Belangrijke mededeling ‘Scientist Director’ van AstraZeneca: ‘2G is moreel verwerpelijk én niet-wetenschappelijk’

De Scientist Director Global Development Oncology bij AstraZeneca heeft zich met passie uitgesproken tegen het 2G-systeem dat Hugo de Jonge en Mark Rutte willen opzetten. Want, stelt hij, het “is niet alleen moreel verwerpelijk, maar ook vrijwel niet wetenschappelijk te onderbouwen.” Zo, daar kunnen De Jonge en Rutte het mee doen.

“Ik zie steeds meer LinkedIn posts van medisch-wetenschappelijk professionals die zich – elk op hun eigen manier – zorgen maken en uitspreken over het gevoerde beleid t.a.v. de QR codes. Ik sluit mij daarbij aan,” schrijft Didier Meulendijks op LinkedIn. “De QR-, en zometeen 2G-maatschappij die opgetuigd wordt, en waarmee op grote schaal mensen worden uitgesloten op basis van vaccinatiestatus, is niet alleen moreel verwerpelijk maar ook vrijwel niet wetenschappelijk te onderbouwen.”

Gevaccineerden verspreiden het virus óók

Vervolgens legt hij uit dat “data laten zien dat de SARS-CoV-2 vaccins – hoewel effectief in het verminderen van de kans op ziekenhuisopname – al snel geen relevant effect meer hebben op de verspreiding van het virus. Daarmee vervalt elke rechtvaardiging voor de voorgestelde QR-maatschappij waarin mensen – waaronder alle kinderen vanaf 12 jaar – worden gedwongen tot vaccinatie om deel te kunnen nemen aan het normale maatschappelijke leven.”

“Niet ethisch”

“De groep QR-loze Nederlanders bestaat voor een groot deel uit gezonde jonge mensen (inclusief kinderen) wiens risico op ziekenhuisopname klein is, evenals een groot aantal mensen die Covid-19 al doorgemaakt hebben (maar geen positieve test kunnen laten zien),” gaat Meulendijks verder. “Het buiten de maatschappij sluiten van deze mensen op basis van vaccinatiestatus is niet ethisch te verantwoorden en leidt tot sociale en maatschappelijke schade die niet te overzien is.”

Stille zwijgers

Tenslotte heeft hij ook een boodschap voor wat hij de “stilzwijgende meerderheid” noemt. “Helaas lijkt het er steeds meer op dat een stilzwijgende meerderheid van Nederland zorgt voor veronderstelde instemming met dit beleid, en dat kan op termijn zeer schadelijk worden.” Juist daarom is het in zijn ogen belangrijk dat hij zich hier publiekelijk tegen uitspreekt.

Wat hij dan wel wil doen? “Laten we ons in plaats van op QR codes volop richten op het repareren van de zorgcapaciteit die de afgelopen jaren is verminderd.”

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Lezen jullie mee, QR-fascistjes De Jonge en Rutte?

UPDATE

Goh. Het is nauwelijks te geloven maar – niet schrikken! – Didier heeft zijn stuk op LinkedIN verwijderd. Gelukkig zijn de screenshots er nog.

Wordt dit “functie elders” voor meneer Meulendijks?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Piepertje

  Game, set en match!

 2. StemPzeweg

  Wat een idioot! Natuurlijk helpt 2 G want daarmee kun je verspreiding van het virus naar een ongevaccineerd iemand voorkomen. 2 G nu!!!!!!

  1. leukeditter

   jaaaa das zeker…volan achter adolf de jonge aanlopen vooruitt!!!! lompe zak!!!

   1. Mr.blauw.sky

    En jij loopt blind achter Poetin aan, houzee.

  2. Nostradamus

   Nee, 2G helpt niet. Ook 1G, 3G, 4G en 5G helpen niet. Jij bent hier de domme idioot!!!

   Als zelfs de ‘Scientist Director’ van AstraZeneca zegt dat ook, óf misschien wel juist gevaccineerden het virus verspreiden, tegen de wereldwijde tantrums in, wie ben jij dan om anders te beweren?!?
   Jij bent inmiddels, net als ClowntjeClusterf*ck en Pinokkio zo verblind door het vaccineren tantrum, dat je nooit open zult staan voor andere mogelijkheden.

   Ga lekker van je pensioen genieten en neem vooral nog een booster of 10. Je bent een Big Pharma Vaccinazi!

