2G-maatregel in aantocht: GroenLinks, PvdA en ChristenUnie moeten even door OMT overtuigd worden

De invoering van de discriminerende 2G-maatregel komt steeds dichterbij. Het demissionaire kabinet wacht nog even op het aangevraagde spoedadvies van het OMT en dan is het wachten op een meerderheid in de Tweede Kamer. En die lijkt er te komen, want de PvdA, GroenLinks en de ChristenUnie zijn bereid om zich te laten overtuigen door het OMT.

Volgens demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zijn de voorbereidingen in volle gang, meldt RTL Nieuws. Er is namelijk een wetswijziging nodig om de dictatoriale en discriminerende 2G-maatregel erdoor gedrukt te krijgen.

En dat gaat helemaal niet moeilijk worden, want het OMT heeft niet veel overtuigingskracht nodig voor GroenLinks, de PvdA en de ChristenUnie om die 2G-maatregel ingevoerd te krijgen. Iedereen weet dat ongevaccineerden het virus makkelijker kunnen verspreiden dan gevaccineerden en dat ongevaccineerden meer kans hebben om in het ziekenhuis terecht te komen. Die groep uitsluiten zou de cijfers behoorlijk snel kunnen drukken.

Toch is het maar de vraag of dit zoden aan de dijk gaat zetten. Vanuit epidemiologisch oogpunt lijkt dit de oplossing, maar daar mogen we best vraagtekens bij stellen. De factor ‘gedrag’ speelt namelijk ook een rol bij coronamaatregelen. En daar wordt nauwelijks rekening mee gehouden door het OMT, het RIVM en ook de Tweede Kamer.

Gaat een vriendengroep, waarvan één iemand niet gevaccineerd is, die persoon links laten liggen? Of gaan ze tussen de horecabezoeken en evenementen alsnog bij die persoon op bezoek? En wat gaan ongevaccineerden doen als die 2G-maatregel er is, alleen maar binnenzitten tot de coronacijfers dalen? Natuurlijk niet. Gevaccineerden zullen onbewust ongevaccineerden nog steeds besmetten en ongevaccineerden zullen ook bij elkaar over de vloer blijven komen.

Tel daar nog bij op dat er vanuit de samenleving steeds meer weerstand komt tegen de coronamaatregelen en het feest is compleet. Je kunt er namelijk donder op zeggen dat het demissionaire kabinet straks lokale lockdowns in gaat voeren en de 2G-maatregel op gaat leggen aan Urk, de Bible Belt of multiculturele wijken van grote steden. Gaan die mensen dan ineens overstag of zetten ze juist de hakken in het zand? Reken maar op het tweede.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het OMT zal GroenLinks, de PvdA en de ChristenUnie echt wel gaan overtuigen van het nut van de 2G-maatregel. Maar die afschuwelijke maatregel komt waarschijnlijk veel te laat om de coronacijfers terug te dringen én de effectiviteit op zich zal schromelijk worden overschat. Het doel zal dus niet (of veel te laat) worden bereikt, terwijl het de samenleving verder op scherp zet. Vooral als ondernemers zelf uit moeten gaan maken of ze de 2G-maatregel zullen gaan hanteren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. DutchOutlaw

  Aankondigingen

  HET IS EEN KWESTIE VAN TIJD

  Op 17/11 De stemming Tweede Kamer.

  HIERBIJ EEN LANDELIJKE OPROEP !!!

