Filmpje! Demonstranten bestormen KERSTMARKT waar fascistisch 2G-systeem gehanteerd wordt

Bizar, eigenlijk, om te zien: een filmpje van boze Luxemburgse burgers die gewoon naar een kerstmarkt willen, maar dat niet mogen omdat ze niet meewerken aan het tirannieke 2G-systeem. En dus zien ze nog maar één mogelijke oplossing: de boel bestormen.

Het is ongelooflijk, maar in Luxemburg zijn er kerstmarkten waar je niet in komt als je of niet gevaccineerd bent of geen negatieve test kunt laten zien. Gekte, natuurlijk, en niet in de laatste plaats omdat kerstmarkten plaatsvinden in de open lucht, waar het risico op besmetting letterlijk nul is. Maar ja, Europese machthebbers doen er alles aan om hun geliefde coronatirannie in te voeren. Vandaar natuurlijk dit idiote 2G-systeem.

Helaas voor de autoriteiten zijn er steeds meer gewone burgers die daar helemaal klaar mee zijn; die hun vrijheid lief hebben, en geen zin meer hebben om te wáchten tot ze hun mensenrechten eindelijk weer eens terug krijgen. Mensen die zichzelf niet alleen als mensen zien, maar inderdaad als burgers. Niet als ondergeschikt aan de overheid, maar als de bron van de nationale soevereiniteit; als degenen die eigenlijk de baas zouden moeten zijn in eigen land.

Zo ook in Luxemburg. Want kijk maar naar deze beelden van Luxemburgers die een kerstmarkt binnenvallen omdat die gerund wordt met het achterlijke 2G-systeem:

Natuurlijk zullen er mensen zijn die dit ‘veroordelen’ omdat ze het allemaal ‘vreselijk’ vinden. Maar twee opmerkingen moeten daarbij geplaatst worden: niemand werd hierbij beschadigd. Alleen de hekken werden aan de kant gegooid. Daarna gedroegen ze zich. De tweede opmerking is dat als je burgers op deze onmenselijke manier behandelt, dat je er dan vergif op kunt innemen dat ze op een gegeven in verzet komen. Je kunt mensen niet onbeperkt discrimineren, onderdrukken, en in hun vrijheden beperken en denken dat ze dat dan maar even accepteren.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

We gaan dit soort dingen de komende tijd ongetwijfeld vaker zien. Natuurlijk moeten we elk geweld keihard veroordelen. Je blijft met je poten van andere mensen af. Maar voor overheden geldt een belangrijke les: als je wetten maakt dit tiranniek én onlogisch zijn, dan komen mensen in verzet. Punt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. LifeBuddy

  OOOOH, al die extreem sLinkse in europa zijn en worden nu besmet. In [nedere]land is nu hetzelfde gebeurd, door de VVD die gewoon in het vliegtuig de ergste soort corona binnensmokkelden.

 2. dumbfarmer

  gebeurd hier toch ook al dat er steeds sterker verzet komt tegen al die idioterij en halfbakken onvoorspelbaar beleid.. alleen jammer dat hier dan meteen er zo’n bende van gemaakt wordt door bepaalde groepen (die je dan volgens goed deugen jongeren moet noemen en schande van moet spreken.. maar vervolgens met een foei gesprek weer weg laat komen).

 3. por favor no borres

  boze Luxemburgse burgers die gewoon naar een kerstmarkt willen, maar dat niet mogen omdat ze niet meewerken aan het tirannieke 2G-systeem.
  Het is ongelooflijk, maar in Luxemburg zijn er kerstmarkten waar je niet in komt als je of niet gevaccineerd bent of geen negatieve test kunt laten zien.

  2G, 3G, 5G, het duizelt Michael nogal.
  Kan iemand deze verwarde man uitleggen wat het 2G systeem inhoudt?

  1. Trithing

   Maar wat vind por favor ervan dat mensen worden BUITENGESLOTEN

   1. Joko

    Daar vindt Porretje frituurvet helemaal niets van. Dan moet hij even zelfstandig nadenken en dat gaat hem vrij moeilijk af. Hij is beter in kopieerleuteren vanaf een links propagandablaadje

   2. Piet Paaltjens

    vindt

   3. Branzino

    @pTrithbing
    Stel dat je mij dat zou vragen, dan was mijn antwoord kort en simpel. Er wordt namelijk helemaal niemand buitengesloten. Mensen sluiten zichzelf buiten, door niet te willen voldoen aan een paar heel simpele voor iedereen haalbare voorwaarden. Er wordt alleen aangegeven op welke manier je net als ieder ander gewoon mag meedoen. Dus vergelijkbaar met een aantal heel normale gebruiken in onze samenleving die ook met enige fantasie als vrijheidsbeperking zouden kunnen worden uitgelegd:
    * Iedereen mag met de trein als hij tenminste een kaartje of abonnement heeft.
    * Iedereen mag naar de film, maar wel eerst een kaartje laten zien
    * Iedereen mag autorijden, maar wel eerst met een rijbewijs laten zien dat je het kunt
    * Iedereen krijgt inkomen om van te leven, maar in geval van bijstand moet je wel een woonadres hebben
    * Iedereen krijgt AOW, maar wil je 100%, dan moet je wel altijd in Nederland blijven wonen
    * Iedereen heeft vrijheid van meningsuiting maar voor een demonstratie moet je die wel eerst even melden
    * etc., etc.

    Ons leven zit vol met voorwaarden en verreweg de meeste zijn even redelijk.

   4. Woordkunst

    Dat kan pim pam porretje niks schelen, die tröl is niet zo van de inhoud….

  2. Branzino

   @por favor ni borres
   “2G, 3G, 5G, het duizelt Michael nogal.
   Kan iemand deze verwarde man uitleggen wat het 2G systeem inhoudt?”

   Het is allemaal niet zo moeilijk een eenvoudig uit te leggen:
   1G: de eerste toepassing voor mobiele telefonie binnenshuis.
   2G: de start van het mobiele telefonienetwerk, dat we nu kennen.
   3G: ontwikkeld door Ludwig van Beethoven en uitgebeeld in zijn 5e symfonie met de G-G-G-Es als eerste noten. Zoals inmiddels iedereen kan weten is Beethoven geboren in Zutphen; zie oldenburgers.nl/2020/03/04/is-beethoven-echt-in-de-fransche-tuin-in-zutphen-geboren/
   4G: momenteel meest gebruikt systeem voor mobiele telefonie
   5G: door Bill Gates in het allerdiepste geheim gebruikte middel om iedere aardbewoner te chippen en vervolgens aan te sturen. Coirona is zijn strategie. Bekendste theorie van corona-wappies.

   1. Piet Paaltjens

    😃

    1. september

     Het andere 2G en 3G komt er niet voor Januárie omdat de tweede kamer het deze week niet wou behandelen.Dus het vervolg is pas in Januarie.

     1. Branzino

      @september
      3G is wordt al ingezet, op veel verschillende plekken.

     2. september

      Alleen de 2G komt er dus voorlopig niet

 4. Piet Paaltjens

  “Natuurlijk zullen er mensen zijn die dit ‘veroordelen’ omdat ze het allemaal ‘vreselijk’ vinden. Maar twee opmerkingen moeten daarbij geplaatst worden: niemand werd hierbij beschadigd.”

  Er zullen wel een aantal besmettingen zijn ontstaan waarvan er nu een paar op de IC naar adem liggen te happen.

  Ik begrijp dat we dit niet moeten veroordelen.

  🥺

  1. Mistgabel

   Zie dat uw hersenen al beginnen te klonteren…

  2. leukeditter

   besmettingen ?? welke besmettingen..net als bij jou zeker , een lompheidsvirus in je holle kop

   1. dinaro

    @leukeditter,

    hahaha

  3. Woordkunst

   “Happen naar adem” pietje is nogal een dramakoningin

 5. KippiX

  Mooi zo!
  Zo moet er overal opgetreden worden. Zij (politici) het ons ongemakkelijk maken, wij hun ook!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.