VVD-leden vrezen voor uithollen liberale principes bij formatie: ‘Over ons partijprogramma zou men niet moeten onderhandelen’

Leden van de grootste partij van Nederland, de VVD, vrezen dat er niks overblijft van het verkiezingsprogramma tijdens de formatie. Ze vrezen dat de partijtop de liberale principes zwaar aan het verkwanselen is tijdens de formatieonderhandelingen. Daarom hebben VVD-leden kritische moties ingediend die de partijtop wakker dienen te schudden. 

Bezorgde VVD-leden zien de bui al hangen: hun liberale partij is met afstand de grootste partij van Nederland geworden bij de verkiezingen maar lijkt hun stempel niet op het nieuwe kabinet te kunnen drukken. De grote verkiezingsoverwinning zou goed moeten zijn voor een speciale machtspositie bij de onderhandelingen, echter is hier helemaal niks van terug te zien. De bezorgde leden wantrouwen de partijtop gedurende deze formatiegesprekken.

En dat is niet gek. ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers had per ongeluk enkele belangrijke formatiedocumenten laten liggen in de trein. Tot verrassing van partijleden bleek dat de VVD bereid was om hun migratiestandpunt aan te passen. Dit tegen het zere been van de VVD-leden, die hun kritisch verhaal doen in de Telegraaf:

“In dat addendum is ons verkiezingsprogramma niet herkenbaar. Ik snap dat we compromissen moeten sluiten, maar migratie is wel een hoofdthema voor veel VVD’ers. In wat ik van de notulen heb gezien, is ons verkiezingsprogramma niet herkenbaar. Jammer en teleurstellend”

Ook krijgen steeds meer leden genoeg van de valse beloftes: “Er wordt steeds teruggegrepen op wat er ooit is beloofd, maar dat wordt niet waargemaakt”.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze omroep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De frustratie bij veel VVD-leden is begrijpelijk. Er zullen genoeg rechts liberalen zijn die overtuigd zijn van de kernprincipes van de VVD. Helaas is het wel zo dat die kernprincipes onder Rutte zwaar zijn verwaarloosd of soms zelfs overboord zijn gegooid. De grote vraag is natuurlijk hoeveel langer pikken de leden dit nog, want tot op heden blijft het echter alleen bij wat gemor. Als men echt de oude koers van weleer terug wil, moet men af van de kliek van Rutte.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Paardenmiddel

  Over een jaar weet iedereen dat ze belazerd werden door dit demissionaire kabinet. kijken wat er overblijft van hun praatjes

  1. hans-e-pans

   Bij Mark R. en Hugo de J. en nog anderen in de 2e kamer hoeft er niets meer uitgehold te worden, want hun hoofden zijn al leeg. Dat hoor je bij elke toespraak weer, holle frasen en totaal geen inhoud.

 2. plakband

  Het partijprogramma van de VVD is Voer Voor Domoren. Rutte en Kaag weten dat allang.

 3. por favor no borres

  Er is er maar een die de sleutel tot een succesvolle formatie in haar handen heeft, en dat heeft Rutte heel goed in de gaten.

 4. sonny

  “VVD-leden vrezen voor uithollen liberale principes”
  Vertel dat maar aan partijverrader Rutte en feeks Kaag!

  1. Crassus

   Kaag is toch D66?

   1. right

    Crassus,
    Rutte is horig aan Kaag, hij luistert als een kind naar haar D66 inzichten!

    1. Docm

     In dat D66/VVD document stond dat de verschillen in schoolprestaties van kinderen te wijten zijn aan kansenongelijkheid. Dat de VVD deze communistische propaganda gewoon accepteerde verwonderde mij zeer.

 5. LifeBuddy

  Deze arische sLinkse VVD Lapzwans laat de scholen gewoon open, met een afzuiging en kachel uit het jaar 0.00. Terwijl dat al Tig jaren geleden opgelost had kunnen zijn. Onbegrijpelijk dat de ouders van nu zo met de gezondheid van hun kinderen Sollen en in de schoot leggen van een Tiran . De scholen zijn al tijden Geen veilige thuishaven meer.

