Oversterfte loopt de spuigaten uit: 1.250 meer mensen overleden dan verwacht, waarvan slechts 233 aan corona

Er is iets heel aparts aan de hand in Nederland. In oktober is de oversterfte serieus hoog geweest. Er werd melding gemaakt van 1.250 meer overlijdens dan verwacht. Voor iemand roept dat dit natuurlijk door corona moet komen: het RIVM meldde in diezelfde maand maar 233 corona-sterfgevallen. Hmm. 

In oktober overleden er elke week ongeveer 300 mensen meer dan vooraf verwacht. En deze oversterfte laat een duidelijke stijgende lijn zien. In de laatste week van oktober bedroeg de oversterfte namelijk maar liefst 450. Als dat zo doorgaat hebben we het heel binnenkort over heel serieuze aantallen.

Oversterfte in alle leeftijdsgroepen

Nu is het aparte dat die sterftecijfers niet alleen hoger zijn onder ouderen – die normaal het slachtoffer van Covid zijn – maar onder alle leeftijdsgroepen. Bijvoorbeeld, van 25 tot en met 31 oktober overleden er 450 personen jonger dan 65. Het CBS had van tevoren verwacht dat dit slechts zou gelden voor 400 Nederlanders van die leeftijd. De oversterfte onder deze relatief jonge groep burgers bedraagt dus 50, oftewel 12,5%. Dat is nogal wat.

Ook in verpleeghuizen gaat het helemaal niet goed. Vooraf had het CBS verwacht dat 1.100 mensen die zorg ontvingen in het kader van de Wet Langdurige Zorg in de laatste week van oktober zouden overlijden. Dat werden er echter 1.300. Dat is dus een toename van 200, en dat komt dan weer neer op 18%.

In oktober slechts 233 corona-sterfgevallen

En nu komt het meest merkwaardige deel van dit nieuws. Want volgens het RIVM overleden er in oktober slechts 233 mensen aan corona. Nou beweren de media wel dat de “werkelijke sterfte” aan Covid hoger is dan de initiële cijfers van het RIVM, maar ook dat lijkt een vreemde verklaring.

Om een voorbeeld te noemen, tot en met juni van 2021 dacht het RIVM dat er 17.766 mensen overleden waren aan corona. Maar het CBS heeft dat naar boven toe bijgesteld. Het zou gaan om 31.384. Anders dan het RIVM kijkt het CBS naar het doodsoorzaken zoals vastgesteld door een arts.

Er is dus een significant verschil. Dat klopt. Als het RIVM zegt dat 1 mens overleden is aan corona maakt het CBS daar zeg maar 2 van. Maar als we de 233 coronadoden verdubbelen komen we alsnog maar uit op 466 sterftegevallen door Covid-19. Dan zijn er nog steeds 800 extra overlijdens in oktober die niet verklaard kunnen worden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Nou ja, niet verklaard kunnen worden. Thierry Baudet heeft wel een suggestie of twee.

Hoe het ook zij. Kan Hugo de Jonge heel rap tekst en uitleg geven over wat hier aan de hand is? Want dat dit reden voor zorg is moge duidelijk zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

81 reacties

 1. Albert Egberts

  Thierry weet zeker dat de oversterfte wordt veroorzaakt door de bijwerkingen van het vaccin.

  😂

  1. leukeditter

   bewijs es dat dat niet zo is lomp varken??

   1. Antihedo

    Hmm, als de oversterfte door de vaccinatie komt, dan zou je verwachten dat in eerste instantie vooral de oudjes er aan overlijden. Die zijn namelijk eerder gevaccineerd. Het verhaal vertelt dat dit geenszins het geval is. Wat is de verklaring van Thierry hiervoor? Dat moet hij al ergens aangegeven hebben. Anders is het echt onnodig paniek zaaien.

    1. ElGuapo

     Prop*do blaat maar wat….het heeft niks met jong of oud te maken het heeft met de gezondheid van de persoon te maken.

     1. Antihedo

      Nee, het heeft te maken met het moment van vaccineren. Ik geloof dat je het niet helemaal begrijpt.

