PVV doet NIET mee in Rotterdam: ‘Het is niet gelukt om voldoende geschikte kandidaten te vinden’

Kort nadat de Rotterdamse PVV-fractieleider Maurice Meeuwissen Geert Wilders fel bekritiseerde op Twitter laat de PVV weten dat na de aankomende gemeenteraadsverkiezingen niet terugkeert in de gemeenteraad van de havenstad. Er konden, stelt de PVV, niet voldoende geschikte kandidaten gevonden worden. En dus trekt de PVV zich geheel terug uit Rotterdam.

Dit verklaart waarom de fractieleider van de PVV in Rotterdam vandaag opeens losging op Geert Wilders. Hij is boos. Heel boos. Want de PVV heeft laten weten dat de partij niet meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam volgend jaar. De officiële reden is dat er niet voldoende geschikte kandidaten gevonden konden worden.

Dat stelt de partij in een officiële persverklaring.

Geen PVV meer in Rotjeknor… en elders?

“De PVV zal volgend jaar niet meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Het is niet gelukt voldoende geschikte kandidaten te vinden,” aldus de PVV in een email aan leden van de pers. 

Ook impliceert de partij dat er ándere steden mogelijk afvallen; steden waar er nu een PVV-vertegenwoordiging is maar straks niet meer.

“Zoals vier jaar geleden zal de PVV wel  opnieuw in zo’n 30 gemeenten meedoen. Sommige steden vallen af, andere nieuwe steden komen erbij.”

Het kan dus zijn dat Rotterdam niet de enige stad is waar de PVV een gevestigde club heeft, maar waar het in 2022 echt einde oefening is voor lokale politici.

De toekomst

Aangezien de PVV ook geen ledenpartij is betekent dit natuurlijk dat lokale politici als Meeuwissen nu moeten uitvogelen wat ze willen. Worden ze snel nog even lid van een andere partij zodat ze mee kunnen doen? Verlaten ze de lokale politiek? Of richten ze een eigen (lokale) partij op? Het kan allemaal, maar als ze nog iets willen zullen ze heel snel in actie moeten komen. Anders valt er immers niet meer te halen voor ze.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Overigens komt het niet helemaal als een verrassing dat Rotterdam door de PVV aan de kant wordt gezet. Er waren achter de schermen al langer negatieve geluiden over, met name, Meeuwissen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Monty

  ”PVV doet NIET mee in Rotterdam:”

  Wilders laat zijn achterban in Rotterdam keihard vallen.
  Zet ze bij het grofvuil.
  Omdat hij geen geschikte kandidaten kan vinden.
  Alsof de PVV een nieuwe partij is? Na 15 jaar kan Wilders nog geen geschikte kandidaten vinden.

  Incompetente.

  1. LifeBuddy

   HaHaHaHa, ”Het is niet gelukt om voldoende geschikte kandidaten te vinden” uiteraard niet, het zijn alleen maar Grote Mondy Uitheemse exoten die in rottjeknor wonen. EEN gave witte die nog respect heeft voor het [nedere]land vind je daar NIET. Binnenkort krijgt rotterdam uitbreiding.
   bergen-op-zoom/onderzoek-wijst-uit-bergse-raadsleden-wilden-geld-zien-van-hopmans-wonen~aecbebe7/

 2. por favor no borres

  Afgaande op de vele weldenkende PVV-reageerders op deze site, kan ik mij niet voorstellen dat daar geen geschikte kandidaten bij zitten.
  Of sluit Wilders zijn eigen achterban uit van het dragen van bestuursverantwoordelijkheid.
  Een bijzonder kwalijke en ondemocratische beslissing.

 3. Branzino

  Eindelijk eens een goede beslissing van Wilders, waarmee hij Nederland een stuk verder brengt. Chapeau!

  1. Branzino

   En ook complimenten voor de Rotterdammers, omdat ze andere mogelijkheden dan de PVV beter vinden voor de ontwikkeling van hun stad.
   Ik ga ervan uit, dat dit niet een manier van Wilders is om van zijn fractievoorzitter aldaar af te komen. Dan zijn er echt minder ingrijpende manieren. Maar desondanks, een goed besluit.

 4. Monty

  ”De PVV zal volgend jaar niet meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam”

  In hoeveel gemeenten is het Wilders trouwens gelukt om wel geschikt mensen te vinden?
  Of vertrouwd Wilders alleen zichzelf?

  1. sonny

   Monty,
   In Limburg is hij electoraal zoiets als Koning!
   In bijna alle gemeentes zijn raadsleden geinstalleerd!
   Tja, doe je huiswerk!

 5. ikweetwatikwil

  Andere partijen hebben overal al genoeg mensen zitten die er niet geschikt voor zijn . Maar vinden het pluche zo fijn’
  Gelukkig zijn ze niet zo bij de PVV.

