Hypocriete klimaatkoningin Ursula von der Leyen gebruikte privéjet voor vlucht van 50km

Terwijl de Europese Commissie, met de Duitser Ursula von der Leyen aan het hoofd, met de ene na de andere klimaatwet komt en het vliegverkeer in Europa ernstig wil terugbrengen, blijkt Von der Leyen zelf gretig haar privéjet te gebruiken voor extreem korte vluchtjes. Met als toppunt een vlucht van 50 kilometer. De EU-bobo straalt hiermee alleen maar hypocrisie uit.

Goed leiderschap begint bij je zelf, althans dat is vaak de gedachte. Bij de voorzitter van de Europese Commissie ligt dat toch wat anders. Terwijl zij vanuit Brussel het liefst wil dicteren dat Europeanen zo min mogelijk vliegen, minder vlees gaan eten en daarnaast ook het autorijden wil bestraffen, blijkt ze zelf nauwelijks te letten op haar CO2-uitstoot.

Het Belgische nieuwsmedium HLN meldt dat Ursula von der Leyen gretig gebruik maakt van vluchtjes met een privéjet. Met als kers op de taart een vlucht van 50 kilometer: ze vloog van Wenen naar Bratislava, wat nauwelijks 50 kilometer is. In amper twee jaar sinds haar aanstelling zijn meer dan de helft van haar officiële vluchten met een privéjet geweest.

Er werd een woordvoerder gevraagd waarom ze überhaupt haar privéjet zo vaak gebruikte: “Een privéjet wordt alleen gebruikt wanneer dat nodig is, om aanwezig te kunnen zijn bij vergaderingen op verschillende plaatsen volgens een zeer druk schema”. Wel werd er direct verkondigd dat het vliegtuig op biobrandstof vliegt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Toch laat het zien dat bij de hooggeplaatste EU-bobo’s de hypocrisie regeert. Terwijl ze voor de media en het parlement de ene na de andere groene belofte aankondigen, blijken ze vaak genoeg er zelf nauwelijks een groene leefstijl op na te houden. Goed voorbeeld doet volgen zou men denken. Maar bij de EU doet men liever aan dwingelandij om mensen ‘groener’ te laten leven in plaats van zelf het voortouw te nemen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Joko

  Die route ken ik. Met de trein duurt het 54 minuten. Wat is zo belangrijk dat ze er pijlsnel moet zijn? Een auto kan toch ook nog wel, zeker als die elektrisch loopt? Deze acties zijn de oorzaken dat een mens een vreselijke hekel krijgt aan het EU-tuig.

  1. Nostradamus

   Het is belangrijk omdat zij zichzelf belangrijk acht. Daarbij hekelt ze het gepeupel. Een verhevene zou toch zonder enige kritiek moeten kunnen doen wat ze wil doen? De deaud voor iedereen die er iets over zegt!
   (dit bereicht wist zichzelf na 10 minuten)

  2. Nostradamus

   Het is belangrijk omdat zij zichzelf belangrijk acht. Daarbij hekelt ze het gepeupel. Een verhevene zou toch zonder enige kritiek moeten kunnen doen wat ze wil doen? De deaud voor iedereen die er iets over zegt!
   (dit bericht wist zichzelf na 10 minuten)

 2. Magyar

  Jammer dat zij niet neergestort is.

  1. Harry Haller2

   Ik sluit me van harte aan bij de woorden van deze spreker.

  2. Arbeider65

   +++++++

  3. Wally

   Das zielig voor de piloten, die kunnen hier ook niets aan doen.

 3. Xyz1234

  Rules for thee, but nor for me.

  1. Piepertje

   Of, ”doe wat ik zeg, maar zeg niets over wat ik doe”.

 4. Klaus Schwab

  Zou weleens willen weten hoeveel vlees er in Schotland tijdens de klimaattop is gegeten, door die lui die het gepeupel oproepen minder vlees te consumeren.
  O, ze zijn zo begaan met het milieu. Die prins Charles ook, wat een vuile huichelaar.

 5. Meriadoc Brandebok

  Ik vind dit een kulsmoes. Het schema van Von der Leyen hoeft niet zo druk te zijn. Waarom? Ze is de baas van het hoogste apparaat in de EU en zij kan geen mensen laten wachten? Als de eurocommissarisen het goede voorbeeld willen geven, moeten zij gewoon hun agenda’s ruimer inplannen. Over het algemeen zou het goed zijn als bestuurders eens wat rustiger aan doen.

  Binnen Europa kan men goed met de trein en de auto reizen. De open grenzen hebben het mogelijk gemaakt dat men binnen een niet al te lange tijd op de bestemming kan zijn.

 6. Meriadoc Brandebok

  Het staat overigens buiten kijf dat de wereld dringend moet vergroenen. Grootvervuilers als China, India en de VS zullen daarbij de spits moeten gaan afbijten. Voor zo ver het haalbaar en betaalbar is zal Nederland dat ook moeten doen. Het verschil tussen de realisten en idealisten is dat de idealisten buitenproportioneel zware maatregelen willen nemen die niet door ons kleine landje kunnen worden gedragen en de realisten maatregelen willen nemen die effectief en voor ons kleine landje te dragen zijn.

