Kabinet lacht zich kapot: ‘Meerderheid Nederlanders staat achter 2G-systeem en lockdowns’

I&O Research heeft een peiling gedaan en wat blijkt? Maar liefst 55 procent van de ondervraagden steunt het uitgangspunt van het discriminerende 2G-systeem en is voor meer lockdowns. Bijna de helft steunt het idee dat bedrijven niet-gevaccineerden moet kunnen verbieden om naar kantoor te komen. Toch is het draagvlak voor de coronamaatregelen flink afgenomen, ook onder gevaccineerden. Zwalkbeleid is dus jammer, maar prima als het ongevaccineerden raakt.

Nederlanders blijken nog maar weinig vertrouwen te hebben in het kabinet en hebben het idee dat er maar wat aangeklooid wordt wat betreft het coronabeleid. Toch zijn ze voorstander van strengere maatregelen, vooral tegen ongevaccineerden.

Dat is natuurlijk gunstig voor het demissionaire kabinet, want zo blijven zij eigenlijk buiten schot en worden de ongevaccineerden de zondebok voor hun belabberde beleid. Ondanks het gebrek aan vertrouwen in het kabinet is men dus voor strengere maatregelen, waarschijnlijk omdat het voornamelijk ongevaccineerden raakt. Dan maakt het ook niet meer uit of het beleid goed of slecht wordt uitgevoerd, zij hebben er toch weinig last van. En als het toch mis blijkt te gaan, dan ligt dat aan de ongevaccineerden. Het kabinet als schuldige aanwijzen heeft toch geen zin, want die blijven toch gewoon zitten.

Dit sentiment gaat ook echt ontzettend ver, gezien het feit dat bijna de helft voorstander is voor het 2G-systeem op het werk, meldt de NOS. Ongevaccineerden mogen van veel Nederlanders eigenlijk gewoon ontslagen worden, want dat is de uitwerking van die maatregel. ‘Had je je maar moeten laten vaccineren’, is het sentiment.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Kennelijk staat niemand er bij stil dat het demissionaire kabinet telkens te laat ingrijpt, ineffectieve maatregelen neemt en de verantwoordelijkheid zoveel mogelijk vermijdt. In dit stadium van de coronacrisis nog meer lockdowns en een 2G-systeem introduceren gaat de cijfers echt niet snel genoeg omlaag brengen. Die ‘tijdelijke’ maatregelen, die alleen zullen worden ingezet in regio’s met een hoog besmettingsrisico, zullen toch iets minder tijdelijk blijken dan nu wordt beweerd. Door het late ingrijpen worden bijna alle regio’s een hoog risicogebied. Door de lockdown zet men (onbewust) besmette mensen namelijk juist dichter op elkaar, waardoor het eerst erger zal worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. aerosol

  Hebben we wel genoeg werkkrachten in Nederland om al die kampementen te bouwen straks?
  Je moet wat over hebben voor een griepje

 2. aerosol

  Beste kabinet ooit sinds wo2. Nu de kleine kindertjes nog ff volspuiten en de missie is geslaagd.

 3. tim p

  gemanipuleerde polls gebracht door de corrupte leugen-msm…

  1. hans-e-pans

   Als de Nederlanders met enige verstandelijke gegevens nu nog niet in de gaten hebben dat we nu alweer twee jaar glashard voorgelogen en besodemieterd worden dan weet ik het niet meer.

   Misschien maar goed ook denk ik dan. Als Nederlanders krijg je tenslotte waar je recjt op hebt. In dit geval is dat niet veel, of juist wel.

   1. hans-e-pans

    verstandelijke “gegevens” moet zijn verstandelijke “vermogens”

 4. Mar

  Je kan het kabinet de schuld geven van alles en verwijten steeds te laat in te grijpen, maar je kunt ook eens vragen aan Nederlanders waarom het nu zo moeilijk is om de meest simpele regels te volgen.

  Nederland is te vol en toch lijkt het wel of we graag bovenop elkaar zitten en hangen.

  1. aerosol

   Volgens mij kan je beter reaguren bij de van Jolen Jopie

  2. Nostradamus

   Het enige zinnige: “Nederland is te vol”
   Laat al die corona-virus-varianten dragende nep asielzoekers eens tegengehouden worden dan!

