Horecaondernemer vreest voor nieuwe lockdown: ‘Oprecht afgrijselijk’

Nederland zit met spanning af te wachten wat het kabinet morgen bekend zal maken tijdens de coronapersconferentie. Zowel winkeliers als horecaondernemers vrezen het ergste: een harde lockdown. Opnieuw hangt er een tijd vol met onzekerheid boven hun hoofd. Want hoe zit het ditmaal met eventuele vergoedingen bij een harde lockdown? 

Bij Goedemorgen Nederland was er een bezorgde horecaondernemer te gast. Mariëtte Mol maakt zich ernstig zorgen over de toekomst, want wie weet hoe lang de lockdown ditmaal gaat duren. Vorig jaar werd er drie weken geroepen; uiteindelijk zat de horeca vijf maanden op slot.

“En ook aan maatregelen zitten consequenties. Ik vind het onbegrijpelijk dat er wel gezegd wordt dat wij eerder of helemaal dicht moeten, en dat er nog niets duidelijk is over eventuele steunmaatregelen.”

Mol kaart een terecht punt aan: ondernemers leven al bijna twee jaar lang in onzekerheid. Het kabinet bepaalt van de een op de andere dag dat ondernemers niet meer open mogen, maar over eventuele vergoeding blijft men altijd enorm vaag. Daarnaast is al vaak genoeg gebleken dat de overheid niet bepaald uitblinkt in maatwerk. Grote groepen ondernemers zijn in het verleden buiten de boot gevallen wat betreft steunpakketten.

Dankzij de hulp van kritische oppositiepartijen werd hun penibele positie belicht. Gaan we nu weer hetzelfde zien? Ondernemers die gedwongen dicht moeten en vervolgens zich door een rompslomp aan bureaucratie moeten vechten om er achter te komen wat hun vergoeding is? Het is niet ondenkbaar met het oog op het zwabberbeleid in het verleden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Winkeliers én horecaondernemers houden hun hart vast voor de persconferentie van morgen. Want ze weten allemaal dat er opnieuw hoogst onzekere tijden in het verschiet liggen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. por favor no borres

  Nederland zit met spanning af te wachten

  Ik zou haast de redactie willen optelefonerren.

 2. Jack Flash

  Nog even volhouden MKB, daarna zijn jullie kapot.
  Vreselijk dit.

  1. por favor no borres

   Hoeveel MKB bedrijven zijn er in 2020/2021 meer failliet gegaan dan in 2019?
   Uit ervaring weet ik dat het schrapen is, maar met de steun van de belastingplichtigen komen we een eind.

   1. leukeditter

    hou toch op borrels.. ze zijn nog niet failliet maar ik hoor van vele horecaondernemers dat het water aan de lippen staat. nog zo’n periode en het is over. maar daar geeft onze krankzinnige borrels niet om..luisteren naar Hugo gaat je goed af, die moeten ze eerst met auto en al in de plomp trappen

    1. por favor no borres

     ik hoor van vele horecaondernemers dat het water aan de lippen staat.

     Bier zal je bedoelen.

    2. Nostradamus

     Je weet toch dat borres de deur niet uit komt om een biertje te drinken. Dat mag hij niet van de cipiers.

  2. Laan van poot

   Ze mogen over drie jaar weer stemmen .

 3. por favor no borres

  Mol kaart een terecht punt aan: ondernemers leven al bijna twee jaar lang in onzekerheid.

  Mevrouwtje Mol, 75% van Nederland leeft al bijna twee jaar lang in onzekerheid.
  En niemand heeft een oplossing zonder consequenties.

 4. Paardenmiddel

  Tjonge, wanneer gaat het lichtje branden. Natuurlijk gaat de horeca dicht. Als de retail en de horeca niet opstaat, drammen de criminelen gewoon door

  1. por favor no borres

   LEIDSCHENDAM (ANP) – Als het kabinet besluit dat niet-essentiële winkels om 17.00 uur moeten sluiten, zullen winkeliers daaraan meewerken. Dat zegt directeur Eus Peters van de Raad Nederlandse Detailhandel (RND), een brancheorganisatie waarbij veel winkels zijn aangesloten. Het Outbreak Management Team (OMT) zou het demissionair kabinet adviseren om niet-essentiële winkels eerder te laten sluiten. Nu mogen die nog tot 18.00 uur openblijven.