     2. ElGuapo

      “Nee, het heeft te maken met het moment van vaccineren.”

      Oh dat zal het zijn….net als besmettingen die rustig op het strand wachten tot de mondkapjes plicht opnieuw is ingevoerd.

    2. Krasvast

     Je zou inderdaad verwachten dat er minder mensen overlijden nadat het merendeel is gefukcineerd. Het tegendeel is dus waarheid.

  2. Nostradamus

   Gelukkig weet jij wel beter en ga je nog een paar spuiten halen, toch? Ga maar. Laat je lekker volspuiten. Als je niet meer reazuurt dan weten we het wel.

   1. ElGuapo

    “Als je niet meer reazuurt dan weten we het wel.”

    Als het van korte duur is zijn het de luiertjes die vervangen worden.

    1. Nostradamus

     Ik hoop op wat langere duur. Zoiets als…. permanent.

     1. ElGuapo

      Ik hoop mee.

    2. Antihedo

     Misschien helpt het ook als je je niveau wat op kunt tillen.

     1. ElGuapo

      MisSschIen hElPt hEt oOk aLs jE Je niVeAU waT Op KuNt tiLleN.”

      Dit is meer je niveau september wannebe.

     2. september

      En even tegen ElGuapo ,ik ben helemaal geen wannebe,wie dat ook is.

     3. ElGuapo

      Zeg maar niks dat maakt je slimmer….

     4. Mr.blauw.sky

      “”MisSschIen hElPt hEt oOk aLs jE Je niVeAU waT Op KuNt tiLleN.”

      Dit is meer je niveau september wannebe.””

      De volwassenheid druipt er weer vanaf bij je reacties, , ouwe spetterstalkert.

  3. Krasvast

   Reageren zorgt ervoor dat hij zijn zin krijgt, het maakt hem daarbij niet uit wat je zegt of hoe je het zegt, zolang hij maar aandacht krijgt.

   Negeren werkt, probeer het maar. 100% succes verzekerd!

  4. Antihedo

   Corona is maar een griepje zegt hij dan. Dat er mensen aan dood gaan vindt hij niet erg. Waarom wordt het vaccin op tegenovergestelde manier benaderd? Is zijn rekenmachine stuk?

   1. Woordkunst

    Aan griep gaan ook mensen dood oellewapper

    1. Pauline Kummer

     Als je hoog bejaard bent en longontsteking erbij krijgt, is het gauw afgelopen. Dus meestal bijkomende verschijnselen van Corona.

     1. ElGuapo

      Komkommertalk!

  5. Pielo

   Uiteraard is het wakker worden voor jou niet meer van toepassing, je wil deze hele idioterie niet aan een kritische analyse te onderwerpen, dat is aan jou niet besteed zo te lezen.. Maar wellicht is deze gigantische oversterfte te wijten zijn aan een groeiende populatie met zweetvoeten. Anders nog gauw ff het boostertje halen Albert, want dan komen we waarschijnlijk voor de zoveelste keer uit deze zeer “dodelijke” pandemie. Want zeg eerlijk, die spuiten werken formidabel zo te zien. En nog opgemerkt: je doet het voornamelijk voor een ander. Vandaar ook dat leden van het Koninghuis en diplomaten of politici uitgesloten zijn van deze uitstekend werkende “vaccinatie”. Inmiddels een ideetje waarom ? Welterusten kerel !

   1. Albert Egberts

    Mij is niet bekend dat leden van het Koningshuis, diplomaten en politici uitgesloten zijn van vaccinatie, Pielo.

    Waar baseer je deze opmerkelijke informatie op?

  6. Xyz1234

   En u weet zeker dat het niet zo is? Kunt u dan een plausibele reden noemen, onderbouwd met waarnemeningen, meldingen en andere ondersteunende cijfers?
   Het is een retorische vraag, want het antwoord zal wel nee zijn. Of zoals we van u gewend zijn zal er wel geen antwoord komen, want lastige vragen negeert u liever.