   En zelfs “de meest simpele regels” moeten onderbouwd zijn. Of ga jij op je knieen met je handjes gevouwen/kont omhoog om een denkbeeldig vriendje in de hemel te bedanken voor al het goede en slechte wat jou overkomt?

   1. Mar

    Het is altijd de schuld van een ander.

    1. Nostradamus

     Nee, het is jouw schuld. Niet van een ander. 😂😂😂🤣🤣🤣🤣

  3. GewoonJohan

   Quote:”..waarom het nu zo moeilijk is om de meest simpele regels te volgen.”

   Misschien omdat het tegen de rechten van de mens is , en tegen de grondwet welke vrijheidsberoving verbiedt.

   Of anders omdat de Nederlandse grondwet zegt dat “discriminatie” onder GEEN ENKELE voorwaarde zou mogen worden toegestaan.
   Ongevaccineerden worden nu gediscrimineerd en iedereen wordt als het ware gedwongen om zich te vaccineren met een goedje dat niet is getest.

   Het is een schande dat mensen verplicht worden om één of meerdere vaccinaties te ondergaan onder omstandigheden waaruit blijkt dat corona niets anders is dan een zware seizoensgriep.

   Maar mag ik jou iets vragen ?
   Als jij dit beleid zo ondersteund, wat is dan het verschil tussen jou en een boerderijdier?

   1. Woordkunst

    Deze koe heeft wielen…

  4. dumbfarmer

   Dat is toch simpel: omdat dit zwabber kabinet zich om de haverklap bedenkt, andere regels neerzet, ineens andere criteria gebruikt om het “beleid” op te baseren, beloftes doet die ze niet nakomen, en niet in de laatste plaats zich zelf niet houden aan door hun opgelegde regels.

 5. GewoonJohan

  Quote :” Maar liefst 55 procent van de ondervraagden steunt het uitgangspunt..”

  Hoeveel ondervraagden waren dit precies ?
  En waaruit blijkt dat zij de meerderheid van de Nederlanders vertegenwoordigen ?

  Quote :”Ongevaccineerden mogen van veel Nederlanders eigenlijk gewoon ontslagen worden….Had je je maar moeten laten vaccineren”

  Niets maar dan ook niets waar dat uit blijkt.
  Demonstraties en reacties op straat en internet beweren het tegendeel.

  Quote: “Door het late ingrijpen worden bijna alle regio’s een hoog risicogebied.”
  Bewust beleid.

  Kort vraagje.
  Aan welke kant sta jij Wout ?

  1. dumbfarmer

   reactie van onze basisschool leraar: kijk! ik heb een papiertje van een officiele instantie die zegt dat het merendeel voor is!
   Heb jij een ander officieel papiertje? nee? mooi, voeren we mijn waanidee uit.

 6. Tom Bombadil

  Heinrich himmler zou trots op onze mark rutte zijn.

  1. Klaus Schwab

   Jammer dat de 2de wereldoorlog weer uit de kast wordt getrokken. Blijkbaar heb je te veel naar Thierry geluisterd. Stop nou eens met dit soort vergelijkingen.

   1. Tom Bombadil

    Verklaar u nader. De vergelijking met de 2de wereldoorlog is nog nooit zo waar geweest als nu. En fuck off met je Thierry.
    Zelfs de duitsers op het vakantiepark waar ik me nu bevind hebben het over hun digitale judenstern ff laten zien bij de gestapo bewaking………

    1. Klaus Schwab

     Hoe je ook over Rutte mag denken, maar hij heeft nog niemand vermoord en het gaat erg ver om hem met een massa moordenaar te vergelijken. Als je dat niet begrijpt, dan is het hoog tijd voor een paar lessen geschiedenis.

     1. GewoonJohan

      Hitler heeft ook nog nooit iemand vermoord, maar zijn beleid deed wel degelijk.
      In deze gedane stelling maakt het niet zo veel uit hoevéél mensen er precies zijn vermoord of welke doelgroep het precies is geweest met een bepaalde rede.
      Iedereen beseft hoe erg dat is geweest , maar ik denk dat je dat even opzij moet schuiven.