  Wie denkt dat hij goed zit met een QR code vergeet voor het gemak dat de vijand van de on-gevac-cineerden dezelfde is als die van de gevac-cineerden. Waan je nu maar niet veilig met je QR code, want de ogenschijnlijke voordelen zullen tijdelijk blijken te zijn. Om hem te behouden zul je nog heel wat in-jecties moeten accepteren. En als je ze allemaal hebt gehad en je lichaam vol zit met stoffen etc, zullen de overheden je laatste vrijheden- afpakken. Je zult dan hetzelfde lot ondergaan als de ongevac-cineerden. Met enkel wat verschil in timing.
  Tenzij………
  Gevac-cineerden hetzelfde doen als koning Christiaan van Denemarken in de mythe van de Joden-ster. Als de bezetters zouden eisen dat alle Jo-den een ster moeten dragen zou het hele Deense volk een ster opdoen inclusief de koning.
  Dus……..
  Lever je Q-R code in en verklaar je solidair met je ongevac-cineerde medelanders die gediscrimineerd en buitengesloten worden. Dan snijdt het mes aan twee kanten: 1. Je staat sterker, want je trekt samen op met de on-gevac-cineerden tegen een overheid die jullie beider vrijheid wil afpakken. 2. Burgers zonder Q-R code zijn veel moeilijker in te lijven door de overheid.
  Verdeel en Heers komt van de Latijnse uitdrukking “Divide et Impere”, ‘Geef een vijand meer rechten dan je andere vijand. Ze zullen dan elkaars vijand zijn en niet de jouwe’. Het is een aloude tactiek, die er voor zorgt dat twee vijanden niet tegen je zullen samenspannen.
  Vecht voor je vrijheid en die van je medeburgers. Trap niet in de val van de overheid en verwijder je Q-R code.
  Stuur dit bericht in een mail naar uw collega’s en werkgevers…
  Bvd..

  1. Trithing

   BOEM

   1. Krasvast

    @Trithing: Voor mij was het al 2G, zo laat ik mij sowieso niet testen. Of ik het heb gehad gaat ze geen reet aan en prikken doen ze maar lekker bij zichzelf.

  2. dumbfarmer

   dat gaat 3 keer gebeuren.. nu niet, dan niet, nooit niet.
   Wat ik wel verwacht is op zich wel grappig: kijk om je heen wat betreft het hele leger aan schoonmakers… het overgrote deel daarvan is allochtoon, omdat wij als nederlanders tegenwoordig te lui zijn of domweg het vieze werk niet willen doen.
   Ik ben er van overtuigd dat het overgrote deel van ongevaccineerden in die hoeken zit. Dus.. vooral doorvoeren dat 2G, gaan we lachen! Mogen al die volgevreten knuppels in den haag hun eigen plee poetsen, hun eigen rotzooi opruimen, in de kantine is ook niks meer te krijgen, enz!
   Dus als het even zo door gaat, schieten die gasten zichzelf riant in hun voeten met het hele verhaal.

   1. Monty

    ”Ik ben er van overtuigd dat het overgrote deel van ongevaccineerden in die hoeken zit.”

    Toch vreemd dat een groot deel van de reageerders het dan toch voor hen opneemt.

    Ben jij dan zo slim en zijn zij zo dom?

    1. dumbfarmer

     ach, je weet toch.. als je tegenwoordig niet minstens 5 geknuffeld hebt, 2 in je woonkamer huisvest, verontwaardigd bent dat er geen plaats is voor alle vluchtelingen en ze niet erkent en vooral ondersteund in hun ‘slachtoffer rol’, dan hoor je er heeeelemaal niet meer bij! 😉

 2. Winfrida

  Dat kun je op je klompen aanvoelen, de 2G-maatregel gaat er komen. Dat is al ingepland.

 3. Monty

  ”Het OMT zal GroenLinks, de PvdA en de ChristenUnie echt wel gaan overtuigen van het nut van de 2G-maatregel.”

  Misschien kan Baudet nu laten zien hoe goed hij als politicus is door GroenLinks, de PvdA en de ChristenUnie van zijn gelijk te overtuigen.

  Dit zal hem een echte verzetsheld maken.

  1. Trithing

   Het zit monty wel dwars

   1. Monty

    Ben jij het usbtje?