  1. Antihedo

   Zo lang is het nog niet geleden dat de PVV zich misdragende, brievenbuspissende en alcoholverslaafde kamerleden had. De beste kandidaten volgens Geert.

 6. Piet Paaltjens

  De PVV is een partij in verval.

  1. ikweetwatikwil

   P.P Zo praten bange mensen.

  2. sonny

   Ernst,
   “De PVV is een partij in verval”
   De tweede partij van Nederland, onlangs wederom met 2 zetels geklommen!
   Ernst Subjectief!

  3. Laan van poot

   Als je je in een rolstoel met een persoonsgebonden budget in het leven moet houden , twee maal per dag van luiers verschoond , in en uit het bed getakeld . Ben je echt in verval afhankelijk van derde die je op de pot moeten zetten , dus in verval is met een uitkering bij een gebracht door de belasting betaler , echt wel een serieuze optie , een partij in verval is niet te vergelijken met een half verlamde idioot die hier dag en nacht de DDS draadjes vervuild , in de peilingen de tweede partij van nederland

  4. Trithing

   CDA, d666, pvda dat zijn clubjes in verval

 7. sonny

  Elk raadslid heeft simpelweg de ideologie van Wilders in zijn puurheid te verkondigen, dat hebben ze bij het toetreden tot de PVV toegezegd!
  Opeens noten op de zang?
  Oprotten!
  Daarom heeft enkel hij de macht, dat noem ik nu positieve dictatuur, weg met de ‘water bij de wijn’ types!
  Wilders for “minister president” van NL?
  YES!

  1. Piet Paaltjens

   “Daarom heeft enkel hij de macht, dat noem ik nu positieve dictatuur, ”

   Je ziet dus in dat de PVV in essentie een fascistische partij is.

   Dat noem ik voortschrijdend inzicht.

   1. september

    De P.V.V is ook een partij met alleen Wilders als lid.Dat blijft een dictatuur.En in zijn geboorte plaats Venlo heeft de P.V.V nog wel zetels.

    1. Chris Schoneveld

     Men kan in alle vrijheid kiezen om zich aan te sluiten bij zijn partij of op hem te stemmen. Die vrijheid impliceert dat er geen sprake is van een dictatuur.

   2. Trithing

    Nee pietje wat jij vooral doet is woorden in de mond leggen.
    En monterkonter heeft een nieuwe tenalady nodig

  2. Monty

   ”dat noem ik nu positieve dictatuur, ”

   Wel goed dat je erkent dat Wilders een Dictator is.

 8. Bes Tolen

  U hoeft zich niet ongerust te maken, Branzino. Nederland heeft al langer als fatsoenlijk land afgedaan en de kwaliteit wordt per dag minder. Nederland kan zich zoals ze regeert wordt, niet handhaven en heeft geen karakter meer over. Het is nu een kolonie van links fascistisch Amerika. Spreekt al bijna dezelfde taal, is dom waar Amerika gemeen is en de kinderlijkheid van het gepropageerde samengevoel blijkt alleen al uit de stompzinnige naamgeving van kinderen en de inlevering van eigen moeizaam verworven waarden ten behoeve van de achterlijkheid van immigranten. Bij huwelijken van autochtone vrouwen met ”verre” vreemdelingen levert de grote meerderheid graag hun eigen vrijheden en betrekkingen in. En in nog heel wat gevallen doen de slaperige ouders van de vrouw dat ook. Ze waren er al rijp voor. “Verdraagzaam” als enig aanvaardbare norm. En die ouderlingen dan met die meisjes van zestien jaar? De Nederlandse cultuur is daar nergens. ”Wisten zij veel?” Zou Rutte anders zijn? Nee toch?

  1. Branzino

   @Bes Stolen
   Ik weet niet waar je die ongerustheid van mij hebt waargenomen. Ik heb juist heel veel vertrouwen in de toekomst, in het gezonde verstand van de meeste Nederlanders, de onmacht van radicaal rechtse partijen, de politieke vaardigheden van de regering en de deskundigheid van hun adviseurs. We staan er helemaal niet zo slecht voor. Het is vooral een kwestie zoeken, de problematiek verkennen en proberen de juiste beslissingen te nemen. Dat is een proces van zoeken, proberen, beoordelen en opnieuw kiezen.
   Het enige wat mij misschien een beetje tegenstaat is de onzekerheid van veel Nederlanders, hun krampachtig vasthouden aan bestaande zekerheden of de behoefte aan nieuwe zekerheden. Nota bene het land waar ontdekkingsreizigers vandaan kwamen, inderdaad wel lang geleden, beeft nu als sommige zaken nog wat duidelijkheid missen. Men wordt angstig als onze bestuurders het ook niet zo zeker lijken te weten en dat ook nog eens gewoon zeggen. Maar men eist wel snelle beslissingen, die ook meteen in de roos zijn. Dat gaat dus allemaal niet en daar moet men eindelijk eens aan wennen.

   1. Trithing

    Je bent een narcistische zelfingenomen idioot

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.