Screenshot 2021 11 03 at 204132

Kamerlid Kuzu (DENK) vergelijkt De Jonge met tiran na dreiging met lockdowns als 2G-maatregel niet wordt gesteund

Politieknov 15 2021, 20:00
Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu (DENK) is op z'n zachtst gezegd niet gecharmeerd van de dreigementen van de zorgminister. Demissionair minister Hugo de Jonge noemt het "onontkoombaar" dat er meer lockdowns zullen volgen als de 2G-maatregel niet wordt gesteund. "Dit soort dreigementen doen alleen tirannen", aldus Kuzu.
Hugo de Jonge behandelt de Tweede Kamer als een stel scholieren. Tunahan Kuzu typeert zijn reactie als volgt:
https://twitter.com/tunahankuzu/status/1460274199822483467?s=21
De Jonge doet net alsof de 2G-maatregel de heilige graal is als het op coronamaatregelen komt. De Kamer kan kiezen uit twee kwaden: de discriminerende 2G-maatregel voor ongevaccineerden, of meer lockdowns voor iedereen. Er is geen alternatief en de keuze is onontkoombaar. Best knap dat De Jonge ineens zó zeker weet dat de boel dusdanig gaat escaleren dat dit de enige opties zijn. Toen de cijfers op begonnen te lopen, en vrijwel iedereen zich zorgen begon te maken, toen was het allemaal nog 'ingecalculeerd'. En de vorige keer dat er een lockdown werd ingevoerd bleek het ook niet te werken.
De demissionaire zorgminister lijkt simpelweg geen zin meer te hebben om anderen op een rationele manier te overtuigen. Partijen die terecht twijfels hebben over de 2G-maatregel moeten wat hem betreft kennelijk maar gewoon onder druk gezet worden. Even het spoedadvies van het OMT afwachten had kunnen voorkomen dat hij zelf als een 'dreigende tiran' werd weggezet, maar nee.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
"Het is dit, of vaker dicht. Ik kan me ook voorstellen dat gevaccineerden en ondernemers dan zeggen: nu wordt mijn vrijheid ingeperkt op een manier die helemaal niet hoeft", zegt hij volgens De Telegraaf. Het is dus vooral De Jonge zelf die er baat bij heeft om ongevaccineerden uit te kunnen sluiten. Op die manier blijft namelijk de belofte dat vaccinatie de weg naar vrijheid is nog een béétje overeind. Daarom wil hij de 2G-maatregel ook uitsluitend gebruiken voor gebieden waar het besmettingsrisico hoog is. Zo hebben zo min mogelijk mensen last van zo'n lockdown én worden de ondernemers verantwoordelijk gemaakt voor het beleid. Die moeten namelijk kiezen tussen 2G en 3G. Zoveel mogelijk controle en zo min mogelijk eigen verantwoordelijkheid, dát is het doel van De Jonge's beleid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten