Geert Wilders pakt “botte dwang” van Hugo de Jonge aan: ‘Doe even normaal en kom met goed beleid’

PVV-leider Geert Wilders heeft helemaal niets met de paniekzaaiende retoriek van demissionair minister Hugo de Jonge. Volgens de PVV-voorman wordt het eens tijd dat Hugo de Jonge ‘even normaal gaat doen’ en met goed beleid komt. De laatste weken strooit de CDA’er met bombastische leuzen om de opleving van het coronavirus te bestrijden, maar volgens Wilders heeft Nederland meer aan gedegen beleid. 

Het is volgens coronaminister Hugo de Jonge nu of nooit wat betreft de coronamaatregelen. Als het besmettingscijfer en het aantal ziekenhuisopnames niet snel gaan dalen dan moeten ‘we het forceren’, aldus een minister die hint naar verregaande en ingrijpende maatregelen.

PVV-leider Geert Wilders vindt het gebruik van de term ‘forceren’ niet toepasselijk. Zo kan je namelijk niet over mensen praten, aldus de PVV’er. De minister moet stoppen met de ‘botte dwang’ en coronapas-achtige maatregelen én eindelijk eens goed werk gaan verrichten.

Gedurende deze coronacrisis heeft Hugo de Jonge er een handje van om zwaar bombastische retoriek te gebruiken, maar vaak genoeg zijn de resultaten van zijn beleid rampzalig. Nederland loopt deze gehele crisis keer op keer achter de feiten aan. Waardoor het Nederlandse volk plotsklaps wordt opgezadeld met verregaande maatregelen die vaak genoeg zwaar disproportioneel zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Dus in plaats van dat de minister begint over het ‘forceren van een afname’ kan hij beter zijn tijd besteden aan het uitwerken van een coronastrategie die wél werkt. Want tot op heden is zijn ‘trackrecord’ waardeloos.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Branzino

  Het is heel bijzonder om Wilders deze woorden te horen gebruiken: “PVV-leider Geert Wilders vindt het gebruik van de term ‘forceren’ niet toepasselijk. Zo kan je namelijk niet over mensen praten, aldus de PVV’er. De minister moet stoppen met de ‘botte dwang’ ”

  De door hem vaak gebruikte woorden om islam en moslims hun toekomst te schilderen en de te nemen maatregelen, zullen dan wel niet dwingend bedoeld zijn. Ik ga hem bijna waarderen.

  1. Nostradamus

   Bij islam en moslims gaat het Wilders alleen om de criminelen en NL cultuur verwerpenden. Maar Pinokkio en Clowntje Clusterf*ck gaan geen goed beleid voeren want zij zijn alleen maar bezig met uitvoering van h**ps://www.youtube.com/watch?v=8TFKkbj01NQ

   1. Woordkunst

    En dat is de linkse loempia’s tot in den treure uitgelegd, maar het blijft niet hangen.

    Ze kunnen het niet begrijpen, dus misschien zijn ze niet slim genoeg?

    Of ze willen het niet begrijpen en zijn dan gewoon niet eerlijk in hun intenties.

    In beide gevallen betreurenswaardig…

   2. Branzino

    @Nostradamus
    “Bij islam en moslims gaat het Wilders alleen om de criminelen en NL cultuur verwerpenden.”

    Dat zei hij inderdaad om zijn standpunt wat acceptabeler te maken.
    Maar hij wilde ook de hoofddoek verbieden, in ieder geval op openbare plekken. Hij wilde moslim-kinderen hun eigen school ontnemen. Hij wilde moslims hun heilige boek verbieden en dat zijn nog maar een paar voorbeelden en alleen de moslims betreffend. Vluchtelingen, asielzoekers, heel veel linkse politici zijn allemaal voorbeelden die hij geforceerd van alles wil opleggen. Als dat geen dwang is, dan moet mij het begrip dwang eens uitgelegd worden.

    @dumbfarmer
    Voor een deel van deze maatregelen bestaan gewoon wetten die ze onmogelijk maken, tenzij die wetten eerst gewijzigd worden, soms zelfs de Grondwet.

    Wilders moet echt niet aankomen met een zielig verhaal dat je mensen niet bot mag dwingen of forceren. Hij doet niet anders.

    1. Nostradamus

     Jij staat bekend als een leugenaar, een dhimmy. Taqiyah omdat het mag.

     1. Branzino

      @Nostradamus
      “Jij staat bekend als een leugenaar …”

      Oei, daar schrik ik wel van. Bij wie sta ik zo bekend? Zijn dat veel mensen of alleen een stuk of vijf hier?