 4. StemPzeweg

  Je kunt vaak met minder regels meer bereiken. Het zou beter zijn om 3G instant te houden omdat ongevaccineerden dan nog wel een kans hebben om mee te doen. 2G sluit een deel van de samenleving helemaal uit. Je kan er beter voor zorgen dat de handhaving op QR codes beter worden uitgevoerd want tot nu lukt het mensen zonder geldige testbewijs zowel als vaccinatie bewijs binnen te komen door fraude te plegen.

  1. leukeditter

   oppleuren met die qr codering..het slaat werkelijk helemaaaaal nergens op , ongevaccineerden worden idd joden, allebei slechte mensen …blijkbaar

 5. No comment

  Laat ze de 2G maar zo snel mogelijk invoeren! Ik heb er geen enkel probleem mee! Sterker nog…… dan blijven die geestelijk doorgedraaide gevaccineerden mooi uit mijn omgeving. Deze lui zijn nu kompleet van God los en denken dat ze volledig beschermd zijn, hoe naïef!
  We zullen het meemaken of de besmettingen dan drastisch omlaag gaan.
  Maar ja, de gevaccineerden zullen altijd de ongevaccineerden de schuld blijven geven ook al worden ze in kampen opgesloten.

 6. Duckday

  Zorg dat die partijen die voorstemmen geen enkele stem meer krijgen.
  en die mensen die op deze partijen stemmen moeten uitgesloten worden dan draaien we eens de boel om.Het worden dan NSB insmeren met pek dan harhalen we de traditie die ook lang geleden met verraders gedaan zijn

 7. Mar

  Waarom zou ik dat doen, DO?.Ik heb dat ding nodig als we onverhoopt naar Amerika moeten. De familie daar is voor mij belangrijker dan de ongevaccineerde familieleden hier in Nederland, dus laat staan dat ik zoiets zou doen voor eigenwijze lieden (op de mensen na die vanwege gezondheidsreden niet gevaccineerd kunnen worden), die blijkbaar in de veronderstelling leven dat alle maatregelen in de laatste anderhalf jaar geen nadelige effecten hebben gehad. Voor die lieden die gingen lopen klojooien met nep QR code, die feestjes hielden in de bossen en in tunnels. Voor lieden die zich lekker laten ophitsen en belazeren door ene Thierry Baudet.

  Wordt het niet eens tijd dat ongevaccineerden eens een beetje dimmen en zich solidair tonen met anderen in plaats van eisen dat men zich solidair toont met hun, de zielepoten die het zo zwaar hebben.

  Ajuu parapluu. Je vindt zelf maar een oplossing voor je probleem.

  1. Woordkunst

   Aju paraplu, laat je vooral nog een keer volspuiten door markie mark en hugo de klote

   Zielepoot

 8. dumbfarmer

  Ik ben al aan het wachten tot iemand op het idee komt dat het handiger is om net als je hond of kat gechipt te worden zodat je alleen nog maar een rfid code hoeft te scannen.
  Heel wat lastiger om die te kopieren op een papiertje en reuze handig toch? Kun je meteen ook allerlei biometrische gegevens aan hangen en zo.. en je huidige relatie status, en hoeveel je verdient per maand, welke auto je rijd.. plaats zat op zo’n ding!

 9. Re-al

  Alle discriminatie, ook op medische gronden, is verboden.

  Grondwet; Artikel 1 en 11.

  1. dumbfarmer

   volgens de nieuwe rekenmethodes is 1 + 11 gelijk aan 22 😉 haha

 10. tim p

  youtubewatch?v=o-kPNFzhZXg Maastrichts ziekenhuis 8 op de 10 patiënten WEL gevaccineerd, aldus bestuursvoorzitter UMC+ Mertens!

