Martin Bosma (PVV): ‘De NPO en NOS hebben jarenlang laster verspreid over Donald Trump’

Tweede Kamerlid Martin Bosma heeft flink uitgehaald naar de NPO en de NOS. Gedurende het presidentschap van Donald Trump hebben zij jarenlang roddels als feiten gepresenteerd en ook andere onwaarheden over de president gepromoot. Zelfs nu Trump al bijna een jaar president af is blijft het nepnieuws veelvuldig verschijnen. Vandaar dat de PVV’er wil dat men bij de NPO zijn excuses gaat aanbieden voor het verspreiden van dit nepnieuws. 

PVV-Kamerlid Martin Bosma liet weer van zich horen in Den Haag. De politicus heeft een scherpe motie ingediend waarin hij de minister verzoekt dat de staatsomroep publiekelijk spijt betuigt voor de jarenlange laster die zij hebben verspreid over Donald Trump. Jarenlang heeft ondermeer de NPO én de NOS iedere roddel tot waarheid gebombardeerd, zelfs nu de Republikein geen president meer is wordt hij nog zwart gemaakt.

Het moet maar eens afgelopen zijn met dit nepnieuws, aldus Bosma.

“Plasseks in een hotelkamer, een hotelkamer te Moskou. Daarvan beschuldigde het NOS-journaal in 2017 de Amerikaanse president Donald Trump. Het was de opening van het journaal. Twaalf minuten lang, ze gingen helemaal los. Ze waren door het dolle heen. Euforisch! Het aftreden van Trump was een kwestie van tijd. NPO66 was dolblij. Tot zover de sensatie, tot zover het nepnieuws. Er bleek niets van waar. Een verhaaltje in de wereld geholpen door de corrupte Clinton-familie. En het NOS-journaal loopt daar natuurlijk braaf achteraan. Waarom? Simpel, omdat het zo heerlijke paste in hun vooroordelen, in hun linkse vooroordelen. In hun haat tegen de president. Waarvan ze op het mediapark vinden dat hij niet gekozen had mogen worden. Vier jaar Trump betekende vier jaar haat, vier jaar ophitsing. Vier jaar waarin elke roddel gebracht werd als een feit in elk kwebbelprogramma.”

Bosma liet geen spaan heel van de NPO, die hij toepasselijk NPO66 noemt. De PVV’er slaat spijkers met koppen: de meest bizarre onzinverhalen over de Amerikaanse president kwamen aanbod op Hilversumse programma’s. Maar nooit zijn er excuses aangeboden voor het vertellen van de grootste onzinverhalen. Zelfs nu gaat het zwartmaken nog gewoon door. Vandaar dat Bosma een motie heeft ingediend met het verzoek tot een publiekelijke rectificatie. Het wordt tijd dat de minister – D66’er Ollongren – de mediawet naleeft en de NPO op het matje roept.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Het zal wel niet gebeuren, maar Bosma legt de pijnpunten ten minste bloot.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. por favor no borres

  Ja, maar de NPO had het van twee dierbare, betrouwbare vriendinnen gehoord en dan hoef je geen excuus te maken.
  Of is dat weer iets anders?

  1. Woordkunst

   Wat denk je zelf?

 2. Monty

  Straks beweert Wilders nog dat mede door de NPO, Trump de verkiezingen heeft verloren.
  Of heeft hij helemaal niet verloren en liegt de NPO dat Biden heeft gewonnen.

 3. polleke67

  RTL4 en Jinek deden hier ook keihard aan mee. Elke avond 20 minuten Trump bashen. Met als specialist Michiel Vos (schoonzoon Nancy Pelosi)

  1. Woordkunst

   Daar kwam dat tenenkrommende “intervieuw” met Clinton ook nog bij.
   Jinek gleed bijna van d’r stoel zo zat ze te kirren.

   En was het niet D66 die probeerde te waarschuwen voor nepnieuws?
   Frappant dat juist zij met hun vunzige connecties bij de NPO ( herinneren we de “grote Kaagshow” nog?) Er zo aan hebben bijgedragen…

 4. Piet Paaltjens

  “Plasseks in een hotelkamer, een hotelkamer te Moskou. Daarvan beschuldigde het NOS-journaal in 2017 de Amerikaanse president Donald Trump.”

  Dat was inderdaad het wereldnieuws op basis van een als betrouwbaar beoordeelde inlichtingenagent. Daarvan deed de NOS, zoals alle internationale persorganen verslag.

  1. Monty

   Daarom is Wilders ook bezig met een brief voor alle ambassadeurs en consuls van die landen om hun excuses aan te bieden.

