Filmpje! Diederik Gommers: ‘Rutte en De Jonge hebben de zorg uitgehold, en het maakt niet uit dat je gevaccineerd bent’

Deze week is Diederik Gommers – na braaf gezegd te hebben wat het kabinet wilde, anderhalfjaar lang – dan ein-de-lijk eerlijk en open geweest met gewone burgers. En daar zijn Hugo de Jonge en Mark Rutte ongetwijfeld niet blij mee. Want hij stelde in verschillende interviews onder meer dat het voor transmissie helemaal niet uitmaakt of je al dan niet gevaccineerd bent, dat 2G belachelijk en on-Nederlands is, en  – oh ja – de reden dat het zo slecht gaat in de zorg is dat het helemaal is uitgehold door het kabinet. “Het herstel duurt 10 jaar en tot die tijd blijft ellende,” aldus Gommers. “Échte ellende.”

“Maar het probleem is, gevaccineerden, díé zijn besmettelijk. Daardoor komt het eigenlijk” dat de besmettings- en ziekenhuiscijfers steeds verder oplopen aldus Gommers deze week bij NPO Radio 1. “Dus je zou dan ook voor de 1G kunnen gaan, want dan is het ’t meest veilige.”

1G is dus iedereen testen voor iemand ergens naar binnen gaat. Geen verschillen tussen gevaccineerden en ongevaccineerden. Maar ja, dat is voor het kabinet natuurlijk een enorm probleem. Want De Jonge en Rutte hebben ons steeds verteld dat, als we ons lieten injecteren met een vaccin van Pfizer, Moderna, Jansen of dat andere ding, dat we onze vrijheid dan terug zouden krijgen. Omdat alleen vaccins onze gezondheid en veiligheid konden garanderen. Voor onszelf én onze buren. Dat is dus je reinste onzin, en Gommers zegt het gewoon.

Gommers: gevaccineerd of niet gevaccineerd maakt niet uit

Bij Radio 1 in België kwam Gommers ook even langs. Daar vertelde hij: “Door de Deltavariant is het eigenlijk geen discussie, vind ik, want het heeft helemaal geen zin of je wel of niet gevaccineerd bent. Belangrijk is: als je klachten hebt, blijf thuis.”

De Vlaamse presentatrice kon dat bijna niet geloven en vroeg voor de zekerheid nog even na: “U bent arts en zegt, ‘het heeft eigenlijk helemaal geen zin of je wel of niet gevaccineerd bent. Dat zijn zinnen die wij hier niet vaak horen’.”

“Ja, ik weet niet hoe het dan bij jullie is,” ging Gommers verder, “maar wij merken dat meer dan 60 procent van de besmettingen zijn bij volledig gevaccineerden. Dat betekent dat ondanks dat je volledig gevaccineerd bent, dat je het virus bij je kan dragen. Het vaccin werkt niet zo goed tegen transmissie, dus tegen overdracht van het virus. Ja, dat betekent dat het niet meer helpt om gevaccineerd te zijn, dat je niet een bijdrage kan leveren aan de besmettingen.”

Gommers: het kabinet speelt vals

Vervolgens verscheen hij op wéér een andere radioshow, ditmaal in Nederland. Daar voegde hij het één en ander toe aan zijn toch al heldere en controversiële uitspraken. “Het kabinet doet alsof het een advies is van het OMT, maar dan vind ik het lastig worden. Want dan misbruik je de wetenschappers of de experts die in het OMT zitten.”

Met andere woorden, het kabinet doet soms net alsof beleid afkomstig is van het OMT, alsof de experts het kabinet hebben geadviseerd iets te doen. Maar dat is je reinste onzin. Soms komt het bij het kabinet zélf vandaan, maar ze hebben de moed niet dat hardop te zeggen tegen het Nederlandse volk.

Vervolgens sprak Gommers met Wilfred Genee, bij BNR. “De problemen waar we nu vanavond in gaan komen, en de komende weken, dat is gewoon omdat we de zorg totaal hebben uitgehold,” aldus Gommers. Daarop zei Genee een beetje verbaasd: maar dat is dan dus het kabinet! En niet de zogenaamde ongevaccineerde wappies! “Absoluut,” antwoordde Gommers.