  algemeen/90-zieken-umc-new-york-is-gevaccineerd-wereldwijde-pandemie-van-vaxxers-begonnen/
  uk-has-fallen-85-percent-covid-deaths-vaccinated-child-deaths-83-percent-higher/ VK: 85% van de Covid-19 doden zijn gevaccineerden

  youtubewatch?v=FJcWAE0Iaic CDA geeft toe: Corona is niet dodelijker dan de griep

  officls-belgische-ziekenhuizen-bijna-alle-opgenomen-covid-patienten-dubbel-gevaccineerd/ Kristiaan Deckers, medisch directeur van de Antwerpse ziekenhuisgroep GZA, heeft de noodklok geluid omdat de volledige capaciteit voor Covid patiënten op de IC (25% van het totaal) nu vol zit. ‘Het profiel van onze patiënten? Ze zijn nu allemaal gevaccineerd en hebben doorbraak infecties

  algemeen/british-medical-journal-bevestigt-geen-pandemie-van-ongevaccineerden-maar-van-vaxxers/

 11. Piet Paaltjens

  “Je kunt er namelijk donder op zeggen dat het demissionaire kabinet straks lokale lockdowns in gaat voeren en de 2G-maatregel op gaat leggen aan Urk, de Bible Belt of multiculturele wijken van grote steden.”

  Dit is stupide stemmingmakerij, er is geen hond die dit soort maatregelen zelfs maar overweegt.

  1. Trithing

   Juist wel, prikfascisten als jij overwegen dit, zelfs zo erg dat dit demissionair kabinet de arrogantie heeft om tegen de grondwettelijke regels in, wetswijzigingen door te voeren…

  2. dumbfarmer

   om hoeveel gaan we wedden? ik wed van wel.
   en stemmingmakerij.. weet onze regering alles van ook, dus wat dat betreft verwijt te pot de ketel dat ie zwart ziet.

  3. september

   De 2G-maatregel gaat er wel komen,maar niet plaatselijk.En die ongevaccineerden vooral hier,krijgen toch niet gelijk,dus houden jullie maar in

   1. Trithing

    Het gaat niet om de vaccinatie domoor maar om de medisch discriminerende QR code

   2. Piet Paaltjens

    Klopt, plaatselijke lockdowns zijn absurd.

    1. Piet Paaltjens

     Een lokale toepassing van 2G is evenzeer absurd.

    2. Trithing

     Prikfascist

 12. J. Punt

  Wanhoop slaat toe. Zien er slecht uit, onze staatsmannen. Besef is dat alles wat gebeurd, mislukt en gecompenseerd moet worden met meer repressie, druk en dreigementen. Stort vanzelf in. Daarna kunnen we weer zij aan zij de straten door om te demonstreren tegen uitsluiting van blm en woke door extreem rechts enzovoorts.

 13. Uwehetgeweten

  De 2g zal in de verpleging een percentage wegloop teweeg brengen. Denk maar aan geloofsovertuiging en dergelijke.
  Met als gevolg veel kennis routine en kunde gaat met deze mensen weg.
  Dus op het nu moment al weer minder verpleging, maar na deze corona hetze. is er ook een te kort aan verpleegkundige.
  Wat dus nu meer sterfte geeft maar daarna ook.
  Wat trouwens beide gevallen wel goed uit komt voor build better back.

 14. Florissa

  Hugo heeft een grote bek,net als die Belgen die alle verplegers die niet geprikt zijn willen ontslaan ,nou de zorg heeft al een probleem,en als ze wijs zijn melden alle ongevaccineerde zich vanaf vandaag ziek thuis .Doen ambtenaren namelijk ook als er een probleempje opduikt .

 15. Branzino

  Ik zie de afgelopen weken een in mijn ogen heel positieve ontwikkeling. De discussie in de samenleving gaat heel veel minder direct over corona, covid19, de ernst ervan en de concreet te nemen maatregelen. De discussie gaat nu vooral over het wel of niet mogen nemen van één bepaalde maatregel, of eigenlijk twee, 2G of 3G. Het is een ethisch politieke discussie geworden. Heel goed, want zo functioneert onze samenleving. Twijfel aan corona lijkt af te nemen, op een paar warhoofden in de Tweede Kamer en een enkele actiegroep na. Dat vind ik wel de winst van de afgelopen periode. De medische factoren zijn op de achtergrond geraakt.