   Volgens Peters zal dan aan het winkelend publiek worden gevraagd de sector te helpen door meer doordeweeks en in de ochtend te komen, om zo bijvoorbeeld drukte op een zaterdagmiddag te verminderen. Ook kunnen volgens hem gemeenten winkeliers helpen door de zondag vrij te geven voor winkels om open te zijn.

   INretail, een andere winkeliersorganisatie, vindt het lastig om te reageren op de adviezen van het OMT. Een woordvoerder geeft aan dat winkeliers het belangrijk vinden dat de pandemie wordt bestreden. Maar het zou uiteindelijk gaan om de coronamaatregelen waar het kabinet mee komt. De zegsman weet dat veel winkeliers bang zijn voor ingrijpendere maatregelen. Voor hen zou een vervroegde sluiting om 17.00 uur waarschijnlijk dus meevallen. Maar aan de andere kant heeft elke extra beperking die wordt ingevoerd volgens INretail naar verwachting impact op de sector.

 5. Mistgabel

  Een Engelse oud-profvoetballer pleit voor een onderzoek nadat deze week opnieuw spelers in elkaar zakten op het veld. Middenvelder John Fleck van Sheffield United zakte tijdens een duel met Reading in elkaar. Hij werd per brancard van het veld gedragen.

  De 30-jarige Schotse international werd overgebracht naar het ziekenhuis. Het zou inmiddels weer goed met hem gaan. De afgelopen maanden gingen talloze voetballers en andere topatleten plotseling tegen de grond.

  Gisteren was het opnieuw raak. Tijdens de Champions League-wedstrijd tussen Real Madrid en Sheriff Tiraspol in Moldavië greep de 26-jarige Adama Traore in de 77e minuut naar zijn borst. Terwijl hij naar de grond ging, schoten artsen de aanvaller uit Mali te hulp.

  Matt Le Tissier
  @mattletiss7

  Hallo
  @FIFPRO
  maakt u zich niet een beetje zorgen over hoeveel van uw leden hartproblemen hebben tijdens wedstrijden? Zo ja, welke actie onderneemt u dan namens hen?

  h8tps://twitter.com/mattletiss7(

  1. Mistgabel

   h(tps://twitter.com/mattletiss7

  2. por favor no borres

   Abdelhak Nouri (Amsterdam, 2 april 1997) is een voormalig Marokkaans-Nederlands profvoetballer die doorgaans als middenvelder speelde en bij Ajax onder contract stond. Op 8 juli 2017 liep hij na een hartstilstand tijdens een oefenwedstrijd ernstige en blijvende hersenschade op.

   Hartstilstand??
   Welnee, hij was in 2017 gevaccineerd als proefkonijn van Bill Gates.

   1. Mistgabel

    Slappe hap, verdoezelaar, heuler van het kwaad, manipulator.

    Na de vaccinaties vallen over ter wereld opeens veel sporters om.

    1. por favor no borres

     Na de vaccinaties vallen over ter wereld opeens veel sporters om.

     Vandaar dat al die gevaccineerde Nederlandse sporters nauwelijks medailles gewonnen hebben op de Olympische Spelen. Onze slechtste prestatie ooit.
     En dat is natuurlijk de schuld van hun vaccinaties.
     Eindelijk snap ik het.

   2. Hardline

    Wat een rsanzige reactie, ga je diep schamen achterlijke mongool dat je bent.

    De vergelijking gaat totaal niet op, wat een achterlijke imbeciele ben je.

    Hoop dat je binnenkort van je scootmobiel afpleurt

    1. por favor no borres

     Daar hebben we weer zo een goedgelovige sukkel.
     Een broer van mijn buurman is Grasmaaier bij Ajax.
     Er is zwijggeld betaald aan de familie.
     Door Ajax, bijgenaam die Jodenclub.
     Soros is een Jood.
     Begint de mist al op t trekken.
     Ooit zal ook jij de lijntjes gaan zien.

  3. Piet Paaltjens

   Volgens de befaamde viroloog en epidemioloog Baudet moet de oorzaak van deze incidenten worden gezocht in het coronavaccin.

   1. september

    En die Borres had ook weer een paar idiote reacties en ook gestoord .Voorgoed naar Spanje en niet meer terugkomen

   2. leukeditter

    Ja stom varken en eerste klas mongool, leg es uit waarom er overal sporters in elkaar zakken??? Kan niet van je gouden vaccines wezen zeker?? Baudet gaat 1000000% gelijk krijgen, hoe erg je het ook vind stomme klootzak

    1. september

     Dat ben je zelf allemaal en een grote debiel en imbiciel en een mongool en een nog grotere k. en idioot. en zwaar gestoord.Baudet gaat nooit gelijk krijgen!!!!!!

