-Europa dat schijnen te doen. Maar goed, eerst maar eens kijken hoe het morgen af gaat lopen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Jack Flash

  Moet egberts maar gauw onderduiken
  Je bent gewaarschuwd albertje.
  Hahaha!
  😎

  1. Albert Egberts

   Je bent een onnozele sukkel, Jack, maar waarschijnlijk besef je dat zelf ook wel.

   1. Nostradamus

    Albert Mol, ga een keer op bezoek bij Jack. Neem eerst nog een paar 💉shotjes💉 pfizer want dan ben je veilig.

 2. HD

  Dus demonstreren heeft wel zeker zin, doorgaan.

  1. Jack Flash

   Vredige avondklokdemonstranten op de foto zetten. Toch politiek correct geworden?
   Foei DDS.

  2. Brenda Welsh

   U demonstreert mee? Gewoon in de sta_op stoel veilig thuis.

   1. EvertB

    Inderdaad, de mobiliteit van onze Jack is na een ongewild ongelukje danig afgenomen. Sindsdien is zijn bijnaam Jack Splash.

   2. EvertB

    Inderdaad, de mobiliteit van onze Jack is na een ongewild ongelukje danig afgenomen. Sindsdien is zijn bijnaam Jack Splash.

 3. JochemX

  Iedereen mag demonstreren. Maar niemand mag er wat van merken?

  1. dumbfarmer

   behalve als het om zwarte piet of andere politiek correct gejank gaat. Dan moet iedereen het horen en het er mee eens zijn.

 4. Albert Egberts

  Dit soort ranzige demonstraties worden altijd ingezet door neo-nazi’s waarop onnozele antifascisten altijd verheugd reageren met even gewelddadige tegendemonstraties.

  1. Nostradamus

   Ja, verschrikkelijk die fascistische AFA. En inderdaad onnozel, net als jij.

  2. Krasvast

   @Nostra: Negeren werkt beter, 100% succes. Maar het doet mij dan wel weer deugd te zien dat de reacties die het vuilnis dan krijgt ook uitsluitend recht op z’n muil zijn! 🙂

   1. Albert Egberts

    Krasvast is alleen met mij bezig.

    Amusant.

    1. Woordkunst

     Je doet je schoothondje september tekort…

   2. CZ

    “Maar het doet mij dan wel weer deugd te zien dat de reacties die het vuilnis dan krijgt ook uitsluitend recht op z’n muil zijn! 🙂”

    Precies, uitgekotst, het hypocrietje wordt letterlijk met feiten uit zijn natte dromen gemept…

 5. Nostradamus

  “komen er vervolgens fascisten en antifascisten”?
  AFA staat voor ‘Allemaal Fascistische Ápên’
  Dus eerder alleen fascisten.
  Zijn de NVU fascisten of alleen rechts-extremisten? Vals framen is namelijk een populair links-extremistisch tijdverdrijf. Zie ook h**ps://youtube.be/watch?v=XfsJxkobPXk
  Ik snap dat DDS zich niet met deze groep wil inlaten, geldt ook voor mij, maar laat je niet meeslepen in links-extremistische frames. Ik had ook liever gezien dat er een andere groep ging demonstreren.

  1. Monty

   ”Ik had ook liever gezien dat er een andere groep ging demonstreren.”

   Misschien dat Wilders zijn gezicht kan laten zien met een x aantal adepten.
   In Ter Apel heeft hij de mensen ook een hart onder de riem gestoken.
   Zou wel een mooi media moment opleveren.

   1. Borreby Duytsch

    Daar is Monty weer, met zijn eeuwige Wilders-nijd.
    Het begint nu wel heel lachwekkend te worden, Monty! Ga lekker door.

    1. Monty

     ”Wilders-nijd”

     Zou toch een mooi gebaar van hem zijn.
     Waarom alleen naar Ter Apel gaan. Ook in de Harskamp vallen stemmen te winnen.

     1. Borreby Duytsch

      Pffrt 😄

 6. Borreby Duytsch

  “…Eigenlijk is het jammer dat zulke groeperingen niet ergens achteraf in een bos of iets dergelijks afspreken, net zoals sommige voetbalsupporters in Oost-Europa dat schijnen te doen. Maar goed, eerst maar eens kijken hoe het morgen af gaat lopen!…”

  Dat zou nooit kunnen.
  Antifa zijn namelijk laffe honden die alleen stoer gaan doen tegen extreemrechts als ze veilig achter de politie/mobiele eenheid kunnen schuilen.

  “Lui, laf en lelijk. Antifa hahaha”

  1. Albert Egberts

   Borreby is meer gecharmeerd van mooie, schoongewassen neo-nazi’s.

   1. CZ

    Hey pedö kan jij niet gewoon eens oprotten?

    1. Albert Egberts

     Misschien moet de redactie hier even naar kijken.

     1. CZ

      Beter is dat jij gewoon oprot.