 6. fred amstelveen

  De VVD is al vele jaren geen liberale partij meer. Sinds het vertrek van Frits Bolkestein naar Brussel ben ik afgehaakt. Dijkstal en Nijpels waren wereldvreemde non-valeurs. De belastingen en accijnzen zijn nog nooit zo hoog geweest. En inmiddels is zowat iedereen ambtenaar geworden: bij de ING, bij de ABN en bij de KLM. Zonder massieve overheidssteun waren deze organisaties allang failliet geweest. Een echte liberale partij met een gezonde toekomstvisie bestaat niet in Nederland.

  1. Jack Flash

   Fred++++++

 7. HD

  Waarschijnlijk weet Alqaq iets van Mark.

 8. Smek

  Het is opvallend stil rond Kaag, maar is toch wel goed bezig.

  1. dumbfarmer

   die is alvast skieen in italie, zit ze dalijk niet tussen de ‘plebs’ als de kerstvakanties beginnen 😉

 9. 56RdK

  “Kernprincipes van de VVD”?
  De een na de andere leugen zullen ze bedoelen!
  Hoef alléén al het punt van de migratie aan te halen, bijvoorbeeld …

  Nee, VVD, jullie tijd is compleet voorbij!

 10. 56RdK

  Het wordt tijd voor een partij met visie, vergezichten, een partij die in staat is jaren vooruit te kijken, hiervoor moet je beslist niet bij de VVD zijn, de partij die met hun kernpunt Marktwerking Nederland helemaal naar de kloten heeft geholpen.

  En dat is dan één van hun kernpunten, verantwoordelijk voor de neergang van Nederland!

  1. Piet Paaltjens

   Ik denk inderdaad dat een partij als D66 meer een langetermijnvisie heeft.

   1. dumbfarmer

    zonder meer hebben ze die.. meer immigratie bijvoorbeeld, dat nederland dalijk letterlijk zwart ziet van het volk.

 11. EvertB

  Ook krijgen steeds meer leden genoeg van de valse beloftes: “Er wordt steeds teruggegrepen op wat er ooit is beloofd, maar dat wordt niet waargemaakt”.

  De slimmere VVD’er mokt daar niet over en overziet het grotere geheel. Je bent de grootste partij, je levert een premier die partijen kan verbinden en die de ambitie heeft de langstzittende ooit te worden. Een coup plegen is vruchteloos want Rutte heeft kroonprinsen en -prinsessen vakkundig ontmoedigd. Je peilt als partij de electorale voorkeuren in het land en schuift mee op.

  Partijleiders van sociaal-democraten en christendemocraten hadden allang het veld geruimd.

  1. dumbfarmer

   je zou eerder verwachten dat als je de grootste partij bent dat je dan toch ook het grootste deel van je programma kunt doorvoeren in plaats van wat nu gebeurd.. In mijn mening bedonder je de stemmers als je doet wat er nu gebeurd.

   1. Piet Paaltjens

    gebeurt

 12. Uwehetgeweten

  s’Werelds eerste Vaccin moord zaak tegen Bill Gates en Adar Poonawalla ingediend bij het Hooggerechtshof van India
  Kiran Yadav heeft de eerste Vaccin moordzaak ter wereld tegen Bill Gates en Adar Poonawalla ingediend bij het Hooggerechtshof van India. [Kiran Yadav vs. Staat en ors. Strafvordering Petitie (St.) 18017 van 2021]

  Indiener heeft vervolging aangevraagd tegen Bill Gates, de fabrikant van AstraZeneca (Covishield), zijn partner Adar Poonawalla en andere regeringsfunctionarissen en leiders die betrokken waren bij de moord op een 23-jarige man, die zijn leven verloor door vaccinatie. De overledene nam het Covishield-vaccin door te geloven in het valse verhaal dat het vaccin volkomen veilig is en ook vanwege de naleving vereiste van de Spoorwegen dat alleen dubbel gevaccineerde mensen zouden mogen reizen.

 13. Laan van poot

  En in maart komen de leden van onze Arabische merrie in opstand , behalve onze kindervriend Sidney Smeets die blijft als eerzaam lid in de schaduw bezig

 14. Arbeider65

  Welk partij programma had de VVD dan? Rutte, Rutte, Rutte???

