Thierry Baudet haalt fel uit naar FNV na uitsluiting van debat: ‘Ze hebben de afgelopen decennia niets gedaan om werknemers te beschermen’

Het FNV-lijsttrekkersdebat zal plaatsvinden zonder de politieke partij Forum voor Democratie. Het is volgens de organisator landelijk beleid om de partij buiten te sluiten vanwege onverenigbare standpunten. Dit tot grote ergernis van Forum-leider Thierry Baudet. Het is volgens hem een “gotspe”. Hij vindt het belachelijk dat een partij die het nadrukkelijk opneemt voor werknemers in Nederland wordt buitengesloten. 

De ironie in dit verhaal is dat vakbonden zichzelf nog steeds als relevant zien. Dit socialistische overblijfsel uit de vorige eeuw heeft al decennia geen baanbrekende successen voor de positie van werknemers weten te boeken, maar toch meent het een machtspositie te hebben. De FNV blijkt een soort van landelijke uitsluitingsbeleid te hanteren richting Forum voor Democratie.

De organisator van het FNV-lijsttrekkersdebat laat aan de Gelderlander het volgende weten: “Het is landelijk beleid om Forum niet uit te nodigen vanwege onverenigbare standpunten”. Dit tot grote woede van Forum-voorman Baudet, die het duidelijk helemaal heeft gehad met deze vakbond.

Juist in een hartstikke onzekere tijd voor werkend Nederland zouden vakbonden weer wat van hun oude allure en macht terug kunnen pakken door wél samen te werken met overheid kritische partijen. Op deze manier komt de FNV alleen maar ondemocratisch over. Een partij uitnodigen, ongeacht wat de persoonlijke mening over die partij is, voor een debat is niet meer dan normaal binnen onze democratische traditie. Helaas denkt de FNV daar anders over.

Maar Baudet laat deze weigering niet zo maar aan zich voorbijgaan. Hij haalt fel uit naar de vakbond door te stellen dat ze al decennialang niet hun oorspronkelijke taak goed hebben uitgevoerd. De afgelopen tientallen jaren zijn werknemers alleen maar méér benadeeld. De zogenaamde ‘overwinningen’ van vakbonden in cao-onderhandelingen zijn natuurlijk lachertjes.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Baudet oordeelt hard over de resultaten van de FNV. Ze hebben juist de positie van de werknemer dusdanig verzwakt door onder meer mee te gaan in de EU-waan en geen kritische houding aan te nemen tegen de massa-immigratie. De FVD-leider is dan ook helemaal klaar met de vakbond.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Albert Egberts

  Het isolement van Baudet wordt steeds duidelijker.

  1. Piepertje

   Hahahahaha! En dat schrijft speklapje. Maar goed, je kan in dit geval spreken van een ”ervaringsdeskundige”! Speklapkjes woord isolement, is het woord van de dag! Tiktaktiktak!

  2. september

   Het Forum zal wel altijd een kleine partij blijven dat is gewoon zo

   1. Albert Egberts

    Sterker, september, de partij zal de komende jaren nog kleiner worden.

    1. leukeditter

     hahaha zullen we wedden van niet lompe ezel?? kutte en adolf de jonge zullen binnen afzienbare tijd voor het tribunaal verschijnen en laten we hopen dat de electrische stoel weer van stal wordt gehaald. aanhangers van FVD groeien met de dag , maar dat zul je in de peilingen niet zien zoals altijd

     1. Klaus Schwab

      Met deze dwaas valt gewoon niet te praten. Hij gelooft nog steeds in complot theorien en beschuldigt Bill Gates en mijn persoon achter de corona epidemie te zitten
      Dan hoor je wat mij betreft op een mooie locatie in een dwangbuis te zitten samen met wappies als Engel, Kat, Jansen, en van Meijeren.
      Ben benieuwd wanneer de volgende afsplitsing van FVD gaat ontstaan.

  3. henk43

   En terecht.

 2. Monty

  ”Ze hebben juist de positie van de werknemer dusdanig verzwakt door onder meer mee te gaan in de EU-waan en geen kritische houding aan te nemen tegen de massa-immigratie. De FVD-leider is dan ook helemaal klaar met de vakbond.”

  Dit zal Baudet zeker in de kaart spelen.
  FvD is de partij van de arbeiders voor de arbeiders.
  Baudet spreekt de taal van de arbeider voor de arbeider.
  Dit zal hem de nodige zetels opleveren.

  1. henk43

   FvD is de partij van de arbeiders voor de arbeiders. Verander dat eens in

   FvD is de partij van de dwazen voor de dwazen.

   1. AS210854

    1👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

   2. Arbeider65

    ++++++++++

   3. Woordkunst

    FDV iS dE pArTij VaN dE dWaZeN vOoR dE dWaZeN

    En even voelde henkiewenkie een lichte erectie, potverdikkie wat een gevatte opmerking van hemzelf
    Gossiepietje wat vind hij zichzelf toch een slimme rakker

 3. por favor no borres

  Onbegrijpelijk dat een Baudet, die voor iedereen in Nederland opkomt, van werknemer tot multinational, van ongevaccineerden tot GGD-medewerkers, van miljonair tot toeslagen-slachtoffer, echt voor iedereen is FvD de oplossing.

 4. EvertB

  Het is nog steeds verkrijgbaar:

  Mijn meningen zijn feiten: De wording van Thierry Baudet

  Boek van Harm Ede Botje

  1. Albert Egberts

   Het boek had beter ‘De verwording van Thierry Baudet’ kunnen heten.