     2. Harry Haller2

      Nostra: behalve een halve zool, goedprater en leugenaar is Branzino vooral een ijdeltuit die geen etalageruit voor bij kan lopen zonder schalks te genieten van zijn narcistische spiegelbeeld: Branzino is zeer verguld met zichzelf zoals we allemaal weten.

      Om zichzelf salonfähig te houden loopt hij slaafs achter elke oprisping van de overheid aan en praat elke scheet uit deze hoek goed. Nooit zul je een onvertogen woord of enige vorm van kritiek horen uit zijn mond: wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Voor deze robopaat gaat dat volledig op.

     3. Piet Paaltjens

      Deze machteloze scheldpartij van Haller wekt medelijden.
      Branzino is inhoudelijk een maatje te groot, vandaar dit aandoenlijke gestampvoet.

      Heeft hij echt niet in de gaten hoezeer hij zichzelf belachelijk maakt?

     4. Trithing

      Branzino pietje is een nuanceneuger en liegt inderdaad heel veel, Haller heeft gelijk dat branzino nooit een onvertogen woord of kritiek heeft op de overheid.

     5. Branzino

      @Harry Hakker
      Complimenten, als je me toestaat. Je kent je klassieken. Maar terzake. Ik verdedig inderdaad het huidige beleid, al ben ik geen absloutie aanhanger van die vier partijen. Ik heb vaker uitgedragen Rutte een heel goede manager te vinden van zo’n gemêleerd gezelschap ministers. Ook ben ik niet afkerig van een aantal van zijn politieke ideeën. Maar helaas is hij lid van een door mij niet gesteunde partij.
      Dat door dik-en-dun steunen zou kunnen kloppen. Ik ken de dilemma’s waar bestuurders voor staan en heb diep respect voor de manier waarop onze huidige regering dat nu en dan oplost. Hun problemen en dilemma’s zijn immens. Vandaag schreef Stevo Akkerman in Trouw een boeiende column over de dilemma’s waar iedereen, jij, ik, iedereen en ook het kabinet, tijdens de corona voor staat. Hij kon zijn drie kolommen gemakkelijk met tientallen vullen, maar ik noem er drie die mij zeer aanspraken:

      1. Kritiek hebben op Mark Rutte en Hugo de Jonge, wetend dat geen leider kan functioneren zonder fouten te maken. Liever andere leiders gehad, en erkennen dat die dan weer andere fouten gemaakt zouden hebben. Denken dat die minder ernstig waren geweest, maar niets kunnen bewijzen.
      2. Gebombardeerd worden met voorbeelden van landen waar ze het beter doen, en weten dat het op enig moment altijd wel ergens beter gaat dan hier, en dat dit constant verschuift. Je doet het dus nooit goed.
      3. Lezen over de nood in de zorg, de werkdruk en het verdriet van het personeel aan de rand van sterfbed na sterfbed, en toch geen voorstander zijn van vaccinatieplicht.
      4. Etc.

      Overigens, dat door dik-en-dun steunen misstaat hier op DDS zeker niet. Want menig actieve deelnemer steunt 100% elke oprisping van vertegenwoordigers van PVV of FvD, of zelfs van beide.

     6. Branzino

      @Nostradamus
      “Jij staat bekend als een leugenaar.

      Deze beschuldiging houd me nog steeds bezig. Kun je een voorbeeld geven van zo’n leugen van mij? Want ik kan me er geen herinneren.
      Oh ja, de definitie van een leugen is voor mij een opzettelijke uitgedragen onwaarheid. Je vergissen, of door onvoldoende kennis onjuist informeren, een ongewenste interpretatie zij voor mij geen leugens. Zoiets moet natuurlijk wel gecorrigeerd worden. Ik maak dat onderscheid niet zo vaak, maar probeer elke onjuistheid, wel of niet opzettelijk, te corrigeren. Op DDS is dat een intensieve bezigheid.

  2. dumbfarmer

   hij doet niks dan wijzen op de wetten en regels die al lang aanwezig zijn, maar domweg niet worden uitgevoerd. Net als het selectieve handhaven van allerlei andere regels..
   Het heeft er alle schijn van dat men gaat voor waar makkelijk op te scoren valt, en de rest dan door schuift naar de volgende.