     1. Woordkunst

      Houd zelf je waffel achterlijke hielenlikkende staatsmongool, neem vooral nog een spuitje voor je breinrot.
      Kom je misschien eens een keer met een originele opmerking…

    2. Piet Paaltjens

     “leg es uit waarom er overal sporters in elkaar zakken??? Kan niet van je gouden vaccines wezen zeker??”

     Nee, daar zijn geen aanwijzingen voor.

   3. Krasvast

    Niet reageren geeft het beste resultaat, 100% succes verzekerd.

 6. Piet Paaltjens

  Gisteren hekelde Bart hier de traagheid van het Kabinet om stevige maatregelen te nemen tegen de pandemie.

  1. september

   En d ie reacties van leukeditter worden steeds gekker en bedreigender het wordt Met de dag erger

   1. Woordkunst

    De reacties van schoothond september daar en tegen worden niet erger of beter of wat dan ook.
    Impotent nietszeggend gebrabbel, voor iemand die overal “kennis van neemt” zelden zo’n leeg vat gehoord.
    Beklagenswaardige stumper…

   2. Krasvast

    @WK: Negeren geeft de beste resultaten! Het is hilarisch te zien dat ze dan om reacties gaan bedelen, smeken en zelfs schreeuwen. Zijn we in no-time van die faxinatie- en staatspromotors af! 🙂

  2. Trithing

   Er is geen pandemie

 7. GewoonJohan

  Niet janken maar in opstand komen.
  Het enige medicijn voor dit soort etterende corrupterende ziektes.

  1. por favor no borres

   In opstand komen, het enige medicijn tegen dit soort etterende corrupterende ziektes.

   Zou het virus gevoelig zijn zo een opstand?

   1. Mistgabel

    Zoals afgelopen zaterdag in Italie.

    h*tps://twitter.com/Nieuwsprik_neus/status/1463612044721233927?t=CPPdi8f2QizUN4RdPWzm6g&s=08

   2. GewoonJohan

    Quote :”Zou het virus gevoelig zijn VOOR zo een opstand?” (decryptonized message)

    Nee, ik denk het niet.
    Alleen de regime-likkers, de hersenlozen en de zevenkleurenschijters die nog in deze onzin geloven.
    Het merendeel (met of zonder vaccin) behoudt liever hun vrijheid.

  2. Meirelle

   Gewoon onzin. Corrupterende is geen goed woord.

  3. Trithing

   4dec protest in Utrecht

 8. Laan van poot

  Geweldig die boze ondernemers en zeker de horeca voor de derde keer in hun kruis geraakt , ze hebben met hun volle verstand in maart gestemd . Heerlijk die beloning voor hun bijdragen aan deze malloten. Je krijgt wat je verdient Corona doet wonderen wat betreft de tweeling , ze mogen bij hun gemeente aanstaande maart hun aangetaste stem weer uitbrengen maar het is de polderde Nederlander die bij een zere plek denkt er is nog wel een plekje naast .hun geliefde politici bedienen ze op hun wenken

 9. Ali Yas

  Die onzekerheid is onze eigen schuld. Wij besluiten met z’n allen dat we ons wat gelegen laten liggen aan ongrondwettelijke dictaten van nota bene demissionaire ministers.

 10. Krasvast

  Ze hoeven niet bang te zijn, Rutte c.s. gaan gewoon door met hun kruistocht i.v.m. The Great Reset. Alles moet kapot!

 11. RvdBe

  Volgens Josef Oosterhaus is het mogelijk de scholen open te houden, mits……….er vanaf 5 jaar geïnjecteerd gaat worden.
  Dus je krijgt als ouder de “vrije” keuze om je kind met injectie indoctrinatie onderwijs te laten volgen, of je krijgt ze thuis.

  1. Trithing

   Ik kan mij enigszins voorstellen dat ze oosterhaus z’n ogen hebben graag zouden willen dichtslaan, het is mij een volkomen raadsel…

   1. Piet Paaltjens

    Osterhaus

 12. HierBenIk

  Geen medelijden mee. Iedereen die meedoet met deze waanzin mag van mij failliet.

 13. Kharm

  Ja niet zo´n lekker gevoel , zou zeggen ga eens met een bouwvakker in gesprek of met een 45 plusser die nooit meer aan de bak komen. Die weten hoe het voelt om eerst je eigen huis op te eten en daarna op een sociale uitkering leven .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.