  Ik ben nog wel benieuwd welke alternatieven de tegenstanders van 2G of 3G hebben om corona tegen te gaan. Ik hoor nu alleen het 1G van de CU, maar dat zal door praktische beperkingen het wel niet halen. Bovendien klinkt de achterban die voor een deel tegen vaccineren is, er wel heel sterk in door.

  1. Piet Paaltjens

   @Branzino,

   Ik ben benieuwd of jij voorstander bent van de 2G-maatregel.

   Ik twijfel nogal. Ik vind de maatregel toch behoorlijk ingrijpend en de werkzaamheid niet echt aangetoond.

   Ben benieuwd naar jouw zienswijze.

   1. Branzino

    @Piet Paaltjens
    Ik neem alles serieus waar erkende deskundigen niet meteen afstand van nemen. De redenering die een groep van de TU Delft volgt, spreekt me aan. Zie bijvoorbeeld nos.nl/artikel/2405240-alleen-toegang-na-coronaprik-of-genezing-erg-aannemelijk-dat-2g-helpt

    Daar wordt uiteengezet, dat 2G helpt, beter dan 3G, omdat je ongevaccineerden niet laat besmetten en daarmee een bron van thuisbesmettingen wegneemt en ziekenhuisopnames. En om dat laatste gaat het vooral.

    In Duitsland wordt 2G in een paar deelstaten en enkele regio’s toegepast. Met ziet er elders zoveel voordeel in, dat andere deelstaten en enkele steden (waaronder Berlijn) het gaan overnemen. Dat doen ze ondanks het feit, dat de besmettingen landelijk sterk toenemen en 2G door sommige criticasters als onwerkzaam wordt beschouwd.

    Het 1G-idee van de CU klinkt voor mij veelbelovend, maar lijkt me onuitvoerbaar als daarmee de vrijheid ook maar een beetje terug moet keren. Ik hoor er vooral de voorkeur van de achterban in doorklinken, waar vaccineren nog steeds niet door iedereen enthousiast omarmd wordt, ook niet tegen polio en andere enge ziektes. Ik vermoed daar een politiek spel om de kool en de geit te sparen. Men wil wel naar 2G of 3G maar durft daar niet al te rigoureus mee in te stemmen.

    En verder vermoed ik ook een hoeveelheid wisselgeld, dat het kabinet kan inzetten, zoals de locaties waar 2G moet gaan gelden, de bevoegdheden van de ondernemer en meer. Ik ben benieuwd naar het politieke spel vanmiddag.

    1. Piet Paaltjens

     “Ik neem alles serieus waar erkende deskundigen niet meteen afstand van nemen.”

     Ja, ik ook, maar ik begrijp dat je invoering van 2G vooralsnog ondersteunt omdat het volgens jou werkt.
     Ik betwijfel of dat voldoende is voor invoering van deze wel erg ingrijpende maatregel, bezwaren die sommige erkende deskundigen ook aanvoeren.

     1. Branzino

      @Piet Paaltjens
      “… omdat het volgens jou werkt …”

      Ik vind zelf niet zo heel veel. Epidemiologisch en virologisch ben ik een absolute leek. Met statistiek en aanverwante theorieën kan ik redelijk uit de voeten. Dat sommetje dat het positieve effect van 2G berekent snap ik.
      De bezwaren tegen 2G hebben m.i. vooral betrekking op de politieke en ethische factoren die ermee samenhangen. Ik constateerde dat elders ook al. Dan speelt bij mij ook de toegezegde en verwachte tijdelijkheid van de maatregel(-en) en moesten we het wat mij betreft maar even doen.
      Ik blijf even goed heel voorzichtig en kies altijd voor de sterkste maatregel tussen het OMT-advies of het kabinetsbesluit. En gisteravond werd ook weer in Op1 benadrukt, dat de sterkste maatregel ook de eenvoudigste is: afstand houden.