 2. por favor no borres

  Off Topic

  Priester Antoine Bodar wilde niet op bruiloft Baudet spreken uit vrees voor ‘schade aan de kerk’

  Politicus Thierry Baudet is donderdag getrouwd. Priester Antoine Bodar zou als vriend van de bruidegom bij die gelegenheid een feestrede houden, maar heeft daar enkele dagen van tevoren van afgezien.
  Bodar was ook niet op de bruiloft, al was hij er als persoonlijke vriend van Baudet voor uitgenodigd. ‘Zou ik wel komen, dan zal dat in de openbaarheid uitgelegd worden als mate van instemming met de radicale, politieke standpunten van de bruidegom die ik niet deel. Ik zou mijzelf en wat belangrijker is, de Katholieke Kerk in opspraak brengen’, zegt Bodar in een summiere toelichting.

  1. Jack Flash

   Leuk voor in de Story & Privé.
   Met dank aan kokkie.
   😆

   1. Nostradamus

    😂😂🤣🤣👍🏻👍🏻

   2. Woordkunst

    ++++++++++

  2. GvdGvd

   Fijne vriend dan, van zo’n vriend moet je het niet hebben, beter kwijt dan rijk zo’n “vriend”. En wat betreft die kerk, is het niet zo, dat die zichzelf al genoeg schade heeft toegebracht door de woorden die Jezus ooit uitsprak ” laat de kleinen tot mij komen ” letterlijk op te vatten, al die zogenaamde vrome mannen en hun kindermisbruik in het verleden.

 3. Mistgabel

  En jawel hoor, “wappies” hebben weer gelijk.
  Geen booster nemen op die nutteloze prikkies is QR code kwijt.

  h*tps://www.geenstijl.nl/5162261/voor-uw-gezondheid-en-de-zorg/#more

  1. Mistgabel

   💉✅💉✅💉✅💉✅

   1. Mistgabel

    Rennen voor uw booster Takma/Egberts/Paaltjens en por favor.

    Gaat ook niet werken.
    ht*ps://www.telegraaf.nl/nieuws/1302385088/amerikanen-met-verzwakt-immuunsysteem-mogen-vierde-prik-halen

    1. Woordkunst

     Nonsens Mistgabel, “zij die deugen” hebben niks te vrezen.
     Ze nemen ieder zelfs twee spuiten wat zeg ik drie!
     En een booster er bovenop!

     1. september

      Het blijven gewoon domme mensen die zich niet laten vaccineren.En de gevaccineerden zijn pas 2 keer ingeent.En die booster is pas de derde.Dus praat geen onzin.

     2. Trithing

      Hoeveel ongevaccineerden kent september er nu eigenlijk ?

   2. Joko

    Dat moest het volk perse weten? Wat ben je toch een naar mannekke. Roddelredacteurtje. Wat een vreselijk laag niveau. Echt een D66- gezant.

    1. Joko

     Deze mededeling is voor die kneus uit Portugal….

 4. Monty

  ”Overtuig mensen met goede argumenten en goed beleid”

  Ik ben benieuwd welk beleid Wilders zou voeren.
  Alleen maar klagen maar oplossingen hoor ik hem niet aandragen.

  1. leukeditter

   het wordt in elk geval tijd dat zelfverzekerde niksnut de jonge van het toneel verdwijnt..goedschiks anders kwaadschiks..wat een lompe drol

 5. GewoonJohan

  Quote:”Volgens de PVV-voorman wordt het eens tijd dat Hugo de Jonge ‘even normaal gaat doen’..”

  Als je het van een geestelijk gehandicapte niet mag verwachten, dan kun je het al helemaal niet verwachten van figuren zoals Hugo de Jonge.
  Zelfs niet na een bezoekje aan de Detox waarvan je kunt zien dat hij dat hard nodig heeft.

  1. Ab Infinitum

   U denkt nog steeds dat minister de Jonge het Coronabeleid bepaalt? Denkt u ook dat een nieuwslezer het nieuws in de wereld wat hij oplepelt zelf regisseert? De minister krijgt
   aanbevelingen die hij mag verwoorden.

