Tunahan Kuzu is klaar met Hugo de Jonge: ‘Onbegrijpelijk dat Tweede Kamer tegen motie van wantrouwen stemt’

Tunahan Kuzu kan het nauwelijks geloven dat een meerderheid in de Tweede Kamer tegen een motie van wantrouwen betreffende Hugo de Jonge heeft gestemd. Als De Jonge in een andere sector werkte was hij namelijk al lang naar huis gestuurd, aldus de DENK-parlementariër. Daar valt natuurlijk niets tegen in te brengen.

DENK-Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu vindt het volstrekt belachelijk dat een motie van wantrouwen tegen Hugo de Jonge geen meerderheid krijgt. “Als een voetbaltrainer keer op keer grof verliest en dezelfde tactiek blijft gebruiken, wordt hij ontslagen!” schrijft Kuzu. “Onbegrijpelijk dat een meerderheid van de Tweede Kamer tegen de motie van wantrouwen van collega Wybren van Haga stemt.”

Regime Rutte III houdt het elkaar de hand boven het hoofd

Natuurlijk is het niet eens zo heel gek dat deze motie weer niet op een meerderheid kan rekenen. Het Regime Rutte III houdt elkaar immers continu de hand boven het hoofd. Dat moet ook wel, want als ze dat niet deden konden deze clowns niet eens bijna met elkaar ‘regeren.’ De ene na de andere minister maakt er immers een complete puinhoop van. Incompetentie én kwaadaardigheid (een gevaarlijke mix) is geen uitzondering, maar regel bij deze figuren. En ze weten het. Allemaal.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Wat wél ferneukeratief is? Dat álle andere oude, traditionele partijen – het partijkartel – óók tegen de motie hebben gestemd. Alleen de echte outsiders zijn ervoor. De rest maakt allemaal deel uit van hetzelfde dictatoriale regime.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Paardenmiddel

  Ze moeten elkaar wel “de hand boven het hoofd” houden, want het kaartenhuis valt in elkaar. Samen zullen ze ten onder gaan.

 2. StemPzeweg

  FvD, van Haga, DENK, Partij voor de Dieren. Dit zijn ook echt de wappie partijen die op slechts een handje vol zetels kunnen rekenen. Daarmee ga je de oorlog niet winnen. Whahaha

  PVV stemt automatisch in met elke motie van wantrouwen

  1. september

   Zijn altijd de zelfde partijen die voor zo,n motie van wantrouwen stemmen.En zelfs Bij1 en de S.P hebben tegengestemd en de BBB was afwezig.Het blijft een kleine minderheid.

  2. leukeditter

   wappie?? wie vvd , D666 en groenlink bedoel je zeker?? gaat uitkomen wie de wappies zijn

  3. KippiX

   Alleen wappies dragen kappies.

  4. Xyz1234

   Het niveau is weer lager dan kinderachtig door termen als wappie te gebruiken. U doet er vooral uzelf tekort mee.

 3. Joko

  De corona, die al of niet georganiseerd is, is onbeheersbaar geworden. Welke maatregel wie ook neemt, het is altijd een half foute of een hele foute. Al die gasten bij elkaar in de kamer durven het niet aan om De Jonge naar huis te sturen, want dan komt onmiddellijk het probleem ‘maar wie dan wel’ en ‘ik wil het niet’. Niemand weet wat echt goed is. Ook De Jonge niet. Daarom lijkt het niet alleen maar gerommel in de marge, maar is het dat ook. Internationaal hebben de regeringen elkaar nageaapt, in de hoop dat ze dan niet opvallen in hun foute keuzes. ‘Maar zij hebben het ook zo gedaan’. Elkaar de zwarte Piet toesturen is dan onmogelijk. (Misschien is hij daarom wel van het toneel gehaald…)

 4. Duckday

  Het overgrote deel van de Tweede kamer zijn meelopers en zijn voor hun eigen ik bezig.Want misschien mogen ze aantreden in het volgende kabinet van huigenlaars.
  Angst om de macht te verliezen stemmen ze overal in mee vriendjes helpen vriendjes aan dik betaalde banen.Daarna is men verast verbaast ongeloof kamer vragen en maar hopen dat de media hun namen vermelden.De meeste die in de twede kamer zitten zijn niet bezig voor dit land of inwoner maar om zelf er beter op te worden. De fouten die deze minister heeft gemaakt en zal maken worden bedekt met de mantel der liefde want door dat drammen zei een ander wetsvoorstel door. Waarom duurt het zo lang voordat er een kabinet is ?

 5. Winfrida

  De hele politiek is veel te veel aanwezig in ons leven van nu. Wat steeds terugkomt is corona, gezamenlijk met hand op een buik: virologen, O.M.T en kabinet. Ons hele dagelijks bestaan bestaat uit corona en Ab Osterhaus. Laat het eens los.

  1. Buzz68

   +++ Hear Hear

 6. Bolkestein

  Zo werkt het partijkartel.

 7. Lucky Luke

  Is tie (Tunahan Kuzu) nog niet opgerot naar Tutkije?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.