TCE 20210429 Tweede Kamer145

Caroline van der Plas: 'De Jonge vraagt VOOR DE VORM debat aan coronapas op werk en in winkel'

Politieknov 13 2021, 20:00
BoerBurgerBeweging-leider Caroline van der Plas is pislink. En als zij boos is moet het partijkartel oppassen, want ze heeft er dan een handje van om dingen hardop te zeggen die Haagse insiders liever stil houden. Zo ook nu. Want, zegt Van der Plas, minster De Jonge vraagt weliswaar netjes een "debat" aan - met spoed - over het gebruik van de coronapas in winkels en op het werk. Maar hoewel alle partijen konden aangeven voor of tegen dit debat te zijn, is dat puur voor de vorm. Want alle coalitiepartijen steunden het debat van tevoren al. Het komt er dus sowieso.
"VOOR DE VORM is Tweede Kamer vandaag gevraagd om a.s. woensdag al te debatteren over veranderen wet om [de] coronapas in winkels en op [het] werk in te voeren," schrijft de BBB-vrouw op Twitter. "Je kon steun of geen steun geven voor dit voorstel van Hugo de Jonge, VOOR DE VORM. Want wie zegt ja? U raadt het al…"
https://twitter.com/lientje1967/status/1459554628060725258
Als je dan naar de documenten die ze bijgesloten heeft zie je in het eerste deel het voorstel van De Jonge voor een debat over deze ronduit fascistische maatregel. Vervolgens zie je een deel waarin staat aangegeven welke partijen al gereageerd hebben, welke nog niet, én welke clubs het "voorstel voor debat" steunen.
En ja. Inderdaad. Dat gaat dus om VVD, D66, CDA en ChristenUnie. Alle vier de coalitiepartijen van het Regime Rutte III willen hier maar wat graag over "debatteren." Want oh, oh, oh, dat vinden ze echt heel noodzakelijk. Zo belangrijk om dat nú te doen.
Waarom? Omdat ze deze ranzige, dictatoriale, fascistische, discriminerende wetswijziging steunen. Daarom komt De Jonge nu ook met het "voorstel": hij weet dat de noodzakelijke meerderheid al geregeld is. Dat ze het debat steunen is niets meer of minder dan bewijs dat ze de uitkomst óók steunen. Inderdaad, dat zegt Van der Plas nog niet hardop... maar ik kan dat wél doen.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Aangezien die vier partijen Nederland nu behandelen als hun speelbal is het tijd om in actie te komen. Als het niet in de politiek kan, dan moeten wij burgers het zelf maar doen. Want die coronapas op het werk gaan we dus écht niet doen. Een blinde kan nog zien wat dit betekent voor de nabije toekomst: gecombineerd met het 2G-systeem betekent het dat ongevaccineerden straks niet eens meer naar het werk kunnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten