CDA wil nog meer zetels verliezen: ‘CDA-prominenten breken lans voor terugkeer coronaminister Hugo de Jonge’

Het CDA staat desastreus laag in de peilingen, maar partijprominenten menen dat het een slim idee is om te pleiten voor een terugkeer van Hugo de Jonge als coronaminister in het volgende kabinet. Ook De Jonge zelf zou graag willen terugkeren naar het ministerie van Volksgezondheid, maar partijleider Wopke Hoekstra wil graag nieuwe gezichten naar voren schuiven.

Wopke Hoekstra wil het liefst zo veel mogelijk nieuwe gezichten naar voren schuiven in het nieuw te vormen kabinet. Geen slecht idee aangezien het CDA er op een ongekend dieptepunt in de peilingen staat. De partij moet zien af te rekenen met het huidige imago. Nieuwe gezichten die de partij vertegenwoordigen in het kabinet kunnen hier aan bijdragen.

Maar enkele CDA-prominenten denken hier anders over, zij willen juist de stuntelende coronaminister Hugo de Jonge opnieuw op deze functie zien, zo valt te lezen in het AD. Partijprominent Marja van Bijsterveldt, gesteund door andere mastodonten, vindt namelijk dat je moet gaan voor continuïteit tijdens een crisis:

“Het zou het meest logisch zijn als je continuïteit hebt op VWS in een heel zware tijd.”

Een wisseling van de wacht brengt alleen maar chaos mee, aldus Van Bijsterveldt. Maar volgens mij realiseert zij niet dat we juist veel chaos hebben gehad dankzij De Jonge. Gedurende deze crisis lopen we als land continu achter de feiten aan. Ook nu weer, onder meer wat betreft de boosterprik, staan we stijf onderaan in de lijstjes – of juist bovenaan in de lijstjes waar je niet in de top wilt staan.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Juist een frisse wind op het dossier corona zou geen kwaad kunnen, sterker nog: De Jonge is er heilig van overtuigd dat hij het bij het rechte eind heeft. Hij staat al maanden niet meer open voor kritiek, ondertussen zijn de Nederlandse prestaties belabberd. Het is kenmerkend voor het CDA dat de oude garde vernieuwing tegen wil gaan. Terwijl juist zij zouden moeten inzien dat de partij nieuwe gezichten goed kan gebruiken, helaas is het nu net die oude garde die heropleving van het CDA onmogelijk maakt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Piet Paaltjens

  Niemand had dit onmogelijke dossier beter behandeld dan de Jonge.

  De beste stuurlui staan n wal.

  1. dumbfarmer

   dat ligt helemaal aan welk doel je voor ogen hebt… als dat de totale afbraak is van geloofwaardigheid van de regering in het algemeen en de zorg en het gevoerde beleid op volksgezonheid in het bijzonder.. dan ja, betere kun je er niet hebben..

  2. Dubblecheck

   In dit specifieke geval heb je een keer gelijk.
   De BESTE stuurlui staan n wal.
   Echt…… Helemaal mee eens.
   En een acteur aan het roer.

   1. Piet Paaltjens

    Doublecheck schijnt de betekenis van het gebruikte spreekwoord niet te kennen.

    Dat komt nogal dom over.

    1. Woordkunst

     Je bent van de spreekwoorden? Dan hier eentje voor jou:

     “Holle vaten klinken het hardst”
     en hier nog een voor de geprikte bangerikken:
     “Een mens lijd nog het meest van het lijden dat men vreest”

   2. Krasvast

    @Dubblecheck: Het is een mooie inkopper, maar negeren geeft de mooiste resultaten! 😉

  3. Augustus

   Want Nederland staat er internationaal zo geweldig voor natuurlijk qua geweldig beleid en de kosten voor dat falende beleid.

   1. Piet Paaltjens

    We staan er internationaal inderdaad relatief goed voor.

    1. Trithing

     Wij weten dat pietje geaardheid verward met zijn geestesziekte

     1. Piet Paaltjens

      verwart

  4. leukeditter

   pleur toch op man idioot..laat je nakijken mohool

  5. HenC

   Leuke vergelijking met die stuurman… Hugo de Jonge dacht blijkbaar net als van Speijk dan liever de lucht in.
   Na bijna twee jaar niet vertellen wat de toekomst verder dan een maand zou brengen betreffende de lengte van lockdowns of de plicht tot vaccineren, vertelde hij vanmiddag 15-12 in de tweede kamer dat iedereen die langer dan zes maanden geleden is gevaccineerd voor 1 februari geboosterd zal zijn en dat dat wel moet, omdat we samen met de EU de geldigheid van de QRpas per 1 februari gaan beperken tot negen maanden en dat ook internationaal de verplichting 2G zal gaan gelden..
   Geen vaccinatiedwang maar een leven zonder vaccinatie wordt onmogelijk in de EU.

 2. MM

  cdAchterlijk ligt in feitte al op de Hibachi…. echter, zelf weten ze ’t niet.

 3. Buzz68

  … In het land der blinden is één oog koning 🙂
  In de (voormalige) partij van de boeren zijn de kiezers nog steeds stemvee.

  Hier wordt Nederland beter van?
  Nou nee, gewoon het continueren van passief, visieloos beleid.

  Wordt het CDA hier beter van?
  Nou nee, getuigt niet echt van een gewenste ‘nieuwe bestuurscultuur

  Wordt Hugo hier beter van?
  Ook niet, Als eventueel bestuurder heb je toch wel een beetje visie nodig. Misschien een positie van Burgermeester van Rottummerplaat?

 4. plakband

  Het cda bestaat alleen nog maar uit prominenten. Kiezers hebben ze niet meer. Dat wordt nul zetels na de volgende verkiezingen. Jammer, dat duurt nog even

  1. september

   In de gemeenteraden buiten de grote Steden blijven ze nog wel,daar zit de grootste aanhang.

 5. EvertB

  Het liefst zie ik het CDA helemaal verdwijnen maar dat lukt de komende drie jaar nog niet al doet de partij wel haar enorme best in de peilingen.