   1. EvertB

    Veel gekozen FvD-volksvertegenwoordigers hebben Baudets partij verlaten. Tweederde heeft al de biezen gepakt.

    Baudet, Van Houwelingen en Van Meijeren uiten zich in steeds extremere bewoordingen in het parlement en daarbuiten. Hoe lang blijven zij daarmee doorgaan? En hoe lang kán dat goed gaan?

 5. Bassie

  Oh,Hánsss!

 6. Adriaen van Bergen

  In het begin van de jaren ’90 begon ik met werken en werkte ik bij het bedrijf Getronics.
  We kregen toen een cao. Ja, 3% per jaar erbij.
  Dat vond ik een klap in mijn gezicht. Het was prima voor de senioren die een goed salaris hadden, maar men had niet aan de jonkies gedacht.
  Toen wist ik meteen, zonde geld.
  Doen ze nu nog steeds niet, behalve als het voor de ledenwerving noodzakelijk is.
  Verder lijkt het erop dat als je tegen de schenen van Den Haag schopt, iets wat een vakbond continue hoort te doen, dat je dan je carrière in Den Haag wel kan vergeten.
  Ik denk dat iedere vakbonds bobo denkt dat ie een tweede Wim Kok is.

 7. KippiX

  Ben vroeger ledenserviceconsulent bij FNV geweest. Ben daar weggegaan omdat ze wilden dat ik folders zou gaan verspreiden. Nou vind ik dat helemaal niet erg om te doen maar toen ik onder aan het foldertje zag staan, ‘Met dank aan pvda, groenlinks en d66’ heb al die folders weggegooid en heb ontslag genomen. Linkse bagger!

  1. Emma Louise

   Wauw. Kippi is een held!

   😂

  2. september

   Dat is al bekend dat er veel aanhangers van linkse partijen zitten.Altijd al geweest

 8. Duckday

  Deze vakbond is ook nooit iets geweest alleen contubutie innen. Gewoon niet meer verlengen

  1. Emma Louise

   Sneu voor jou persoonlijk.

   Maar de vakbond was er zeker voor jou geweest als dat nodig zou zijn. In die zin heb jij geluk gehad.

   En nog iets. Kun jij geen tevreden gevoel krijgen als andere werknemers door de vakbond zijn geholpen? En dat jij daar ook jouw steentje (lees: centje) aan hebt bijgedragen?

   1. KippiX

    Wauw Emma is een linkse FNV aanhanger!
    En die kan er niet tegen dat er ook andere platforms op het internet bestaan dan nu.nl of joop. Sneue domme doos die vanavond gaat slapen met een hoop rancune en onbeantwoorde wrok omdat ze op sites komt waar alleen maar het tegenovergestelde van wat Emma de deuger vindt aan het licht komt.
    Frustrerend voor Emma. Zielig ook voor haar naasten want die moeten het gaan ontgelden met een type als Emma in hun omgeving.

 9. Bes Tolen

  Baudet heeft helemaal gelijk. Over een periode van zo veertig jaar heeft de vakbond eerder de positie van de werknemers ondergraven dan bevorderd. Heeft de positie van de werknemers ondergraven. De oorzaak van de ellende ligt in de periode Kok. Helaas moet ik dat stellen. Onder zijn voorzitterschap kwam het dogmatisme op wat gevoed werd door een groot aantal (ex-)communisten, die belangrijke posities gingen bezetten en waarvan er later ook voorzitter werden. Het is pure afbraak geworden. Verkwanseling van fatsoenlijke rechten en dus slechtere behandeling van de werknemers. Werkelijke kennis van zaken ontbrak en opgeblazen marxistische vooroordelen domineerden. De treurnis duurt nog voort. De intelligentie ontbreekt om op te komen voor het volk. daarenboven lijken de vakbondsbazen er vooral te zitten voor eigen behoeften en dat is ook het streven naar eigen politieke macht. Daarom is onder meer de verplichte vertegenwoordiging van werknemers in raden van commissarissen en bij instellingen zoals op pensioengebied raden van bestuur een ramp voor het land en een wel heel stevige inkomensbron voor de hoogheden uit de vakbond.

 10. Heineken

  Ben jaren lid geweest van het FNV.
  Ben gauw met deze nep socialistische club gekapt.
  Maar kunnen jullie je nog herinneren dat het FNV een pensioensoap erop na hield. FNV Agnes Jongerius als voorzitter van het FNV, nu namens de PVDA in Europa.. En Jetta Klijnsma namens de regering, nu Commissaris van de Koningin van Drenthe. Beide waren toentertijd PVDA lid c.q. bestuurder.
  En gezamenlijk hebben zij de verhoging van ons pensioensleeftijd er door heen gedramd.
  Ik vroeg me toen af waarom er altijd een politiek lid op deze bestuurders stoel moet zitten. En altijd 1 van PVDA huize. Als je kijkt wat het FNV nu echt voor elkaar krijgt is dat lachwekkend weinig. Jaah ehh ze hebben een hele grote stakingskast met big money. Maar als de rechter nee zegt tegen een staking, is het FNV niet bereid de opgelegde boete bij stakingen te betalen uit die kas???? raar. Daarom ben ik mij gaan af vragen, op welke stoel of met welke pet zit of zat deze voorzitter daar. In mijn ogen is het FNV gewoon een verlengstukje van de PartijVanDeAfbraak. En dienen ze mondjesmaat de arbeider. Vandaar lekker de contributie in mijn zak gehouden, en ben ik me meer gaan gaan richten op de OR binnen het bedrijf.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.