Duidelijk. Helder.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Wat betreft de zorg, tja, “dat duurt tien jaar weer” om dat te fiksen. “Het wordt echt ellende. Zo is het.” Punt. Het kabinet heeft ons dit aangedaan, Gommers kan het niet mooier maken dan het is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Marcoweer

  Gommers beseft dat langer doorgaan met de leugen zijn geloofwaardigheid bij te veel mensen heeft verloren en kiest eieren voor zijn geld.

  1. Augustus

   Gelukkig geloven we dierenartsen zoals Ab Osterhaus en Marion Koopmans die enkel wat spelen met cijfertjes en correlaties boven een arts die daadwerkelijk de situatie kent op de ICs.

 2. leukeditter

  nou rutjekutje en adolf de jonges nog en we zijn er

 3. KippiX

  Wat is hier precies de bedoeling van?
  Om nou Gommersaanhanger te worden lijkt me een beetje hypocriet.
  Maar gaat de demissionaire afvalbak nou laten zien dat ze compleet schijt hebben aan Gommers? Dus gewoon ons de ‘regels’ door de strot drukken terwijl een ‘insider’ het wappieverhaal bevestigd?
  Ik denk het wel dat die goorlakken hun niet gewenste autoriteit willen laten blijven gelden. Net zo lang tot ome klaus zegt: ‘Goed gedaan markie en hugootje. Ho maar!’
  ”t is goed zo!’

 4. Vrijedenkert

  Vaccinatie vermindert overdracht van Covid met 71% zegt het RIVM maar dat is met oudere varianten van het virus dus oud nieuws.

  https://www.rivm.nl/nieuws/vaccinatie-vermindert-overdracht-covid-19

  Nader onderzoek naar deltavariant
  Het onderzoek is uitgevoerd met gegevens tussen februari en eind mei 2021, toen vooral de alfavariant van het coronavirus rondging in Nederland. Het RIVM zal de komende maanden bijhouden of de vaccins ook bescherming bieden tegen transmissie van de deltavariant.

  In hoeverre bestaande vaccins helpen tegen overdracht van de deltavariant wordt niet vermeld, de overheid weet het zelf niet maar dat vaccins veel minder effectief zijn tegen overdracht is wel duidelijk…

 5. Paardenmiddel

  Alles voor de aandacht.
  Gommers pleitte voor lockdowns, en mondkapjes: en nu draait hij???? Ook hij heeft bloed aan zijn handen, net zoals de media.
  Volledig ongeloofwaardig.

  1. september

   Je bent er ieder geval voorlopig niet af .En Leukeditter Rutte en de Jonge gaan dat echt niet doen.Je krijgt nog lang niet gelijk!!!

  2. Augustus

   Omdat het aan het begin van de pandemie logisch was. We wisten niet waar wij mee te maken hadden en het was vrij duidelijk dat het uit het Wuhan lab was ontsnapt waar GoF research plaatsvond. Onderhand weten we meer en daarop is het inderdaad verstandig om het advies bij te draaien. De andere OMT leden doen dat niet omdat ze het geld graaien op PCR testen en farmaceuten wel prima vinden.

  3. dumbfarmer

   tja.. je moet toch wat om je luisteraars te houden.. hebben allemaal een ruggengraat als een kwal die lui.

 6. Nostradamus

  Nou, kom maar op Pis Paaltjes, Mindy, Borres en alle andere volidioten. Durf de wetenschapper tegen te spreken!
  Pis Paaltjes, Mindy, Borres en alle andere volidioten, jullie zijn minderwaardig volk. Schoothondjes van de elite.

  1. september

   Namens iedereen die ons voor volidioten uitmaakt ,je bent zelf een grote idioot en met hier weer de idiootste reactie van de dag.

   1. Hardline

    “de idiootste reactie van de dag”, komt toch eerder van september, voelt zich aangesproken door de typering “volidioten” en reageert hierop.

    Wellicht is het handig dat september eerst nadenkt voordat het zich voor paal zet

   2. Human Beast

    Het is kinderbed tijd zak lucht.
    Nog ff je papje naar binnenslurpen.
    Ftop hondelûl

   3. Cranehammer68

    September ik hoop dat (je) Oktober niet haalt, karhengst die je er bent

  2. Piet Paaltjens

   Je begint een beetje te ontsporen, Nostradamus.

