Jokkende Boris Johnson ligt onder vuur vanwege kerstfeest: zelfbedachte coronaregels werden aan de laars gelapt

De Britse premier Boris Johnson ligt onder vuur in eigen land vanwege het gedrag van zijn eigen medewerkers. Er zijn video’s opgedoken van nogal uitbundig kerstfeestjes in 2020. Maar gedurende die tijd zat Engeland in een zware lockdown en was Kerst vieren niet toegestaan volgens de coronaregels. BoJo lijkt omgeven te zijn door een team dat lak had aan de zelfbedachte coronaregels. 

De afgelopen dagen hebben de Britse premier en de minister van Gezondheidszorg meermaals herhaald dat er geen coronaregels zijn overtreden door medewerkers. Maar hoe vaker men dit ontkent hoe meer video’s er op duiken die het tegendeel bewijzen, dus heeft Engeland hier te maken met een jokkende premier? De Telegraaf meldt dat Boris Johnson nu diep in de problemen zit.

Het is overigens niet voor het eerst dat beleidsbepalers, of in dit geval medewerkers in dienst van de bestuurders, lak hebben aan de geldende regels. Maatregelen die ze zelf in het leven hebben geroepen om het land door de crisis te helpen. Het laat dus maar zien wat voor een hypocriete bende de machthebbers kunnen zijn.

De Britse oppositie ruikt op dit moment bloed. Zeker nadat zowel Johnson als zijn minister meermaals hebben ontkend dat hun personeel de coronaregels aan hun laars lapten. Uit recente video’s lijkt het alsof er zelfs een kerstfeest plaatsvond in een ambtswoning. Tja BoJo, probeer dat maar eens goed te praten.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

De timing is met name vervelend voor de Britse premier. Vanwege het oprukken van de Omicronvariant wil men in Engeland weer strengere maatregelen invoeren. De afgelopen weken pleitte BoJo opvallend genoeg weer voor een sobere Kerst, terwijl inmiddels iedereen weet dat zijn eigen kring het niet zo nauw neemt met dit soort regels of adviezen. Op deze manier wordt het uitgeschreven beleid natuurlijk hartstikke ongeloofwaardig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. StanleyC

  Wat een idioot is die Johnson zeg. Het is triest om vast te stellen dat de alternativen niet veel beter zijn.

  1. Mr.blauw.sky

   We weten natuurlijk allemaal dat de carrière van Boris Johnson aan elkaar hangt van politiek opportunisme van het het zuiverste Talleyrand – soort..

 2. por favor no borres

  Hadden wij maar zo en sterke premier met zo een kapsel

  1. Xyz1234

   Alleen masochisten zouden zo’n premier willen.

  2. AS210854

   Daarvoor hebben wij een premier met een HELE LANGE NEUS.

 3. Meriadoc Brandebok

  Ik zie niet in hoe het Britse kabinet nog geloofwaardig kan doorgaan. Terwijl mensen stierven aan corona hielden Johnsons mensen feestjes die hij het Britse volk verboden had.

  Een recente poll wijst dat 55% van de Schotten uit het Verenigd Koninkrijk wil stappen. Als dat gebeurt is het game over voor de Engelsen. Dan zal Wales de volgende zijn en Ierse reünificatie volgen.

  1. AS210854

   Sommige van onze politici leefden hun eigen regels ook niet na, terwijl ook hier de HEELVEEL mensen stierven.

  2. leukeditter

   je bent niet op de hoogte ouwe geile bok…steeds meer bedrijven gaan naar engeland en wat zijn de engelsen blij dat ze die smerige eu olifant hebben verlaten

  3. Marcoweer

   En hoeveel van die mensen op dat feestje zijn er nu overleden of toen ernstig ziek zijn geworden na het feestje? Ik weet het niet maar als dat nu niemand blijkt te zijn dan kun je toch stellen dat het geven van feestjes niet zoeen groot probleem is.

 4. Ali Yas

  Het punt is natuurlijk dat de elite zelf donders goed weet dat die maatregelen niet werken. De meest schokkende demonstratie daarvan was nog wel de bruiloft van Grapperhaus. Wat een blessing in disguise was trouwens, omdat de minister bij de gelegenheid de strafbaarheid naar beneden bijstelde (om zelf niet voor gaas te gaan weliswaar, maar een kniesoor die daarop let).

  1. LifeBuddy

   ”Terwijl mensen stierven aan corona hield Grapperhaus feestjes die hij het [nedere]landse Volk verboden had.” Nou, huichelaar brandebok brand zijn vingers weer deerlijk aan zijn arische sLinkse uitspraken. Terwijl mensen sterven aan corona, laat de VVD de uitheemse exotische pinguïns gewoon Zonder mondkapje in de supermarkten rondlopen. Hoezo Extreem sLinks!!!

 5. Mr.blauw.sky

  Prachtig om te zien dat de hardcore PVV-‘ers schitteren door afwezigheid bij de reacties als een van hun rechtse helden op heterdaad betrapt wordt!..

  1. Woordkunst

   Prachtig om te zien hoe blauw luchtje een heel verhaal uit het niets opboert.

   Aandoenlijk kneusje is het toch…

   1. Krasvast

    100%

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.