 6. M. Brandenburg

  OPvallend is dat de media en overheid in alle talenten zwijgen over wat er in India en Japan is gebeurd, India populatie bijna mljard, Japan 102 Miljoen. Eerst India diehadden eeen explosie aan besmettingen, opnames en overlijdens door covid, in Octobe heeft de overheid daar groen licht gegeven voor het nationaal behandleen van covidpatienten met Ivermectin, binnen twee weken (incubatie tijd van het virus) klapte de explosie in elkaar, en doet India het nu beter dan Nederland. Op 1 augustus gaf de minister van Volksgezondheid in Japan he groene licht om landelijk Covid besmettingen te gaan behandelen met Ivermectin, binnen wee weken kwam de explosie aan besmettingen tot stilstand, op een bevolking van 102 miljoen heeft Japan nu ongeveer 80 nieuwe besmettingen per dag die gevonden worden en 2 overlijdens door Covid. Die resultaten zijn spectaculair, uiteraard door de media en de angstzaaiers verzwegen en zo ver mogelijk weggestopt. Ivermectin kost ongeveer 2 Euro per 100 pillen. NIet alleen is de dreiging van COvid compleet in de kiem gesmoord in deze landen, in Japan zien we nu zelfs diverse covidvarianten volledig uitsterven. Ze worden dus helemaal niet meer gevonden en allemaal na dat massaal ivermectin werd ingezet. OPvallend was Google,die tot twee dagen geleden bij het zoeken op Ivermectin en Japan, de eerste 30 tot 50 resultaten gaf dat Japan Ivermectin helemaal niet had goed gekeurd, terwijl de officiele stukken ondertekend n al op het internet zijn te vinden. Na gisteren zijn de eerste 30 tot 50 paginas in de zoektocht over dat Japan de vaccinaties niet heeft ingeruild voor Ivermectin, opvallend want niemand heeft dat beweerd. Maar omde spectaculaire resultaten te vinden moet je heel hard scorllen zelfs de officiele Japanse bronnen komen niet in de eerste 50 hits voor. Google je op covid en Japan dan zie je de officiele cijfers en de grafiek, maar niemand die het over het gevoerde beled heeft dat het verschil maakte, zoals niemand het heeft over INdia dat het nu verschrikkelijk veel beter doet dan kleine kikkerlandjes met maar 17 miljoen inwoners. JE zou bijna denken dat men bewust er niet over rapporteert, immers dan kan je direct je links totalitaire beled in de prullenbak gooien. Bijkomend voordeel Ivermectin is, dat we exact weten wat de bijwerkingen zijn, en je verdomd goed je best wil doen om ernstige bijwerkingen van het medicijn te moeten vinden, dit in tegenstelling tot het vaccin, waar we nu pas mondjesmaat leren van de verschrkkelijke en dramatische bijwerkingen. IN Oklahoma, hebben ze trouwens een prachtige wet aangenomen, indien jouw werkgever je dwingt een vaccin te halen en je hebt last van bijwerkingen dan mag je nu die werkgever aanklagen vor tot een miljoen dollar. Kijken hoeveel mensen daar anderen nu nog willen verplichten tot vaccnatie wanneer zij zelf financiel aansprakelijk kunnen worden gesteld voor die eis. Wie echt het beste voor heeft met die ander kan hier geen problemen mee hebben. Put your money where your mouth is.

  1. Piet Paaltjens

   “Op 1 augustus gaf de minister van Volksgezondheid in Japan he groene licht om landelijk Covid besmettingen te gaan behandelen met Ivermectin, binnen wee weken kwam de explosie aan besmettingen tot stilstand,”

   Heeft M. Brandenburg een bron voor dit opmerkelijke bericht?

   1. Trithing

    Pietje moet z’n achterlijk mongolensmoel eens dichthouden

    1. Piet Paaltjens

     Thrithing is ongevaccineerd en zit hem behoorlijk te knijpen.

     1. Trithing

      Pietje is een uitermate onethisch figuur die steeds naar medische geheime gegevens gist.

     2. september

      Ik ken persoonlijk maar weinig ongevaccineerden alleen maar hier 15% is dat nog.Maar de gevaccineerden kunnen nooit een erge vorm van Corona krijgen.De gevaccineerden die wel in het ziekenhuis belanden hebben meestal al een onderliggende ziekte.En je krijgt nooit 100 % gevaccineerden.

    2. Krasvast

     @Trithing: Negeren geeft dan weer wel 100% resultaat.

  2. Piet Paaltjens

   Ik zal meneer Brandenburg maar even helpen: zijn bewering betreft een hoax.

   ht*ps://www.reuters.com/article/factcheck-coronavirus-japan-idUSL1N2RS1NO

   1. Trithing

    Nee pietje ivermectine is het middel tegen corona, jij met je spuitjes zal over niet al te lange tijd last krijgen van de ernstige bijwerkingen

    1. Piet Paaltjens

     “jij met je spuitjes zal over niet al te lange tijd last krijgen van de ernstige bijwerkingen”

     Verontrustend, Trithing.
     Aan welke bijwerkingen denk je en op welke wetenschappelijke informatie is je voorspelling gebaseerd?