 5. Mar

  O jeetje, weer een stumper erbij voor wie je elke dag moet bidden.

 6. ikweetwatikwil

  Dat was 1 van de redenen dat we geen TV meer keken en kijken . We werden misselijk van die zelfgenoegzame nepnieuws lezers. Ze genoten met straaltjes. JAK.

 7. september

  En er zijn nog steeds die beweren dat Trump de verkiezingen door fraude heeft verloren.Martin Bosma heeft totaal niet gelijk.

  1. Piet Paaltjens

   “Martin Bosma heeft totaal niet gelijk.”

   Daar staat tegenover dat hij wel altijd overtuigend ongelijk heeft.

  2. LifeBuddy

   In september werd Mona keizer door de sLinkse cda uit de slangenkuil gegooid. Daar heeft september totaal gelijk in. Hoe zou het met Mona Kiezer zijn?

 8. por favor no borres

  De draaideur politicus Hiddema is ook opvallend stil, of is hij alweer uit FvD gestapt?

  1. Piet Paaltjens

   Men overweegt hem gemummificeerd in een Kamerbankje van de Eerste Kamer te positioneren, de arm recht vooruit geheven.

   1. Mr.blauw.sky

    Dit toch wel wat kleingeestige ad hominempje zullen we maar laten voor wat het is ..

   2. Mr.blauw.sky

    Dit toch wat kleingeestige ad hominempje zullen we maar laten voor wat het is ..

   3. Mr.blauw.sky

    Dit toch wat kleingeestige ad hominempje zullen we maar laten voor wat het is..

   4. Mr.blauw.sky

    Dit toch wel wat kleingeestige ad hominempje zullen we maar laten voor wat het is.

    1. Woordkunst

     Je knop blijft hangen

  2. por favor no borres

   Onwelgevallige reacties worden gewoon weg gecensureerd door DDS.
   De stumpertjes.
   Kop in het zand en gewoon doorfluiten.
   ad.nl/politiek/fvd-leider-in-eerste-kamer-wil-geen-medisch-advies-van-baudet-ik-ben-gevaccineerd~a286391b/

  3. Joko

   Hij komt heel wat intelligenter over dan die patatbakker uit Portugal met zijn ontzettend domme gewauwel.

  4. Vanduinen

   Hij maakt een road-trip met zijn kat.

 9. Winfrida

  De NPO is een soort shownews-zender geworden. Ook helemaal niet meer eerlijk en onbevangen.

 10. Ali Yas

  Die eventuele excuses van de NPO hebben weinig zin. Kijkers en luisteraars die dat op prijs zouden stellen kijken en luisteren al lang niet meer naar die club.

 11. Kleurloze Politiek

  Ik had Martin Bosma echt wat slimmer ingeschat, sterker nog hij was één van de weinige bij de pvv die zonder al te veel bombarie die kon zeggen.
  maar hij laat zich hier mee wel heel diep zinken..
  Het verlies van Trump zit bij PVV kennelijk zo diep dat ze nu nog aan het lobbyen zijn om een schuldige te kunnen aan wijzen.

  Alsof de NPO überhaupt enige invloed had of kon uitoefenen op de Amerikaanse presidentsverkiezingen.
  Zelfs de kleine lokale zenders in de VS zelf konden geen vuist maken bij zowel de democraten als de republikeinen..
  Alleen CNN, CNBC, FOX en andere vergelijkbare grote zenders konden rechten kopen om exclusieve interviews binnen te slepen.

  Daar is de NPO echt klein duimpje bij vergeleken met reuze zenders met miljarden budgetten..

 12. Bes Tolen

  De verhalen over Trump kloppen niet en dat is geen uitzondering want al ruim honderdvijftig jaar geleden is het Vaticaan er toe over gegaan dergelijke toestanden op te zetten. Daarvoor hebben ze lieden in Europa uitgezocht uit hun gildewezen van lasteren enzovoort. Ondertussen zit daar in Amerika de zoveelste generatie waardoor berichtgeving wordt omgebogen, verhaaltjes om te lasteren worden bedacht e.d. meer.
  Zo zit de westerse wereld nu mooi in elkaar. Ondertussen is overal de politiek vergiftigd. Het voordeel is dat die laster e.d. altijd worden geloofd zodat lieden, die de laster proberen tegen te gaan geen problemen krijgen. Toch mooi in deze wereld.

 13. Piet Paaltjens

  Dit zal Bosma ook wel laster vinden:

  🙄

  Stafchef Donald Trump hield powerpoint-presentatie over beramen staatsgreep achter
  ht*ps://www.volkskrant.nl/a-bd951651

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.