 15. dumbfarmer

  doet vvd onder rutte toch al jaren zo? vanwaar de “ophef”? om te laten zien dat ze ergens toch deugen? of het in ieder geval gezegd te hebben (voor het stemvee)?
  Ik geloof er geen minuut ook maar iets van dat als die vvd achterban zo bang was voor uitholling dat eea zo rustig verloopt. Ik verdenk heel die vvd er van dat het gewoon een weer een spelletje/spin voor de buhne is.

 16. Bes Tolen

  De VVD is klaar voor komende verkiezingen. Heel eenvoudig want ze kan het verkiezingsprogramma van 2006 nog gebruiken. Dat was een goed programma maar daar is in al die jaren niets van gerealiseerd.

 17. Bes Tolen

  Ja Docm. Het gemiddelde IQ is in Nederland terug gelopen. Het land staat nog hoog in de lijstjes, zo na een stuk of zeven Noord Aziatische landen. Maar ons gemiddelde gaat achteruit.

  1. Docm

   Het gebrek aan statistisch inzicht in de politiek heeft geleid tot de ondergang van het onderwijs. In Azië doen ze niet aan dit soort domme gewauwel, daar wil men talent ondersteunen. Hier niet, hier bestaat IQ gewoon niet. Onderwijspolitiek is hier een soort van critical race theory.

 18. allid

  VVD was toch het politieke antwoordt op de verzuiling van Nederland.

  Een draaikont partij die met alle winden meevaart. Met behoud van…..

  Liberaal is toch zo veel mogelijk stuivers verdienen over de domheid van de bevolking
  zonder inmenging van de roverheid, tegenstrijdige wetgeving, winst belasting,
  sociale, démocratische, economische en écologische eind verantwoordelijkheid.

  Bekijk de reclame op télevizie. Daar ziet het zwart van de witte meeuwen.

  Deze indoctrinatie, zolang de centjes maar binnenstromen, is een schending van
  volkerenrecht, van Uw rasechte Nederlands/Europeese blanke horige reet recht.

  Nu is VVD zo genaait door stalinistische practijken, contractueel danwel via corruptie,
  dat rechtlopen, voor deze “politieke libéralen”, een verre/vage/vergeten herrinnering is.

 19. Krasvast

  Welke liberale principes?

 20. Bes Tolen

  fred amstelveen, met uw conclusies kan ik het voor een groot deel eens zijn. Niet met die inzake de ING en de ABN. De ING moest van DNB 4 miljard euro lenen. Dat werd haar opgedrongen. Het gevolg is wel geweest dat de schatkist hier een aantal miljarden euro’s op heeft gewonnen. Bij ABN AMRO ligt alles veel ingewikkelder en daar waag ik me niet aan. Verder heeft de ING enkele tientallen miljarden dollars aan Amerika moeten betalen en is van een grootmacht doordat ze het grootste deel van het bezit moest verkopen, haast tot een dwerg gereduceerd.
  Er is vanuit Europa voor honderden miljarden dollars aan ”boetes” de oceaan overgegaan.
  Particulieren bijvoorbeeld zijn beleggingen in onroerend goed ontnomen. In Nederland ook tienduizenden, die veel geld verloren.
  Er hebben zich ook in het persoonlijke vlak de meest erge dingen afgespeeld. ABN AMRO wordt genoemd. Alleen een samenwerkend Europa waar mensen met de nodige capaciteiten de leiding krijgen, kan Europa op het goede spoor zetten. Dat ontbreekt en dat maakt ons machteloos. Alles was veel erger dan men zich realiseert.
  Misschien moeten we wel Bos en zijn ploeg dankbaar zijn, dat hij het voor Nederland belangrijke deel van ABN AMRO heeft gered. Voor het overige faalt alles in Nederland. Ook de journalistiek.
  De waarheid kan mogelijk het daglicht niet verdragen in de westerse wereld. Historisch onderzoek met financieel deskundigen nu zou heel goed kunnen werken. Maar als er een internationaal onderzoek zou komen, is het de vraag of daar gewicht aan moet worden toegekend.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.