     2. september

      En die CZ moet zelf oprotten ,altijd met zijn idiote reacties

     3. Woordkunst

      Juf juf! Ze zijn gemeen tegen mij omdat ik loop te klieren!
      Straf hun!

      Kwalbert je bent een nutteloze stumper, ga een radslag in verkeer maken en laat de volwassenen rustig overleggen…

     4. ElGuapo

      En :; diE CZ ,,MoeT Zelf. oProtTeN ,,,.AltIjD mEt ziJn idIotE rEaCtiEs….,?!;

 7. Emma Louise

  Een tijd lang heb ik geen rare dingen over de Nederlandse Volksunie gelezen. Kennelijk is het erg rustig aan het rechts-extremistisch frœnt. Het is zeer wel mogelijk dat het weekendverlof van enkele medewerkers van de Binnenlandse Veiligheidsdienst is ingetrokken. Nuttige informatie bijelkaar spieden is altijd fijn.

 8. KippiX

  NVU voor behoud van eigen grond en komt op voor eigen volk.
  Antifa komt op voor ander volk en verraadt het eigen volk.

  Als dit een poll was dan wist ik het wel.

 9. 56RdK

  Goh, als die deuren van dat AZC op slot gaan zullen de winkeliers en burgerster plaatse uiteindelijk een dag geen diefstallen en overlast ervaren.

  Moet men dus vaker gaan doen daar, demonstreren.

 10. 56RdK

  Goh, als die deuren van dat AZC op slot gaan zullen de winkeliers en burgerster plaatse uiteindelijk een dag geen diefstallen en overlast ervaren.

  Moet men dus vaker gaan doen daar, demonstreren.

 11. Vrijedenkert

  AFA zal moedwillig NVU gaan opzoeken om de confrontatie aan te gaan dit staat gewoon in hun handvest, ook elementen binnen NVU zullen een confrontatie niet uit de weg gaan…

  Naïeve burgemeester Verhulst leeft in een parallel universum.

 12. Bes Tolen

  Inderdaad Vrijdenkert. Het scheelt ontzettend. In een Groningse gemeente is het aantal winkeldiefstallen met zo vijf zesde tot negen tiende gedaald sinds daar het asielzoekerscentrum werd gesloten Sinds 2015 begreep ik. Het bewijst nog één belangrijk ding en dat is dat niet alleen asielzoekers uit veilige landen veel stelen. Die regeringsvoorlichting zal wel niet kloppen, vermoed ik zo.

  1. Albert Egberts

   “ In een Groningse gemeente is het aantal winkeldiefstallen met zo vijf zesde tot negen tiende gedaald sinds daar het asielzoekerscentrum werd gesloten ”

   We zullen Bes maar niet om een bron vragen voor deze cijfers.

   1. CZ

    Weet albert het beter dan? en waarom zou albert toch allochtone recidivisten uit de wind willen houden?

    1. Albert Egberts

     Ik denk dat Bes dit verzon, CZ, zoals jij aan de lopende band cijfers verzint over de Corona-pandemie.

     1. CZ

      Naast de aannames, die albert hier bij elkaar liegt, is het toch beschamend dat albert de allochtone recidivisten uit de wind houdt…

    2. ElGuapo

     Naast 99% van de niet uitgekomen voorspellingen en aannames die de fabeltjeskrant redacteur doet wil deze kakkerlak natuurlijk niet negatief spreken over een groep die overduidelijk verantwoordelijk is voor problemen.

     1. CZ

      BOEM ElGuapo

   2. Marcoweer

    U ontkent de criminaliteit die vaak gepaard gaan met de aanwezigheid van een asielzoekerscentrum ? U weet ook niet dat er buiten mensen die geholpen moeten worden ook een groep mensen met minder goede bedoelingen onder het mom vluchteling meekomen? Zolang er mensen zijn die deze problemen niet willen zien zal er ook geen oplossing voor komen. Nadeel is weldat ook degene die echt geholpen en opgevangen zouden moeten worden door een groot deel van de bevolking steeds minder welkom zullen zijn. Eigenlijk best jammer voor die toch?

    1. Albert Egberts

     Ik denk dat de cijfers van Bes uit de duim zijn gezogen en dat hij dit doet met een racistisch motief.

     1. Marcoweer

      Zou kunnen. Toch blijf ik denken het geheel de ogen sluiten voor de problemen zoeen centrum met zich meebrengt de mensen die echt hulp nodig hebben geen goed doet.

     2. CZ

      Zodra albert “denkt” weten wij dat hij liegt en uit onderbuik gevoel reageert..

 13. Bes Tolen

  Sorry, moet zijn 56RdK. Ik vermelde Vrijdenkert.

  1. Albert Egberts

   Bes Tolen koos het hazenpad.

 14. Bes Tolen

  Vermeldde.

  1. CZ

   🙄🤦🏻‍♂️

 15. Bes Tolen

  Albert Egberts. Een bron kan in gemeentelijke stukken worden gevonden. Ook al zou u dat niet kunnen vinden, Een ander wel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.