Fleur Agema (PVV) tikt Hugo de Jonge op de vingers: ‘Je neemt de vlucht naar voren’

Volgens coronaminister Hugo de Jonge begint Nederland helemaal niet te laat met het verstrekken van boosterprikken voor 60-plussers. PVV-politica Fleur Agema is het niet eens met de CDA’er, De Jonge durft niet toe te geven dat we in Nederland te laat zijn begonnen aldus de PVV’er. Ondertussen lopen de ziekhuizen wel al vol in ons land terwijl de boosterprikken pas in januari worden gezet. 

Net als aan het begin van de vaccinatiecampagne in Nederland lopen we ook nu weer achter de feiten aan. Terwijl de ziekenhuizen langzaamaan vollopen met doorbraakinfecties bij onder andere ouderen en risicogroepen meent Hugo de Jonge dat Nederland niet te laat begint met het verstrekken van boosterprikken. Volgens de CDA’er wordt de prik precies op het juiste moment gezet, namelijk voordat de immuniteit van de eerdere prikken afneemt.

Fleur Agema deelt deze mening absoluut niet en stelt dat De Jonge een vlucht naar voren neemt. We zijn in Nederland namelijk wel degelijk rijkelijk te laat met de boosterprikken. Nederlandse ziekenhuizen stromen nu al weer vol, ook met mensen die al volledig gevaccineerd zijn. 60-plussers moeten daarom zo snel mogelijk een boosterprik krijgen als het aan de PVV-politica ligt.

In feite gebeurt bijna hetzelfde als vorig jaar. De Jonge wrong zich in allerlei bochten om naar niet te hoeven erkennen dat Nederland later begint met prikken dan andere landen. Ook nu is Nederland weer vrij langzaam; het lijkt er sterk op dat onze coronaminister vrijwel niets heeft geleerd van het afgelopen jaar.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Terecht wijst Agema De Jonge op de actuele ziekenhuiscijfers. In de hoop dat de minister een keer oplet: het is wel degelijk van belang om zo snel mogelijk die boosterprik aan te bieden als men de zorg zo veel mogelijk wil ontlasten. Maar op de een of andere manier is De Jonge niet bekend met preventieve maatregelen. Het is met De Jonges coronastrategie net mosterd na de maaltijd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. maraton

  Goed punt van Agema. In het eerste kabinet Wilders zeker van haar plaats op Gezondheid.
  Andere kandidaten:
  Beertema op Onderwijs. Zeker een PVVer met verstand van zaken.
  Bosma op Bin. Zaken. Kan hij meteen alle D66 rechters vervangen.
  Van Dijk op financien. Hij schijnt zelfs een middestandsdiploma te bezitten.
  En uiteraard Graus op justitie waar hij zich zeker bezig zal houden met vrouwenrechten
  Nog een paar coalitiepartijen vinden Geert, en het spel kan beginnen.

  1. Monty

   ”Nog een paar coalitiepartijen vinden Geert, ‘om Nederland te de-islamiseren’, en het spel kan beginnen.”

 2. Monty

  ”Niet toegeven dat je te laat begint, maar de vlucht naar voren nemen en zeggen dat je niet te laat begint. ”

  Goed om te lezen Wilders corona wel serieus neemt en het niet weg zet als een complot om de wereld in een totalitaire contr0lestaat te veranderen.

 3. Albert Egberts

  “het is wel degelijk van belang om zo snel mogelijk die boosterprik aan te bieden als men de zorg zo veel mogelijk wil ontlasten. ”

  Opmerkelijk dat men op DDS bepleit de boosterprik versneld in te voeren.

  Kennelijk bestaat hier ook nog voortschrijdend inzicht.

  1. Branzino

   @Albert Egberts
   Het valt wel op, dat er nog geen reacties van de radicaler rechtse DDS-deelnemers zijn.

  2. Antihedo

   Over het algemeen is deze site zo druk met tegen zijn, dat ze ook wel eens tegen zichzelf zijn.

 4. Winfrida

  Dus het demissionaire kabinet komt met een lockdown voor heel Nederland, doordat Hugo de Jonge te laat is met zijn boosterprik voor de ouderen. Heel gek.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.