Lol! D66 wil liever niet dat partijlid motie over drankroddel Remkes indient tijdens partijcongres: ‘Het was niet zo bedoeld’

Dit weekend staat er een D66-partijcongres op de agenda. Een kritisch lid uit Deventer wil over de drankroddel rondom informateur Johan Remkes een motie indienen, echter wordt dit ontraden door de partij zelf. De kwestie is namelijk al afgehandeld aldus de partij. Tot zo ver het nieuwe leiderschap van de D66-top.

D66-lid Blanca de Louw wil het liefst een motie indienen over het besmeuren van de informateur. Het past namelijk volgens het Deventerse lid niet bij de partij die ambities heeft om met nieuw leiderschap aan te komen, aldus de Telegraaf. De Louw wil dan ook dat partij de actie openlijk afkeurt en reflecteert op het voorval, maar de partij zélf denkt hier anders over. D66 wil namelijk niet dat de motie wordt aangenomen:

“De woorden zijn direct – en terecht – teruggenomen. Daarbij is ook duidelijk aangegeven dat dit niet zo bedoeld is. Sigrid Kaag heeft hierover met de heer Remkes gebeld, dit aan de formatietafel besproken en zelf aan de orde gebracht in de Tweede Kamer. Over deze casus is ook in de fractie gesproken waar de verantwoordelijkheid ligt voor de wijze van ondersteuning.”

Tja, achter de schermen kan D66 het misschien ‘goed hebben gemaakt’, maar het is meer dan logisch dat kritische leden graag tekst en uitleg willen hebben. Er zijn genoeg mensen die op D66 hebben gestemd, of lid zijn geworden van deze partij, vanwege de beloftes van politieke vernieuwing en het mantra ‘nieuw leiderschap’. Zij willen graag duidelijke uitleg waarom spindoctors bij D66 dachten dat zo’n roddel een goed idee was.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Nu blijft de kwestie een interne aangelegenheid voor de top en worden bezorgde leden buiten gesloten en onwetend gehouden. Het is te hopen dat De Louw genoeg steun krijgt van andere kritische leden. De partijtop mag ook wel eens openlijk reflecteren op de blunders tijdens de formatie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Appelstroop

  Dit was een bewuste actie van D66, waar meerdere enge dunne mannetjes naar de pers zijn gelopen. Maar de spin mislukte en ze gingen op hun smoel. Kan me voorstellen dat ze het hier niet meer over willen hebben, het was een schaamteloze actie. Geef het kritische lid/leden weinig kans.

 2. Nostradamus

  Pinokkia: “Wir haben es nicht gewust…”
  En haar neus werd weer een stukje langer.

 3. Mar

  Het partijcongres van D66, dat voor aankomende zaterdag in Den Bosch stond gepland, gaat niet door.

  Het congres gaat online door: donderdag en vrijdag is de algemene ledenvergadering, zaterdag is „een korte online ledenbijeenkomst” met Kaag, Rob Jetten en de nieuwgekozen partijvoorzitter. Om de online alternatieven op tijd te kunnen organiseren, kon het besluit over de vorm van het congres niet tot vrijdagavond worden uitgesteld. Dan wordt bekend of het kabinet aangescherpte coronamaatregelen instelt.

  1. Woordkunst

   Nou en?

   1. Vanduinen

    Is dit woordkunst of woordkeus? Of niet soms…

  2. dumbfarmer

   ja fijn dat online vergaderen….. kun je iemand fijn weg klikken, muten of er helemaal uit kieperen en dan claimen dat het aan hun PC, webcam, verbinding, modem, zonnestralen, noordpool, bitrot en andere invloeden ligt.. he jammer nou! kunnen ze hun motie niet indienen en voorzien van tekst en uitleg!!

 4. Krasvast

  D66?

 5. HD

  Over d666er Sidney Smeets werd ook niet gepraat.

 6. Wally

  Een kritisch Deug66-lid? Bestaan die dan echt? Ik zou denken, zoek het lekker maar uit met je zooitje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.