  3. Augustus

   Neeeee weer een antivaxxer gespot! We moeten door naar 0G! Alleen als iedereen thuis zit kan corona zich niet meer verspreiden. Zeg met elkaar: alleen samen krijgen we corona onder contr{)le!

   1. Nostradamus

    Je noemt borres een antivaxxxer 😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣

 3. Marcoweer

  Lezen jullie mee QR-fascistjes De Jonge en Rutte? Waarom alleen die 2 laat ze allemaal maar meelezen misschien komt dan het besef dat ze het toch niet allemaal bij het rechte eind hebben.

  1. september

   2g helpt wel en wie dat niet gelooft hier zijn de grootste en stomste idioten!!! En dat blijven jullie!!!

   1. Mistgabel

    Geloof je het zelf nog wel? Zie dat je gefrustreerd bent.

    Is ook makkelijk anderen de schuld te geven, dan toegeven dat je prikjes maar 7 maanden werken en straks de volgende reeks krijgt.

    De eerste prikkies heeft je logisch nadenken zo te zien ook al aangetast.
    Tis moeilijk, maar geef nou maar gewoon toe dat je in de shit bent genomen.

   2. Marcoweer

    Maar de man uit het stukje lijkt me toch wel een degelijke opleiding en stel hersens te hebben. Hoe verklaart u dan dat het een idioot zou zijn?

 4. Uwehetgeweten

  Ja correct hoopvol.
  Maar de personen in kwestie bestrijden niet in wetenschappelijke onderbouwing maar in egoïsme als slaafs onderdaan van de globalisten met iets te veel geld .

 5. KippiX

  h$$ps://www.linkedin.com/posts/activity-6865314378527358976-s6zb/

  Post verwijderd.

 6. Piet Paaltjens

  “hoewel effectief in het verminderen van de kans op ziekenhuisopname – al snel geen relevant effect meer hebben op de verspreiding van het virus. Daarmee vervalt elke rechtvaardiging voor de voorgestelde QR-maatschappij”

  De inhoudelijke argumentatie (die helaas hopeloos wordt vertroebeld door Holocaust- en Mussert-fantasieën) verdient wel grondige aandacht.

  De discussie over Corna begint geleidelijk te verschuiven naar de meest acceptabele manier om een virus waarvan een vaccin de kans op ziekte en ziekenhuisopname wel effectief kan bestrijden maar niet de besmettingen waardoor het virus zal blijven rondgaan. De twijfel over 2G, als niet alleen een zeer ingrijpende maar mogelijk ook een beperkt effectieve aanpak, neemt toe, temeer ook omdat we op niet al te lange termijn gaan beschikken over medicijnen die de ziekteverschijnselen tamelijk effectief kunnen onderdrukken.

  Als we het gebral van de mensen die zwetsen over corona-dictatuur en Holocaust nou even negeren kan het Kabinet rustig nadenken over de goede aanpak. Hopelijk is 2G niet, of hoogstens voor een korte tijd, noodzakelijk.

  1. Marcoweer

   Soms zegt u ook nuttige dingen.Misschien kunnen we elkaar ook minder snel idiote of achterlijk noemen en de mensen met rare complot theorieën achterwege laten. Heel misschien komen er dan minder samenleving ontwrichtende oplossingen uit.

  2. Ali Yas

   “Hopelijk is 2G niet, of hoogstens voor een korte tijd, noodzakelijk.”

   Noodzakelijk zijn die maatregelen allemaal niet. Corona is inmiddels endemisch en praktisch niet meer te onderscheiden van de jaarlijkse griep. We hebben het nooit nodig gevonden vanwege de griep vaccinatiebewijzen uit te geven dus dat hoeft nu met corona ook niet.

   Wie het voor zichzelf nodig vindt (want of iets “nodig” is of niet is slechts een mening) kan bepaalde gelegenheden mijden, waarbij we dan in eerste instantie moeten denken aan het openbaar vervoer. Mensen met een onderdrukt immuunsysteem na een transplantatie krijgen dat advies ook.

   Het kabinet intussen kan maar beter ophouden met nadenken over een aanpak, want daar blijkt men in Den Haag niet toe in staat, dat is na anderhalf jaar gepruts wel duidelijk.

 7. Re-al

  Soms zeggen zelfs enkele farmaceuten, verstandige dingen.

  De beste is : dr. Michael Yeadon, ex-ceo Pfizer.
  Luister naar deze man.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.