   Sterkte.

   1. Nostradamus

    Jij bent al ontspoort bij je geboorte.

    1. Piet Paaltjens

     ontspoord

     1. Nostradamus

      Oké. Jij bent al ontspoort bij jou geboorte.

     2. Krasvast

      Als je niet reageert heb je hem pas echt bij z’n microtestikels. 100% garantie op succes.

 7. 56RdK

  Maar met de verkiezingen stemmen we weer braaf op het CDA, D66, PvdA en VVD.
  Partijen door hun jarenlange regeringsdeelname verantwoordelijk voor de misère waarin dit land verkeert!

 8. Arbeider65

  GVD. Waarom zegt hij dat niet direct tegen Rutte en de Jong. Dit is pure misleiding. Voor mij heeft, in principe, de booster geen nut. Wat een eikel, zeg het toch gewoon en wees eerlijk.

  1. Mistgabel

   De 3e gaat ook niet werken…

   h*tps://www.telegraaf.nl/nieuws/1302385088/amerikanen-met-verzwakt-immuunsysteem-mogen-vierde-prik-halen

   h*tps://joop.bnnvara.nl/nieuws/israel-treft-voorbereidingen-voor-vierde-prik

 9. Pieter48

  Nog niet zo lang geleden sprak mevrouw Agema van de pvv ook al over de uitverkoop van de zorg in een praat programma. Alleen die roerde nog een groot probleem aan . De intocht der gelukzoekers en de kosten die bij deze linkse hobby horen. Belangrijke zaken voor eigen volk worden uitgehold en voor de gasten die in ons land niets toevoegen wordt alles uit de kast getrokken.En de politici die dit alles veroorzaakt hebben schamen zich niet voor deze walgelijke besluiten.Nu blijkt dat vaccineren ook niet zaligmakend is. Maar het leidt de aandacht wel af van het a sociale beleid gevoerd door onze politici.Gelukkig staat onze elitaire mevrouw Kaag en haar team te trappelen om ons land uit alle soorten van crisis te redden.

  1. aerosol

   Dat is bewust beleid natuurlijk en zie je overal, iets met privatisering. Privatisering is natuurlijk ziek, cashcow voor overheid en farma en U betaalt dubbel. Het is de farma zelfs gelukt een omt het landsbeleid te laten bepalen. U weet wel elk lid heeft belangen in de farma. HUH

 10. StemPzeweg

  Dat Gommers geen fan is van 2G is algemeen bekend maar hij pleit wel voor strenge lockdowns voor iedereen. Dan ben je er met 2G nog beter aan toe.

  Over de bezuinigen op de zorg heeft hij wel weer gelijk

  1. Xyz1234

   “Het vinkje staat op groen, dus schijt aan de kwetsbaren die ik eventueel besmet, want ik heb aan de voorwaarden van de demisionaire regering voldaan”. Dat lijkt het principe te zijn van sommige hypocrieten die pleiten voor dit 2G systeem, omdat ze zelf al de fout hebben gemaakt zich te laten chanteren met een paar spuiten. Want je zult eens moeten toegeven dat je je hebt laten bedriegen door een stel leugenaars in den Haag.

 11. JFU

  Hij zal nu nooit meer door de NPO uitgenodigd worden, en een goedbetaalde nutteloze baan aangeboden door het linkse ‘ons kent ons netwerk’ kan hij nu wel vergeten.
  Hopelijk blijft hij bij zijn uitspraken, en laat hij zich niet intimideren.

  1. Harry

   hij laat zijn eigen wel intimideren want hij houd zijn kop voor bijna 2jaar
   hoe laf kan je zijn ( sorry foutje van mij hij praat bijna 2 jaar uit de reet van Rutte )

 12. Winfrida

  Maar wat zit er nou eigenlijk in dat vaccin? Ik wil weten wat er in mijn lichaam wordt gespoten. Dat mag iemand eens uit gaan leggen die onafhankelijk en eerlijk is.

 13. Trithing

  MAAR DIT WEET ELK GEZOND WELDENKEND MENS EN DIE ZEGGEN DIT OOK AL VANAF HET BEGIN.
  DE LEUGEN DAT ER EEN ZOGCRISIS IS IS ENORM…

 14. RvdBe

  Vanochtend artikel van Gommers in ad of tel, liet zich nogal kritisch uit over het kabinet, 10 minuten later, artikel niet meer te vinden….
  Leve de vrije pers!