     1. september

      Trouwens 85% is al minstens 2 keer gevaccineerd.En je moet ook zorgen dat je geen Corona krijgt.Dan hoef je ook niet ivermectine te nemen.En die bijwerkingen het zij zo.

 7. Joko

  Gaat u een boosterprik halen? Vraag of het flesje mag zien. Volgens een ingewijde staat er een code op. Eindigt deze met een 1 dan krijgt u een placebo, net als bekende mensen. Eindigt het getal op 3? Wegwezen…kankerbevorderend….Gelezen. Kan er verder geen oordeel aangeven.

  1. Trithing

   Waarschijnlijk zitten er ook drie 6en in

  2. Branzino

   @Joko
   Je bent niet helemaal volledig. Die ingewijde is een Sloveense verpleegster, inmiddels ex-verploeegster. Er kan volgens haar ook een cijfer 2 op het flesje staan. Nummer 1 zou de placebo zijn, een zoutoplossing, nummer 2 het mRNA en nummer 3 een mRNA-stick die het onco-gen zou bevatten, gelinkt aan het adenovirus dat bijdraagt aan de ontwikkeling van kanker. De Sloveense ex-verpleegster zei dat degenen die het flesje met nummer 3 krijgen, binnen twee jaar na het krijgen van de prik kanker van de weke delen zullen ontwikkelen. Het bericht is inmiddels van Facebook verwijderd. Het is wel relevant om de verspreiders van dit bericht nog te noemen. Dat zijn namelijk o.m. de bekende Nederlandse nepnieuwssites, waarnaar verwijzingen hier vaak, terecht, worden geblokkeerd. Als je geïnteresseerd bent, zoek zelf. Veel tijd hoeft dat niet te kosten.

   1. Marcoweer

    Zonder bron zullen heel veel mensen dit soort berichten toch ook al niet heel serieus nemen. Ik hoorde wel dat als je appels voorverpakt koopt bij de Jumbo je goed moet kijken dat je die met een even aantal appels pakt. In de zakken met een oneven aantal hebben ze het vaccin ingespoten om de gewenste graad alsnog te halen.

    1. Branzino

     @Marcoweer
     Die is echt leuk, kopers die proberen de appels te tellen. Dat lijkt me nog een heel gedoe. Ik ga vanmiddag kijken, hoewel ik meestal bij AH winkel. Trouwens, daar hebben ze ook zakken met Elstar-appels.

 8. Ali Yas

  “Overtuig mensen met goede argumenten en goed beleid”, vindt Wilders, maar er zijn geen goede argumenten voor lockdowns, mondkapjes, anderhalve meters en mRNA-therapie. Het enige beleid waar we op zitten te wachten is géén beleid. En de ziekenhuiszorg verbeteren. Rutte c.s. doen zo veel mogelijk het tegenovergestelde. Niet dat ze keus hebben hoor, het gaat overal zo en in veel buitenlanden is het nog veel erger.

  Uiteindelijk hangt het af van van het volk hoe ver de autoriteiten kunnen gaan. Wilders had zich moeten richten tot het volk: “Stel je op de hoogte van de goede argumenten en maak je persoonlijke beleid.” Maar dat zal tegenwoordig wel opruiing heten.

  1. Jack Flash

   Bij medicinale experimenten worden standaard placebo’s ingezet.
   Juridisch zal de inzet ervan dus nooit en te nimmer aangevochten kunnen worden.
   Big pharma kan nog wel n paar jaar vooruit.

 9. Ralnov

  Benieuwd wanneer ze de Coronaster zullen gaan introduceren.

 10. Antihedo

  “PVV-leider Geert Wilders vindt het gebruik van de term ‘forceren’ niet toepasselijk. Zo kan je namelijk niet over mensen praten, aldus de PVV’er.”

  Geert, zo mag je niet over Nederlanders praten. Vluchtelingen mag je wel zo behandelen. Of zijn vluchtelingen geen mensen in jouw ogen?

  1. Woordkunst

   Denk niet dat Wilders je gereutel op dit blogje zal opmerken, mocht hij dat wel kunnen dan is je vraag letterlijk te dom voor woorden

   1. Antihedo

    Je weet toch wel wat er in het verkiezingsprogramma van de PVV staat?

 11. goedisfout

  Niets doen buiten opschaling en medicatie is ook een optie. Zonder politiek gaat het virus het heel zwaar krijgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.