 2. RvdBe

  De griep veroorzaakt nu ineens ook 6 maal hogere kans op hartfalen, dit bericht heeft “uiteraard” niets van doen met de verhoogde kans op hartfalen na vaccinatie, maw verhoogde cijfers met hartfalen veroorzaakt door vaccinatie zullen onder de noemer griep worden weggeschreven.
  Zo snijd het mes voor bigpharma aan 2 kanten: de vaccinatie blijft “veilig” en mensen worden bang voor griep en gaan daar ook dus maar een spuitje voor nemen.

  1. Branzino

   @RvdB
   Wat wil je nu beweren? Dat hartfalen a.g.v. griep nu ineens opduikt, om een vermeend vergelijkbaar effect van corona te verbloemen? Dat effect van influenza is altijd al de visie geweest van medici. Kijk op dit bericht uit 2013 (heartlife.nl/griepvirus-uw-hart/):

   Er is onderzoek gedaan naar de relatie tussen een acute luchtweginfectie en het optreden van een hartinfarct. Hieruit is naar voren gekomen dat infecties met het griepvirus, een sterk verband hebben met het optreden van hartinfarcten.

   1. Albert Egberts

    “Dat hartfalen a.g.v. griep nu ineens opduikt, om een vermeend vergelijkbaar effect van corona te verbloemen?”

    Ik geloof dat RvdBe, in navolging van Baudet, dat hartfalen wenst toe te schrijven aan het Corona-vaccin.

    1. Nostradamus

     Nee joh, gekkie. Neem gerust nog een paar spuitjes! 😂😂🤣🤣

    2. Nikita

     Ik wens dat jou wel toe misbaksel.

    3. Branzino

     @Albert Egberts
     Ik heb ook gehoord, uit betrouwbare bron, heel in het geheim, want dat mocht absoluut niet bekend worden, dat er nogal wat mensen zijn overleden binnen drie dagen nadat ze ontbeten hadden met een snee witbrood met kaas. Er was ook thee of koffie in het spel. Statistisch is het aangetoond, bewijzen is lastig. Maar dat lijkt voor velen ook niet meer nodig, want de relatie is hen nu al duidelijk.

     1. ElGuapo

      “Ik heb ook gehoord, uit betrouwbare bron”

      Rechtpratertje heeft altijd wel iets of iemand om op te steunen toch….

      Of van een vriend, bekende, collega, zwerver, iemand waarmee je op de golfbaan stond, in de parkeergarage, tijdens je vakantie etc etc.

     2. Krasvast

      🙂

     3. Branzino

      @ElGuapo
      Inderdaad, dat heb je goed onthouden. Ik verzin het allemaal niet zelf, maar luister goed, verifieer en verspreid die info vervolgens. Dat is beter dan iets gehoord menen te hebben of menen te weten wat iemand eigenlijk bedoelde, die info zo ietwat aanpassen dat het de eigen visie bevestigt en vervolgens breed distribueren. Dat is in het kort de informatiestrategie van een aantal deelnemers hier. Ook anderen bedienen zich van deze benadering, zelfs sommige politici.
      De meest bruikbare en betrouwbare bronnen zijn voor mij overigens de dagbladen, opiniebladen, nieuws- en praatprogramma’s op TV. Andere betrouwbare bronnen, waar betrouwbare onderzoeken worden besproken zijn er niet.

     4. ElGuapo

      Sorry dat ik de indruk wekte behoefte te hebben aan een ellenlang rechtbrei verhaal.
      Dit is niet het geval.
      Je kunt het verifiëren bij verschillende partijen zoals de kippenverenplukker, de schilder die bezig is bij de buren, de autoverkoper in de buurt enz enz.

     5. Branzino

      @ElGuapo
      Ik weet het, je bent niet geïnteresseerd in het ware verhaal, onderbouwd met verifieerbare feiten. Je hoort liever de bedachte onwaarschijnlijke theorieën. Ga daar vooral mee door, als dat je helpt. Maar lees dan ook mijn bijdragen niet meer, want die brengen je niet daar waar je eigenlijk zijn wilt. En vooral, reageer er niet meer op.