      In termen van beleid zien we helaas een hoop overeenkomsten tussen het beleid van de socialisten (NDSAP & NSB) van toen, en de sociaal coorperatisten van nu.
      Sociaal coorperatisten omdat ze kapitalistisch van aard zijn met een socialistisch model voor ons. Het zwevende torentje boven de pyramide zullen we maar zeggen.

      De NSDAP was daar niet zomaar.
      Het duurde meer dan 7 jaar aan acceptaties, voordat het pas pijnlijk duidelijk begon te worden.
      Dat stond inderdaad in de geschiedenislessen en valt niet te ontkennen.

     2. GewoonJohan

      Hietler heeft ook nog nooit iemand vermoord, maar zijn beleid deed wel degelijk.
      In deze gedane stelling maakt het niet zo veel uit hoevéél mensen er precies zijn vermoord of welke doelgroep het precies is geweest met een bepaalde rede.
      Iedereen beseft hoe erg dat is geweest , maar ik denk dat je dat even opzij moet schuiven.

      In termen van beleid zien we helaas een hoop overeenkomsten tussen het beleid van de socialisten (NZSAP & NSB) van toen, en de sociaal coorperatisten van nu.
      Sociaal coorperatisten omdat ze kapitalistisch van aard zijn met een socialistisch model voor ons. Het zwevende torentje boven de pyramide zullen we maar zeggen.

      De NZDAP was daar niet zomaar.
      Het duurde meer dan 7 jaar aan acceptaties, voordat het pas pijnlijk duidelijk begon te worden.
      Dat stond inderdaad in de geschiedenislessen en valt niet te ontkennen.

   2. GewoonJohan

    Als het onwaar zou zijn , dan zouden die vergelijkingen niet met elkaar overeenkomen.
    Dit zijn nu precies de kenmerken waaraan je kunt zien dat er een dictatuur tot stand komt dat fascisme met zich met brengt.
    Het is niet zo raar dat dit vooral in Europa gebeurt omdat Europa een stervende economie is.

    Breinzoekenden zoals jijzelf, zullen altijd diegenen demoniseren welke een terecht tegengeluid laten horen, door ze te identificeren als aanhangers van Thierry Baudet of andere politieke tegenstanders.
    De meeste mensen zoals jij missen de hersens in de bovenkamer , of steunen een regime dat anderen zullen onderdrukken.
    Door dat soort mensen werd de NSB eigenlijk groot.

    1. Klaus Schwab

     Ik ben klaar met idioten als gewoon Johan en Tom B. Overal maar de 2de wereldoorlog bij slepen en als je daar bezwaar tegen maak ben ik blijkbaar een nazi. Jullie zouden je diep, ja heel erg diep moeten schamen.

     1. Xyz1234

      Mensen zijn ook klaar met personen die weigeren de parallellen te zien, zodat ze niet de confrontatie aan hoeven te gaan met de eigen nalatigheid. Als je de andere kant opkijkt is het net alsof het er niet is. Een uiterst laffe houding.

     2. Mr.blauw.sky

      Klopt,

      Gewoontje presteert het zelfs om doodleuk beweren dat
      “”Hietler ook nog nooit iemand vermoord heeft””, de geestelijk gehandicapte volidioot.

     3. Trithing

      klausje denkt echt dat de 2wo er ineens was! als klausje een beetje nadenkt zijn de paralellen zichtbaar met 1933 tot 1939, dus voordat de oorlog echt begon.
      Weet klausje ook wat er in die tijd gebeurde? ik denk en weet wel zeker van niet….

     4. Trithing

      Die mensen Xyz1234 zijn mensen die hun dikker vette prikfascistische smoelwerken diep in de coronaströnt steken, de hele dag hun npo riedeltje herhalen…

     5. Woordkunst

      Ja moet gewoon je waffel houden lafzak, we maken nog altijd zelf wel uit welke vergelijkingen we maken en als jij daar met je tere hartje niet tegen kan ga je elders maar de gekwetste maagd uithangen…

     6. Mr.blauw.sky

      Elke vergelijking van Rutte of de Jonge met Híler en zijn gevolg is zwakzinniger dan zwakzinnig.
      Sommige a-historische sukkels weten van gekkigheid niet meer wat ze allemaal moeten roepen om maar aandacht voor hun (politieke) standpunt te krijgen.