 15. Branzino

  Als je handig knipt en plakt kun je iemand van alles in de mond leggen. Dit zijn 3 radioprogramma’s t.w. 1Op1, Radio1 België en BNR. Ik wil niet zeggen, dat het een verknipte boodschap is, maar ik ben wel altijd wantrouwend, zelfs bij DDS . 😉

  Het lijkt me beter en actueler om het optreden van Gommers gisteravond in Op1 nog eens te bekijken, toen hij een veel genuanceerder verhaal had, waarin rustig en serieus de situatie werd uitgelegd en te nemen maatregelen werden besproken. De CEO van het MUMC+ in Maastricht was ook te gast om de noodsituatie daar toe te lichten. Zij steunde Gommers in alles.

  Een veelzeggend citaat van Gommers (na plm. 20 minuten): “Je gaat met elkaar een infectieziekte bestrijden en dan moet je er keihard ingaan”. Hij vindt veel van de discussies van vandaag geneuzel, bijvoorbeeld over de sluiting van de horeca en of dat om 7 uur moet of om 8 uur. Hij pleit voor een keiharde lockdown en niets anders. Dat is een heel ander geluid dan wat Gommers op de fragmenten in het filmpje lijkt te zeggen. Maar kijk vooral zelf.

  1. Piet Paaltjens

   Het betreft inderdaad misleidend knip- en plakwerk.

   Niet fraai.

  2. Mistgabel

   Hier heb je zijn genuanceerde verhaal.

   Luister goed.
   h*tps://twitter.com/robertpijkeren/status/1451297276362637320?t=kDI_R1n-TpcX4K48TPBpwA&s=09

 16. Docm

  “Het vaccin werkt niet zo goed tegen transmissie, dus tegen overdracht van het virus.”

  Ja, dat is niets nieuws. Maar als iedereen gevaccineerd zou zijn dan zou niemand daar ziek door worden. 1+1=2, zo moeilijk is dit thema.

  1. september

   Maar dat iedereen gevaccineerd gaat worden 100%dus. Dat gaat nooit gebeuren.,zullen altijd wel ongevaccineerden blijven.Als het maar niet heel veel zijn.

   1. Mistgabel

    Je bent echt gehersenspoeld als je die onzin nog geloofd.
    Het ligt niet aan de ongevaccineerde.

    Ben ook ongevaccineerd, moet met alles testen, steeds negatief, geen corona.

    HOE KAN IK HET DAN DOORGEVEN?

    1. Mistgabel

     Kan het wel van jou krijgen, ondanks je nutteloze QR-code.

     1. Marcoweer

      Precies dat word nooit gezegt. Een ongevaccineerden krijgt het van een gevaccineerde maar de schuld is van de ongevaccineerden want die had een voor gezonde mensen overbodig vaccin moeten nemen.

  2. Mistgabel

   Ze worden met bosjes tegelijk ziek.

   “Het vaccin werkt niet zo goed tegen transmissie, dus tegen overdracht van het virus.”
   Maar als iedereen gevaccineerd zou zijn…

   Het vaccin werkt niet!!!!

   Hoe achterlijk kun je dat in een stukje tegelijk verzinnen en zelf nog geloven ook…

   1. Branzino

    @Mistgabel
    “Het vaccin werkt niet!!!!”

    Maar er liggen nauwelijks gevaccineerde patiënten op de IC.

    1. Mistgabel

     Tjongetjonge, aan u kan men zien dat de media u echtte pakken heeft.

     Zet de NOS en RTL nou nog maar een keer op, beentjes op de bank, bakkie chips erbij en laat u het zich maar even allemaal vertellen.

     Komt het vast allemaal goed…

     1. Mistgabel

      Daarna ff door zappen naar zonder kritische vraag Jinek en plak en knipwerk Op1 ook niet.

     2. Mistgabel

      Herstel:

      Daarna ff door zappen naar geen enkele kritische vraag Jinek en plak en knipwerk Op1.