     6. Albert Egberts

      “dat er nogal wat mensen zijn overleden binnen drie dagen nadat ze ontbeten hadden met een snee witbrood met kaas.”

      Ja, ook Lareb wijst op dit eenvoudige feit. Mensen hebben de gewoonte op gezette tijden dood te gaan, en als ze oud en ziek zijn relatief nog wat vaker. Figuren als Baudet menen dat iedereen die doodgaat na vaccinatie dat doet als gevolg van de vaccinatie. Dat is een causaliteit die lastig is vast te stellen en evenzeer lastig is te ontkennen en zo simpel redeneert gelukkig Lareb ook niet.

      Een mooi voorbeeld is het hardnekkige idee dat vaccinatie menstruatieklachten veroorzaakt. Vrouwen hebben heel vaak met stoornissen in de menstruatie, dat is meer regel dan uitzondering. Na vaccinatie bestaat de begrijpelijke neiging dat type klachten te linken met de vaccinatie. Medisch zijn er weinig aanwijzingen, laat staan bewijs, voor maar statistisch kun je snel tot grote getallen komen. Met dat type getallen goochelt Baudet graag.

     7. ElGuapo

      “Ik weet het, je bent niet geïnteresseerd in het ware verhaal, onderbouwd met verifieerbare feiten.”

      Onderbouwing en feiten van de dieren uit de fabeltjeskrant.

      Zoals ik al zei geen interesse in je ellenlange verhalen maar ik zal zeker wel moeten reageren als de bullsh*tdetector afgaat bij je reacties.

     8. Branzino

      @ElGuapo
      Maar ik vind het wel gezellig, hoor, als je reageert. Tenminste, vaak; niet altijd.

   2. Albert Egberts

    Overigens vergroot een corona-besmetting ook de kans op hartfalen. Om die reden doen hartpatiënten er wel in bijzondere mate goed aan zich te laten vaccineren.

    ht*ps://www.hartstichting.nl/nieuws/coronavirus-hartschade-registratie-van-start

   3. RvdBe

    Waarom wordt hartfalen door griep nu na al die jaren dan in 1 keer wel breed uitgemeten in de media?
    Toch niet om het hartfalen na vaccinatie te verbloemen?
    En zolang ik bv via een serologische test mijn immuniteit niet mag bewijzen hebben ze andere belangen dan alleen volksgezondheid.

    1. Albert Egberts

     “Toch niet om het hartfalen na vaccinatie te verbloemen?”

     Nee, complottertje.

     1. Nostradamus

      Kom, ga nog een paar booster shotjes halen. Snel! 😁😂😂🤣

    2. Albert Egberts

     Mogelijk neemt dit artikel de zorgen van RvdBe weg:

     ht*ps://www.cbg-meb.nl/actueel/nieuws/2021/07/09/zeer-zeldzame-hartontstekingen-kunnen-voorkomen-na-een-prik-met-pfizer-en-moderna

 3. Branzino

  De artikelschrijver vergeet, dat al een tijdje griep rondgaat. En ik weet uit mijndirecte omgeving, dat het een heel vervelende griep is, die een voorheen kerngezond iemand zomaar wekenlang erg ziek houdt. En daaraan sterven mensen ook, vooral ouderen. Bovendien is bekend, dat de nu gegeven griepvaccinatie minder goed beschermt tegen één van de heersende griepvarianten. Verder is steeds aangegeven, o.m. door het RIVM, dat na een slap griepseizoen, zoals de afgelopen twee jaar, er een zwaar griepseizoen gaat komen. Kennelijk is dat zware griepseizoen nu aangebroken. Mensen hebben de afgelopen jaren geen weerstand kunnen opbouwen.

  1. ElGuapo

   “En ik weet uit mijndirecte omgeving”

   Wie was het deze keer?
   De bakker, de eenzame man die zat te vissen, de oude vrouw op de scootmobiel die bijna tegen je linkerbeen aan reed….dan was het vast de pater die aan het tapdansen was voor je deur.

