Haagse bronnen melden dat ‘scholensluiting op tafel ligt’. Onderwijsveld reageert geschokt: ‘Leerlingen de dupe van zwabberbeleid’

Onderwijsbronnen rondom het kabinet melden dat de kans groot is dat scholen opnieuw dicht moeten. Het demissionaire kabinet ziet dit als noodgreep om het besmettingscijfer niet nog verder te laten oplopen. Vanuit de onderwijswereld zijn de reacties gemengd, leraren zijn niet al te blij met de ontstane leerachterstanden door de eerdere lockdowns en vrezen dat leerlingen opnieuw de dupe zijn van “het zwabberbeleid”. 

Onderwijsbronnen rondom het kabinet hebben aan de Telegraaf verteld dat er plannen voor een scholensluiting op tafel liggen. Het kabinet is radeloos en meent dat het op slot gooien van onderwijsinstellingen mogelijk het dagelijkse aantal besmettingen naar beneden zal brengen.

En zo dreigt de onderwijswereld opnieuw de dupe te worden van het inconsistente en falende overheidsbeleid. Een deel van het onderwijsveld reageert positief op dit nieuws, maar een andere deel vreest voor de gevolgen van een nieuwe lockdown voor de leerlingen:

“Het is voor de opbouw van groepsimmuniteit juist goed dat het virus rondgaat bij jonge mensen. De scholen opnieuw sluiten zal het probleem niet oplossen, maar alleen maar zorgen voor meer psychische schade en nog meer leerachterstanden. Zij zijn dan opnieuw de dupe van het zwabberbeleid van dit kabinet, want er zijn nog altijd geen plannen voor structureel meer ic-bedden. Dan kun je iedere winter de scholen sluiten”

De plannen die nu op tafel liggen spreken over een sluiting van twee weken, maar zoals inmiddels iedereen weet blijft het nooit bij een ‘korte, krachtige lockdown’. Ook het OMT is intern verdeeld over zo’n ingreep, want twee weken zal niet genoeg zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ondertussen kunnen scholen zich weer gaan voorbereiden op digitaal onderwijs om vervolgens de ontstane problemen, zoals leerachterstanden, met beperkte middelen op te lossen. Want die ‘korte’ sluiting zal allesbehalve kortdurend zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Piet Paaltjens

  “De plannen die nu op tafel liggen spreken over een sluiting van twee weken, maar zoals inmiddels iedereen weet blijft het nooit bij een ‘korte, krachtige lockdown’. Ook het OMT is intern verdeeld over zo’n ingreep, want twee weken zal niet genoeg zijn.”

  Bart is van de harde lijn en bepleit een langere schoolsluiting.

  Misschien heeft hij gelijk , maar laten we eerst even rustig de maatregelen afwachten.

  1. dumbfarmer

   dat is net het probleem. iedereen is klaar met wachten tot er een fatsoenlijk, redelijk en logisch te volgen beleid komt en trekt zijn eigen plan.

 2. Mistgabel

  h*tps://3.bp.blogspot.com/-s59rZIQprbU/UhoXVD6h_DI/AAAAAAAADMk/QxE3Rp9XbLY/s1600/schapen+en+Mont+Aigoual+036.JPG

  Wie denken jullie welke Piet paalt Jens of por favor is?

 3. dumbfarmer

  en zo wordt netjes de ellende opgevoerd om iedereen zo ver te krijgen dat ze die belachelijke 2g er door kunnen duwen als de oplossing voor het “terug krijgen van onze vrijheden”.
  Het is een beetje dezelfde truuk als de onderwereld gebruikt telkens om iemand zo ver te krijgen dingen te doen die ze niet willen.
  Dat heet normaliter gewoon: chantage.

  1. september

   Het aantal positieven was vandaag 24000 bijna een rekord en er liggen 2500 Met Corona in het ziekenhuis dus 2g of 3g gaat er komen.En Piet Paaltjes is toch geen por favor,dat is een van de 2 Met een spaanse naam.En Jens ken Ik hier niet

  2. Piet Paaltjens

   “en zo wordt netjes de ellende opgevoerd om iedereen zo ver te krijgen dat ze die belachelijke 2g er door kunnen duwen”

   Dumbfarmer denkt dat het Kabinet graag de 2G er door wil drukken. Dat is niet het geval. Ze hopen nog steeds van deze maatregel af te kunnen zien. Er is nauwelijks draagvlak voor in de Kamer, het drijft tegenstellingen op de spits en de effecten zijn, zeker voor het besmettingsniveau van nu, te gering. Een nare maatregel die het Kabinet alleen met grote tegenzin een met de rug tegen de muur zal nemen.

   1. Re-al

    @P.P. : altijd de zelfde ambtenaren-taal :
    als propaganda-ambtenaar leg je het er veel te dik bovenop;
    functie mislukt, dus.

   2. Krasvast

    @Re-al: Negeren werkt 100%, probeer met maar.

  3. Trithing

   Wat dacht dumbfarmer van het aankomende vuurwerkverbod?

 4. Re-al

  Kinderen worden hieraan helemaal niet ziek, en verspreiden ook niks.

  Wat ze willen, is de totale knechting, te beginnen bij de kinderen.

 5. Krasvast

  Doen wat niet werkt en wat onzin is, met Rutte vier wordt het allemaal werkelijkheid.

 6. Krasvast

  Krankzinnigheid is hetzelfde blijven doen en andere uitkomsten verwachten. (Albert Einstein)

  1. Trithing

   Zoiets als gooi het in de groep en kijken wat er gebeurt doen de mensen niets dan drukken we het door. Junker in der spiegel 1999

  2. Krasvast

   Juist!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.