      Topavond, u kunt daarna lekker slapen, bent gelukkig weer op de hoogte.🤡

     3. Branzino

      @Mistgabel
      “Media” is meervoud. Het is dus ” …. de media u echtte pakken hebben”. Excuus, ik kon het niet laten, vooral omdat ik de rest van je reactie niet begrijp.

      Één ding wil ik je wel vertellen. NPO en RTL4 en een heleboel van de media die jij MSM noemt zijn voor mij en heel veel anderen veel geraadpleegde en veelzijdige informatiebron, waarmee weldenkende mensen hun mening kunnen vormen.
      Veel van de andere media waarvan ik de namen hier op DDS soms niet eens mag noemen, zijn onbetrouwbaar, liegen, stoken en zijn in ieder geval onbruikbaar voor meningsvorming.
      Als je hier anders over denkt, en dat vermoed ik, noem dan eens een erkend betrouwbare nieuwsbron die niet tot de MSM wordt gerekend.

      Voor de goede orde, ik heb er geen moeite mee, dat die andere bronnen er zijn en mensen erin geloven. Alleen ik doe er niets op uit.

    2. Piet Paaltjens

     “ Maar er liggen nauwelijks gevaccineerde patiënten op de IC.”

     Ja, maar van dit feit worden de wappies erg onrustig.

     1. Mistgabel

      Zit u naast hem op de bank?

     2. Trithing

      Nee hoor, jullie beide zijn leugenaars die hier de hele dag jullie npo liego riedeltje neerkliederen

     3. Mistgabel

      Had een heel verhaal met linkjes en al gemaakt, kwam het niet door, alles weg. Geen zin om het opnieuw te doen.

     4. Trithing

      Altijd even Ctrl a ctrl c

     5. Branzino

      @Mistgabel
      “Had een heel verhaal met linkjes en al gemaakt, kwam het niet door, alles weg. Geen zin om het opnieuw te doen.”

      Misschien zou je zo vriendelijk willen zijn om toch drie ziekenhuizen te noemen, waar meer gevaccineerden op de IC liggen dan ongevaccineerden. Als je er maar één of twee kent, hoor ik die ook graag. Want dergelijke informatie is wel verontrustend en vraagt om een verklaring.

     6. september

      En Branzino,de M.S.M zijn voor mij ook een belangrijke nieuwsbron.En Met die onbetrouwbare nieuwsbronnen heb Ik ook niks.Er zullen wel mensen blijven,die Er in geloven,Ik dus niet.

     7. Fax uit Darmstad

      Engbek,

      “ Maar er liggen nauwelijks gevaccineerde patiënten op de IC.”
      Bron?
      U als hoogleraar krijgt natuurlijk elke dag een update van Hugo.
      Ga lekker buiten spelen fantast.

     8. Branzino

      @Fax uit Darmstad
      Bron? Zo’n beetje elke geïnterviewde, spreker of talkshowgast die zelf in de sector werkt. De meest recente was voor mij vrijdagavond Helen Mertens, CEO van het MUMC+ in Op1. Zij informeerde niet alleen, maar liet een noodkreet horen. Ook Gommers in dezelfde uitzending gaf hetzelfde signaal af.
      Dergelijke signalen bagatelliseren of zelfs ridiculiseren staat voor mij gelijk aan menig criminele handeling.

 17. wijsneus

  Elke 7 dagen sterven er ruim 3,5 duizend mensen.

  De week van 8 – 14 november stierven 3771 mensen in Nederland.
  Daarvan stierven 171 aan corona.
  Daarvan was 90% boven de 70 jaar, 45% boven de 90!

  Ongeveer 4,5 % van de sterfgevallen hadden corona.

  Wat maken we een theater?

  Waarom maken we niet een nog grotere theater over de overige 3600 sterfgevallen, elke week weer??

  We worden zwaar in de zeik genomen.

  En over het “zorginfarct” doorcorona patienten op de IC het volgende;

  h***s://www.huisartsenwijkenaalburg.nl/wel-op-niet-opname-in-het-ziekenhuis/

 18. Krasvast

  Het komt allemaal door de klimaatverandering.

  h.tps://i.imgur.com/EykB7UT.jpg

 19. J. Punt

  Jammer dat het beloofde vaccins totaal niet doet wat de eerlijke fabrikanten beloven. Tijd voor een nieuwe boost……..en nog een….en nog een…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.