     7. Mr.blauw.sky

      “”Weet klausje ook wat er in die tijd gebeurde? ik denk en weet wel zeker van niet….””

      Usb tje heeft in ieder geval zelf geen enkel benul van wat er toen allemaal zich afgespeeld heeft…

     8. Trithing

      Gelukkig weet blauw sky zeker niet waar hij het over heeft…

     9. Marcoweer

      Idd met al die landen die eraan meedoen lijkt het meer op een 3e wereldoorlog.

     10. Mr.blauw.sky

      Gelukkig is USB tje als geen ander in staat om zonder ook maar één boek over politieke geschiedenis gelezen te hebben toch zijn oordeeltje altijd als eerste klaar te hebben staan.

     11. Mr.blauw.sky

      “”Idd met al die landen die eraan meedoen lijkt het meer op een 3e wereldoorlog.””

      Yep, afgelopen week al de eerste tanks uit het Oostblok hier over straat zien rollen.

     12. Tom Bombadil

      Wij zijn klaar met idioten zoals jij die met zo’n beladen naam reacties van mensen zoals ik uitlokt. Ik heb mark rutte of onze regering nooit moordenaars genoemd. Ik maakte de terechte opmerking dat onze rechten sinds de tweede wereldoorlog niet zo erg zijn ingeperkt. Dat is een feit.
      The truth doesn’t care about your feelings.
      Those who forget history are bound to repeat it.

     13. Klaus Schwab

      Figuren die Rutte met nazi massa moordenaars vergelijken en/of beweren dat Hitler geen moorden op zijn geweten heeft, zijn toch echt behoorlijk van het padje. Door al die bezuinigingen blijkbaar toch weinig plaats in die GGZ instellingen

 7. JFU

  De propaganda werkt goed!

 8. Adriaen van Bergen

  Kabinet op dinsdag: Ga zaterdag mondkapjes dragen.
  Waarom pas op zaterdag? Vraag ik mezelf dan af.
  Heeft dat nepvirus dan een ingebouwde kalender?
  Het past sowieso met gemak door de gaatjes van de mondluier.

 9. KippiX

  Dat I&O Research, die dat onderzoek hebben gedaan heeft dit onder die onderzoeksresultaten op hun website gezet:

  Dit onderzoek vond plaats van vrijdag 12 november 19.30 uur (direct na de persconferentie) tot maandagochtend 15 november 9.00 uur.

  In totaal werkten 1.188 / 2.207 Nederlanders van 18 jaar of ouder mee aan dit onderzoek.
  Het grootste deel is afkomstig het I&O Research Panel, een kleiner deel (210) uit PanelClix.
  Dit zijn allen Nederlanders met een niet-westerse migratie-achtergrond. (In totaal werkten 259 Nederlanders met een niet-westerse migratie-achtergrond aan het onderzoek, gewogen: 267).
  De stellingen (paragraaf 2.8 t/m 2.11) werden voorgelegd aan n=2.207 respondenten.
  De overige vragen (paragraaf 2.1 t/m 2.7) werden voorgelegd aan n=1.188 respondenten.

  De onderzoeksresultaten zijn gewogen op geslacht, leeftijd, regio, opleidingsniveau en stemgedrag bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021. De weging is uitgevoerd conform de richtlijnen van de Gouden Standaard. Hiermee is de steekproef representatief voor de kiesgerechtigde Nederlandse inwoners (18+), voor wat betreft deze achtergrondkenmerken.

  Aan dat onderzoek deden maximaal 2.207

  Op deze website: h**ps://www.nporadio1.nl/nieuws/stand-nl/fb402860-7815-4e1f-ad29-a1602999045a/stand-nl-een-2g-samenleving-moet-koste-wat-het-kost-voorkomen-worden

  En daar lieten 9830 stemmen toch een ander beeld zien.

  1. Nostradamus

   Goede link naar nporadio1!

   Waar haalt I&O Research eigenlijk hun geld vandaan om te kunnen onderzoeken?

