Kinderachtig BNR trots op verklikken Efteling: ‘Door ons nu ook coronapas nodig in attractiepark’

BNR Nieuwsradio viert het feit dat hun ‘kritische vragen’ aan minister De Jonge ertoe hebben geleid dat attractiepark de Efteling hun bezoekers nu ook op moet zadelen met het controleren van de coronapas.

Tot voor kort kon je de Efteling gewoon binnenkomen zonder een coronapas te hoeven laten zien. Ook als je het Openluchttheater, het Sprookjesbos, de showarena van Raveleijn, het Efteling Museum, de 4D-bioscoop Fabula bezocht of gewoon op het terras wilde gaan zitten. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en stelde een paar kritische vragen aan demissionair minister De Jonge.

“Dat lijkt me heel merkwaardig, omdat bij al die toepassingen nou juist wél dat coronatoegangsbewijs nodig is”, reageert de demissionaire minister volgens Omroep Brabant. “Op al die elementen binnen de Efteling waar dat coronatoegangsbewijs ook buiten de Efteling van toepassing is, moet je dat natuurlijk ook laten gelden bínnen de Efteling.”

Volgens burgemeester Hanne van Aart van de gemeente Loon op Zand, waar de Efteling onder valt, hebben zij de regels verkeerd geïnterpreteerd.

“Vergelijkingen tussen de Efteling enerzijds en kermissen, zelfstandige theaters, musea en bioscopen anderzijds gingen naar wij meenden mank. Kennelijk zagen we dit verkeerd en dienen we meer onderscheid te maken naar aard en verschijningsvorm van de diverse attractie. Elk van hen kan dan met een ander maatregelpakket van doen krijgen. Daarom gaan we dat onderscheid voortaan wel maken”, aldus de burgemeester tegen Omroep Brabant.

Vol trots presenteert deze BNR-journalist de uitkomst van deze ‘moedige’ daad:

Hoe ontzettend sneu is dat zeg. En vervolgens ook nog drammen dat de Efteling van de burgemeester pas vanaf vrijdag 12 november om het coronatoegangsbewijs hoeft te vragen.

Nou, we mogen BNR Nieuwsradio straks wel bedanken dat zij hoogstpersoonlijk verantwoordelijk zijn voor het voorkomen van een corona-uitbraak bij de Efteling. Echt hoor, dit soort heldendaden zie je nog maar weinig tegenwoordig…

Het hele gebeuren blijkt ook nog eens een volstrekt nutteloze exercitie te zijn geweest omdat het demissionaire kabinet de CoronaCheck-app toch al wilde gaan verplichten voor pretparken. Een kleine daad zonder enig resultaat dus voor de heren van BNR Nieuwsradio. Maar oh wat moet het goed voelen om op deze manier levens te kunnen redden!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Tommy76

  De Efteling is wel een toepasselijke plek voor die personen die in het sprookje van de coronapas geloven.

  Kunnen ze elkaar daar ook weer massaal besmetten door niet te testen.

  1. Trithing

   Koeloejoek zeg

  2. Krasvast

   100% nuunkielien!

 2. Krasvast

  Doen wat niet werkt en zelfs averechts werkt, nu al bijna twee jaar!

  1. dumbfarmer

   heeft idd wat weg van einstein’s opmerking…
   Simpel gezegd.. telkens herhalen van een niet werkende oplossing en een ander resultaat verwachten is gewoon een teken van waanzin.

 3. Albert Egberts

  Waar is Wout mee bezig? Meent hij dat het een goede zaak is als mensen elkaar naar hartelust kunnen besmetten in een pretpark?

  1. Fax uit Darmstad

   Engbek,

   Niet buiten komen dus. Levensgevaarlijk.

  2. Xyz1234

   De besmettingen worden met name veroorzaakt door mensen met een groen vinkje die toch ziek of in ieder geval besmettelijk zijn.
   Mensen zonder groen vinkje kunnen namelijk nergens binnen en dragen dus niet bij aan de huidige besmettingen.

   Hoe moeilijk is dat te begrijpen? Zelf u moet daartoe in staat zijn.

   1. Baco

    Precies Xyz dit is precies het probleem, mensen met een groen vinkje laten zich ook niet testen, ze menen ook het alleenrecht te hebben.
    Sinds de coronapas zijn de besmettingen schrikbarend opgelopen

 4. Fax uit Darmstad

  Wat wij zijn toch gezegend met zulke kritische journalisten.

 5. Collectie

  Het wordt iedereen duidelijk en ook wordt dit duidelijk uitgesproken door politici dat ongevaccineerden natuurlijk nooit het probleem zijn geweest

 6. Trithing

  De coronapas zegt niets want de “gevaccineerden” hoeven zich niet te laten testen dit zorgt voor een enorme toename van de aantallen “besmettingen”

 7. Uwehetgeweten

  Pssssst niks zeggen maar het is misschien wel een KGB infiltrant.
  Bezig chaos aan het scheppen.

 8. Tommy76

  Stel: een ei koken duurt vijf minuten.
  Men probeert jou nu wijs te maken dat wanneer over de gehele wereld mensen een ei gaan koken alle eieren binnen 10 seconden gekookt zijn. Enkel en alleen omdat meerdere mensen over de gehele wereld tegelijk hun ei koken.