     2. Piet Paaltjens

      “Ik constateerde dat elders ook al. Dan speelt bij mij ook de toegezegde en verwachte tijdelijkheid van de maatregel(-en) en moesten we het wat mij betreft maar even doen.”

      De zorg betreft ook de tijdelijkheid. Inmiddels komen we tot het besef dat het virus onder ons zal blijven en (zie ook de OP1-uitzending van gisteren) de mogelijkheid van het opduiken van een zwaardere variant regel is.
      Als het Kabinet kiest voor een tijdelijke noodmaatregel die (grond)wet breekt is het mogelijk te billijken. Als die tijdelijkheid niet kan worden gegarandeerd wordt er een rechtsstatelijke grens overgestoken die erger is dan de kwaal.

    2. HenC

     Tja, Branzino…
     Intussen zul je wel gelezen hebben dat zelfs de TU-Delft toegeeft dat ze fouten in dat rapport hebben gemaakt die de uitkomst voor de politieke keuze 2G bevoordeeld. Het OMT heeft daarom zelf een rapport bedacht, maar geven de berekeningen niet erbij. Dat is wetenschappelijk Nederland tegenwoordig. We geven de berekeningen er maar niet meer bij. De politiek verbreidt nep-nieuws door dit soort flut rapporten te publiceren. Gelukkig zijn er mensen die het kunnen narekenen…. En dus kunnen aantonen dat het net zo gevaarlijk is om alleen met gevaccineerden samen te komen. Er komen dan evenveel besmettingen als wanneer je met een gemengde groep samenkomt. 2G en 3G zijn “snoepjes” voor mensen die alles geloven zonder iets zelf na te rekenen

 16. Appelstroop

  PvdA is al om, je kan het debat net zo goed niet kijken.

 17. Re-al

  Verplicht testen, injekteren, qr-apps, mondkapjes, lock downs
  zijn in strijd met de Grondwet.

  Wie een injectie wil, kan die nemen.
  Wie geen injectie wil, heeft alle recht die te weigeren.

  Overigens :
  Er is geen “pandemie” / “epidemie”.
  WHO : IFR = gem. 0,15%; cijfer als influenza-seizoen.

 18. Karel Broere

  Ik lees in dit artikel: “Iedereen weet dat ongevaccineerden het virus makkelijker kunnen verspreiden dan gevaccineerden en dat ongevaccineerden meer kans hebben om in het ziekenhuis terecht te komen”. Ik denk dus dat niet iedereen dat weet, want anders laat je je toch vaccineren heb je minder kans om ziek te worden. Vreemd al die negatieve reacties die er alleen maar voor zorgen dat weigeraars er nu voor zorgen dat meer mensen ziek kunnen worden en daar zitten ook mensen bij die door het ontmoeten van een besmette weigeraar na een paar weken tussen zes plankjes moeten vertrekken. Denk er ook eens aan wat je anderen kan aandoen en hoe je gedrag de zorg extra belast, waardoor veel mensen langer moeten wachten op goede zorg, die dan ook te laat kan zijn voor een goed resultaat.

  1. Piet Paaltjens

   Hear, hear!

 19. GewoonJohan

  Quote:” Er is namelijk een wetswijziging nodig om de dictatoriale en discriminerende 2G-maatregel erdoor gedrukt te krijgen.”
  En dat laten Nederlanders gewoon gebeuren.
  Zolang de coffeeshop maar open blijft zullen we maar zeggen.

  Quote:” Iedereen weet dat ongevaccineerden het virus makkelijker kunnen verspreiden dan gevaccineerden.”
  Dat blijkt niet uit de meest recente cijfers Wout.
  Aan welke kant sta jij eigenlijk ?