   1. Nostradamus

    I&O -FritsWester- Research!

    h**ps://www.dagelijksestandaard.nl/2021/11/filmpje-horecaondernemer-khalid-oubaha-slaat-regime-slaafje-frits-wester-knockout/

  2. GewoonJohan

   Quote: “Aan dat onderzoek deden maximaal 2.207 mee.”

   Dat bedoel ik dus.
   Een geselecteerd panel die niet de gemeenschappelijke belangen delen, welke om precies te zijn 0.012982352% van de Nederlandse bevolking vertegenwoordigen.

   Ik had het getal maar helemaal opgeschreven om het enigzins significant te laten lijken.

   1. Nostradamus

    Een soort van WC-eend onderzoek.

 10. Florissa

  Bij de opkomst van hitler waren alle Duiters lirisch,dat was in 45 omgezet naar een grote haat,toen men eindelijk zag in wat voor puinhoop dit monster hij Duitsland gestort had .Dezelfde kliek is weer uit op totale macht en all middelen worden gebruikt .

 11. Mistgabel

  I&O Research. Het nr. 1 onderzoeksbureau voor overheid en non-profit.

 12. dumbfarmer

  business as usual dus: ze gebruiken fijn data die zo effe uit komt, NOS wordt dan als spuigat gebruikt voor het verspreiden van die (zwaar biased) gegevens en ze kunnen vrolijk weer verder met tweedracht zaaien.
  Dat het merendeel voor ontslag is als je niet gevaccineerd bent.. zal aan mij liggen, maar ik geloof er geen donder van. Het zal eerder iets zijn van: boeit me eigenlijk niet either way, zolang ik er maar geen last van heb.
  Het ligt er dan vervolgens maar aan welke vraag is gesteld, hoe die is gesteld en welke multiple choice antwoorden je kunt geven.

  maar vooral doen.. gaan we volgende maand dus het gejank zien van het kabinet dat er te veel vacatures open staan, en te veel lui in de WW terecht komen, waar ze vervolgens vrolijk dan weer gaan bezuinigen.

 13. Neko-

  Benieuwd wat die gevaccineerden gaan vinden als alle ongevaccineerden inderdaad ontslagen worden…

  De hoeveelheid werk die er ligt word er niet minder op… en als je ineens een deel van je personeel mist, moet de rest er ineens veel harder aan trekken om het werk gedaan te krijgen.

  Werkgever komt anders economisch in het gedrang, moet mogelijk gaan down-sizen (dus meer mensen ontslaan) omdat hij de hoeveelheid werk niet aan kan.
  Medewerkers komen mogelijk met burnout/overspannenheid thuis te zitten. Minder mensen om hetzelfde werk te doen, en een extra belasting op delen van de zorg.

  1. dumbfarmer

   ik ben ook eens benieuwd.. als ineens blijkt dat al die gevaccineerden gezellig allemaal naar de test straat mogen omdat ze corona klachten hebben, of ze dan verbaast reageren en wie ze dan aanwijzen als schuldige..

 14. Itsme

  Wat is dit voor leugen? Heb je al gezien wie de eigenaar is van dat onderzoeksbureau?

  Dit is WC-EEND adviseert WC-EEND

  Meteen hier ook maar mijn abo opzeggen stelletje facisten corona promotors enz …

 15. KippiX

  h**ps://petities.nl/petitions/geen-2g-maatregel-in-nederland?locale=nl

  En kijk hier de aantallen dan. Blijven maar oplopen!

  Wat nou I&O Research…

 16. Uwehetgeweten

  Zo effe een nep peiling tussendoor alsof het al een gewonnen koers is.

 17. De witte roos

  Ik heb gisteren in een poll meegedaan was het andersom. Vreemd.

  1. Harry Haller2

   Drie witte rozen en je bent de Sjaak.

 18. Xyz1234

  Degenen die voor een dergelijk systeem zijn vinden dat vooral vanwege egoïstische redenen. Als je niet meer hoeft te testen is dat weer een last minder. Of je vervolgens andere mensen besmet zal de meeste mensen een zorg zijn. Die prik hebben ze namelijk ook gehaald om op vakantie te kunnen en echt niet op basis van een goede afweging tussen voor- en nadelen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.