Geert Wilders over het ´verloren´ treindocument van Segers: “VVD en CDA zijn totaal losgezongen van wat de Nederlander echt wil!”

PVV-leider Geert Wilders reageert verbolgen op het uitgelekte concept coalitie-akkoord van de VVD en het CDA. In een reactie op Twitter laat de politicus weten dat de meeste Nederlanders helemaal niet zitten te wachten op nog meer immigratie. “VVD en CDA zijn totaal losgezongen van wat de Nederlander echt wil”, aldus Wilders.

Eerder vandaag werd bekend dat ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers al dan niet per ongeluk een conceptversie van het coalitie-akkoord heeft laten slingeren in de trein. Of het echt allemaal zo knullig is gegaan blijft de vraag. Bijna altijd lekken vertrouwelijke stukken vroegtijdig uit in de politiek. Meestal verloopt dat via onderhandse dealtjes met journalisten of collega politici, maar iets -al dan niet bewust of onbewust- laten rondslingeren kan natuurlijk ook een tactische zet zijn geweest.

Ook PVV´er Geert Wilders heeft -net als de rest van Nederland- de stukken inmiddels onder ogen gekregen. En hij is allerminst te spreken over de zogeheten ´migratieparagraaf´ die door Mark Harbers (VVD) en Jaco Geurts (CDA) werd opgesteld. Daarin pleiten de initiatiefnemers van een nieuw regeerakkoord voor de opname van nog meer asielzoekers uit “kwetsbare landen”.

Wilders: “Uit het treindocument blijkt dat VVD en CDA nog méér immigratie willen. De grenzen nog meer open. Nog meer AZC’s en overlast, nog meer woningen voor gelukzoekers, nog meer moskeeën en islam.” Wilders benadrukt dat volgens hem de meeste Nederlanders hier helemaal niet op zitten te wachten. “Ze [VVD en CDA – red.] zijn totaal losgezongen van wat de Nederlander echt wil. Die wil zijn land terug”, aldus een razende Wilders.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het doet er eigenlijk niet toe of Segers de coalitie-plannen nu wel of niet opzettelijk is ´vergeten´ mee te nemen uit de trein. Bijna alle politici maken zich schuldig aan het lekken van informatie. Dat zou dus ook helemaal geen nieuws zijn. Laten we het liever hebben over de plannen die nu dus zijn uitgelekt.

Zoals Wilders terecht stelt: Dit concept coalitie-akkoord is een vrijbrief voor het binnenhalen van nog meer immigranten, nog meer AZ´s en nog meer bijkomende overlast. Om nog maar te zwijgen over de woningnood, waar de VVD en het CDA eigenlijk niet echt een antwoord op schijnen te hebben volgens de uitgelekte notulen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Nostradamus

  Tsja, die regeringspartijen vertegenwoordigen de elites. De elites willen verdeeldheid want daar profiteren ze van. Tijdens alle crisisen zie je dat alleen de rijke elites rijker worden en dat het volk de rekening kan betalen.

  1. Bunky01

   De door u genoemde elites hebben een slecht geheugen. Ik wijs in dit verband op de Franse revolutie en de Russische revolutie. (er zijn er uiteraard nog wel meer op te noemen) De genoemde waren het directe gevolg van de erbarmelijke omstandigheden van die tijd voor de normale bevolking en de hooghartige feodale misdragingen die de elites erop nahielden. Het zou goed zijn als de “nieuwe” elites deze geschiedkundige lessen ter harte zou nemen. Eens zal de elite op een harde wijze kennis maken met de kracht van een onderdrukt volk.

   1. Nostradamus

    Ik hoop dat je gelijk hebt maar diezelfde elites hebben ook van het verleden geleerd.

 2. Monty

  ”Ze zijn totaal losgezongen van wat de Nederlander echt wil.”

  Want wat de Nederlander echt wil kan alleen Wilders ons geven natuurlijk.

  Of is dat wat zijn buitenlandse investeerders willen?
  Een islam vrij Nederland.

  1. Marcoweer

   OOch ondanks Dat er heel veel prima mensen zijn Die toevallig als moslim geboren zijn en zo opgevoed. Kan ik maar weinig problemen zien van een Islam vrij Nederland. Het is nu niet echt een geloof wat binnen het ouderwetse Holland past.

 3. JFU

  Zolang de kiezers op de grootste linkse VVD blijven stemmen zal er niets veranderen. Rutte blijft lachen…

 4. Heineken

  Gewoon AZC;s in hele dure wijken plaatsen.
  Sint Athonis, Bergen, Oirschot, Bunnik, Hilvarenbeek ,Alphen Chaam, Heemstede, Rozendaal, Bussum, Naarden, Hilversum, Blaricum. enz enz
  Daar kan je bijna in elke tuin wel een AZC kwijt. Dan zijn ze in mum van tijd die hete aardappel kwijt en praten ze ook de straat taal.

  1. Heineken

   Nog een hele groot voordeel is, dat de huizenprijs gelijk weer omlaag gaat.
   Landgoed van onze koning kan ook best een AZC herbergen. Eten ze gelijk zijn wild op, hoeft deze clown gelijk niet meer te jagen.

 5. PG

  Migratie…laten we nou eerst eens de problemen aanpakken die de migratie met zich meebrengt. Die zijn er legio. Pas wanneer dat is opgelost maar weer eens bekijken wat we met de migratie aan moeten.

 6. KippiX

  ‘Lekken’ is een strategie om ons alvast warm te kneden voor de snode plannen die ze hebben. Daarmee creëren ze wat mij betreft een vals ‘draagvlak’.
  Plus wat hier dan weer in staat, daarmee gooien ze een volgend laagje ‘boos’ over de coronaboosheid heen.
  Ze willen ons zo boos mogelijk hebben…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.