  Quote:”Gevaccineerden zullen onbewust ongevaccineerden nog steeds besmetten.”
  Waaruit blijkt dat gevaccineerden ALLEEN ongevaccineerden besmetten ?
  Zijn hier harde cijfers voor, en zo ja, wat is daar de methodologie voor ?
  Al zou de stelling waar zijn , dan nog steeds kan het nooit “onbewust” zijn geweest , aangezien dit beleid zeer doordachte (doortrapte) en bewuste keuzes heeft gemaakt.

  Quote:”de 2G-maatregel op gaat leggen aan Urk, de Bible Belt of multiculturele wijken van grote steden.”
  Natuurlijk !
  Alleen de gebieden die de meeste tegenstand bieden.
  Knap stukje crowdkontröl waarin mensenrechten worden geschonden, maar nu volkomen legaal is omdat het wettelijk bepaald is.

  Quote :”Het OMT zal GroenLinks, de PvdA en de ChristenUnie echt wel gaan overtuigen van het nut van de 2G-maatregel.”
  Gespeelde verontwaardiging van deze drie partijen.
  Ze kennen het draaiboek al sinds het begin het dit is niets anders dan poppenkast voor de buhne.
  Groenlinks en Pvda omdat ze Open Society zijn, en CU omdat ze het laafje van het kabinet zijn.
  Quote :”…om de coronacijfers terug te dringen…”
  Over welke cijfers hebben we het precies Wout ?

 20. HenC

  stop het indelen van mensen in groepen. 2G 3G alle modellen helpen niet om de besmettingen tegen te houden. Iedereen voor toegang te laten testen is het beste is bewezen in de feeldlabs en daar zijn ze gemotiveerd om dat te laten werken. Geen vrijbrief meer voor 3G pashouders, de werking van het vaccin is te beperkt gebleken tegen het doorgeven van het virus.
  Geld is niet het probleem doordat minders handhaving en politie inzet nodig is.
  Ook hoeft er dan niet zoveel geld naar indoctrinatie spotjes op radio en TV.
  Er zullen minder protesten zijn dus ook de politie hoeft niet zoveel overuren te maken tot aan code zwart op hun werkroosters.

  1. Krasvast

   “Iedereen voor toegang te laten testen is het beste is bewezen…”

   Uiteraard niet. Een test bewijst niets anders dan dat er hooguit een klein deeltje van een virus is aangetroffen. Het bewijst in ieder geval niet of iemand besmet is. Voortdurend bewijzen dat je ‘gezond’ bent is imbeciel.

   Daarnaast wordt ons land al meer dan twintig maanden overspoeld met angstporno voor een virus met een ifr van minder dan 0,16%.

   1. HenC

    Krasvast mijn eerste antwoord werd weggejorist. dus nog een keer:
    er stond bij: “in de feeldlabs”.
    Ik ben voor een totaal testloze maatschappij. Geen enkele test is 100% werkend en op 17 miljoen mensen loopt het aantal foutjes dus aardig op.
    Mensen zullen zelf wel zorgen dat ze niet besmet raken
    Ook ik erger me aan de angstindoctrinatie die van ons belastinggeld wordt uitgestrooid over ons.

 21. HenC

  2G op de werkvloer werkt ontregelend voor de economie.
  Teveel mensen op cruciale punten vallen weg omdat ze niet gevaccineerd zijn.
  Ook in ziekenhuizen en in de verzorging werken mensen die zich niet willen vaccineren.
  Er is nu al een tekort aan werkenden in de zorg zodat mensen met corona gewoon moeten doorwerken. Als je dan de 10% niet gevaccineerden ook nog uit de zorg haalt loopt het fout.

 22. HenC

  2G op de werkvloer werkt niet.
  Zelfs de directeur van het CBR zegt op de radio dat bij hun maar 65% gevaccineerd is. Ze kunnen nu het werk al niet aan en als de niet gevaccineerden niet meer mogen werken loopt de wachttijd voor rijexamens nog verder op. Hij snapte ook niet waarom D66 dat er door wil drukken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.