  Dat is natuurlijk een Efteling sprookje. De factor tijd blijft natuurlijk gelijk: het blijft vijf minuten duren om een ei te koken.

  Kun je een vaccin binnen 6 maanden uittesten terwijl hier normaal minimaal 6 jaar voor staat? Natuurlijk niet. Ook dat is een sprookje! De factor tijd kun je alleen in SF films beïnvloeden.

  Ik blijf het apart vinden dat mensen blindelings Hugo geloven die na de formatie met de Noorderzon vertrokken zal zijn (en misschien wel een leuke functie bij Pfizer gaat bekleden?).

  Toevallig las ik vandaag het volgende grapje: “als Hugo op een persconferentie zou vertellen dat Sinterklaas bestaat dan zou de helft van de volwassenen hun schoen weer zetten.”

  Dit komt inderdaad in de buurt van de situatie waar wij ons nu in bevinden.

  Quote:
  “Vóór 2020 was er geen mRNA-technologieplatform (medicijn of vaccin) goedgekeurd voor gebruik bij mensen, dus er was een risico op onbekende effecten.”

  Opmerkelijk…

  1. J. Punt

   Een geleerde zei ooit: gelukkig dat er tijd is, anders moet alles tegelijk gebeuren.
   Dus.. mouw omhoog en d’rin die boosters.. staat veel op het spel, pretpark, cafe, terras, museum, tegen de randjes van de wet aanschuren met doorzichtige truukjes. Gelukkig trapt het merendeel er direct in.

  2. Emma Louise

   Tommy,

   Vraag:
   Die snelle ontwikkeling van coronavaccins, hoe is dat mogelijk geweest?

   Antwoord:
   “De wereldwijde vraag naar een coronavaccin was ineens enorm. Onder die druk zijn vaccinontwikkelaars over de hele wereld aan de slag gegaan, en intensief gaan samenwerken. Ook liepen sommige fases tegelijk en keken beoordelaars tussentijds mee. Dat kon door bijvoorbeeld testen op dieren en mensen tegelijk te doen, of verschillende dingen in één keer uit te zoeken, zoals wat de beste én de veiligste dosering is. Of alles voor de productie al voorbereiden, terwijl de onderzoeken naar veiligheid en werkzaamheid nog lopen. Van lab tot plank is zo veel tijd bespaard. Mooi om te zien wat er mogelijk is als alle neuzen ineens dezelfde kant op staan.”

   h+tps://www.rijksoverheid.nl/documenten/publicaties/2021/05/21/interview-zijn-snel-ontwikkelde-coronavaccins-wel-veilig#:~:text=Er%20werd%20al%20langer%20rekening,vaccin%20tegen%20SARS%20in%202003.

 9. dumbfarmer

  Zulke lui noemden wij iets heel anders bij ons in de buurt.

  Daarbij: geweldig zeg! vooral een veer in je kont steken in plaats van eens te kijken naar het totaal faal/zwabber/willekeurig beleid dat gevoerd wordt. Daar hebben ze dan niet de ballen voor wegens subsidies. Dus dan maar effe makkelijk scoren.

 10. Tommy76

  Ik hoorde zojuist dat onze kinderen is verteld dat Sinterklaas is gevaccineerd.
  Fijn om te horen dat de kinderen duidelijk wordt gemaakt voor wie de vaccins bestemd zijn: oude mensen!

  In Amerika blijkt Pino gevaccineerd te zijn. Pino zou een 6 jaar oude vogel moet voorstellen… Wat voor signaal geeft dat af naar de kinderen?

  🙂

  Arme vogels in de VS…

  1. Niemandalletje

   Owh? Ik hoorde van de goede man andere taal…. 😉
   h**ps://www.gids.tv/video/390303/video-sinterklaas-blijkt-anti-vaxxer-en-wil-geen-qr-code-ze-kunnen-het-dak-op

 11. Vrijedenkert

  Geen BNR radio maar NSB radio…

 12. J. Punt

  Op zijn oudhollands slaat de paniek toe. Normaal heb ik er een grote hekel aan maar nu geniet ik echt van de verslagenheid en om zich heen schoppen van radeloosheid. Blinde paniek omdat er niet geskied kan worden vanaf de peuterbaan richting Stube! Dat is het lompe nivo van de Skiënde Hollander. Koning en gevolg hebben allen een keurig groen vinkje straks op de wekenlange ‘korte’ vakantie? We lezen het wel in de roddelbladen, objectiever nieuws dan in de kwaliteitskranten met het gezever.

 13. HD

  Paar dagen geleden op BNR, een interview van een links BNR journalisten trutje over Amerika met Bernard Hammelburg.
  Dat trutje “ Obama is een goede president is geweest “
  Hammelburg “ ja maar hij heeft niets gedaan “
  Trutje “ ja maar hij heeft toch veel goede dingen gedaan ? “
  Hammelburg “ noem een wat ? “
  Trutje “ uhhhhhhhmmmm uhhhhhmmmm, ja maar hij is een aardige man “

  😂😂😂😂😂😂😂😂

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.