  1. CZ

   Er zijn afspraken dat ze in de HELE wereld stoppen met het kappen van bomen

   1. Woordkunst

    Voor zover kwam alleen het oerwoud in Afrika voorbij, heb ze nog niet over de bossen in Oost Europa mbt biomassa…

 7. Bes Tolen

  De CDU kun je niet serieus nemen op klimaatgebied. De partij luistert niet naar het volk maar naar Rome, ook zogenaamde protestanten in de CDU doen mee, en dat betekent massa immigratie. Dat levert natuurlijk ook enorme kosten om het klimaat te verbeteren op (verbeteren wat nooit helemaal zal lukken) maar dat telt dan weer niet want massa immigratie is de wil van god of te wel de eigenaren van de kerk.
  Nederland steunde dubieuze tot verwerpelijke groepen in Syrië om tegen de regering daar oorlog te voeren. Je hoort er niet meer over. Ook niet over de bombardementen van Amerika op allerlei plekken. Hillary Clinton wordt nog als heilige gezien en waarschijnlijk ook door de meerderheid van de Nederlandse bevolking. Zo is het land Syrië, dat een uitstekend land was om te wonen, verknald en werden er miljoenen vluchtelingen gecreëerd. Naar Europa dus om dat verder te ondermijnen. Dat zijn de regeringen van Europa. Dat is de EU. ”EU moedigt ongewenste migranten juist aan” stond nog boven een persbericht uit Luxemburg naar aanleiding van conclusies van de Europese Rekenkamer.

 8. Pieter48

  Wanneer stopt onze hoog begaafde regering met het sponseren van deze club van zakken vullende lemen reuzen club.

 9. Arbeider65

  Dat wijf maakt er overal een puinhoop van. Ontslaan en eerlijke, democratisch gekozen voorzitter door het volk van de EU. Liefst terug naar de oude EEG.

 10. sonny

  Het is niet aan de orde en vooral ‘not done’ om het gedrag van de (politieke) elite als ijking te zien voor de rechten/plichten van het plebs!
  Het voetvolk moet de mond houden, volgzaam en goedgelovig zijn!
  Koest Bello!

 11. Wally

  De eu…. je bent volslagen van het padjeaf als je dit gedrocht wilt ondersteunen. Die belachelijke verhuizingen, enorme betalingen voor enorm weinig werk, de hypocrisie straalt ervan af. En nu dus dit, alweer zo’n volslagen wereldvreemde persoon die primapastbij die Nederlandse clown die er ook van alles schijnt te doen voor een krankzinnig bedrag. Maar ja… das een pvda’er en dan weet iedereen wel hoe laat het weer is.

  1. Albert Egberts

   “De eu…. je bent volslagen van het padjeaf als je dit gedrocht wilt ondersteunen.”

   Dan is een grote meerderheid van het Nederlandse volk van het padje af.

   Wally denkt zich nog op het padje te bevinden.

   😎

   1. Piepertje

    Oh ja joh! Heeft het volk daarvoor kunnen kiezen? Ik dacht het niet. Zelfs als men na een referendum, tegen is wordt het terzijde geschoven met een inlegvelletje. En speklapje maar denken dat we het allemaal willen. Maar goed, dat zal te maken hebben, dat hij steeds meer onzichtbaar aan het worden in de maatschappij. Nooit iets bereikt en daardoor altijd tegendraads en een NSB mentaliteit vertonen.

    1. Albert Egberts

     “Oh ja joh! Heeft het volk daarvoor kunnen kiezen? Ik dacht het niet.”

     Ik dacht het wel. Uit peilingen in alle lidstaten blijkt een meerderheid voorstander van de EU, we stemmen in overgrote meerderheid op pro-Europese partijen en we kunnen ook nog stemmen voor het Europese Parlement.

     1. Woordkunst

      Wat een onzin, we hebben precies nul zeggenschap.

     2. Krasvast

      Negeren werkt beter! 100% succes verzekerd.

 12. Bes Tolen

  Het treurige is, Albert Egberts, dat die verkiezingen aan de mensen niet zijn besteed. Dat komt omdat ze niets weten. Ze weten niet eens dat het christendom hier met herhaalde oorlogen is gebracht, grote verwoestingen zijn aangericht, vele genocides hebben plaats gevonden. Ook nog eens weer tijdens de Tachtigjarige Oorlog helft bevolking van provincies als in het Noord Oosten en van diverse steden uitgemoord door de Spanjaarden. En later kwamen er weer andere Roomse clubs zoals Munster, 13 tot 17 keer, binnen vallen. 1672 staat niet alleen. En dan dat gezeik hier over slavernij in Suriname en waar meer. Nou, er is hier wel heel wat meer gebeurd. Dan kunnen wee het hele land hier wel vol zetten met musea om de vele genocides in West en Oost Europa aan de man en vrouw te brengen. En de oorzaak is steeds dezelfde. Ondertussen staan de ideologieën van de moordenaars nog altijd op nummer 1 en dat blijft natuurlijk zo. Zo worden we bedrogen en bedreigd door nummer 1. En dan die regeringen. Ik vind het voor een groot deel tuig dat om wat ze de Nederlanders aan doen. En die journalistiek over ”witte” Nederlanders, treurig al dat gejammer zoals van de NOS. Blanke bedoelen ze want wit komt van de Engelse taal en daar is het ook niet origineel. Voor die criminele toestanden moet blijkbaar elke blanke Nederlander van nu aan de galg. Stelletje idioten.

  1. CZ

   Je praat over het christendom maar oorlogen komen tot stand door MENSEN en jij bent ook zo’n mens….

 13. Bes Tolen

  Cz Christendom is de godsdienst van het Romeinse Rijk en gevormd naar de Midden Italiaanse godsdienst zoals van de Etrusken. Alleen hebben de Romeinen hun machtsstreven er op kundige wijze in verwerkt maar dat is juist de ramp voor het westen en dat blijft het.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.