   1. Branzino

    @ElGuapo
    Dank voor je belangstelling. Ik doe niet moeilijk over mijn infobron, in tegenstelling tot anderen vaak hier. Dat was ik vooral zelf, omdat ik verwees naar mijn zoon die ik een paar weken heel erg ziek in bed heb zien liggen. Geen covid19, met een test bewezen.

    1. ElGuapo

     Infobronnen genoeg in fishyfishyland.
     Betrouwbare bronnen is een ander verhaal.

     1. Mr.blauw.sky

      Gelukkig kunnen kritische, onafhankelijke geesten zoals jij nog altijd bij Willem Engel terecht.

  2. Woordkunst

   Bij ons in de omgeving is er ook griep en meer dan een kuchje en/ of snotneus zit er niet in.
   Daar in onze branche niet thuisgewerkt kan worden zijn er velen gewoon stug doorgegaan.
   Gevalletje immuniteit wellicht?

   Maarja anekdotes he?, kan je aan het einde van de dag niet zoveel mee…

   1. ElGuapo

    Je hebt de mensen die bij een snottebelletje of kuchje helemaal flippen en zich voor de wereld afsluiten en de mensen die doorgaan met leven.

    1. Woordkunst

     De zgn “nuchtere” Nederlander wordt steeds minder gehoord.
     Teveel hebben zich laten opnaaien door de emotie-pooiers van de MSM

     Niet lüllen maar poetsen!

     1. ElGuapo

      “Niet lüllen maar poetsen!”

      Precies!

 4. Albert Egberts

  “Een keer per kwartaal publiceert het CBS statistieken over de doodsoorzaken, waaruit blijkt bij hoeveel personen door een arts corona als doodsoorzaak is vastgesteld. Uit deze cijfers blijkt dat tot en met juni 2021 31.384 Nederlanders aan corona gestorven zijn.”

  Dit is wel een schokkend cijfer.

  Hoezo, Corona is slechts een griepje?

  1. leukeditter

   aan of met corona ouwe rukker?? in 2018 34.789 aan influenza…dus niks anders aan de hand

   1. Albert Egberts

    “ouwe rukker”

    Je bent een primitieve sukkel, ditter.

    1. leukeditter

     ja klopt , maar liever dan een demente lompe ezel

     1. Nostradamus

      😂👍🏻👍🏻

    2. Krasvast

     @Leuke: Als je ‘m echt klem wil zetten moet je hem volkomen negeren, dat werkt!

     1. leukeditter

      oke zal t probere

     2. Krasvast

      Is dikke humor! Hij zal gaan bedelen, smeken en uiteindelijk als een klein kind gaan schreeuwen op aandacht en reacties. 🙂

    3. september

     Die leukeditter blijft je maar uitschelden,hij denk dat hij leuk is,maar totaal niet.Maar als jij iets hier zegt dan moet je dat maar 1 keer zeggen en niet 5 keer het zelfde

     1. ElGuapo

      Pauze voorbij… hard door met hielenlikken.

      DaT iS nOu EeNmAaL zO eN zAl NiEt Zo GaUw VeRaNdErEn!!

     2. Woordkunst

      Eens komt de dag dat September ons zal verbazen met zijn eigen inzicht.
      Dat hij zijn kop uit Albert’s kont trekt en ieder zal verrassen met verbluffend initiatief en een mentale zelfstandigheid van heb ik jou daar

      Maar die dag is niet vandaag…

     3. ElGuapo

      Plaats geen weddenschappen voor morgen of de rest van het jaar.

   2. Jack Flash

    28.103 vaccinatiedoden volgens EMA &
    2.637.525 bijwerkingen tot 19 oktober jl.
    Betreft dus Europa.

    1. Albert Egberts

     Ik had een pijnlijke arm na de eerste vaccinatie. Telt die ook mee in de bijwerkingen?

     😎

     1. Nostradamus

      En na je 💉💉💉💉💉10e💉💉💉💉💉 shotje? Of zit je pas bij je 💉💉4e💉💉? Ga er snel nog een 💉paar💉 halen. En neem Mindy mee. Kunnen jullie elkaar prikken💉💉😂 Ies toch veilig man!
      Je mag die 💉shotjes💉💉 van mij ook hebben. Wel in één keer nemen! 😂🤣😂

     2. Albert Egberts

      Ik ontving, tot mijn vreugde, twee vaccinaties. Voorlopig ben ik nog niet aan de beurt voor een boosterprik, eerst zijn de ouderen en de mensen met onderliggend lijden aan de beurt.

      Was je dat niet bekend, Nostradamus?

     3. Albert Egberts

      Ik ontving, tot mijn vreugde, twee vaccinaties. Voorlopig ben ik nog niet aan de beurt voor een boosterprik, eerst zijn de ouderen en de mensen met onderliggend lijden aan de beurt.

      Was je dat niet bekend, Nostradamus?

     4. Albert Egberts

      Ik ontving, tot mijn vreugde, twee vaccinaties. Voorlopig ben ik nog niet aan de beurt voor een boosterprik, eerst zijn de ouderen en de mensen met onderliggend lijden aan de beurt.

      Was je dat niet bekend, Nostradamus?

     5. Albert Egberts

      Ik ontving, tot mijn vreugde, twee vaccinaties. Voorlopig ben ik nog niet aan de beurt voor een boosterprik, eerst zijn de ouderen en de mensen met onderliggend lijden aan de beurt.

      Was je dat niet bekend, Nostradamus?

     6. Albert Egberts

      Ik ontving, tot mijn vreugde, twee vaccinaties. Voorlopig ben ik nog niet aan de beurt voor een boosterprik, eerst zijn de ouderen en de mensen met onderliggend lijden aan de beurt.

      Was je dat niet bekend, Nostradamus?

     7. Albert Egberts

      Ik ontving, tot mijn vreugde, twee vaccinaties. Voorlopig ben ik nog niet aan de beurt voor een boosterprik, eerst zijn de ouderen en de mensen met onderliggend lijden aan de beurt.

      Was je dat niet bekend, Nostradamus?

     8. Nostradamus

      Jammer Albert Molletje, ik hoop toch dat je er binnenkort nog een aantal gaat halen. Doe maar, het is veilig 😂😂😂🤣🤣😁

     9. Albert Egberts

      “Doe maar, het is veilig”

      Dat denk ik ook, Nostradamus.

     10. Marcoweer

      U ontving dus 6 keer 2vaccinaties. Nou toe maar 12 keer gevaccineerd als u niet beschermd bent dan werkt dat spul niet.

 5. leukeditter

  het blijft om te lachen en te gieren die adolf rutte en jozef de jonge.. bij ons in de kantine van de voetbal mag je zonder qr niet meer binnenkomen , maarrrrr dat geldt niet voor vrijwilligers en barmensen… duzzz er lopen 40 mensen in de kantine en 6 vrijwilligers. gaat er dan iets mis??

 6. rafi

  Een huisarts vertelde aan de BPOC dat ze verplicht was om als doodsoorzaak Corona in te vullen, terwijl het voor de Coronatijd normaal is om het onderliggende lijden als doodsoorzaak op te geven als iemand bv. door een longontsteking overleed. Die longontsteking was slechts het laatste zetje, maar niet de doodsoorzaak. Ook Van Haga zei al zoiets: wordt iemand in zijn autowrak verpletterd en dus dood aangetroffen en test hij positief op Corona, dan is hij toch zgn. aan Corona overleden. Zo rekenen de vaccinatiedrammers namens Big Pharma zich rijk aan Coronadoden. Dus die CBS-verdubbeling deugt niet.

 7. Augustus

  Iets met vergrijzing en selectief interpreteren van cijfers. Heel triest hoe statistiek continu wordt misbruikt door belangengroepen.

 8. Albert Egberts

  Ik ben er nagenoeg zeker van dat Michael van der Galien zich heeft laten vaccineren. Hij is namelijk een intelligente man.

  Het zou wel mooi zijn als hij dat op DDS ook eerlijk zou melden.

  1. Dubblecheck

   Jij bent wel meer zeker van bepaalde dingen.
   Maar dit gaat je dus geen donder aan Kabinet cheerleadertje